Nezobrali mi dieťa do škôlky v Žiline
Poradte.mi nezobrali mi dieta do škôlky žiadosti sme dali az do 5tich a nikde nas nezobrali..ŽILINE...
no napisat odvolanie a idealne by bolo, keby si vedela o niekom koho vzali a nesplna podmienky a napisat to tak, ze mas vedomost, ze bolo prijate dieta, ktore nepslna podmienky
Alebo sa popýtať v škôlkach v blízkych dedinách. Napr. naša dedina je 4 km od Prešova a chodia sem aj deti z mesta...
@luciasisi podobných tém bude len pribúdať, škôlky sa porušili, keď sa prestalo rodiť toľko detí, lenže sa zasa rodiť začali a škôlky už späť nepribudli. Situácia začína byť neúnosná a ťažia z nej hlavne škôlky súkromné, ktoré si pýtajú za 1 dieťa
" nekresťanské " peniaze, čo je čisté zneužívanie. Na Slovensku je to tak. :( :(
Dat dieta do sukromnej aspon na mesiac.
A potom ziadat skolku o prijatie. Funguje to tak, ze ak dieta bolo uz raz zaradene do dochadzky nesmie byt vyradene.
Ak ju zvladne, co by vam sukromna skolka odporucila.
Napisat odvolanie do skolky v obvode kam patrite, ze nezvladate platit a ziadate o prelozenie.
Toto by som riesila v sept. Pretoze po druhom tretom tyzdni deti maju vacsinou odlozenu dochadzku do decembra, pretoze to nezvladnu a kazda skolka si drzi 1-2 miesta na triedu o com sa nehovori.
A hlavne volat a volat riaditelke a osobne ju navatevovat ci sa nahodou nieco neuvolnilo.
Neviem ako u Vas ale v BA je odvolanie strata casu.
Predoze skolska rada vybera ziakov s riaditelmi skolok v jednej miestnosti, takze aj vela prihlasok je strata penazi.
Tak ano to je pravda...moj syn všetko splna aj tak mi ho nezobrali a žiadosti sme dali az 5..to je chore fakt
Mne dcery vzali ked mala 4 a chceli mi ju vylucit, lebo nemoze mlieko.
Chceli to uhrat na neprisposobenie sa kolektivu, lebo im bolo zatazko podat dietatu ine ako mali ostatne. Nastastie chodila do sukromnej 2 a pol mesiaca tak riaditelka musela cuvnut.
Smutne je aj to, ze sa beru nehorazne uplatky, ci uz financne, alebo hracky, sirupy, PC monitor. A ludia o tom aj hovoria co dali do skolky za prijatie.
A pritom to decko je tam len dalsi kus
my mame rozhodnutie az v pondelok..a kam ste davali ked uz viete o piatich skolkach?
@luciasisi mne to bolo vysvetlene takto
prihlasene deti zozbiera obecny urad (sme na dedine) vytriedia sa tie ktore nemaju trvaly pobyt.
potom v druhom roku sa vytriedia deti tak aby boli umiestnene deti, ktore su v predskolskom veku, nasledne deti, ktore uz maju surodenca v skolke, a este prihliadaju na to ktore dieta je zo slabse socialnej rodiny (aka kde pracuju rodicia).
ak ostane par volnych miest tak hold niekto ma stastie ale pochybujem ze zostane.
cize u nas ziadna sanca a maly bude mat v septembri 3 3/4 roka!!!
Treba poskúšať. Teraz je to so škôlkami veru ťažko. Aj kamošky sa sťažovali, že im nezobrali deti, možno by som to ešte skúšala, veď aj cez prázdniny sa môže nejaké to miesto uvoľniť, alebo potom súkromná školka by bola ešte možnosť😉
Nič nové pod slnkom v dnešnej dobe, porušili aj škôlky aj školy, pozlučovali kadečo s kadečím a teraz nemáš kam dieťa dať keď je kapacita naplnená. Treba škôlky v okolitých mestách popozerať ak máte nejaké bližšie alebo teda aj tie dediny ale tam tiež býva väčšinou rýchlo plné
No je tu bohuzial bezna prax teraz. Ja som sa tiez velmi bala, ze mi malu nezoberu ale nastastie sa este zmestila do poctu ale tiez mi ju zobrali asi az do tretej skolky kde som davala prihlasku a posielala som sa j odvolania ale to vacsinou velmi nepomoze lebo oni nemozu nic moc robit ked uz maju kapacitu naplnenu
Podat odvolanie do tej, kde mate trvaly pobyt.. Veru nezavdim zamestnanym rodicom..
U nas zrejme nezoberu uz ani deti co do skolky chodia tento sk.rok.. Mame tu velke problemy s priestormi a zrejme vedenie ma vo vsetkom velke prachy a zaujmy nad obcanmi.. Vysvetlenie na dlho, podstatne je, ze od septembra mam doma zrejme aj najstarsieho syna co do skolky uz rok chodi, ale aj dceru co sa uz rok do skolky tesi.. Jedine stastie ze som na materskej s tretim.. A susedy sa ma uz pytaju ci mi mozu zacat vodit aj ich deti 😅 tak mozno aj ty sa popozeraj ci nie je niekto vhodny po okoli..
No veru..budeme dufam ze nam ho niekam zoberu..zostat doma človek nemôže peniaze potrebujeme a na sukromnu nemame😥...
@jana_eyre to je aká blbosť, veď predškoláka ti musia zobrať, či ako?
@tortelinka ziaden zakon nekaze zobrat predskolaka
@emi16 tak toto pocujem prvykrat🙂 a podla mna to na 99% nie je pravda... ak mas nejaky zakon ktory take nieco tvrdi tak daj😉 ( keby to tak bolo tak to tak robia vsetky mamky )
@dai škôlka je povinná prijať prednostne deti pred nástupom do školy
@dai
(2)
Do materskej školy sa prijímajú deti priebežne alebo pre nasledujúci školský rok. Miesto a termín podávania žiadosti pre nasledujúci školský rok zverejní riaditeľ po dohode so zriaďovateľom na budove materskej školy a inom verejne dostupnom mieste spravidla od 15. februára do 15. marca. Riaditeľ spolu s miestom a termínom zverejní aj podmienky prijímania detí do materskej školy. Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku, deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou. Ostatné podmienky prijímania detí určí riaditeľ a po prerokovaní s pedagogickou radou školy zverejní na viditeľnom mieste.
@tortelinka ziadna zakonna povinnost skolky neexistuje - prednostne pred kym? ak ma 1 predskolsku triedu a hlasi sa 50 deti z toho 40 predskolakov a zvysok mensich tak aj tak prednostne neprijme predskolakov... u nas su triedy jasne rozdelene a jasne ze ucitelia v predskolskej triede robia uplne ine veci s detmi ako ucitelia v triede s detmi 3rocnymi... povinna predskolska dochadzka neexistuje
- ci akoze zrusia triedu pre 3rocnych a 4rocnych a zriadia dalsiu pre 5rocnych aby ich prednostne prijali? fakt si uplne neviem predstavit realizaciu toho co si tu uviedla...
nehovoriac o tom ze kazda ta jedna veta sa da interpretovat podla toho ako to riaditelovi vyhovuje🙂 cize sa prednostne prijimaju deti s odlozenou dochadzkou pred 5rocnymi? ci 5rocne pred s odlozenou? alebo podla podmienok riaditela? ci ako nakoniec? preco by moje 5rocne sikovne nemali byt prijate pred tym s odlozenou dochadzkou len preto lebo rodicom sa nechcelo ho este dat do skoly?
@dai viem že neexistuje povinná dochadzka ms, ale ak prihlásiš dieťa predškoláka, v tvojom mieste tp ho musia prijať
@tortelinka jasne ze nemusia ked nemaju miesto😀 ci kam ho maju prijat?
@tortelinka nemusia- ak maju iba 5 miest volnych v predskolskej a hlasi sa im 50 deti, tak iba 5 prijmu a zvysnych 45 ma smolu a to je jedno, ze su predskolaci s tp...