Odlúčenie od bábätka na pár dní
Baby, mam dilemu, a rada budem počuť vás názor alebo skúsenosti. Boli ste už odluceny na par dni od babetka mladšieho ako rok? Ako ste to brali? Ja mam možnosť ísť na tri noci s priateľom na dovolenku v máji, ktorú vyhral v praci. Malý bude mať skoro 6 mesiacov a prišla by k nemu moja mama, bol by v domácom prostredíen s nou veľa času netrávi zatiaľ. Myslite ze mam ísť alebo radšej nie? Známi mi tvrdia ze také malé dieťa bude síce cítiť ze tam niesom ale nebude to prežívať tak ako trebárs ročne alebo dvojročné dieťa. A trochu mam aj strach ze sa mu môže narušiť systém alebo co ak mu budem predsa len chýbať a bude stále plakať? Co keď nebude ku mne potom chcieť ísť.. Áno viem ze sú to len 4 dni 🙂) Na druhej strane je to asi jediná příležitost ist takto niekde len s priateľom a aj si oddýchnuť.. Díky za všetky tipy 🙂
@evana11 v tomto s tebou absolutne nesuhlasim prveho syna som mala v 17 rokoch a prvy krat som ho nechala u mamy ked mal 3 roky 2 mesiace ked som bola v porodnici druhy syn spal u babky kec mal takmer 4 roky teraz mam 27 mesacnu dceru a tiez este nebola u nikoho na noc a synovia maju 23 a20 rokov a napriek tomu ze som mi sedeli pri zadku z vyrastli uzastny mladi muzi mimochodom obaja vrcholovy sportovci a reprezenranti SK
@evana11 Zavisi od toho, ako to mate s babatkom zavedene. Moja ma vyse roka a je nevarovatelna. V noci spi so mnou a dojci sa, zaspava na prsniku. Takze nikto ma nenahradi. Ak ma vase dieta nejaku rutinu, ktoru vie zaobsarat aj iny clovek ako vy, tak tam nie je problem. Ale urcite to treba zacat cvicit uz teraz, dieta by malo byt na opatrujucu osobu zvyknute. Preto by malo do dovolenky travit cas s vasou mamou a ona by mala vsetko okolo neho ovladat.
ked mal malý 7 mesiacov, išla som vypomôcť do práce na celý víkend od rána do noci a malý ani nevedel, že tam nie som..záleží od dieťaťa: ak je naviazané na teba, nešla by som, ale ak má rado starých rodičov a je dobré aj ked ty tam nie si, tak prečo nie? ako sama hovoríš: kedy budete mať príležitosť takúto? a za to, že si matka, tak musíš byť 24 hodín denne s dieťaťom? váš partnesrký vzťah je tiež dôležitý, takže ja by som išla..jasné, že by mi malý chýbal a myslela na neho, ale nezaškodí, ked budeš trošku myslieť aj na seba...a v iných štátoch sú ženy 3 mesiace na materskej a musia ísť do práce a za to, že tu máme tri roky, tak si niektoré mamičky myslia, že musíš byť celé tri roky s dieťaťom doma a sama...
ahojte dievcence :D neviem ci je tato otazka vhodna sem , ale nestretli , alebo nemali ste niektora taky problem : mam 3 mesacnu dcerku a zacala mi plakavat , ked vidi ci babku, deda, prababku , nejaka navsteva , alebo ked sme u svokry ,,, niekedy zacne plakat az tak , ze sa nevie nadychnut , neviete mi poradit co s tym ? na ruky ju uz druhym nedavam , pretoze to bol hlavny spustac takeho hysterickeho placu , ale teraz sa rozplace aj ked sa na nich pozera po 15 minutach . Dakujem Vam
*
@pavliinaars Ahoj, moju malú to chytilo keď mala cca 4 mesiace. Vždy keď sme ideme k našim alebo k svokrovcom na návštevu, nemôžu ju ani z vajíčka vyložiť, ani na ňu len pozrieť. Musím ju ja vybrať a držať na rukách a aj tak jej až tak perami trasie keď sa pozerá okolo seba. Keď sa vtedy rozplače, tak plače ako keby si jej strašne ublížila - až tak žalostne a nijako sa nedá utíšiť. Neviem či je to tým, že je zrazu v inom prostredí alebo čo sa deje. Chodíme k nim cca raz za mesiac. Pokiaľ je doma a niekto cudzí príde a zoberie ju na ruky, tak problém nie je. Len keď sme mi niekde inde. Dúfam, že je to len prechodné a rýchlo z toho vyrastie.
@huahua no aj ja doma az tak nepozorujem , ako ked sme my niekde :D az mam z toho obavy a nevies ako sa da tomu pomoct ??
@pavliinaars Sama neviem. Starší to nerobil. Len ju musím ja vybrať z vajíčka, tíško sa jej prihovárať, pomaličky sa poprechádzať a tak aj aj tak sa niekedy rozplače... keď sa trochu rozkuká, tak potom je už dobre, nemá problém ani keď ju babka zoberie na ruky, len zo začiatku je to také.....
no asi treba lenn skusat :D dakujem Ti
@huahua
@pavliinaars my sme mali podbne dali sme ju utisit babke, plakala ale ona sa jej zacala prihovarat, ukazovat hracky, trvalo to dlhsie ako ked ju chytim ja ale zvladli sme to tak mozno za pokus stoji, len ked ju zacne uz babina tisit uz sa do toho vy nemiesajte nech vas nevidi lebo inac stale bude chciet iba mamu 🙂
no to by som aj ja chcela , ale ked ju ide ukludnovat niekto iny , je to este horsie , akurat som teraz prisla od babky a deda ,,, cca 20 min ,, zo zaciatku sa smiala a potom uz jej bolo asi dlho zacala plakat tak som s nou isla von ,, myslis , ze ked kazddy druhy den skocim aspon na kafco takymto sposobom bude to lepsie ?
@sardinka335 suhlasim
@evana11 ja by som nesla, je moc male dieta. My sme tiez mali s muzom viac prilezitosti, ale nesli sme. Prvykrat bola mala u mojej mamy na par hodin, ked mala 2.5 roka. Ale poznam aj takych ludi, co idu od 4-mesacneho prec, na dovolenku.
Ja by som sa necitila dobre, keby som isla, neuzila by som si to.
Nesuhlasim ale ani s tvrdenim, ze ked mas jedno dieta nemas pravo oddychovat, ale ani s tvojimi vyjadreniami, ze ked je dietatu "niekto stale za zadkom" tak z neho vytvori nespolocensku bytost. Teda, urcite tym, ze ho budes od seba v utlom veku separovat od seba z neho urcite spolocensku bytost neurobis.
Takze, ak tak velmi chces, tak chod, nie si preto zly rodic, kazdopadne, podla mna, je to moc skoro, ale je to naozaj len vec nazoru.
@scorpionflower1 myslim ze uz stihli aj zapis do 1. rocnika ..
Viem že je to téma z r. 2016, ale pozor dieťa v tomto veku (až do cca 1 roku) si môže vytvoriť vážnu celoživotnú traumu, ak pár dní neuvidí osobu na ktorú má vytvorenú emocionálnu väzbu.

Určite by som šla... ááááááááááááááno, bolo by mi smutno, ale podla mna tak malé dieťa na maminu "zabudne" skôr ako dvojročné, ak bude v domácom prostredí, tak o problém menej, napíš mamine presný rozpis, čo kedy zvyknete robiť, aby sa nenarušil bábatku stereotyp a chod :D nevieš, kedy bude dalšia príležitosť :D