icon

Neviem vysvetliť manželovi, že mrkvu treba ostrúhať predtým, ako ju dá dieťaťu

swahili
10. sep 2017

Dobrý deň,

síce môj problém nie je jeden z tých, na ktorých stojí a padá svet, no neviem, ako ho riešiť ďalej, preto dúfam, že sa tu nájdu ľudia, ktorý sa podelia so mnou o svoj názor a uhoľ pohľadu.

Máme s manželom dvojročného syna a opäť sme sa ho pohádali na tom, že synovi dal mrkvu bez toho, aby ju ostrúhal. Prikladám fotku, aby ste vedeli, ako vyzerali raňajky pre nášho syna. Môjmu manželovi príde úplne normálne dať takúto neostrúhanú mrkvu synovi. Ja som sa mu to snažila už niekoľkokrát vysvetliť, ale odpoveď je, že mrkva sa nestrúha, celá zemeguľa ju nestrúha, iba ja a keby ju ostrúhal, tak by z tej mrkvy nič neostalo. Mne to pripadá, že sa hádame o niečom, čo je úplne samozrejmé, že neostrúhaná mrkva sa dieťaťu nedáva. Toto je snáď už naša piata hádka kvôli mrkve a ja neviem presvedčiť môjho manžela, aby ju ostrúhal. Je to síce veľmi milé, že sa cez víkend o neho postará a spraví mu raňajky a za to som mu vďačná, ale nerozumiem, prečo nemôže prijať, že mi toto vadí.

Vopred ďakujem za všetky názory.

Neviem vysvetliť manželovi, že mrkvu treba ostrúhať predtým, ako ju dá dieťaťu
maciatkolulu
10. sep 2017

ja neviem co tu kazdy riesi, ci by to dal, alevo nedal dietatu na ranajky, ked ona ma zjavne problem iny.... Toto forum je lepsie ako komedie. Inak, len tak mimochodom ja som milovala a ano aj na ranajky jablko so syrom.... A co? Ked chce dieta mrkvu s chlebom, nech si da, ale teda ja by som ju oskrabkala, ale riesit, ci nemaju peniaze a preto dieta zvacha mrkvu a chlieb, alebo podobne je riadny slepicinec babenky, riadny....😅

evittam
10. sep 2017

@maciatkolulu Tak toto nemá chybu....Ako vzdy slepicinec na MK nesklame.😂😂😂😂

dai
10. sep 2017

@maciatkolulu uprimne... mne vadi hlavne to servirovanie... mrkvu chrumem ako zajac stale - mam to rada - ale drevorubacsky chlepa a neocistena nrkva k tomu🙂 proste to vyzera zle ( ja mam rada ked jedlo nielen chuti ale aj vyzera nejak🙂)

mariposita7
10. sep 2017

@swahili , ja by som ti poradila raz urobit taketo ranajky, ako si odfotila, tvojmu muzovi. Sebe a synovi provokacne bud chlieb s maslom a nastruhanou (a osupanou zaroven) mrkvou - toto bezne aj deti v skolkach jedia a je to chutne, alebo nejake uplne ine, bohate ranajky, napr oblozeny chlebik so vsetkym moznym. Tvar sa, ze je to ok, popraj mu dobru chut 🙂

silvia3009
10. sep 2017

Odpoviem ti načo sa pýtaš. ÁNO každý človek ktorý uvažuje normálne by tú mrkvu ošúpal či ostrúhal či ako to nazývate a vobec by sa nad tym nezamýšlal. Rozum mi stojí 😔

swahili
autor
10. sep 2017

Už sme si to vysvetlili a ja ďakujem za názory. Ja som jednoducho nechápala ako mu to vôbec napadlo dať neostrúhanú mrkvu.

perzefona
10. sep 2017

Skoro ako nase :D

tiper24
10. sep 2017

suchy chlieb a mrkvu???????? neviem ci to je spravna kombinacia, skor sunku namiesto mrkvy

swahili
autor
10. sep 2017

@perzefona Toto su normálne raňajky, aké sa obyčajne podávajú aj u nás.

adalea
10. sep 2017

Moja dcéra tiež nechcela iný chlieb než suchý. A kludne k tomu jedla mrkvu alebo kaleráb (ošúpaný).
Až od 3 rokov zjedla chlieb s maslom, nátierky doteraz nemusí 😉

tova
11. sep 2017

je to uvarena mrkva? lebo podobne vyzeraju zemiaky v supke a kazdy ich s radostou zlizne. Mrkvu netreba supat, staci dobre umyt alebo vyvarit. Cerstvu a nie vyschnutu. Fajnovky nech si nemyslia ze v detskych vyzivkach su supane mrkvy :D vyvarene, neosupane, sterilizovane

sense
11. sep 2017

Aj moja jedava ked chlieb zasadne suchy a nejaky zeleninu k tomu al len sunku, alebo len zeleninu a nie preto zeby sme na ine nemali..

...ale takuto staru obschnutu mrkvu by nefostala a hlavne nie neosupanu

lusyc
11. sep 2017

Podľa mňa ošúpať a riadne umyť, už len kvôli vzhľadu ak nie kvôli parazitom. A potom nech je každý, čo mu chutí.

ajko2011
11. sep 2017

Tak toto by som ani ja nezjedla a nie to aby som to dala synovi jesť. 😖
Neviem, asi som až priveľmi fajnová, ale raňajky sú základom dňa.
A k otázke - mrkvu VŽDY šúpem.

lusyc
11. sep 2017

A maslo by sa zišlo, nech sa vitaminy z mrkvy môžu vstrebať.

mircalla
11. sep 2017

Povedz muzovi, ze taketo ranajky by som nedala ani najvacsiemu nepriatelovi. Dverorubacsky suchy chceba a neosupana nie cerstvo vypadajuca obschnuta mrkva - dleikatesa pre 2 rocne dieta

kllamarka
11. sep 2017

@swahili Akozeee neosupe ani? Hento na fotke by on zjedol, ze mnam?
Sak to moze dat konovi v ohrade, cele jak to je.
A hlavne surovu mrkvu treba podavat s kvapkou oleja. Lebo nastruhanu-nenastruhanu, nevstrebe z nej telo ziadne vitaminy (B, D, E a K..) Ale naozaj, ze mrkva bez tuku ma vyzivovu hodnotu blizku 0.

A fakt ani by teda nebol svetovy problem, ze mu dal surovu mrkvu.
Ale v tejto forme na fotke...naozaj..ale fakt, ze grcam.

mijo53
11. sep 2017

no ten chlieb vôbec nevyzerá ako suchý drevorubačský, poznám deti, ktoré vôbec nejedia v dvoch rokoch lupáčky, vianočky, no proste sladké pečivo, ale chlieb s dobrým a zdravým syrom a ešte v 2 rokoch nikdy nejedli šunku, lebo ani ich rodičia nejedia mäsové výrobky, okrem mäsa, ale zeleninku patrične očistenú a sú zdravé

mamutka
11. sep 2017

Jaj, hentak zasrata mrkva, to je skor ci neskor jasna toxoplazma. A potom sedlak topi macky, lebo tie vraj rozsiruju choroby 😠
Dufam, ze manzel uz pochopil.

jana_eyre
11. sep 2017

No dolezita otazka je - spapal to syn a bola mrkva umyta? Ak ano, nevidim ranajkach problem, ak nie tak nech mu ju nabuduce ostruha.. A ze ako to vyzera? No ako suchy chlieb s mrkvou, ja take neranajkujem, ale deti maju radi vselico, tak neviem co dramatizujete..

U nas sa tiez niekedy je suchy chleba, alebo sucha zelenina, lebo to lubime okrem muza, ktroeho svokra naucila na 20kusov sunky do rozku a kilo masla (ked do takeho zakusnem, napnema)

Inak ak by som zalozila diskusiu zakazdou malou nezhodou s muzom na banalite, nic ine cely den nerobim len pisem na mk 😃 a to si s nim celkom rozumiem.. Ale jednoducho, ma na veci vlastny nazor a niekedy ma neposlucha 😀

bobulazelena
11. sep 2017

Toto by som ani ja nedala do ust ani za svet. 🙈
A teda nepoznam nikoho kto by jedol neosupanu mrkvu, este aj do polievky alebo do svieckovej, kde sa to vari sa osupe.

libawet
11. sep 2017

@swahili manžel nápaditý so zmyslom pre humor. Ale tak snažil sa, aj to by sa malo oceniť, a zasa - určite to syn nejedáva každý deň, pre jeden krát sa svet nezrúti. Nerobila by som z toho žiadnu drámu.

mircalla
11. sep 2017

@libawet no tak kedze odmieta supat mrkvu a podla neho to netreba a urobil to uz x ty krat, tak sa asi moc nesnazi. a tiez urobit trochu lepsie ranajky neni nic narocne dokonca ani pre chlapa.
Tu nevidim snazu ziadnu, okrem odkrojenia chleba a nakrajania neosupanej mrkvy, ty mozno ano

libawet
11. sep 2017

@mircalla trošku nadhľadu by neuškodilo, toto nie je taká vážna vec, aby sa nedalo na ňu pozrieť aj z tej humornejšej stránky.

petulda333
11. sep 2017

@mircalla ja neviem co ty a tebe podobne tolko riesite?! Sama autorka pise,ze dostal aj syr a sunku! Takto to zrejme osfotila len pre nasu predstavu.
Tu je to fakt ako v kurine. Milion reci ale odpoved nedate!

Urcite mrkvu osupat a oplachnut potom, akurat ja napr ked vytiahnem mladu cwrstvu mrkvu tak ju len vydrhnem hubkou(tou drsnou castou) aby som zodrala tu vrchnu vrstvu

mamutka
11. sep 2017

@libawet takto sa siri toxoplazmoza a to je sakra vazna vec. Ludia si neuvedomuju, ze tato vazna choroba je predovsetkym zo zle ocistenej korenovej zeleniny.

mircalla
11. sep 2017

@libawet ja chlapa neschopneho urobit obycajne ranajky az za taky za humor nepovazujem. moj tiez nevie poskladat ani zostavu z Ikea, to mi tiez vtipne nepride. ked si to musim robit sama
Ako humor je to dobre, pokial to nemas doma

bona_dea
11. sep 2017

chleba so zeleninou je stále lepšia varianta jako brumík a pod. strašidelnosti 🙂 a pokiaľ som dobre čítala, autorka písala, že dieta k tomu ešte malo syr či šunku či čo...
btw, som si spomenula ako nám raz ocko nachystal termix s rožkom a k tomu nám nakrájal paradajku a papriku 😀 a prežili sme to :D

mircalla
11. sep 2017

@petulda333 Odpoved k comu? Dufam, ze zartujes. Ona sa nepyta, co s mrkvou, ona to vie. Skus si precitat temu najprv, kym tu zacnes stekat. Takze kedze si sa uz vystekala.....

southbay
11. sep 2017

mne sa tu vynara mnozstvo dalsich otázok :D ako dlho ste spolu? nikdy ti nerobil ranajky, nikdy nic nevaril, nikdy nepouzil mrkvu nez ste sa rozhodli mat dieta? Ked toto niekto zisti az pri dietati...no amen. Co si si nasla to mas no, ja mrkvu samozrejme supem, asi ako kazdy normalny clovek, ktory niekedy nieco varil :D