Neviem vysvetliť manželovi, že mrkvu treba ostrúhať predtým, ako ju dá dieťaťu
Dobrý deň,
síce môj problém nie je jeden z tých, na ktorých stojí a padá svet, no neviem, ako ho riešiť ďalej, preto dúfam, že sa tu nájdu ľudia, ktorý sa podelia so mnou o svoj názor a uhoľ pohľadu.
Máme s manželom dvojročného syna a opäť sme sa ho pohádali na tom, že synovi dal mrkvu bez toho, aby ju ostrúhal. Prikladám fotku, aby ste vedeli, ako vyzerali raňajky pre nášho syna. Môjmu manželovi príde úplne normálne dať takúto neostrúhanú mrkvu synovi. Ja som sa mu to snažila už niekoľkokrát vysvetliť, ale odpoveď je, že mrkva sa nestrúha, celá zemeguľa ju nestrúha, iba ja a keby ju ostrúhal, tak by z tej mrkvy nič neostalo. Mne to pripadá, že sa hádame o niečom, čo je úplne samozrejmé, že neostrúhaná mrkva sa dieťaťu nedáva. Toto je snáď už naša piata hádka kvôli mrkve a ja neviem presvedčiť môjho manžela, aby ju ostrúhal. Je to síce veľmi milé, že sa cez víkend o neho postará a spraví mu raňajky a za to som mu vďačná, ale nerozumiem, prečo nemôže prijať, že mi toto vadí.
Vopred ďakujem za všetky názory.

zeny normalne tato tema ma bavi🙂 ja som sa tolko o mrkve uz dozvedela co som doteraz nevedela😀 mi stale chodia upozornenia na nove prispevky tak to tu ako pako klikam😀 rozmyslam ze cely zivot jem mrkvu a ona svinucha sa mi nevstrebava kedze si nepamatam zeby som ju niekedy pokvapala olejom😀 ale teda neumriem sprosta😀
Už som to tu písala, ale ešte raz. Syn dostal k chlebu aj syr a sunku. To zjedol, odfotila som, čo ostalo.
Naštvala ma tá reakcia muža, že iba ja šúpem mrkvu. Potom sme sa o tom rozprávali, jeho mama čistí mrkvu tak, že ju oškrabe nožíkom. Lenže to sa dá u čerstvej mrkvy, nie u takejto a pointa je zbaviť ju šupky.
Ono je to tak, že keď chlapcov matky nevedú k domácim prácam, potom sú ľaví. Toto je aj podľa mňa extrém, že niečo takéto nevie. Ale potom neskôr som pochopila, v čom bol problém. On ráno vstal, postaral sa o syna, aby som si oddýchla. A ako prvú vec, čo som mu ráno povedala bolo to, že som mu vytkla tú mrkvu. Tak sa naštval a reagoval ako malé decko. Ale veď predsa keď spraví takúto blbosť, tak to nemôžem nechať tak.
Ale uznávam, že aj odo mňa bola blbosť to fotiť a dávať sem. Len už som bola zúfala, že vôbec takéto niečo musím vysvetlovať.
Ďakujem za reakcie, hlavne za tie, čo pochopili, čo ma štve.
@dai aaale kasli na vstrebanie. Aj tak ju vykakas😂 Aj my jeme (okrem varenej v polievke) mrkvu len surovu (aj nasa dvojrocna) a ci sa vstrebe alebo nie je mi srdecne jedno, hlavna vec, ze vsetkym chuti, a v bruchu sa to aj s tym maslovym chlebom, sunkou, syrom atd aj tak zmiesa a nakoniec skonci nejaky ten zyvsok v zachodovej mise😅
Už nechcem nejako rozvíjať túto tému, tak posledná vec - pozrite akú tématickú hračku som našla: https://www.wish.com/c/58181248fc92892112dc881a
@swahili kup radsej z dreva, to mu dlhsie vydrzi. my mame presne toto😂
Tu sa stale fakt a realne stale riesi ta uboha mrkva a to, co dala, nedala jest autorka....😅 to snad nieeeeee a nakoniec vidite sliepocky, ze to ubohe dieta nezulo iba chlieb a tu pofidernu mrkvu, ale malo aj sunku a syr, ty brdooooo a co teraz, hanba jak hovadooooo, sa tu riesilo najma to, ze svacla rodina krmi decko suchym chlebom - mimochodom keby aj....- a ono chcela ta autorka nasa nevinna iba radu, ako na zatateho manzela, ktory ani za boha nechce pochopit, ze mrkva sa ma skrbat, supat, ohlodat, osmirglovat a ja neviem co a pokvapkat kadecim a este neviem co vsetko sa autorka dozvedela, aj na svoju osobu, jaaaaj zeny, zeny😉
ked to muz nevie pochopit, tak nech da nieco ine na ranajky

A hlavne ju treba trochu pokvapkať olivovým olejom,aby sa uvoľnili vitamíny 😊lebo sa ťažko tozkladá (surová)