icon

Nezobrali mi dieťa do škôlky v Žiline

luciasisi
2. jún 2017

Poradte.mi nezobrali mi dieta do škôlky žiadosti sme dali az do 5tich a nikde nas nezobrali..ŽILINE...

loginexistuje
2. jún 2017

@luciasisi pokial tam nepatrite podla obvodu, tak ho nemusi vziat ani ako predškoláka

tortelinka
2. jún 2017

@loginexistuje o príspevok vyššie tvrdia, že ani ako predškoláka z obvodu nemusia...ja som presvedčená , že musia..

loginexistuje
2. jún 2017

@tortelinka ak ho neumiestnia musia zabezpecit inde... ako zakonne nie je ta povinnost musia uprednostnit ... takze by nemohli prijat nikoho ineho len predskolakov.

dai
2. jún 2017

@loginexistuje ako to zabezpecis? ta diskusia tu uz bola niekolkokrat a vyjadrovalo sa uz dost kompetentnych? nemozu predsa cele skolky prerobit na skolky pre predskolakov - skolok je jednoducho malo a zakonna povinnost skolky neexistuje - ine by bolo keby bola povinna predskolska dochadzka - potom by sa museli spravat ako pises... ta ale neexistuje na Slovensku

jana_eyre
2. jún 2017

@tortelinka musia, ale nie je kam.. Nasa obec to nema poriesene, ma jednu skolku na obrovsku rozrastajucu obec. V starej casti je stara skolka a skola, plna do prasknutia.. V novsej casti bola skolka ktoru zavreli, lebo nebol vysporiadany pozemok a nevyhovujuci stav.. Tak ju presunuli do sukr. Priestorov obch.domu.. Platili sme aj preto vyssie skolne, ale sukromnik vraj nechce predlzit zmluvu.. Stavia sa tu aj obrovsky predrazena nova skola (zatiahnute j&t) a starosta sa hada s poslancami o uver a nestihnu ju dokoncit do septembra.. Skolku este ani nezacali.. Takze cca80 deti nema kde byt a 120 cakajucich ani nemaju kam prijat.. Starosta stale tvrdi ze je vsetko ok ale nie je.. Proste kocurkovo, vyssie zaujmy ktore obyc. Clovek nechape a nicnespravi... ☹

vevesh
2. jún 2017

@tortelinka a ked nie su kapacity , tak ako musia? Kam daju tie deti, ked nie su priestory+ ucitelia??skolkarska dochadzka nie je povinna, takze zo zakona absolutne nic nemusia...

lemurko
2. jún 2017

@jana_eyre 🙂 ja mam 6 rocneho a 3 rocnu - idealna kombinacia pre tento rok. Skolka nehrozi, ide do BA, a prvaka zatial netusim kam dam

jana_eyre
2. jún 2017

@lemurko si z chorvatskeho grobu?

dai
2. jún 2017

@lemurko prvaci uz mali zapisy, nie? teda aspon nas ma uz vyzrozumenie o prijati...

luciasisi
autor
2. jún 2017

Ja nemam predskolaka my budeme mať iba tri roky v auguste

kristinka86
2. jún 2017

@jana_eyre Ako môžu vyradiť dieťa, ktoré tam už rok chodí??? U nás bol problém s kapacitou. Syna mi nevzali na 3roky, až na 4. Ale to dorobili jednu triedu a hyg. zariadenia. Nepočula som, aby vylúčili dieťa. Jedine, ak bolo úplne neadaptované, ale to je tiež asi o dohovore s rodičom..

lemurko
2. jún 2017

@dai, ano k prvakovi uz mam info, ze je prijaty, ale kam bude chodit a ako to bude od septembra zial neviem, lebo vestecku gulu nemam. Cize neviem ci ho nechat tu v obci, ci sa to poriesi, alebo teda radsej do BA. Ale tema bola o skolkach, tak nespamujme. Odpisovala som @jana_eyre kedye som sa nasla v opise skolskej problematiky nasej obce 🙂

alenka2812
2. jún 2017

MŠ nie je povinna,ani povinnost zobrat predskolaka.Som ucitelka v MŠ,takze co to o tom viem.Je to len odporucanie podla ktoreho si kazda skolka urci podmienky,podla ktorych sa prijimaju deti do MŠ a tie su zverejnene.U nas v BB sa najde velmi malo deti,ktore a predskolaci nechodili nikde do MŠ,takze sa beru deti 3 rocne a tiez su urcite kriteria.To,ze je skolka vo vasom obvode neznamena,ze ho musia prijat,alebo mu hladat nahradnu.Tak ako lekara,si mozte vybrat MS,aj ZS.Ale to pisem o nasej skolke.Ako je to v inych mestach,neviem povedat,ale zakon plati pre vsetky rovnako.Kedze predprimarne vzdelavanie nie je povinne,zalezi na riaditelke,ake kriteria si urcí.

alenka2812
2. jún 2017

a este som zabudla,ten prispevok,ze,ked chodi dieta do sukromnej a musia ho potom zobrat do statnej je blbost,nikde to nie je v zakone uvedene

lemurko
2. jún 2017

@kristinka86 no uplne jednoducho, napriklad nemaju kde dat prvakov, ktorych teda zobrat musia, tak z tried MS urobia prvu triedu. Ze je to absurdne sa asi zhodneme. Ono to je aj vtipne do momentu, kym teda nemas jedno dieta, ktore ma vek na skolku a druhe, ktore ide do prveho rocnika.

jana_eyre
2. jún 2017

@kristinka86 deti nie su vylucene, oni nemaju vobec od septembra priestory, takze jedine ze by boli pod holym nebom 😃

Ale fakt sa ospravedlnujem autorke, ze som svojim prispevkom zmenila chod diskusie..

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
alenka2812
2. jún 2017

@zltyslonik to som len dala ako priklad,aj skolu si vyberaju nie podla bydliska... A s tou sukromnou som este ani nepocula,ved to by kazdy vyuzil

kristinka86
2. jún 2017

@lemurko @jana_eyre Tak toto je veru fakt sila! O takom som v živote nepočula, že škôlka pustí priestor školákom a tým pádom znížia počty škôlkárov - a vyradia aj tých, čo tam už sú. Logickejšie by mi prišlo nechať deti, čo už chodia a nebrať nové...

lenicka6697
2. jún 2017

@tortelinka mojho tiez najprv neprijali a to uz mal 5 rokov, predskolska vraj povinna nie je iba sa doporucuje

luciasisi
autor
2. jún 2017

Haloo ja sa tu pytam ohladom mojho trojrocneho syna ze mi ho nezobrali do škôlky a to sme dali v nasom meste 5 žiadosti....dakujem za radu☺👍

vevesh
2. jún 2017

@luciasisi uz ti bolo povedane, ze bud:
a, podat odvolanie (nie je velka sanca, ale za pokus nic nedas)
b, ist do dedin naokolo ziliny
c, sukromna skolka
d, ostat doma
....nic ine na vyber nemas....

kristinka86
2. jún 2017

@luciasisi U nás pomohlo, ak matka dieťaťa doniesla potvrdenie o prijatí do zamestnania. Skúsili ste to?

lenicka6697
2. jún 2017

@luciasisi skolky su preplnene, 3 rocnych deti vela, mne syna prijali do skolky po dvoch rokoch, ked mal 3 a 4 roky nebolo miesto, zo 150 ziadosti prijatych deti v tomto veku velmi malo a to tu mame skolok vela

luciasisi
autor
2. jún 2017

Ano každý mi povie odvolanie keď som to povedala riaditeľke škôlke to nie je riešenie len čakať ak sa niečo uvolni a na súkromnu ktoru tu pýtajú na mesiac320e...dosť veľa

vevesh
2. jún 2017

@luciasisi ale ine riesenie nemas...co cakas, ze tu pride nejaka riaditelka a da ti miesto v skolke, nech sa paci??? ak raz nie je miesto, tak nie je miesto a mozes sa aj usami od zeme odrazat a miesto v skolke nedostane.....

siska53
2. jún 2017

@luciasisi No..nezobrali..ani nam nezobrali.. A takmer ani o rok.. Bola som v panike,lebo o par mesiacov malo dovrsit 3roky druhe dieta..
Prosto tu normalka,ze ti nevezmu..

Mozes akurat tak vyvolavat ci vypisovat listy,ale nemusi to pomoct. Mladsie slo na 3mesiace do sukromnej skolky.. Ina cesta nebola.. Vlastne bola - ist na urad prace a dieta mat doma..

luciasisi
autor
2. jún 2017

@vevesh ty máš deti...mala.si.stym problem

jana_eyre
2. jún 2017

@kristinka86 ale oni ani zatial neberu.. Jedna cast skolky sa proste rusi a deti nemaju kam ist.. Riesia hlavne skolu, lebo prvakov tiez nemaju kam dat.. Nie je to inak chyba skoly a skolky, ale vedenia obce...

dai
2. jún 2017

@luciasisi tak stale je ta cena za sukromnu o dost prijatelnejsia ako v ba napr. kde zial v sukromnych skolkach podla toho co vidim v svojom okoli konci pomaly polovica deti...