icon

Neterka útočí na môjho synčeka

caramelka555
21. júl 2016

Ahojte, mám taky problém a neviem si s ním rady. Mam syna a manželov brat má dcéru vekový rozdiel je iba 6 týždňov. Problem je v tom že môj syn je spoločenský typ má rok a pol, rad sa stiska a má rad spoločnosť, no opak je dievčatko ono vôbec nechodí skoro nikam medzi ľudí len za vše.... a už niekoľko mesiacov fyzicky útočí na môjho syna furt ho bije po hlave po tvári je to strašne ako my ich od seba dávame preč Ja sa na to nepozeram, ale viete aké sú deti. Bojím sa že mu to môže ublížiť ked ho bude bit. Mate nejakú radu ako pomôcť... včera sme sa s manželom dohodli že sa im budeme vyhybat, lebo oni že ju za to kričať nebudú a smejú sa s toho😳😳😳

Strana
z3
gita17
Odpoveď bola odstránená
monikaparson
22. júl 2016

@petka1989 Toto aj ja vidím bežne, dieťa ak je s niekým iným nemá problém, ale ak je s tými smejúcimi sa rodičmi, tak to takto vyzerá. Ako už majú tie deti reagovať, ak sa ich rodičia na tom smejú? Veď to už je zasa mimo takéto chovanie. Jasné, že to potom aj tie deti to tak vnímajú, celé zle toto. A naj. ešte sa budú obraňovať aké majú príšerné deti, ako ich nezvládajú, aké sú hyperaktívne a podobné sračky. Dieťa je našim zrkadlom, čo vidí doma, to bude robiť aj mimo domu. Sú jasné veci, ktoré dieťa budem vekom skúšať, aj to "bitie", štípanie a pod. Len ak to neprestane alebo sa to práve stupňuje, tak už je to bitie na poplach. Ja som videla pri našej ako ju vždy bavili moje reakcie, ak robila zle psom a mohla som vravieť, čo som chcela. Ona sa tešila z toho, že vyvolala nejakú moju reakciu a všimla som si, že vždy to robila a ešte občas aj robí, ak som ja mala nejakú robotu, upratovala, varila a pod. Zlepšuje sa to, ale stálo ma to neskutočne veľa nervov a zapierania.

danii2
22. júl 2016

Tiez sme mali v rodine taketo dieta.Cca 1,5 rocne.Jeho mama to vyriesila tym ze mu dala za ulohu kazdeho hladkat 🙂.Predtym kazdeho stipal a bil.Chlapec sa naucil,ze je aj iny druh kontaktu a ze nanho ludia reaguju lepsie.

hettinka
22. júl 2016

@monikaparson ale už aj v 1,5 roku mozem začať vplývať tak, že sa dieťa bude brániť a nie sa nechá otlkať ako boxovacie vrece. Syn nastupoval do školy ako 2,5 ročný a je zaujímavé, ako sa v tom kolektíve hned tie decka otestujú, kto je aký ... a ten, čo drží, je ticho a nebráni sa je lahký terč. Nech to proste vráti, prípadne požaluje a hotovo.
Ja som synovi vždy hovorila, aby sa nebil, necápal ... najmä preto, že bol vždy väčší ako rovesníci (doteraz je najvyšší z triedy) a bála som sa, že keďže má istú fyzickú prevahu, aby z neho nebol bitkár ... a ono to nakoniec bolo naopak.

lucinka511
22. júl 2016

@caramelka555 tak ju namiesto rodicov po zadku vycapaj ty.tak vychovne.mozno sa potom rodicia dosmeju..

martinka0102
22. júl 2016

Máme stejny problém akorat to je opačne moje mala bije myho synovce jemu šou 4 a dcerce 3 a stále ho bije nepomáhalo už nič ani napomenutie ani krik párkrát som jej za to dala aj na zadok tak sme sa dohodli z bratom že aspoň 1 týždeň sa nestretneme a po 3 dňoch nas mala prosila abo sme šli za mym synivcem sľúbila že sa snim už nebude biť lebo ona je princezná a on rytier už sa spolu zasa hrajú asi mesiac a zatiaľ to je super si myslím že vaša neterinka potrebuje iba čas a to prejde samo

emilia25
22. júl 2016

@hettinka presne o tejto rivalite tam bolo pisane ze ako to posobilo na deti to rozpravali uz rodicia ze to vnimaju proste zle zakazdym sa vyrovnat tomu druhemu a ten druhy sa musel pretvarovat a jemu to tiez nebolo dobre to si vysvetlili uz ako dospely.neni ani dobre ked deti maju svoje lebo sa nenaucia delit.ja mam pomaly 8r 6r 4r su to chalani takze ako boj tam musi byt ale ja skor chcem aby si to vysvetlovali a naucili sa pouzivat jazyk a slovo ako peste.a druhy aby to pochopil a akceptoval.a aby nasli spolocnu rec.nechcem stale po nich len kricat a byt s nervami v koncoch.

caramelka555
autor
22. júl 2016

@lucinka511 joj tak to nie to by som nikdy neurobila.,

monikaparson
22. júl 2016

@hettinka No tu asi zasa záleží aj na tom ako sa to dieťaťu podá, ale v zásade som proti, lebo presne toto sú tie situácie kedy sa tie deti takýmto smerom vyvíjajú. Ja nemôžem povedať, my sme nejaký vyslovene negatívny až bitkársky zážitok nemali, ale tiež je veľmi nepríjemné, keď presne viem, že dietko, čo som tu už spomínala je na ihrisku kam chodíme a presne viem, že zasa sa čosi bude diať a ja to musím riešiť, lebo rodičia to majú v zipse. Ak by každý jeden rodič svedomito vplýval na výchovu a vývoj svojich detí, tak by to bolo úplne inde, ale to už je iná rozprávka toto a nie realita. Zasa neviem úplne úprimne a s čistým svedomím povedať ako by som sa ja zachovala keby mi niekto dieťa už v takto malom veku "šikanoval", kua to už kde toto speje, však sa človek normálne až naštve, keď číta, že takéto niečo sa deje a v takom nízkom veku. Tí rodičia akože čo robia? Sedia si na vedení, keď to nevidia? No des. 😒

monikaparson
22. júl 2016

@emilia25 to píšeš o tej knihe? čo je to zač, prosím ťa? alebo som zasa mimo 😀

hettinka
22. júl 2016

@monikaparson myslím, že úplne najdôležitejšie je viesť dieťa k tomu, aby sa nenechalo otlkať od iných a aby nebolo ticho.Aby to nepovažovalo za "normálne".
A ten príklad vidí u rodičov, ak rodič vidí, že iné dieťa to jeho bije, nemôže to nechať len tak, s nejakým ospravedlnením, že ved sú ešte malí a oni si neuvedomujú ... proste dieťa musí vedieť, čo je dobré a čo zlé a že sa nemôže nechať zneužívať.
Niektoré deti to riešia automaticky, ale sú aj citlivejšie a aj také, čo proste neplačú a trpia. Ak sa k tomu pridá nevšímavosť dospelých (rodičov, učiteliek), tak to môže dopadnúť zle. Mne napr. učitelka povedala, ked som ukazovala v školke synove kusance a rany, že to ona si to nevšimla, a že ked on neplakal... Už je to viac rokov späť, takže syna sme medzičasom doviedli k istému sebavedomiu a že to aspon POVIE ... a nie že to odtrpí a mne potom doma rozpráva, čo už je neskoro...

monikaparson
22. júl 2016

@hettinka Áno, to je hádam jasné, že nebude žiadny rodič ticho sedieť a ešte nebodaj vravieť nech si to deti vyriešia samé alebo také, však nech sa pobijú, akože čo ja do toho zasahujem. Lenže to je zasa o tom istom, sú proste ľudia, ktorým to nevysvetlíš. A isto to, čo popisuješ ty, je už o niečom inom. Tiež som rada, ak dieťa ide za mnou, keď sa mu niečo nepáči, ako by malo ticho stáť a trpieť. Nemám ani rada tie blbé reči, keď na mňa volá, lebo ju napr. iné dieťa chytá a pod. a ona to nemá rada a hneď to komentujú alebo sa tomu smejú. Viem ako to pôsobí na to moje a nepáči sa mi to. Lenže to je zasa len a len o tých ľuďoch - zosmiešňovať, ponižovať a pod. Ja poznám veľmi málo rodičov, ktorí sú schopní to svoje dieťa rešpektovať také aké je a podľa toho sa chovať. A hlavne, oni tie svoje deti často ani nepoznajú. A to už je zasa tiež kapitola sama o sebe. 😒

emilia25
23. júl 2016

@monikaparson ano o tej knihe.to bol seminar a boli tam rodicia a pani psychologicka a rozoberali tam rozne situacie co zazivaju doma s detmi ako komunikovat s detmi pri takychto problemoch rodicia si zaspominali ako to mali doma a sami rodicia nabrali odvahu si to vykomunikovat so svojimi surodencami.a aj tie dokonale deti chcu byt len detmi takze to cele aj oni vnimali zle.

timea7
23. júl 2016

@lucinka511 učiť dieťa vycápaním že iným nesmie ubližovať je podobné, ako si na prednáške o škodlivosti fajčenia zapáliť cigaretu, nemyslíš? 😖 😖 😖 😖 Takéto malé deti sa učia predovšetkým pozorovaním.

lucinka511
23. júl 2016

@timea7 ja si to nemyslim, prave naopak.z casu na cas pomoze.

monikaparson
23. júl 2016

@timea7 toto je aj môj názor, také malé deti by sa práve mali viesť k tomu, aby sa takto nechovali, nie ich v tom ešte podporovať. Iné je, ak sa bavíme o staršom, tam už by som podporovala to sebavedomie, aby sa nedalo. Žiadne dieťa nie je viac ako to druhé a takto sa predsa nemôže žiadne chovať.

timea7
23. júl 2016

@lucinka511 to je tvoj názor, ja ti ho neberiem, môj názor je opačný.

lucinka511
23. júl 2016

@timea7 ano .ale mna ten tvoj nazor popravde vobec nezaujimal.pekne od teba ze si si dala tu namahu.

timea7
23. júl 2016

@lucinka511 no comment

tova
23. júl 2016

@caramelka555 moze mat aj autizmus neskor teda o tom sa este nevie. . Znamej najmladsi taky bol ze nikto sa k nemu nemohol priblizit hned isiel capnut az po pravidelnom stretavani sa so starsimi detmi po 2-3 r. deti bud ignoruje alebo sa sem tam spolu Zahra. A mu neskor zistili autizmus, ma 4.5r. a povie par slov. Rodicia maju dalsie 2 starsie deti , rovnaka vychova a tie nikoho nebili. Nemusi to byt to ale treba si uvedomit ze aj to je moznost a to dieta nema rado kolektiv nie preto ze nechodi do spolocnosti alebo ma zlu vychovu.

merrien
29. júl 2016

@caramelka555 ahojky presne toto mame my. Nasho starsieho 2r 4m drzime dalej od 1r a 8m bratranca. On mu bral hracky zle mu robil a chudak nas maly bol z toho uplne mimo a pritom je starsi. Svokra aj napriek zakazu do svojej jednoizbovej kutice volala aj nas aj ich ale uz to aj moj muz striktne stopol a ako sa nevidia malinky je spokojny.chodime do parku medzi deti ale akonahle nahodou zbada bratranca je utiahnuty. Zakazala som stretavanie kym su malinky ked budu mat 3-4roky a budu chciet sa mozu kontaktovat. Nas maly ma este surodencov dvoch malinkych a tym je zvyknuty na deti a na tom ze krpci nemaju ani rok sa spolu pekne vsetci traja prehraju.

Strana
z3