Neviem si rady s dvojročnou dcérou
Viem,ze po precitani mojho prispevku si vela z vas povie,ze mam dieta ako kazda z vas,ze som fajnova mama,alebo zle vychovavam dieta...Pisem preto,lebo uz som naozaj zufala a uz neviem ako dalej,tak sa chcem aspon vykecat.A naozaj ocenim nazor kazdej z vas,ci radu,hoci mam pocit,ze somskusila uz vsetko,naozaj vsetko!
MOja dcera mala teraz 2roky.Kazdy povie,ze aka je krasna,ako anjelik,ze jeisto dobrucka...ale niknevidi ako to naozaj je,len moja mama,kedze byvameste u nasich,kym postavime s manzelom dom,lebo pracuje v zahranici.
On narodenia som mala s nou problem.Ako babo sa nechcela prisat,odsavala som si pol roka 7x za den a tak ju krmila.Nichrozne.Zle spavala,v noci bola kazdu hodinu a pol hore,stale plakavala,cez den spavala 3x po 20min.kazdy mi povedal,ajDr.to casom prejde.Ako mama vravela,pockaj do pol roka,zmeni sa to.Nic.POckaj do roka,nic.POckaj do 2rokov,potombude dobre.A je to horsie a horsie.To,ze nepapa vsetko,nechce mi vobec ovocie ziadne,okrem melona,co zacala nedavno jest,od malami ovocie nejedla,lenvyzivy zje,ale ovocie ako take nie.Zeleninu nezje nijak inak ako v polievke,aj to nie vsetku.POedala som si fajn,jedenieriesit nebudem,co jej chuti jej dam,ked nechce,nenutimju,ked je hladna vypyta si a aspon co to spapa.No probelm je v spani a jej spravani.
SPANIE: Od malicka mala reflux,nevedela zaspat nijak inak ako na rukach.potom sa odnaucila,pokolisala som ju 5-10min.v kociku zaspala a prelozila som ju do postielky.No od 7mesiacov som sa snazila ucit ju na postely pri mne zaspat.Skusala som dlhe tyzdne rozpravky pustit,hovorit,spievat,vypnut vsetko a matticho,hladkat ju...nezaberalo nic.Bol to hukot na postely,az sa z revu dovracala,pytala sa stale do kocika,aj ked som ho schovala,ukazovala rukami kam chceist.PO vysemesiaci somto vzdala,lebo nespavala,kedze nezaspala,len prerevala hodiny,poracala sa,musela som ju prezliect a lenrobota a z toho placu som uz bola na nervy,tak som ju dala do kocika,pokolisala ju 10-15min.a zaspala.Tak som si povedala fajn,kedtak zaspi a viem,ze spala potom 2h,neriesila somto.To bolo cez den.Ale v noci-katastrofa.Ci sa vecer napapala alebo nie,ze zjedla menje toho,stale sa budila,plakala.Uz som bola u DR.ci nieco nema,ci ju neboli brusko,ucho,zubky..proste stale,ze je v poriadku,ze to moze byt brusko,potom zas zubky,potom zas zle sny...Lenze noc co noc, to bolo,ze spala max.2hvkuse a potom len plakala,Oci zavrete,ale plakala.Ked soom jej dala mlieko,spala dalej,takze doteraz v noci vypije 2x po 130ml mlieka,takze kedjej nedam,prestojim potom 3-4h pri kociku,co nechce spat.NO posledne 3meisace,aj ked jej mlieko dam,aj ked ju kolisemstale v kociku po izbe ako blazon,ona proste neprespi noc.Prisaham,ze od jej narodenia som spala 2noci vkuse,inak je aj 5-6x za noc hore,co mrnci po 15min.alebo pije mlieko a potom mrnci,proste nespim viac ako 2h vkuse a ked spocitam za noc,co vlastne spim,tak je to 4-5h.Uz proste nevladzem fungovat na kavach a ibalginoch prosti bolesti hlavy.Mamami pomaha,ale nemozem od nej chciet,aby s nou v noci bola,ked chodi do prace.No su dni,kedy uz meliem z posledneho a musi byt pri nej,lebo mne sa hlava toci a je mi zle.Viem,ze to neni normalne,ked 2rocna zaspalava stale v kociku,ale skusala som 2tyzdne ju tam nedat,dat na postel,do postielky,ale je to horsie.V postielke nechce byt ani keby co bolo,aj ked vkociku zaspi a prelozimju,za 20min.sa zobudi s placom a pyta sa do kocika.Na postely sa blazni aj 2hodiny,co nespi,nakonieczide dole a huci pri dveroch,lebo chce ist prec,ked ju nepustim a dam spät,zas placetak,ze sa dobre ze nedovraca,hyka a vzlyka,potom spat nejdecely den,vzdamto,onanespi,poviem si fajn,aspon pojde vecer skor a prespi,ale to u nej proste neplati.Ide aj tak spat o 22 a uz o 2je hore,co zas reve.Nechodi sapt akor ako o 21:30,a ked ide aj o 23,prost eneprespi ani do 4vkuse.Cez den sme vonku,mozeme behat kade tade,lieta na odrazatku,mozemju chciet unavit ako chcem vyletmi,hrackami,proste ona neviemna com fici,ale ju neunavi nic!!!
SPRAVANIE: to je teraz najväcsi problem.Ako 2rocna by uz mala vediet apson z casti co sa moze a co nie.Viem,ze hlada svoje ja,ze skusa,co moze a co nie,ze kazde 2dieta je trucovite.Ale co zacala ona robit,uz nieje normalne.Ked jej niekto vonku vezme jej hracku,pochopim,ze sa jeduje.Ale ona zacala deti sacat,stipat,hryzt,bit a reve pri tom ako blazon.Skusala som to vysvetlovanim,ze sa to nemoze,ze nebude mat kamaratov,ked sa nepodeli-nefungovalo.Skusala som vycapanim po zadku,nezabralo.NAjhorsie je,ze nikto z deti sa nesmie ani len dotknut jej veci,ked jej niekto neda to,co chce ona,hadze sa o zem a vyzuri sa na mna-kope ma,hryzie,az mammodriny,sticuje mna alebo seba,ze si vlasy vytrha.Vizeram akoby madoma manzel bil,ked mam modriny-no mam ich od nejc,co mahryzie.Mzem ju vytrieskat po riti kolko chcem,o to viac mi urobi zle.Skusala som aj ignorovat ju,ked sa mi hodila hocikde na zemi,nachodnik,do blata,na piesku,netrapili ma jej spinave veci,vlasy,ruky,ale to,ze ked jej neni povoli,ze zacne ako diabol hukat,hadzat sa a robit mne alebo sebe zle.doma ani vonku sa nedokaze s nicim zahrat dlhsie ako 3minuty,nic ju nebavi,stalechce veci co nemoze-ako miesat mi lyzickou kavu,ktoru si prave zalejem,nozik,lebo vidi krajat oca nieco,alebo zapalovac..proste co sa dalo,sme poschovavali,ale su veci,co proste schovat nejdu nikam,bezne ich pouzivame a ona si zmysli,ze to chce,a ked to nema,zacne boj o nervy.Mesiace som sa snazila s nou chodit medzi deti,ucit ju,ze sa ma podelit,ze sama hrat,ze nesmie robit zle-marne.Je to horsie a horsie.Vonku sami mamicky zdaleka vyhybaju,lebo vedia,ze ich detom moja mala robi zle.Niektore ma poslu k psychologovi,ze toto normalne dieta nerobi,ine naposmech povedia,ze ju rozmaznavam a co vidi doma,robi inym-pritom nikto u nas sanebije,nepluje,neuci ju nic zle,prave naopak...Uz som mala pochybnosti,ci nieje autista.Dr.mi povedala,ze to sa zsiti v 3rokoch dietata,ale ze toto je lentrucovitost dietata,ze to musi prejst same.No ja som uz zufala,cim dalej tym viac a viac nemarespekt voci mne ako mame,do otca,do brata,do mojej mamy si tak nedovoli ako do mna.ja ju idem prebalit,kope ma,hryzie,vysmari plienku,ked ju prebali niekto iny,netrucuje az tak.Pytat sa nechce,nech to skusame akokolvek,ale to neriesim,pride to same casom snad.No nevladzem uz po psychickej stranke.Neviem,co je to spanok,naozaj noc co noc nespim,od unavy nevladzem niekedy nic,ani vyjst s nou von.Aked sa premaham,ze idem,len aby bola na vzduchu,medzi detmi,skonci to trapasom,ze odchadzame s revom,ohadze sa o zem,pohryzie ma,kope,ujde...proste uz neviem,co s nou.
Dr.mi stale vravi ako mama,to prejde,ale pytam sa ako a kedy?!
Stretla som jednu pani,ktora mi hnedhovori,ze vidi,ze mam problem s dietatom.Robi tzv.bielu magiu-veri nasviecky,kamene,duse mrtvych a podobne,ziadna vestica.POvedala mibez toho,aby som jej nieco povedala,ze mam krystalove dieta,ze je to 1z 1000,ze proste pritahuje vsetko zle z okolia,zo mna...ze kedbolav brusku ju niekto nechcel a ona sa preto tak sprava,ze sa stale citi nechcena-pritom netusim,kto by ju nechcel,smuzom sme sa nanu tesili,rodina tiez...spanie mi odvovodnila zlymi snamy,ze vidi od mala duchov,ma zle sny,preto stale mrnci zo zavretymi ocami.dala mi kamene,ktore ju vraj maju chranit,skludnit,sviecky mam doma zapalovat biele,aby ocistili okolie...proste som uz zo zuflastva vyskusala aj jej rady,ale bolo dobre asi tyzden,ze posluchala a spala o nieco lepsie,ze sa asi len 2-3x prebudila,ale po tyzdni zas to iste.Co povedat...snad len pocut vas nazor na moju situaciu....a dakujem.
@jakubik ved nic z toho nemam ani nerobim uz,skusila som to len,ako pokus zo zuflastva.ale ona nevizera chora,nic,len proste t ajedovitost a trucovitost uz prekracuje moje hranice trpezlivosti.Ak sa mozem opytat,ako to bolu u syna,ake priznaky a ako to u Dr.zstili-napis kludne do IP
@mischell0110 tak toto chce talent takto si vychovat dieta s nulovym respektom k rodicovi... Nie dr. nema pravdu, ze to prejde a bachorky o kristalovych detoch- no chapem topiaci sa aj slamky chyta...Takze za a) dat decku hranice a nepopustit, nech sa aj svaca o zem, dogrca...(samozrejme bud pri nej keby nieco, ale nepovolit) b) dovoli si k tebe voac preto, ze vie, ze moze... c) nespi dobre preto, ze cez den ma vela emicionalnych podbetov, ktore nevie spracovat d) mlieko u dvojrocneho uz by som davno zatrhla e) ze ta kppe, bije, stipe az mas modriny? No tak taku este nehrali, aby si toto ku mne decko dovolilo. Okamzite by som zatrhla oblubenu cinnost a veeelmi dorazne (nie bitkou, to je kontraproduktivne, ona musi vediet, ze prestrelila z tvojho vyrazu tvare) vysvetlila, ze ak sa to zopakuje cinnost bude zakazana trvalo.
@mojkamojka mozem jej zobrat vsetky hracky,nahukat na nu bez bitky,a to fakt dorazne,az mam niekedy pocit,ze susedia si musia mysliet,ze mi sibe,ale neda sato.amlieko-ked jej ho nedam,vykrikuje,ze chce papat mlieko,kym jej ho nedam.a muz vraj do 3rokov takto v noci pijaval mlieko.
@mischell0110 napíšem ti, len trošku neskôr teraz mi malý vstal, ešte má len mesiačik
hrozné, keď si porovnám moju dcérku, s ktorou boli celé tri roky krásne a nezabudnuteľné...neviem, či by som zvládla takéto aktívne dieťa, musíš mať nervy zo zlata, keď toto vydržíš...si silná žena, máš môj obdiv
@jakubik ok,jasne,chapem a dakujem.zaujimama,ako sa robi take vysetrenie,alebo na zakladnecoho to diagnostikuju,co je pricina a podobne.pekny den zatial
a mate nejaky rezim doma? kazdy den to iste, na co je zvyknuta?
@mischell0110 môžeš počúvať všetky rady, aj mne takto dávali, u detí s adhd to nefunguje pretože im laicky povedané nedôjde,že sa správajú neadekvátne, prečítaj si čokoľvek čo ti najde google, tieto detičky všetko prežívajú niekoľko násobne silnejšie ako detičky bez adhd a vidno to už od narodenia. Syn doteraz neprespí celú noc a vstáva o 5tej., je veľmi až extrémne citlivý, čo je na škodu.
@salamistka dakujem.neziadam obdiv,ale normalne materstvo.chceme mat aj druhe a kedze mamcoskoro 30,nechcem dlho cakat,no pri nej je to nemozne,a obzvlast ak si predstavim,ze sa prestahujeme do domu,kde mi uz mama kazdy den nepomoze.tisko zavidim mamam,ktore si to uzivaju a povedia,ze to je krasne obdobie.nehovorim,tiez su chvile,kedy sa citim stastna,ked ma obime,ze ma lubi,tesi sa,ze ma vidi,alebo usmeje,nieco nove povie,alebo sa nauci,je to nanezaplatenie,ale kiezby tych normalnychchvil bolo viac ako jej trucovite chovanie
naozaj velmi hrozne, ja mam 3 deti, z toho dvojicky, a ani dohromady som s nimi nemala tolko co Ty.... hlavne starsia dcera kym bola sama mala nejake "nalady" ale toto.... drzim palce.... mozno by som asi skusila psychologicku, mozno by jej aj kolektiv pomohol, mozno ked pride manzel domov, Ty sa dakde zdekuj a u neho aspon jeden den, nech vidite co si u neho dovoli... u mna funguje, ze ked napr. nieco chcu a ja nechcem dovolit, tak aj ked revu, alebo maly hisacik... odidem, nevsimam si, nereagujem, potom prestanu... vidia ze nic nedocielia, tak skoncia... skus toto postupne a hlavne neustupovat... nech sa hodi o zem, nech tam lezi aj hodinu, mozno zbada, ze sa nic neudeje k jej spokojnosti.... nekricat, len vysvetlit, nehukat, u nas to zabera, cim ja viac kricim, tym oni tiez viac revu.... drzim palce, obdivujem Ta.... fakt...
@mischell0110 vieš čo ani som to nedočitala strááášne dlhééé.....len po vetu ze ,,2 ročna by snad uz mala vedieť,, 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Máš uplne normalne dieta, mozno naročnejšie lebo tie noci su ,,svina,, poznám to, a ak je človek nevyspaty a bolí hlava tak aj ,,somariny,, vnima ako ,,velky problém,,. Deti na ihrisku samozrejme nesmie sacať, bit - to treba stale dokolečka rázne ,,nono,, a odchod a raz to pochopí. Je to ešte krpec, navyše sa začína presadzovať, vzdorovat...
S tým kočíkom...no neni to dobre, ale mna by napr. zaujimalo ako reaguje ked je s babkou, tvojou mamou? aj moja vie revat tak az ju napina...vtedy zoberiem na ruky a utiši sa v objatí a potom znova do postele, niekedy uz len ,,normalne,, plače ale nie dlho a holt raz to prejde stale si to hovorim, chce to trpezlivost a zelezne nervy. Ale tie deti aj ked su male nie su ,,sprosté,, - proste ak rázne poviem nono a mam v tvari vyraz ,,masoveho vraha,, tak to proste moja mala nezoberie,neurobi - lebo to uz vie ze to myslím smrtelne vazne, a ani s tým krikom to netreba prehanat lebo tie decka su potom na to uz imunne, nereaguju.
@mischell0110 "mlieko-ked jej ho nedam,vykrikuje,ze chce papat mlieko,kym jej ho nedam." Tu je cely pes zakopany. Kym jej ho nedas. Ona vie, ze aj tak spravis ako ona chce, staci dostatocne dlho revat. Btw to, ze muz pil mlieko do 3 rokov v noci je irelevantne, ak to svokre nevadilo...Osobne si myslim, ze traviaci trakt dietata ma v noci oddychovat nie pracovat a travit. A dorazne mas hovorit z oci do oci nie na nu nahukat alebo ju bit. To nikam nevedie, len k odporu.
@maminkasisa dakujem.snazimsa to doma tak riesit,no chyba je ze mama jej dovolovala ,ked bola mensia vela,a teraz ked aj snazi robit,co ja,uz to nezabera.horsie je to vonku,ked si lahnena prechode pre chodcov alebo na ceste,a nie a nie vstat,tam sa to ignorovat neda 🙂
@mischell0110 odtiahnut na chodnik, do travy mimo nebezpecenstva a nechat tak... nech si ludia myslia co chcu....
Aj ja mám v rodine podobné dieťa dieťa. Má 4 a pol roka, tiež sa nedokáže zahrať dlhšiu dobu, pobehuje, má zaužívané rituály ktoré dodržiava, kvokne si na zem, ked chcevolačo dosiahnuť, ked nechce ísť domov, ked sa jej umývajú vlásky, kričí na ratu. Žial, bol potvrdený autizmus. Jednoznačne doporučujem navštíviť odborného lekára na autizmus. Držím palce.
@mischell0110 tak ja ssom tiez nedocitala cele a celkovo ti nerozumiem, moj bude mat tri a spi IBA v kociku poobede a az teraz zacal spavat celu noc, pytal si cici a vodicku, nejako som neriesila, tvoja dcera podla mna v prvom rade citi, ze si nervozna a podla prispevku az hystericka...Take bude aj tvoje dieta, chapem tu nevyspatost,ale preco ju nutis spat v postielke a nedovolis v kociku, ja sa z toho tesim, ze mi spi v kociku pomaly trojrocny, boli sme na dovolenke a bolo super, lebo sa nikto nemusel hnat do hotela spat, ale spal uplne v pohode dve hodiny v kociku, to len ako priklad. Ze dvojrocna by mala nieco vediet, nuz pockaj ked bude v puberte....
@sardinka335 u nas neplati na ruky a pritulit a utisit,sticuje ma za vlasy a hryzie alebocape potvari,takze ju radsej ani neberiem,az ked vidim,ze reve tak,ze chce ist na ruky sa pomojkat,ale predtymked ju vezmem ma ucape 🙂 pri mame to nerobila,lebo jej veladovolila,ked bola mensia,aleuz zacala aj pri nej robit toto iste.a viem-dlhe,ale skratit som to nevedela 🙂 Ale dakujem za nazor
juuuu tak to mas odo mna veeeeelky obdiv, ze toto zvladas. Mna mala tiez zacala bit, hadzat veci do mna, kusat....zatrhli sme to. Vzdy ked daco take urobila, musela prist, ci uz dobrovolne alebo nasilu a "pomojat mamu, lebo ju to boli". Takze ma pohladkala po mieste, kde mi sposobila bolest. Zabralo to. Ked ma cez den tak vela aktivit, skus jej dat aj cas nudit sa. Nechat ju robit si co chce, rozhadzat hracky, kresli na papier, ukladat v sufliku ponozky...moja ma toto rada. Bitka a krik nepomozu, mam to vyskusane, ale niekedy sa inak neda. Co sa tyka jedenia, moja tiez ficala na vyzivkach a ziadne ovocie a zelenina. Ovocie uz papa, ale zeleninu nie. Ked jej daco davam, stale jej hovorim, ze len tento kusok, nech ochutna, ked nechuti, viac nedam. Takto sme sa pekne naucili jest ovocie a aj niektore jedla. Zial, zeleninu mi je len vtedy, ked ju nevidi. Takze jej na kusok chlebika dam minijaturne mnozstvo uhorky/paradajky a na to dam maslo. Keby som dala opacne, ze chlebik natrela maslom a na to zeleninka, nezje. Mimochodom sladkosti zvysuju hyperaktivitu u deti.
Tiez neverim na tie cary-mary veci, ale zial, stalo sa nam, ze moja mala mala "spadnute z oci". Treba vyskusat zhodit uhliky, okupat v cistci alebo nieco podobne. Neublizi, no moze pomoct.
Neskusala si sa pytat na neurologiu s malou? Hyperaktivita, nesustredenost a pod. suvisi s ADHD.
@mischell0110 ahoj, no mas to ozaj velmi takze ☹
ja chcem len reagovat na poznamku o refluxe. uz nema reflux? boli ste na vysetreni?
Moja dcerka, teraz ma 4,5 roka mala od malicka reflux - skryta forma, od malicka to bolo - to prejde, z toho vyrastie. v troch rokoch zacala castejsie zvracat a konecne sme sli na gastro - uz z rozpravania pani dr. potvrdila, ze sa jedna o reflux.
a co nam sposoboval reflux? - zle spanie, budenie sa, mrncanie pocas spanku - proste jej bolo zle, mala asi kyselinu, trapilo ju to.... velmi dlho v noci pytala mlieko, neviem do akeho veku, ale veru bolo to asi este pred tretim rokom, aj dva krat za noc ako ty pises. proste troska mlieka/cca 120ml/ jej potlacila na chvilku ten neprijemny pocit kyseliny. potom brala nejaky cas lieky, obmedzili sme nevhodne potraviny a preslo to. odvtedy spava uplne ukazkovo, nemrnka. mozno by som skusila dat vysetrit ten reflux - robi sa to sonom.
drzim velmi palce, aby sa situacia co nasjkor aspon zlepsila
@mischell0110 lahne na prechode pre chodcov? Schmatnem za ,,paprču,, a dovidenia. toto su situácie kedy máš kričať a capat po riti. Situácie ked si niečo dieta vydobíja na ihrisku alebo reve koli mliečku tam zase treba doslednost a trpezlivot. Proste chcem len povedat, ze su situácie kedy je krik a ,,capnutie,, vhodne a aj učinne a situácie kedy je zbytočne a treba použiť ,,ine metody,,. Co si vydobíja nervami a revom - nedať....jasne ze je to o nervy, ale tu krik nepomoze. Lebo su rodičia ktorí ,,štekaju ale nekusnu,, a tie deti to vedia..vedia ze ked budu revat hodinu v kuse tak mama povolí lebo uz na to nebude mat nervy.
@bobacik1612 kresli si chvilu,potomcmara po stenach.rozadzat ju nechavam uz kade co-plienky,ponozky,veci,hracky,to neriesim ten bordel,ale ju to bavi 2min a ide prec...ale dakujem za nazor
@mischell0110 ahoj viem ze ti to asi nepomôže no máš moj obrovský obdiv za to ze to takto zvladas. Neviem si ani prestaviť takto roky fungovať takze ti držím palce aby sa tvoja dcéra upokojila alebo aspoň aby ste prišli na to co jej je.
Je tu skupina ADHD,tam ti dobre poradia. Tvoja dcéra má niektoré také črty ako takéto deticky. Možno ale ide len o neskoršie dozrievanie CNS,dobra psychologicka dokáže dat dobre rady. Nie si zlá mama,si len veľmi vyčerpaná. Kto nemal take dieťa,nepochopi. Mám dve,kazde úplne iné,starsi syn veľmi podobný prejavmi tvojej. Viem,o čom to je. Skus v skupinke,dokazu ta aj nasmerovaťe k nej.overenemu odborníkovi v tvojom okolí...t
Tvoja dcéra potrebuje veľa tojejv lásky,pozornosti a povzbudenia a pochvaly za každú snahu a pokrok
mala by si sa poradiť so psychologom príp. aj pátrať po "diagnoze"....a od mágie hoc akože bielej ruky preč....
Píšete jej ze to zvlada - NO NEZVLADA...alebo povazujete za zvladnutu vychovu ak dieta piše po stenách, bije ine deti,bije matku, ta uspava v kočiku....tak ak toto je zvladanie tak potom čo je ,,nezvladanie,,.
Ja nemam na stene jeden šramik od deti, ktorý by urobili umyselne - som stenofób a viem ze moj muz malovat nebude skor ako po 10 rokoch...takze odmietam mat byt počmáraný ako pravekú jaskynu....a da sa to zakazat, nikto ma nepresvedčí o opaku, z 3 deti ani jedno na stenu nikdy nepisalo. Vždy za stol a na papier.
Ahoj ja mam dcérku v tvojom veku ale takéto správanie nemá. .takže tvoju situáciu nepoznám....len sa opýtam či ste na dcéru obidvaja rodičia alebo len ty ked tvoj manžel je v zahraničí. ? Na starostlivosť o dieťa musia byt dvaja rodičia .
@janinah u 2 ročneho by som nerobila hned taketo zavery - ešte sa ,,normalna, vychova velmi neskušala, to len dnes je taka moda hned dat nalepku. A zial potom tie matky k tomu aj tak pristupuju, čest vynimkám - ma diagnozu tak môže...zial neraz som sa s tým stretla.
@sardinka335 so vsetkym suhlasim 😉 okrem kocika, mne to tak vyhovuje, samozrejme iba poobede, ja si robim v obyvacke, na terase a tak a maly spi v kociku aj tri hodinky. 😉
A ja tam vidim, ak tam teda nie je zdravotny problem, aj kuusok rozmaznania...
Ahoj. Vela sil a trpezlivosti Ti prajem. Neskusila si malu nosit niekde do jasliciek aspon na 2 hodky denne. Bude si Ta viac vazit. A tam si mozno tak nedovoli. Ty si oddychnes. Predsalen pani ucitelky maju v sebe autoritu. Moja dcerka ked chodi do jasliciek je skvela aj poobede ked pre nu pridem je super anjelik. Akonahle sme doma napr.tyzden chore, je to cert. Zla,mrzuta,podrazdena. S detmi sa nehra ani v jaslickach ale nedovoli si nic zle urobit,lebo tam nema mamku tak si tak nedovoluje. Vyskusaj vsetko mozne. Nechala si ju uz samu? Aspon na 2 dni. Inak klobuk dole,ja by som tolko trpezlivosti nemala. Drz sa

Môj prvorodený syn bol taký, teraz mám 3tie dieťatko. Má už diagnostikované ADHD. Ak ti môžem poradiť, vyhoď kamene, sviečky a všetko čo ti daná pani poradila. U nás zaberala jediná vec a to ticho, kľudne aj celý deň.