icon

Nezobrali mi dieťa do škôlky v Žiline

luciasisi
2. jún 2017

Poradte.mi nezobrali mi dieta do škôlky žiadosti sme dali az do 5tich a nikde nas nezobrali..ŽILINE...

Strana
z3
luciasisi
autor
2. jún 2017

@vevesh.. A ako reaguje že co čakáš že ti ho zoberú..áno čakám že mi ho zoberú nevzdávam sa...😀😀

jana_eyre
2. jún 2017

@luciasisi u nas minuly rok zobrali na odvolanie dost vela deti (viem to, lebo dceru som prihlasovala aj minuly rok - len som skusala.. a vsetkym kamaratkam rovnako stare deti pobrali a aj mladsie ako moju dceru) nie hned v septembri, ale tak oktober\november.. Proste vela deti nenastupilo tych, ktore boli prijate, tak isli najprv tie z odvolania..

luciasisi
autor
2. jún 2017

@jana_eyre presne ako pisete a máte pravda takto aj.mne to povedali skúste október. Alebo až január niektoré detičky nenastúpili v september😉😃

vevesh
2. jún 2017

@luciasisi ano, uz dva roky cakam na miesto v jasliach (aj sukromnych) a pri tom s mm obidvaja pracujeme na plny uvazok.....a znova zamietnute -nikoho nezaujima, ze nemame kam dat dieta ........mozno dostane miesto do skolky na rok a mozno nie😒😒😒😒😒

emi16
2. jún 2017

@majusqa77
V prihlaske je kolonka ci je uz dieta umiestnene do skolky a kde.
Ja som si dala prihlasku do statnej kde mi malu nahodne vzali. Mala uz skoro 4 roky. Po dohode s veducou jedalne aj s riaditelkou skolky, ze bude mat vynimku v jedle alergia na BKM a laktozu a ak to v ten den nemoze jedalen zabespecit tak si mozem jedlo nosit z domu ( co je aj v zakone).
Na zaciatku skolskeho roku obrovsky problem preco by jej to mala ycitelka zohrievat. A v podstate z tej skolky vystvalk dalsie 4 deti s dietou a uhrala to na neprisposobilost ziaka.
Ja mam sice druhe male dieta, ale aj zivnost a osrat sa nedam.
Skusala na mna nieco ako, ze som na materskej a dieta mi vyluci za naprisposobile, lebo som nesuhlasila, ze ju budem vyzdvihovat o 11.00
Tak sme si povedali co to o zivnosti a to, ze jej donesiem potvrdenie z predchadzajucej skolky, ze je prisposobiva a ako tvrdila riaditelka sukrom.skolky nadpriemer inteligentna.
Nakoniec cukla so slovami, ze ak bola zaradena uz v skolskej dochadzke tak ju ona z nej nemoze vylucit.
Do pondelka schladla a ospravedlnila sa.
Lebo som na nu vytiahla aj odsek o diskriminacii a asi si zvazila dosledky.
Takze niekde v zakone to musi byt. Mne sa to ale nechce hladat.

alenka2812
2. jún 2017

@emi16 toto sa jedna skor o to,ze ,ked je dieta prijate v jednej skolke,nemozu ho vylucit len tak z rozmaru.Ale nie o tom,ze ho musia zobrat do druhej.Ucim 35 rokov s o tomto som nepocula.Vobec to nie je v ziadnom zakone.Predprimarne vzdelavanie u nas nie je povinne.Ta kolonka,ci dieta navstevuje zariadenie je tam preto,aby pri zapise vedeli,ci dieta je doma,alebo niekde chodi

majusqa77
2. jún 2017

@emi16 to, ze chodi do sukromky pri vybere deti pokial viem nezohrava ziadnu rolu....

emi16
2. jún 2017

@alenka2812
Je to mozne, mne to v tej danej situacii bolo vysvetlene tak.
A co poznam zopar ihriskovych mamiciek tak im deti pobrali ako 4.rocne tie kt. uz do sukromnej skolky chodili
Kopec 4. Rocnych do statnej nezobrali a to boli decka co este skolsku dochadzku nezacali.
A to su matky co nemaju ani druhe a nemaju uz ani matersku a zamestnat sa nemozu

majka99999
2. jún 2017

@emi16 vsetko zalezi od kapacity, moj atarsi chodil a aj chodi do sukrimnej. Minuly rok zobrali 3/4 triedy do statnych skolok. Zvysni, aj moj, mali smolu. Takze pravidlo to nie je, ale viem, ze sa uprednostnovali deti, co budu mat 5 rokov do decembra (okrem predskolakov a surodencov)

alenka2812
2. jún 2017

@emi16
@majka99999 ono je to tym,ze kazda skolka si urcuje podmienky sama,teda riaditelka.Na sidliskove reci by som nedala,je to len domyslanie...ja tiez nevidim do toho ake presne podmienky musia deti splnat,preco je jedno prijate a jedno nie...je to v kompetencii riaditelky.Ale podmienky musia byt zverejnene.U nad napr.zobrali asi vsetky deti 3 rocne,lebo tie starsie su uz zaclenene

emi16
2. jún 2017

@alenka2812
Ja som sa rozpravala s jednou riaditelkou a ta mi vravela, ze beru hlavne predskolakou, lebo zakon
A 3rocne deti, lebo maju volnu triedu.
Najhorsie su na tom 4 rocne deti, lebo moze doplnot do triedy max.2 kusy
Ma to logiku
Bohuzial nasa vlada prdi na ludi, vzdelanie a zdravotnictvo
A som zvedava ako sa poriesia skoly pre tieto deti.

adka31
2. jún 2017

@alenka2812 presne tak, tiež som učiteľka MŠ a v živote som o tomto nepočula.

alenka2812
2. jún 2017

@emi16 ano vo vyhlaske je hlavne predskolakov,ale u nas na zapise neboli skoro ziadny,vsetci uz chodia,maloktore dieta je doma do 5 rokov.U nas na sidlisku je v olkoli 5 skolok,tak maloktore dieta sa nedostane

tortelinka
2. jún 2017

@luciasisi nuž, neviem čo ti ešte má kto poradiť

emi16
2. jún 2017

@alenka2812
Tak to mate super
V BA masakre
Dokonca lacnejsie sukromne skolky maju plno

alenka2812
2. jún 2017

@emi16 ano,na dnesne pomery je to super...

majka99999
3. jún 2017

@alenka2812
@emi16 ano, ja som koniec Petrzalky a tu je viac skolok zavretych ako otvorenych. Aj riaditelka nasej sukromnej mi vravela, ze ak chceme mensieho umiestnit, tak nech si dam prihlasku cim skor, ze potom nemusi byt miesto. Co je pochopitelne, lebo jesenne dieta nema sancu bez surodenca v statnej. A toho nevezmu v 3 rokoch, lebo mama je doma na materskej s druhym, v 4 je malo miesta, lebo sa beru predskolaci 1 trieda a 1 trieda 3-rocni, v 5 konecne vezmu, ale co s tym mensim, ked nie je miesto?

bibca7592
13. jún 2017

Ahojte..neviete náhodou niekto niečo o tom,že zo zákona by mali zobrať do škôlky dieťa, ktoré dovŕšilo 3 rokov? Respektíve musia zobrať?!? Neviem ako to funguje, keďže všade v každom meste sú preplnené škôlky..

evittam
13. jún 2017

@bibca7592 Nie nemusia. U nas su podmienky prijatia:
-dovrsenie 3rokov do 31.8. v dany rok kedy ma od sept.nastupit,
-odplienkovane,
-vediet sa najest lyzicou,
-vediet sa aspoň trochu obliect,vyzliect,...
Prednosť maju surodenci, deti osamelych matiek. No a vziat musia len predskolakov.

eliska13
13. jún 2017

@luciasisi nie je co poradit mne vzali skoro ako 5 rocneho:(bud das uplatok, sponzorske na skolku, alebo byva casto chory a poziadas o predlzenu RD, alebo ho das do sukromnej alebo k opatrovatelke.u nas musia zobrat predskolakov a ostatnych ako je miesto.

alenka2812
13. jún 2017

@bibca7592 nie je ziadny taky zakon

Strana
z3