Nosič a koliky

krasnanevesta
8. jún 2017

Ahojte, mame doma 2tyzdnoveho novorodenca a uz tyzden mame aj doobednajsi a vecerny plac v trvani 1-3 hodiny kedy pomaha len hojdat a cumel a zavinut. Co este pomaha je nosenie v ergo nosici kde hned zaspi. Ibaze sa pytam ci tym spankom len neposuvam ten plakaci cas na neskor....lebo sa mi zda ze drobec sa proste potrebuje vyplakat ten svoj urceny cas 🙂 ake mate vy skusenosti? Je mozne prespat koliku? Ake ste mali skusenosti s nosenim kolikovych deti? Nebude potom viac plakat v noci? Zda sa mi ze ked sa cez den nosi viac tak aj viac v noci vystraja.

janickacrazy
8. jún 2017

@krasnanevesta Rob proste všetko preto, aby plakať prestal, určite tým nič neposúvaš, to je blbosť. Čiže nosiť na rukách, v nosiči, v šatke, uhojdať v kočíku alebo v kresielku alebo v autosedačke, proste sama uvidíš, čo konkrétne u vás zaberá. Kojíš alebo ste na UM? Moj malý mával koliky vždy podvečer, u nás najlepšie zaberalo uhojdať ho v autosedačke. Bol tam v takej polohe, čo mu proste robila dobre. Vždy mi tam zaspal a potom som ho preložila do postieľky asi po hodine, ked som vedela, že už tvrdo spí.

meluela
8. jún 2017

@krasnanevesta zo skusenosti mozem povedat ze tento typ uvah je vhodne pestovat maximalne ako hobby, realne vsak k nicomu nevedu. o tyzden - dva bude zasa vsetko naopak a budete riesit iny problem a mat dalsie hypotezy ze preco a co robit inak ... jedine co pomaha je nosit, mojkat, vydrzat

krasnanevesta
autor
8. jún 2017

@janickacrazy este kojim, neviem ci to s tym suvisi 🙂

siska53
8. jún 2017

@krasnanevesta nic neposuvas.. Nasa mala tiez obdobie,ze v noci vela plakala,potom zas sa ani len.nezobudila,cez den tiez tak vseliako.. Vela sme ju nosili.
Ju to pochytilo hocikedy,bez ohladu na nocnu ci dennu hodinu.
Smerom k 3.m.to ustavalo,az po 3,5m. Zmizlo..

krasnanevesta
autor
8. jún 2017

Ked si teraz predstavim tie tri mesiace pred sebou 🙂 mam pocit ze to nikdy neprejde.

sono2
8. jún 2017

@krasnanevesta na moju malú to prišlo od 2týždňa. Trvalo veľmi krátko chvála bohu. Bola som už šediva. Trvalo to len tri týždne. Zrazu sek. Posledné čo som skusila bol ešte babycalm A zrazu sa malá nastavila na 18 hodinu spať a ano, sú pauzy, že cumel ešte raz dojčenie, ale už ju nenosím do jednej ráno ako to bolo na začiatku. Mojej doobeda dobre od 16 tej to nejako začalo. Potom sa nechcela kojit nič. Večer sme vedeli, že musí ešte kakat potom už bude konečne kľud. Používala som espumisan. Potom aj bol kľud a za chvíľu zas. Potom kým zaspala na prsníku horor. Cumel nechcela, potom už hej. Moja to neprespala vždy to muselo prejsť. Aj sme párkrát museli rurku použiť. Tiež som myslela, že do troch mesiacov ošediviem. Zaspavala som po sediacky. Skus pravidelne dať babycalm pipetu každé dojčenie. Alebo tak pravidelne si odsleduj. Pred jedlom. Len pozor je to také voňavé môže malý vracať. Takže pomaly kvapkať do líca. Nevadí, že sa dotkneš. A dve pipety, som si vždy dala aj ja. U nás neviem či tým alebo tak rýchlo dozrel tráviaci systém ale po týždni S babycalm bol pokoj. Dávala som ho asi do 3 mesiaca. Občas bolo ešte niečo raz za dva týždne ale krátko pár minút plač nejaký krč ale nič tragické.
Nosila som v šatke sporadicky takze neviem posúdiť.

evittam
8. jún 2017

@krasnanevesta Len ako tip - davas Vigantol?

kristinka86
8. jún 2017

Syna som šatkovala. Mal koliky 3,5mesiaca. Aspoň tak spal. Inak zaspať nevedel a trápili sme sa obaja. Nie je to o tom, že on si svoje odplače. Je to o tom, že ho to bruško ozaj bolí a to si nevyberá. V šatke získa polohu, ktorá mu dopraje sa uvolniť a je mu to príjemné, teda môže aj zaspať. Nám sa často stávalo, že práve po vybratí zo šatky (a pospinkaní aj 3hodiniek) sa krásne vedel sám vyprdkať a vykakať. Tak dobre nám nepomáhalo ani cvičenie nožičkami, či masírovanie.
Dcérka sa narodila trošku skôr a u tej to trvalo 5mesiacov!!! A áno, nosila som ju aj v noci, keď som chcela, aby sa aspoň muž s ďalšími dvoma deťmi vyspali. Jedine to, žiaľ, malo úspech. Nosením nemáš čo pokaziť (okrem chrbtice). 😀 Držím palce!

kristinka86
8. jún 2017

@krasnanevesta @evittam Súhlasím, Vigantol môže tento stav zhoršovať, ale nie tak úplne ho je možné odstrániť zmenou kvapiek. Napr. stredná dcérka po vysadení Vigantolu a zavedení BabyD vitamínu prestala plačkať kvôli brušku - prestali kŕče. No u mladšej sme rovno kúpili BabyD a tam to neprestalo - mala koliky 5mesiacov.