icon

Otec na materskej a dieťa v škôlke

adriannasvk
26. feb 2018

Mam otazku,manzel ide od aprila na matersku,ktora bude trvat do cca polky oktobra. Chcela som vsak dat syna do skolky od cca zaciatku septembra. Je mozne dat dieta do skolky a neprist pritom.o matersku???

strelka11
27. júl 2018

Ahojte dievčence...tiež máme podobný problém....synčeka 2,5 ročného nám zobrali od septembra do štátnej škôlky na celý deň a ja idem do práce. Manžel by chcel poberať na tých 28 týždňov na materskú a popritom budete chodiť do práce na živnosť. Je toto možné.
Prosím vás kto vypláca materskú - sociálka alebo úrad socialnych vecí a rodiny? Ďakujem

majusqa77
27. júl 2018

@strelka11 socialka

strelka11
27. júl 2018

@majusqa77 dakujem

lucusik33
13. aug 2018

Baby mam otazku. Momentalna situacia u nas-obaja rodicia robime a mala chodi do sukr.jasiel a pobera tatino prispevok na jasle.Muzovi sa vsak naskytla prilezotost od jan.2019 zmenit pracu. V tom case bude mat dcerka 25mesiacov. Rada by som, aby poziadal muz o matersku davku z predch.prac.pomeru, zrusil prispevok na jasle. Cize je mozne aby poberal materske,robil v novej praci a mala pokracovala dalej v sukromnych jasliach?.dakujem

luliu
13. aug 2018

@lucusik33 neviem ci sa príspevok na jasle neberie ako RP, ak áno, potom už materské nemôže poberat
@evittam
@majusqa77 kocky, neporadite?

evittam
13. aug 2018

@luliu Toto neviem.

majusqa77
13. aug 2018

@luliu no.. ..zistovala som na UP, tvrdili mi, ze nie, ze ved pri ziadosti o prispevok o matersku neziadal (tak ako sa to robi pri ziadosti o RP). ale potom sme to uz neriesili
@lucusik33

lucusik33
13. aug 2018

@evittam on zrusi prispevok na jasle samozrejme pred vybavenim materskeho.

lucusik33
13. aug 2018

@majusqa77 mohla by si mi prosim este raz napisat? Nepochopila som. Dakujem

majusqa77
13. aug 2018

@lucusik33 co si nepochopila?

vlasica19
13. aug 2018

@lucusik33 myslím si, ze by to nemal byt problem. Popripade sa porad s nejakym odbornikom na toto, alebo zajst na socialku ze ako to je, ked chodi dieta do sukromnych jasiel. Radsej to pozistovat do predu ako to zanedbat a potom si lamat hlavu nad tym ako to napravit. 🙂

strelka11
15. aug 2018

@lucusik33 ja si myslim ze je to mozne ak mu z predchádzajúceho zamestnania umožnia ist na 28týždnov na materskú, ale samozrejme musí zrušiť prispevok na jasle.

kvojtanikova
16. aug 2018

@lucusik33 ja som tiez podobne zistovala a moze dcera dalej chodit do jasli aj ked muz bude brat matersku, akurat ten prispevok bude treba zrusit.

soul171
18. aug 2018

Dievčatá a môže byť aj takáto situácia ok? Ja nastupim do prace, manžel na matersku, ale bude chodiť do práce a dieťa v škôlke?

luliu
18. aug 2018

@soul171 áno môže, ale nemôže pracovať na tu zmluvu, z ktorej sa čerpá materska

soul171
18. aug 2018

@luliu čiže, ak to dobre chápem, urobia mu v praci novú zmluvu? nerobia s tým problemy?

luliu
18. aug 2018

@soul171 nemusia s tým v práci súhlasiť, to musí byť nová zmluva, ina

strelka11
19. aug 2018

@soul171 aj mi to tak ideme urobit, ja idem od septembra do prace, manzel na matersku a dieta do statnej skolky od septembra a manzel bude chodit aj do roboty na zivnost, nova zmluva ale ta ista robota

strelka11
22. aug 2018

Žienky na tejto stranke je to pekne rozpisane....čo treba vybavit keď ide otec na materskú.
http://www.relia.sk/Article.aspx?ID=156 Hádam pomôže 🙂

ziraficka12
27. aug 2018

@sorciera24 ahoj mozes sa ta opytat akk ti maly zvladal skolku ako 2 rocny?sme prijaty do slolky mame 2 roky a mam z toho dost obavy

sorciera24
27. aug 2018

@ziraficka12 mam 2 synov a obaja sli do skolky, ked mali presne 2 roky (viac by sme doma nevydrzali, ani oni ani ja....).....zvladli to vyborne, starsi uplne bez placu, mladsi trosku rano spociatku palc, ale inak to bolo moje najlepsie rozhodnutie......zalezi aj od skolky a uciteliek, ale u ans super....a toho, co sa aj ako taki mali naucili....wau....akurat sa priprav prvy rok na castjsie choroby.....ale to ako aj ekby bol 3rocny.....kym si imunita zvykne

ziraficka12
27. aug 2018

@sorciera24 dakujem ti za odpoved.a boli uplne odplienkovany?nemali ani cumlik?vedeli sa obliekat?lebo moja je odplienkovana ale este sa jej niekedy stane nehoda a nechce sa vzdat dudliku :( a nevie sa obliekat tak ja som z toho mimo teraz starsia bola sikovnejsia tak som myslela ze to aj ona da do tych 2 rokov tak somkeby ju prihlasila do skolky ale teraz neviem

sorciera24
27. aug 2018

@ziraficka12 starsi bol sikula samostatna, on nemal nikdy ani cumel, ani od 2 r. plienky, ani na noc.....za to maldsi, ma cumel na spanie doteraz, problem s tym nerobili, postupne to aj oni redukovali, ze v skolke ho uz nema, plienka na psanie odbdobne, mal do 3,5r. ......davali mu ju na spanie, potom to rpeslo.....cize u ans s cumlami a plienkami problem nerobili, obliect pomahali (aj upratovacky), lebo 2rocne dieta,a ni 3 sa este samo obliect envie!...dokrmovali a pekne psotupne sa to tam tie deti naucili....

ziraficka12
27. aug 2018

@sorciera24 dakujem ukludnila si ma trocha zajtra mame rodicovske tak tam sa este popytam.pekny dnik

dadinka75
28. aug 2018

@strelka11. Ahoj prosím ťa a dieťa bude v škôlke cely deň keď bude manžel na materskej? Mne povedali že len4 hod. Môže byť...už som z toho jeleň...

evittam
29. aug 2018

@dadinka75 Kto ti to povedal? Ako som ti už napísala v inej diskusii na 4h moze byt dieta iba pri neplatenej PREDĹŽENEJ RD, neviem comu nerozumieš.

dadinka75
29. aug 2018

@evittam. Ahoj, Pýtala som sa tetusky na soc.poisťovní...no ako vidim asi mi dala zle info lebo nikde sa nepíše žeby bolo odobrate materske tym ze dieťa nastupi do škôlky....😊

evittam
29. aug 2018

@dadinka75 A co s tým ma tetuska na SP? Ako ona môže vediet taketo informacie? Ved oni tam väčšinou nevedia to co treba, bohužiaľ a cest vynimkam.😁
To,ze dieta môže chodiť do skolky len na 4h pri predlzenej neplatenej RD je záležitosťou ZP,nakolko nemusíš platit ZP ak si na predĺženej neplatenej RD, ak by dieta chodilo na 8h uz si musis platit ZP sama.

dadinka75
29. aug 2018

@evittam no vidis tu sa dozviem viac info ako tam kde by to malo byt samozrejmosťou 😀 inak ja ked som na invalidnom dokonca som nemusela ani na ZP nahlásiť že sa starám o dieťa do6 rokov keďže štát za mna plati zp z invalidky😊

strelka11
29. aug 2018

@dadinka75 Ahoj, ano dieta bude cely den v skolke, ale moj muz ide na matersku dovolenku, nie na predlzeny rodicak. Nas syn este nema 3 roky az v marci.