Odplienkovávanie dvojročnej dcérky
Dobry den
Moja dcera mala v aprili dva roky. Snazila som sa ju davat na nocnik ale vycikala sa len po vela vypiteho cajiku a ked tam dlho sedela. Snazim sa uz od roka a pol. Nechcela si nikdy dat nohavicky.vzdy ked som jej ich obliekla alebo spomenula zacala plakat.dcerka je celkovo taky placko.poradite mi prosim? Mam dat na ostatnych ze to uz mala vediet davno tak ju do toho tlacit alebo to nechat na neskor ako to ja citim,len sa bojim ci nebude neskoro dakujem
zkopírovala som sem môj príspevok v inej skupine na túto tému, možno niekomu pomôže 🙂
#odplienkovanie ok, máme tu 6. deň bez plienok, z toho zatiaľ 4. deň bez nehody, ale to nie je až tak podstatné. Zatiaľ sa občas vypýta, ale skôr je to o tom, že ju cca po 2,5-3 hodinách posadím a ona sa hneď vyciká. Včera ma zavolala do kúpelne na veľký záchod (s redukciou) a hneď sa aj krásne vykakala. Vždy je to radosť veliká !
A dnes, kým sme išli von, krásne sa vycikala, vonku nechcela (len som sa opýtala), keď sme prišli domov, hneď som ju posadila a tiež sa hneď vycikala (cca po 2,5 hodine, ale tiež toho veľa nevypije :( ). Urobila som jej obľúbené mlieko s banánom, dala plienočku a uložila spinkať. Počula som, že ešte šramoti - nespí, tak som ju išla "napomenúť", aby si znova lažkala a spinkala. A ona "naložené" kaku v plienke tak paráda!
Takže naozaj si treba dopredu nakúpiť, navariť, upratať, aby ste sa mohli dieťaťu venovať vkuse aspoň dva dni, pozorovať ho, kedy asi mu treba cikať/kakať a posadiť ho, aby ste to krásne stihli, tešiť sa a vysvetlovať, aby to naozaj v praxi hneď pochopilo a potom už iba čakať (aj za cenu nehody), či sa začne pýtať (ako podľa tej metódy "odplienkovanie za sedem dní"), alebo sa naučiť rituál: odchádzame, treba sa vycikať, prišli sme treba sa vycikať, ideme spinkať, treba sa vycikať, zobudili sme sa, treba sa vycikať.
Teraz už aspoň vie, čo sa od nej vyžaduje, takže viem, že zopár nehôd ešte bude, ale i tak to teraz zrazu ide prekvapivo ľahko (dieťa na to naozaj musí "dozrieť", aby to bolo o zábave a nie nasilu).
Držíme palce aj ostatným detičkám!
Mirka s Karolínkou 🙂
ahojte, tak my sme vcera zacali a dnes 5krat cikal a 1krat kakal do nocnika, nehoda jedna, som ho nestihla vyniest z garaze von...ale pekne ide sam na nocnik, prip.povie ze cika a rychlo ho posadim...a moooc sa tesi, ze sa vycikal
@lulistek nasa Hanka ma 2 roky aj 3 mesiace a tiez som to odkladala na tieto teple dni. Zacali sme pred dvoma tyzdnami a okrem casu spania je odplienkovana. Nebolo to za tyzden, tie 2 nam to trvalo, kym to uplne zvladla. Prve dva dni bola pocikana aj 10x. Mne sa osvedcilo proste tu plienku nedat a vytrvat prvych par dni aj za cenu casteho prezliekania. Teraz sa pyta, aj ked uz ma plienku na spanie, takze hadam coskoro zrusime aj tu 🙂
@lulistek necitala som vsetky prispevky len chcem pridat moju cerstvu skusenost. Dcerka bude mat dva roky v juli. Asi v marci zacala sa ako keby pytat na zachodik, nocnik, chcela gatky, chcela tam sediet. No potom raz sa jej podarilo sa tam aj vycikat a vykakat a velmi sa zlakla (neviem ci ju bolelo ako kakala alebo co). Odvtedy o nocniku ani pocut, plac, utek...pritom ona uz chapala, ze tam sa chodi cikat a kakat a aj citila, ze jej treba. Ale bala sa velmi. Tak sme to nechali tak, nocnik sme odlozili. Pred 10 dnami som jej dala jedno rano dole pleinku, dala som jej gatky, a zacali sme skusat. Trochu sa bala, ale neplakala a ked sa jej podarilo vycikat velmi sa tesila. Po obednom spanku ma plienku suchu a hned sa pyta cikat, ale na noc jej plienku este davam a ma ju rano nacikani. Este musime popracovat na cikani a kakani inde ako doma, trosku s tym ma problem, ale ide jej to skvele. Chcem tym len povedat, ze som rada, ze som ju vtedy v marci nenutila. Presli tri mesiace a je zrelsia, rozumnejsia, veci sa jej daju vysvetlit.

@sense presne ja to poznam. Ja malu uspavam na rukach na lopte, proste su dni ked je uspata do 5min. , mne to vyhovuje viac ako pri nej lezat, ona citi moju blizkost, viem ze to potrebuje, co je na tom divne. V tejto dobe mi pride vsetko take bezcitne. nechat vyrevat decko, ved nech zisti, to je to najhorsie. Ked uz moj oco co je chlap jak hora povie ze dodnes si pamata ako plakal z postielky a nikto k nemu nechodil, ze ma negativne pocity z toho.....