„Nevychované" deti
Ahojte, taký výlev.
Prepadla má frustrácia z chovania sa cudzích detí. Syn má 2,5roka a ako chodíme po ihriskách a sledujem iné deti v jeho veku a ich chovanie, tak sa často krát nestíham čudovať. Syn je veľký extrovert, veľmi temperamentný, rád všetkých objíma, spovedá, s každým sa snaží vychádzať pekne, je nonstop v behu, no má na dnešnú dobu strašnú povahu - je strašný dobrák, on každému požičia hračku, nieje konfliktný, z konfliktu vycúva, ustúpi, alebo sa dohodne. No tá jeho povaha je práve ten problém. Nerozumiem, z akého dôvodu má dieťa potrebu bezdôvodne iné dieťa strčiť, hodiť mu piesok do tváre, alebo mu iným spôsobom ublížiť.
Je to výchovou, povahou, alebo čím?
A keď vidím niekedy reakcie ich materí na to co tie deti robia, tak by som ich občas prefackala aby sa spamätali 🙈 strašne veľa z nich to buď ignoruje, je im to jedno, pretože ich dieťa môže všetko, alebo naopak dieťa strepú po zadku, navrieskajú na neho. Mám pocit, že je velmi málo rodičov, ktorí dieťaťu vysvetľujú, komunikujú.
A tak chytám ďalšiu depku z toho, že od septembra má ísť do škôlky a Boh vie na aké deti opäť natrafí.
Ako to vnímate vy vo vašom okolí?
ako voči takýmto "zlým" deťom vaše deti obrniť?na a
@tina_tar v pohodicke. Stane sa. Ked je vela prispevkov je to uplne normalne 😉
@sasanka605 presne, aj my mame kadejake skusenosti, ale teda ono aj deti maju nejake tie veci, ktore su ochotne tolerovat, to, ze niekto nema rad objimanie je tiez uplne normalne. Treba to brat tak, ze kazde dieta je ine a potrebuje inak nastavit hranice.
@majkabambulik aj mňa zaujíma,ako to dopadlo s tou mamičkou a či chytili páchateľku
@tina_tar ja budem tiež así tá jedna z lavičkovych, s dcérkou sa veľa rozprávame, pekne komunikuje aj sa vieme dohodnúť, už skoro rozpráva, ale keď sa hrá v kolektíve, tak jej do malých konfliktov nezasahujem ( čo nejaké drgnutie, zobratie formičiek, hádzanie piesku - ale nie do očí považujem). Dcérka bude mať 2r a tieto konflikty mame obojstranne, deti skúšajú na ňu a ona na nich. Ono väčšinou je na pieskovisku najmladšia a keby nejako rozplače menšie dieťa, zasiahla by som. Ale už sa nám veľa veľa stalo - odstrcili ju, pekne ju obliekam, keď mala jediná sukničku, tak som videla ako jej starsie dievča robí zle, skôr som sa na tom pobavila - ale nech so zvyká, samozrejme bez vážnych úrazov. Keby sa jej to veľmi nepáčilo, viem že by prišla za mnou. Nestojím meter od nej, som ďalej ale aby videla na mna. A nemyslím si, že robím niečo zle. 🙃
tak dnes bol ten den D ked aj moja dcera dostala po lici od jedneho chlapca, ktoremu narusla konfortnu zonu...akože chcem sa opytat tych mamiciek, ktore maju taky typ dietata je to normalne spravanie? uvalasit po pisku? ci to vidi doma? keby ju odstrcil, usiel, plakal, chmuril sa...ale rovno surovo ju udriet? žasla som

@anonymous87 Ježíš prepáč, akosi som sa v tom zamotala. Máš pravdu.