Otravné 10 mesačné dieťa
Ahoj mám doma 10 mesačne dieťa predpokladám že má separacnu úzkosť keď sa vzdialim čo i len z izby na záchod s veľkým plačom uteká zamnou ...Ale to chápem dúfam že časom to prejde ide mi o to že cez deň nemôžem nič spraviť pretože sa neustále po mne kvacka keď sa snom chcem hrať nič nechce len loziť po mne keď idem umyť riad zavesí sa mi na nohu a plače nieje ani unavený ani hladný ani ho netreba pobaliť ani ho nič nebolí trvá to už asi mesiac máte stým skúsenosti ďakujem
@janickacrazy No..ešte aj naša.lekarka.ma v papieroch, že dieťa do troch rokov nenechávať ani na sekundu bez dozoru..má.to.velkymi písmenami 😁...
Každý nech robí ako chce..ja nevidím dôvod dávať decko do ohraeky..pri prvom synovi sme.ju kúpili..raz rozložili..kričal...tak zložili..načo...
Každý nech robí podľa.seba..
Ja som reagovala na autorku..😀
@asocial To, ze neberiem dieta so sebou s.at, a nedrzim ho na rukach pri varení a neustále neznamena,ze ho vychovávam bez lasky a je to nejaký "studený odchov". A to, ze ma nejaka lekarka nieco v papieroch vobec nic neznamena.
Ake samozrejme kazdy podla seba. Maj svoje dieta pri com len chceš ako dlho len chces.
brat dieta na zachod, do kupelne, varit s nim na rukach?! to snad nemyslite vazne. Kvoli bezpecnosti?! naozaj varis pri horucich hrncoch a platniach a vravis, ze je to ok a bezpecne. Neverim.
Ja mojho tiez vychovavam tak, ze mama mu neskace okolo zadku 24 hodin. Kludne sa hra aj sam v izbicke, alebo idem so psikom okolo domu cikat a necham maleho doma. Ked chce ist na ruky a byt so mnou, tak pride. Ak sa da, tak ho vezmem. Ak sa neda, musi chvilku vydrzat. Nepokladam to za studeny odchov, ale za zdravy sedliacky rozum. Deti nie su slnka a my planety, aby sme okolo nich len cely den kruzili.
chora doba toto , ze separacna uzkost? tak sa to dnes nazyva ? dobre ze som to nevedela ked boli deti male, ja som to brala normalne. poplakali prestali 🙂 ziadnu uzkost som v tom nevidela. chvala bohu ze som nebola na koniku vtedy a nevymyslala im diagnozy .
@stastna17 To mas tak podľa niektorych tu na MK pokial na tebe dieta od narodenia nevisi nonstop (najlepsie na "cecku"), nechodis s nim po dome naha (koza na kozu)-najlepsie stale, nedojcis minimalne do nastupu do skolky ak nie dlhsie, nespava s tebou v jednej posteli aspon do puberty a ine "nove vychytavky" tak si vlastne "krkavcia mater".😀😀😀😉
@evittam ja tiez nechapem ... nuz vidno aj vonku na detoch ze visia na nohe matke este aj v piesku mamicky musia byt s nimi 😀 spory v skole / skolke riesia rodicia nie deti . a uz aj 18+ brigadnici u nas mamicka zaluje sefovi . Neprisla do roboty brigadnicka ani nedala vediet tak jej volali kde je, ved mala sediet v kase a teda musela najst nahradu nie iba neprist. ma to v zmluve a ona ze ju boli brucho tak jej povedali ze ale ved to je vasa praca, to nie je skola ze nepridete iba tak musite zavolat. tak jasne volala mamicke a mamicka sefovi ako si dovoluje na nu zvysovat hlas ze ona ma iba 18 😀 😀 viac neprisla , myslim ze ta s v svete nestrati , len bude musiet byt stale mamka po ruke 😀
to uz je ina tema ale stale som deti ucila by samostatne aj s vyhrat aj v skolke vsetko riesit sami , ze ma niekto buchol? ries to s nim sam...
to neznamene ze maju obaja 6 rokov a spime kazdu noc spolu v posteli , ale na wc aj jest aj varit ked boli mali , to bolo samozrejme. zabezpecit aby sa im nic nestalo a hotovo. pani co pise ze do 3 rokov. ved ano je pravne za neho zodpovedna, ked sa nieco stane bude sudne riesena, ale asi to nepochopila a vysvetlila si to po svojom ako je tu zvykom.
@asocial tiež som toho názoru
@stastna17
Teraz to už má názov separacna úzkosť ale bolo to tak vždy každé dieťa si tým prechádza mám mamu svokru babku a každá si tým prešla len vtedy sa to volalo mamičkovské obdobie
@certikpetko moji maju mamickovske obdobie uz 6 rokov ale nenazyvam to separacna uzkost, chcu sa pomojkat. poviem im dobre pockaj dovarim a pojdeme sa spolu hrat ok? ano vydrzia vecer si lahneme pomojkame a zaspime. kazde rano idu do skolky so slzickami ze prides pre mna? ano je to asi ta separacna uzkost ? moze byt ale ja to tak nenazyvam proste su to normalne zdrave deti ktore si vyzaduju pozornost matky. len treba vediet kedy je to zdrave aj u matky. a kedy uz prehnane ze kolko krat zapalce vsetko hodi a je pri nom , lebo nemoze ani seknudu poplakat.
@certikpetko Zaujimave. Obe moje dwri nemali ziadnu separacmu uzkost ani nejake "mamickovske obdobie". A teda nielen oni.😉
Pardon za preklepy.
@stastna17 to áno len môj malý ešte nechápe čo známe na počkaj musím dovarit 😂 pekne sa hrá chvíľku a potom zrazu začne plakať príde ku mne zakvaci sa mi na nohu a plače až do zajakavania samozrejme sa mi snažím vysvetliť že musí chvíľu počkať a aj musí nie vždy sa mi dá ho zobrať na ruky len je mi ľúto keď je už celý červený od plaču a slzy tečú potokom som preto zlá matka
@stastna17 Ahaaaa. Tak potom beriem spat. Aj moje deti maju takuto "separacnu uzkost".....😉
@certikpetko
@evittam tak potom si šťastná mama 😉
@certikpetko nie si zla , ja som ich dala do stolicky ku mne ked som varila pustila pesnicky v radiu spievala , im dala do ruky varesky , piskotky, jablcko a kym ja som postavila obed tak sa vyhrali buchali spievali. mam dvojicky a museli sme aj jest aj oni mat. obed. lebo nikto mi nepomohol. skus vymysliet ako dieta zabavit , lebo ano ked sa nudi a vidi ze sa mu nevenujes tak jasne ze to bude robit ze bude vyplakavat. nevie este za ma pockat to mas pravdu.
separačná úzkosť je prirodzený, prechodný jav vo vývine dieťaťa - práve v období okolo 9. mes. sa prvý krát zvyčajne objavuje - dieťa si len uvedomuje, že matka a ono nie je tá istá osoba a musí si na to zvyknúť.. u niekoho väčšej, u niekoho menšej intenzity to prebieha / napríklad moje tri deti neboli nikdy na mňa príliš upäté a prejavilo sa to preto len jemne v tých daných obdobiach/..postupne by to malo odoznievať, už dieťatko po roku, roku a pol by to nemalo prežívať / krátke odlúčenie od matky / nejako veľmi dramaticky, samozrejme, pokiaľ je zatiaľ s ľuďmi, ktoré tiež pozná a akceptuje ako blízke osoby.. to je otec, súrodenci, rodina..od začiatku je dobré, aby ich dieťa čo najskôr zaradilo medzi "svojich"...a tiež závisí od toho, aký zaujímavý program namiesto matky sa ponúkne na ten nevyhnutný čas - moja 11 mes. dcérka sa zabaví aj sama - v ohrádke / je len nutný čas keď fakt musím ísť robiť niečo, kam ju nemôžem zobrať / alebo na zemi s hračkami / vždy vytiahnem inú krabicu s " novými" hračkami, aby ju zaujali /, treba zabezpečiť schody a pod. čo sa dá a nechať dieťatko nech si objavuje, nech sa "motá " aj v kuchyni, kde sa pohybuje mama - samozrejme "oči na stopkách" to už je raz údel mamy až do pubertálneho veku ? aj potom ešte..ja mám tri deti v každom veku a prechádzam si tým.. no ale ešte som chcela napísať, že pokiaľ to trvá dlho a je to dramatické.. a dieťa nechce byť s nikým iným..hneď chytá záchvat".. videla som to už / 3 ročné a ani s vlastným otcom /..tam je niekde nejaká chyba..v rodinnom prostredí a v prístupe k dieťaťu najčastejšie.. veľmi vzácne u samotného dieťaťa, ale to už je o inom..ak si je dieťa od narodenia " isté " svojou mamou, rodičmi ..nemá akoby dôvod sa v kuse "obávať ", že ich môže stratiť..
@certikpetko Samozrejme,ze som stastna matka.
@stastna17 všetko som skúšala ale všetko ho zabaví len na chvíľku 😔 ale presne aj ja som sama úplne odsťahovali sme sa dosť ďaleko od rodiny a známych kvôli manželovej práci nikoho tu nemám žiadnych priateľov či rodinu čiže keď sa potrebujem čo i len osprchovať musím počkať do večera no to už sa kupeme veceriame atď čiže kým sa konečne môžem venovať sebe je aj 23 hod je to náročné ale rola matky sa mi páči občas ma trošku zastihne depresia zo samoty ale vždy to prejde no nie každý deň mám aj ja dobrú náladu a keď sa k tomu prida aj môj kliestik tak to dá zabrať 😂😂😂
@certikpetko ono vies , mas jedno ... su mamicky co maju 3 za sebou , alebo ja dvojcata, trojcata a teda to sa neda ze ved zoberiem na ruky, neda sa to. fakt. raz 2x za den ano ale nie stale. to by si nic nerobila iba jedno ,druhe, teraz vidia ze druhe mas a place to prve ze aj ono chce. to neznamena ze som zla matka ale proste ked viem ze su najedeni a prebaleni a troska sa musia same vymotat 🙂 nie hodinu ale 15 minu kym nakrajam maso vydrzi kazde dieta 🙂
@certikpetko Prečo by si musela čakať do 23hod so sprchou pre boha? Tvoje dieťa hádam spí aj poobede, nie? Prečo sa neosprchuješ vtedy? Alebo teda o koľkej chodí spať večer? Moj v tom veku bol o 18:30 v postieľke a ja som mala večernú pohodičku, káva v ruke a nohy na gauči. A to 2 staršie deti síce ešte nespali, ale tie už nerátam. 😉
@janickacrazy má ešte 2 spánku doobeda to varím kým spí a poobede v kociku to sme von spať chodí cca okolo 20:00-20:30 a kým potom upracem sadnem s mužom pokecáme atď tak je min 22:00
Ahoj, my si tiez tymto obdobim prechadzame. Obcas je to lepsie, uz si myslim, ze sa blizime koncu, a potom sme zase tam, kde sme boli. O tom ze mi permanentne stahuje nohavice, ako sa po mne driape, ked sa chcem najest, ci ako za mnou llzi na zachod a pcha si ruky mne za zadkom do misy (nemame este dvere), tak to by sa dali pisat telenovely. U nas je problem aj s cudzimi ludmi, nastastie, zeny uz zacala tolerovat, ale chlapov este stale znasa velmi zle, ked sa na nu nejaky pozera, hned chyta zachvat a place. Chodime vela medzi deti, kazdy den sme doobedu aj poobede na nejakej aktivite, v centre, na ihrisku. A myslim, ze to nema ziadny efekt, nic sa nezmenilo, len mam potom menej casu na domacnost. Na seba ziaden. Ale vies co? Nestazujem sa, lebo je to moje vytuzene dieta a beriem ho take, ake je. Kym sme zdravi, je to uplne nepodstatne. Kolko zien, co nemozu otehptniet, ci donosit dieta, by boli vdacne, keby bol ten uzlicek na nich nonstop zaveseny. A staci mi jeden jej usmev, jedna pusa a vsetko to okolo je zabudnute. Ved nebude sa po mne vesat do 18tky a ked hej, tak aspon bude pekne doma a nebude lietat za frajermi 😀
@certikpetko a preco neides do sprchy ked je doma manzel? ja som deti dala manzelovi ked dosiel domov a ja som si isla aj zacvicit alebo do obchodu alebo varila, zehlila.
@stastna17 vážim si matky ktoré maju dvojičky a viac
@17alisha ďakujem toto som potrebovala človek niekedy nepotrebuje pomoc len vypočuť a utešiť a povzbudiť

@asocial No moj malý má 19mes., ale teda od jeho narodenia som si dala záväzok, že na wcko ho brať nikdy nebudem a aj to úspešne dodržiavam. A variť tak, že ho mám na rukách? No teda to určite nie, nie som predsa jeho otrok a moja chrbtica by mi fakt asi odišla. Dieťa treba od malička učiť, že mama nie je pri nom 24 hodín denne. Prečo ho nedáš do ohrádky alebo do postieľky, ked ideš na wcko? Ja ho nechám kludne pobehovať po dome, ked idem na wcko, je tak zvyknutý a maximálne mi vyklopkáva na dvere, aj to len občas.