Otec na materskej a dieťa v škôlke
Mam otazku,manzel ide od aprila na matersku,ktora bude trvat do cca polky oktobra. Chcela som vsak dat syna do skolky od cca zaciatku septembra. Je mozne dat dieta do skolky a neprist pritom.o matersku???
Baby mam otazku. Momentalna situacia u nas-obaja rodicia robime a mala chodi do sukr.jasiel a pobera tatino prispevok na jasle.Muzovi sa vsak naskytla prilezotost od jan.2019 zmenit pracu. V tom case bude mat dcerka 25mesiacov. Rada by som, aby poziadal muz o matersku davku z predch.prac.pomeru, zrusil prispevok na jasle. Cize je mozne aby poberal materske,robil v novej praci a mala pokracovala dalej v sukromnych jasliach?.dakujem
@lucusik33 ja som tiez podobne zistovala a moze dcera dalej chodit do jasli aj ked muz bude brat matersku, akurat ten prispevok bude treba zrusit.
Dievčatá a môže byť aj takáto situácia ok? Ja nastupim do prace, manžel na matersku, ale bude chodiť do práce a dieťa v škôlke?
Žienky na tejto stranke je to pekne rozpisane....čo treba vybavit keď ide otec na materskú.
http://www.relia.sk/Article.aspx?ID=156 Hádam pomôže 🙂
@sorciera24 ahoj mozes sa ta opytat akk ti maly zvladal skolku ako 2 rocny?sme prijaty do slolky mame 2 roky a mam z toho dost obavy
@ziraficka12 mam 2 synov a obaja sli do skolky, ked mali presne 2 roky (viac by sme doma nevydrzali, ani oni ani ja....).....zvladli to vyborne, starsi uplne bez placu, mladsi trosku rano spociatku palc, ale inak to bolo moje najlepsie rozhodnutie......zalezi aj od skolky a uciteliek, ale u ans super....a toho, co sa aj ako taki mali naucili....wau....akurat sa priprav prvy rok na castjsie choroby.....ale to ako aj ekby bol 3rocny.....kym si imunita zvykne
@sorciera24 dakujem ti za odpoved.a boli uplne odplienkovany?nemali ani cumlik?vedeli sa obliekat?lebo moja je odplienkovana ale este sa jej niekedy stane nehoda a nechce sa vzdat dudliku :( a nevie sa obliekat tak ja som z toho mimo teraz starsia bola sikovnejsia tak som myslela ze to aj ona da do tych 2 rokov tak somkeby ju prihlasila do skolky ale teraz neviem
@ziraficka12 starsi bol sikula samostatna, on nemal nikdy ani cumel, ani od 2 r. plienky, ani na noc.....za to maldsi, ma cumel na spanie doteraz, problem s tym nerobili, postupne to aj oni redukovali, ze v skolke ho uz nema, plienka na psanie odbdobne, mal do 3,5r. ......davali mu ju na spanie, potom to rpeslo.....cize u ans s cumlami a plienkami problem nerobili, obliect pomahali (aj upratovacky), lebo 2rocne dieta,a ni 3 sa este samo obliect envie!...dokrmovali a pekne psotupne sa to tam tie deti naucili....
@sorciera24 dakujem ukludnila si ma trocha zajtra mame rodicovske tak tam sa este popytam.pekny dnik
@strelka11. Ahoj prosím ťa a dieťa bude v škôlke cely deň keď bude manžel na materskej? Mne povedali že len4 hod. Môže byť...už som z toho jeleň...
@dadinka75 A co s tým ma tetuska na SP? Ako ona môže vediet taketo informacie? Ved oni tam väčšinou nevedia to co treba, bohužiaľ a cest vynimkam.😁
To,ze dieta môže chodiť do skolky len na 4h pri predlzenej neplatenej RD je záležitosťou ZP,nakolko nemusíš platit ZP ak si na predĺženej neplatenej RD, ak by dieta chodilo na 8h uz si musis platit ZP sama.

Ahojte dievčence...tiež máme podobný problém....synčeka 2,5 ročného nám zobrali od septembra do štátnej škôlky na celý deň a ja idem do práce. Manžel by chcel poberať na tých 28 týždňov na materskú a popritom budete chodiť do práce na živnosť. Je toto možné.
Prosím vás kto vypláca materskú - sociálka alebo úrad socialnych vecí a rodiny? Ďakujem