icon

Nezvládnutá výchova u syna. Čo s ním robiť?

adriana1712
2. aug 2011

Ahojte. Trapi ma jedna vec. Nas 3-rocny syncek si robi co chce, nikoho nepocuva, pred nikym nema respekt, neuznava autoritu, je nervak, bitkar, a myslim ze aj rozmaznany ☹ Musi byt vzdy po jeho, ked mu poviem NIE, zacne zurit a kricat, pripadne aj buchat si hlavu o zem. Zbytocne mu nieco prikazujeme, ako napriklad..poupratuj si hracky.. jeho odpoved je nie, a dalej si bez zaujmu pokracuje vo svojej aktivite. Nepomaha ani kricanie, ani po zadku, ani vyhrazanie sa. Proste nic.,Robi len co on chce a nedajboze aby ho niekto rusil..velakrat sa uz na nas aj zahnal. A dalsia vec...je strasny placko, kvoli vsetkemu sa rozplace, aj ked je to skor krik ako plac. napr. dnes. pytal si zmrzlinu, a ked som mu povedala ze musi pockat, lebo cakame na autobus, tak koniec. vzdy mi vsade urobi cirkus, skrieka na cele mesto, aj susedia nas uz poznaju ako tych s uvrieskanym dietatom ☹ neviem cim to je, bojim sa, ze som nezvladla jeho vychovu. no inokedy je to zas take zlaticko...zaspieva mi, zatancuje, vystiska ma, vybozkava..ked ma takuto dobru naladu, aj cudzi ludia vravia..aky zlaty chlapcek, krasne dietatko....a ja si len v duchu pomyslim..no len dokedy ☹ prosim, poradte mi ako na neho, uz som skusila snad vsetko, a som v koncoch. Vopred moc dakujem.

gabika7706
9. aug 2011

@diid moja dcera urcite vie, co do nakupneho vozika vlozi a ocakava to aj po zaplateni, takze v tomto nemas uplnu pravdu. Mozno u Tvojich deti (resp. Tvojej netere) to plati, u mojich nie.
Hodinky mi dcera urobila raz (ked mala cca dva roky) a prisla na to, ze je to zbytocne, aj v pripade, ked ide o potraviny, nebudeme kupovat hocico len preto, ze to oni chcu, aj ked na potravinach nesetrime. S detmi sa urcite v ulicke nenatahujem a nehadam a to ani doma, vysvetlim, preco tuto vec nemozeme kupit a zopakujem to rada aj 5x. (hlavne tomu mladsiemu, ten sa to este len uci). Nemozeme predsa minat peniaze do posledneho centa len preto, ze v danej chvili nieco chcu a to ich ucim od malicka.

kamilka22
9. aug 2011

@diid hm, neist s takymto dietatom na nakup sa casto neda, hlavne, ked necakane zistis, ze Ti chyba nejaka ingrediencia, co potrebujes k tomu, co si uz zacala varit 😉 ale ja by som to radsej riesila tak, ze by som "nespratne" dieta, ktore chce v obchode zasadne vsetko a priserne sa pri tom /ak mu to nedame/ hneva, tak by som ho asi narocky bravala na "nakupy" s tym, ze by som sla cielene kupit len napr. jednu vec, ktoru doma potrebujeme a popri tom vyuzila cas na vychovu dietata - nech sa aj hneva, ale aj tak by som za ziadnu cenu nepovolila kupit to, preco sme neprisli. Zarucene by sa certil aj 15 krat pri takychto nakupoch, ale potom by to preslo. A hlavne pre maminku by to nebolo take vycerpavajuce /ked kupuje len jednu vec/, ako ked ide urobit velky nakup na 2 tyzdne.

janicka.m
9. aug 2011

tiez si myslim, ze ak sme s dietatom v obchode, tak nahadzeme do kosika vsetko len preto, aby bolo ticho... nas maly robi dost casto cirkusy pri obliekani, ked ideme von, lebo on nechce ist von. a potom sa jeduje, ked ideme domov. podla tohto vzorca by sme s nim nemali chodit vobec von, lebo co ak sa zacne jacat, nedajboze sa hodi o zem 😕 ved sa musi naucit nejakemu socialnemu spravaniu - je jedno, ci pri nakupovani alebo na ihrisku. nebudem predsa skakat, ako bude mlady velit, len aby bol pokoj 😅

bodka13
9. aug 2011

@janicka.m presne si vystihla celú podstatu nevhodného správania detí 😉 mnoho rodičov ustúpi, len aby bolo dieťa ticho a nebola hanba na ulici 😉 ...mojím deťom by som dala všetko na svete,ale hranice sú pevne určené -presne vedia čo si môžu a čo nemôžu dovoliť ,ale museli sa to učiť od malinka 🙂 ...taký malý príklad : syn ako dvojročný dopil vodu vo fľaši a tá skončila na zemi,kým fľašu nezdvihol dovtedy sme sa od nej nepohli 😉 nepomohol mu ani krik"stem piť" ani plač 😉 nehovorím,že hneď na druhýkrát to fungovalo ale naučil sa,že veci sa nehádžu kadetade ...chce to pevné nervy ,ale funguje to 😉

diid
9. aug 2011

neviem o akych konkretne extyremoch v obchode pisete, ale zazila som viac krat ako dieta rodicov bilo, vsetko zhazovalo, vrestalo na plne hrdlo. Kazdy okoloiduci pozeral co sa robi a vobec neni prijemne nakupovat ked take nieco vidite. Alebo mate v kociku spiace dieta. Ak by som bola manzer obchodu a ti isty ludia by si chodili pravidnelne do obchodu takto skolit deti tak by som im urcite nieco povedala. Chcela by som vidiet ako by si ludia takto chodili skolit deti do kostola. Nemyslim si ze tato tema je o tom, ako dieta upozornit aby flasu zodvihlo zo zeme alebo doma si obulo topanky.

bodka13
9. aug 2011

@diid ale ak dieťa vreští -a ono vie prečo vreští - a ja mu vždy kúpim čo si zmyslí...tak to beriem ako svoje zlyhanie 😉 ...moji keď začali "cirkusovať" v obchode,tak som sa k nemu naklonila a potichu ale dôrazne som ho upozornila,ak to nezabralo odkráčali sme z obchodu
...viem,že téma nie je o zodvihnutej fľaši...ale ver mi,že je to základ kedy dieťa pochopí princíp...popadané a pohádzané veci o zem od nervov nepovyskakujú samé 😉 ....kto ich zahodil,ten ich zdvihne 😉 som mama a nie slúžka a otrok v jednom....no ale ak chce niekto ticho tak nech zbiera veci a kúpi všetko čo dieťa vloží do košíka,len aby bolo ticho 😉 ...ono si treba povedať,že aj tí čo teraz na mňa zazerajú mali deti,ak sú chápaví tak vedia čo sa deje ...nie raz sa mi stalo,že neznámi ľudia so mnou spolupracovali pri trucovitom synovi 😉 🙂

bodka13
9. aug 2011

a ešte ma napadlo "veľké veci sa skladajú z maličkostí" ...celkom sa mi to do tejto témy hodí 😉 ...myslím,že záleží na každej drobnosti,aj na obutých papučkách,umytých zúbkoch či pozbieraných kockách...

elise
10. aug 2011

@bodka13 máš pravdu sved sa skladá z maličkostí🙂

teraz môj mázor na nakupovanie v obchode. ked sa nedá inak nakupujem z malým má 4,5 roka máme dohodu že mu vždy nejakumaličkosť kupim ale iba jednu. ak vyberám tovar podávam mu aby ho vložil do košíka, občas sa stalo že sa hodil o zem a kopal nohami a vrešťal som mu len povedala že to na mna neplatí a má smolu že to nekupim, už som bola od okoliducich ako krkavčia matka a dokonca mi navrhli že mi ten tovar (keksíky, cukríky) pre neho kupia. ja ked poviem nie je to nie a neustúpim okolie ma nezaujíma čo vraví ja pozorujem aby si dieťa neublížilo pri amoku, ked sa ukludní (zistí že za hranicu nejdem) tak je to uplne v pohode trvá to cca 1-3 minúty. komu spí dieťa v kočíku tak sa zo zvedavosti nejde pozreť prečo to iné dieťa vreští. deti skúšaju hranice a ide tak daleko ako im my dovolíme. mna nezaujímaju pohrdavé pohlady oklia pretože oni vidia iba ten jeden jediný okamih a nepoznaju podstatu ani čo sa udialo predtým tak nemaju právo súdiť ani sa pohoršovať.každý sa má starať sám o seba a neriešiť v obchode druhých, pretože nepoznaju podstatu ani čo bolo predtým.

elise
10. aug 2011

ja neuznávam systém "aby ľudia nepovedali" čo ma po ľuďoch nech si riešia v obchode svoje problémy, ktor ide do obchodumusí očakávať že tam budú aj deti a tie nie vždy poslušne sedia alebo cupkaju popri košíku.to je ako ked niekto býva v paneláku musí sa stým zmieriť že mu budu susedia počas dňa äa hlavne ked je víkend alebo večer) vrtať a búchať a prerábať. od 22.00 je nočný klud vtedy by mali byť ticho. a zákon schválnosti väčšinou ľudia prerábaju po príchode z práce, alebo kedy dieťa ide spať alebo spí, ale ked bývam v paneláku musím byť pripravená na to že tam nebude maximálne ticho ako pri rodinných domoch na dedine. my ked sme v paneláku prerábali (pred výstavbou domu) tak som dala oznam na dvere a obehla susedov, alôe potichu sa prerábať nedá a ked chceme žiť slušne prerábku treba.

ani3012
10. aug 2011

@elephant tak ešte sme ani nezačali a už sme aj skončili ....... musím napísať,že si mala pravdu s tým vyplácaním za domáce práce... navyše,som sa v knihe RaR dostala ku kapitole odmeny a presne ako si aj ty písala.....no ale moje zistenie:
mala som nachystaný kôš a Paťko:
nechaj ja to idem vysypať!!
Ja :dobre
on: a dáš mi euro?
ja: (sa zažla kontrolka) a vravím: nie a ani za to peniaze nebudeš dostávať...keď mi chceš pomôcť,tak ja budem len rada ,ale nie za peniaze...
samozrejme už ho vysypať neišiel ...a predtým nebol nejaký problém,len som sa mu chcela "odmeniť"
tak a mám to.....dostal výpoveď ešte skôr ako vôbec začal 😀 😀 😀

ale chcela som sa ti poďakovať za tvoj názor,veľa som premýšľala (samozrejme aj tá kniha do toho pekne sadla)
som rada,že sú tu na MK ľudia ako ty 😉

kaja73
10. aug 2011

@diid S tym zabudnitim pri pokladni -mas možno pravdu, že dieta zabudne-ale len do určiteho veku 😨 a potom dalej co?????? Ved bude zvyknute si vsetko nakladat ,ale už nezabudne-take 5r dieta ma už dobru pamat a ak si ho nenaučila dovtedy sa ovladta,tak bude robit sceny v obchode ako 5 rocne 😲 To už nech sa radsej hadze o zem ako 2 rocne. 😉 Ja som mala pravidlao,že max.1 maličkost si mohol kupit st.syn ,ked niečo chcel a to mi fungovalo.Scenu spravil v obchode len raz za zivot a bolo vybavene.Odignorovala som ho a viac krat to nespravil-ale pomohla k tomu ta dohoda-jedna maličkost a dost.Od 6 rokov si sam spori peniažky ,ako 10 r už krasne s nimi hospodaril-dnes si vie nasporit už ozaj krasny obnos a potom si kupi napr lego,PSP-cko atd a nikdy sme nemali-až na ten jeden vystup v cca 2 rokoch-žiadny problem pri nakupovani. 😉 Pri ml.to budem robit tak isto-dnes dostane v obchode do ruky rohlik a mam pokoj-zatial.Potom prejdeme na pravidlo-jedna maličkost a dost. 😉 A od 6 rokov si začne sam s malym obnosom hospadarit.Starši syn je vdaka tomuto pristupu super zodpovedny,vsetko si vela krat premysli,hlada kde je to lacnejsie ,rozmysla a az potom kona.Ma prehlad co a kde kolko stoji a vie ako dlho na to treba zarabat.

dadis
10. aug 2011

@diid kazdy kto ma deti chape, ze dieta je uvelicene mnozstvom sladkosti, farebnosti a reklamnych postaviciek v predajni potravin a je jasne ze detska dusa po tom vsetkom tuzi, chce to mat vsetko hned a zaraz, je na nas rodicoch, aby sme mu dali najavo, kde su hranice, bohuzial bez placu to nie vzdy ide..no nezabudaj, ze nie si v kine alebo opere, ak to tebe prekaza, nechodievaj do potravin ty, posli tam svojho muza 😀 😀

tigri
10. aug 2011

@adriana1712 Su deti, ktore su standardne a platia na nim tradicne postupy, o ktorych sa vsade docitas a su deti, ktore su tazko zvladnutelne, resp. narocne. Moja starsia dcerka je ten pripad a kto take dieta nema, nikdy to nepochopi. Som vo vychove dost prisna, takze jej spravanie urcite nie je sposobene neurcenim hranic. Mladsia dcerka je oproti tomu "zazrak", ide presne podla priruciek a vsetko je tym padom s nou omnoho jednoduchsie, aj ked chyti zachvat vzdoru. Ja som sa kvoli starsej dcerke dost trapila a bola som psychicky velmi vycerpana, az som sa jedneho dna prihlasila na kurz efektivneho rodicovstva. Az toto mi naplno otvorilo oci a pochopila som, preco sa dcerka sprava tak, ako sa sprava a ako by som k nej mala pristupovat. Odvtedy je v rodine omnoho vacsi klud, aj ked idealne to este nie je, stale je na com pracovat. Kazdopadne pre mna to bola velka ulava 🙂

elephant
10. aug 2011

@ani3012 Díky (nejako som sa preklikala pri tom "páči sa mi" 😀)
Som rada, že neplácam do vetra hlúposti 😀 No, myslím, že Paťko bude v pohode, len treba vytrvať. 🙂 Ja si pri tomto vždy spomeniem na jeden článoček z knihy "Slepačia polievka pre dušu", kde syn mame vystavil cenník, koľko si bude účtovať za akú pomoc v domácnosti, a mamka mu na to odpísala niečo v tom zmysle, že: "Za to, že som ti 16 rokov prala, varila, žehlila, starala sa o teba, sedela pri tebe, keď si bol chorý... si neúčtujem nič, robila som to z lásky." 🙂

denisocka
10. aug 2011

@bodka13 sice sa už v diskusii stracam,ale suhlasim.my sme dnes zbehli pre rožky a maly v potravinach pri pokladni zbadal priblbe cinske autičko s cukrikami a hned - joj,mamka,take kupime . no nekupime,vravim mu,dosli sme pre rožky ... tak zacal skušať -joj,ta iba sa na neho pozriem,iba ho pohladkam,iba si ho podrzim ... a ja jasne,pozri,pohladkaj,podrz a polož -ideme . sranda,že nekričal,nevrieskal,ale ked sme vyšli,tak sa odul -že on nejde domov . skončili časy,ked som ho presviečala a čakala..už je velky nato,aby ma dobehol .tak som mu v klude vravela -ok,tak si tu ostan a šla som. dobehol ma po 20tich metroch . kus plaču,prečo som ho nečakala a na auto sa zabudlo,ved haraburd mame doma kopec.

tiež mame problem s tým,že veci v nervoch hadze,ale občas sa mu podari hodit aj jedlo,vyliat caj a take veci od nervačenia,vtedy mu hodim handu,alepo ho pošlem po maly zmetak a musi si to uprata,poväčšine neprotestujemale zial .robi to často. veci nam zo stola dole letia skoro furt .ale bolo horšie,pred rokom ešte hadzal aj to,čo už nechcel jest,stale letela flaša s cajom,pohar,pribor aj tanier,proste dojedol a zhodil na zem a vravel -už mam dost . toto sme nevedeli dlho zvladnut

a tiež je pravda,taketo cirkusy pochopia tí,čo deti mali. aj ked je to neprijemne,ja som to tiež vela krat videla,ale kedže mam deti,plne chapem .

denisocka
10. aug 2011

ktosi tu pisal o tetoch,ktore su viac naročne . myslím,že ten nas taky je -ten starši,ma viac v hlave ako my doma dokopy . jeho vychovavat je pre nas velmi ťažky oriešok ,ale nebudem sa rozpispvat radšej

denisocka
10. aug 2011

no,tak my sme mali tazky vecer. Maly vymysla s jedlom,pinka s nami jak s loptickou,chcem chlieb-uz nechcem,chcem krupicu,uz nechcem,chcem chlieb a pod,nakoniec nezje nic. A tak mamka pokrcicala,vypla rozpravku a tatik zapol. Mamka vzala veceru,tatik dal veceru. No krik,rev jak v zoo, krical ako besny. Nakoniec sa nechcel vyzliect,tak som ho dala,prvy krat uz v nervoch,do vane v ponozkach. Krical vsak nadalej,skoro ma pohryzol,proste amok nenormalny. Ukludila ho az vlazna sprcha. Nie studena. To ho ukludnilo,a tepla voda potom mu vycarila usmev. Neviem,ci som robila dobre,ale uz ma toto nebavi. Ja zakazem,tatik da. Tatik dobry,mamku nechcem

gabika7706
10. aug 2011

@denisocka toto nie je dobre, ale Ty to asi vies...mali by ste byt s muzom zajedno vo vychove. Aj ked s niecim, co Ty urobis nesuhlasi, nemal by to riesit pred malym, ale neskor si to (nie za pritomnosti maleho) vydiskutovat s Tebou.

bodka13
10. aug 2011

@denisocka veľká chyba ,je že nedržíte spolu 😒 ...ak zakáže jeden, ten druhý to povoliť nesmie,aj keď s tým nie vždy bude súhlasiť...takých situácií bude ešte strašne veľa,a dieťa bude časom skúšať-mama v kuchyni zakáže ,tatino v obyvke nepočuje tak povolí...u nás funguje a fungovala kontrolná otázka "čo povedal/a mamina/tatino? "...ak sa mi nepáčilo partnerové riešenie problému,tak sme si to vydiskutovali tak aby to chalani nepočuli ale nikdy som to nezmenila 😉
...a niekde som čítala,alebo mi to niekto hovoril,že na deti dosť zaberá aj presne stanovený čas na jedlo-myslím,že 30 minút a potom treba tanier zobrať...ďalšie ponúknuť v stanovenú dobu(raňajky/desiata/obed/olovrant/večera) ale medzitým okrem nápoja nič,aby nebolo zasýtené...koľko má synček rokov? mal by sa rozhodnúť čo chce jesť skôr ako mu to pripravíš...u nás sa žiadna druhá varianta počas večere nerobila,dohodli sme sa že dnes zje tú krupicu a zajtra teda bude chlebík 😉

marcelilina
10. aug 2011

@adriana1712 presne to iste mam ja s dcerkou teraz bude mat 3 roky 30 augusta takze niesi sama s takymto problemom

denisocka
10. aug 2011

@gabika7706 plne chapema viem ,že je to naš problem.ibaže-ja som ta tvrda,ktora zakazuje a kriči,aj ja som tak bola vychovavana,ked sa raz povedalo NIE tak som sa mohla s prepačenim posrat a nedostala som to , on je zas vychovavany tak,že sa všetko rieši s umsevom,a všetko sa da,ked nechceš krupičku,urobim palacinku,nechceš palačinku?ta ešte ti urobim makove oné .... a proste ani muž nevie na maleho zakričať,ani zakazat a ked zakaže tak hned aj slubi -že sak dostaneš cukrik,len zjedz rožok..o minutu už je,aspon raz odkryzni a dostandeš,a mayl vymyšla -ukaž mi ten cukrik,tak odhryzne, ukaž mi ho do ruky a odhryznem ,,, a nakoniec ja nechceeeem, krik ,plač,leti tanier a on chce cukrik -to bol priklad.my mame fakt šialeny dom 😠 .takže ja aj ked zakaže,tak muž podla toho,jak je naučeny -pošuška mu,že ked to urobis,tak ti tto dam... a maly už začne vydierat

denisocka
10. aug 2011

@bodka13 maly ma 3,5roka a ani kontolna otazka nepomoze,lebo neviem po kom je taky prefikany,dokaže tak rafinovane oklamat a vymysliet,že fakt občas nechapeme. co sa tyka jedla,na tom som u neho chora, velmi malo je,teda je,ale treba ho napominat,strkat mu to do ust ... podavat ,strkat do neho,že zabudol jest.problem je aj ten,že je viac menej naučeny jest pri rozpravke, lebo od stola nam uteka. a aodkedy je v školke,tak už ma maniere-hento nechce,tamto nechce,boli ma bruško,zub a take vymysly ...

gabika7706
10. aug 2011

@denisocka no to ale by sa mal Tvoj muz nad sebou trosku zamysliet, podkopava Tvoju autoritu ... a kym si toto medzi sebou nevyriesite, maly si bude robit co chce a len sa to bude stupnovat 😒

ad jedlo - ak je zdravy, neuskodi mu, ked nebude aj cely den nic jest...pitny rezim zachovaj, ked nechce jest, nech neje, nezje ranajky, ok, dalsie jedlo az mala desiata, prip. obed...atd. Mam doma nieco take, takze viem z vlastnej skusenosti ;)

denisocka
10. aug 2011

inac,u nas je to tak,že ked som s detmi doma sama cez den,tak je to super.jasne,ýže občas nepočuva,ale stale sa dohodneme. aj sa naje,aj von ideme v klude,aj ked ma nervičky tak to rýchlo prejde - ale akonáhle otvori dvere menžel,ked dojde z roboty,zrazu malemu akoby v hlave preplo a začne vyvádzať,predvadzat sa,kričat,buchat,skakat... my začneme byt nervozní,lebo ked sa chceme porozpravat o tom,čo dnes bolo,tak on nam skače do reči,všetko chce hned ,s nim musime byt v izbičke,do toho mladši chcve trebars spat a nemože,lebo hento male energicke vystraja do zblaznenia ... a už je u nás divoko . kolkokrat aj vravim,že samej by mi bolo 100x lepšie,co sa týka zvladania domacnosti . neviem či mam len ja takyto problem,ale citim sa v tomto fakt jak rarita .

a to všetko je u nas odkedy začal maly chodit do školky minuly rok,od vianoc to už nabralo na obratkach ...

bodka13
10. aug 2011

@denisocka Deni,ale však keď nevie kričať alebo nechce, tak nech malému s úsmevom povie,že maminka urobila krupicu a druhé sa nič robiť nebude 😉 ...inak tá metóda,že ak zješ obed/večeru a potom dostaneš sladkosť nie je zlá ...fungovalo to aj u nás 😉 -mal ju položenú pred sebou na stole,ale dostal ju až keď dojedol bez cirkusu...ale aj tu musíte presne určiť hranice a nenechať sa vydierať

denisocka
10. aug 2011

@gabika7706 gabi ja viem. my vieme kde je problem,ja som možno velmi tvrda,ale on zas priliš mäkýš. maly nam aj xchodi často k svokre a ta je na neho nooo, ako velmi dobra,ale odseriem sii to dalšie dni doma ja,ked mu neurobim po voli ako babka ,,,

denisocka
10. aug 2011

@bodka13 jaj,ale maly nas je vymyselník . on vyžerie nervy do špiku kosti,vie tak kričať,že mladší z neho ma skoro srdcove zachvaty 😅 . on začne s gtým,že "no ukaž čo mi daš " ,len ukaž kde to je, šak len ukaž tu že sa pozriem..tu to polož na chladničku, a tu to radšej polož ku mne ku tanieru a ukaž,len si to pozriem do ruky,neotvorim to ..................... a nasleduje,aj tak nechcem jest ,daj mi to ............ a nakoniec ani nejde o tu sladkost,lebo on nieje nejak na sladke,ale o to,že hodina v prdeli a doma nervozna mať a hladne necko. a završi sa to na obed tým,že hladný v posteli pyta mlieko na smanie. a ked počujem MLIEKO ,tak ma ide porazit,ved to nieje jedlo

bodka13
10. aug 2011

@denisocka ty máš navrch Deni,chyť ho za ruku a choďťe za tatinom aby to zopakoval 😉 ...naši sa vtedy zasekli a priznali pravdu 😀
...a @gabika7706 Gabi má pravdu...s manželom sa vážne porozprávaj,vysvetli mu že vieš že syna ľúbi,ale takto sa to nedá 😒

gabika7706
10. aug 2011

@denisocka mali sme toto aj my, ked zacala Katka chodit k svokrovcom, vyrazne sa zmenilo jej spravanie...ked sme sa najprv akoze "stazovali" medzi recou, bolo nam povedane, ze my sme na vychovu a oni na rozmaznavanie. Co by bolo OK, keby ma jeden den u nich nestal minimalne 4 dni "prevychovy". Z toho vsetkeho vznikli postupne take nedorozumenia, ze som tam Katku nechcela pustat a svokra ma obvinila z toho, ze rozvraciam rodinu...Tak si s nou jej syn musel sadnut (bezo mna, lebo ja som dost vybusna a toto by som asi slusne nebola zvladla), vysvetlili si co a ako a chvilu to aj fungovalo, ale asi po pol roku sa to zas pototo...Tak to som uz so svokrou mala rozpravu ja ... uznala, ze robi chybu, az ked videla video, kt. sme tajne urobili, ako sa Katka chova, ked od nich pride domov...A take bezne veci, ked sme u nich, ze ja poviem nie a svokor, aaaale, co by nie, kludne chod/urob/daj si a pod... to uz tu ani nejdem rozpisovat...

bodka13
10. aug 2011

@denisocka sladkosť polož tam kde ju vidí,ale nedočiahne na ňu a viac o tom nediskutuj...ja by som mu už potom bez kriku začala počítať napr. do 20 a dovtedy môže jesť...inak beriem tanier a žiadne mlieko !!! ďalšie jedlo až v určený čas...bude to tvrdý boj,ale pochopí,že tadiaľto cesta nevedie
...to ,že chodí k babke(svokre) je v pohode-babky sú na to ,aby nám tie naše ratolesti trochen kazili aj keď sa nám to nepáči..ale dieťa vie,kde si čo môže dovoliť