Papanie 1,5 ročnej

pusinka263
29. okt 2018

Ahoj.asi zvlastna tema..ale ako dlho papa vase dieta ? Nasa ma 1.5r...niekedy mi jedla krasne, eaz dva bol tanierik prazdny.teraz vymysla,drzi susto v puse aj minutu dve a kym zje co ma nalozene,aj to vychladne.som z toho zufala.chutit jej chuti len straaaaasne pomaly.ale sladkost akoje brumik ma za par sekund v, brusku.

pribinak
29. okt 2018

no vsak to nie je nic vynimocne, mala slecna zistila, ze sa da okolo jedla vymyslat a mama sa jej musi ultra extra venovat

mrkvicka060
29. okt 2018

@pusinka263 moj maly ma 3 roky a kym sa naje, tak aj polhodina vťahu... Ked ma "dobry" den, tak aj tristvrtehodina...

pusinka263
autor
29. okt 2018

@mrkvicka060 a to mu potom zohrievas to jedlo ?

mrkvicka060
29. okt 2018

@pusinka263 kdeze. Ta jeho porcia vychladne asi tak za 7-8 minut. To by som len behala zohrievat. Ked sa s tym babre, doje studene.

lorela
29. okt 2018

@pusinka263 To sa časom poddá 🙂

pusinka263
autor
29. okt 2018

@mrkvicka060 no ved to ze ja malej niekedy aj dvajrat zohrejem.ale tak nie casto..lebo ma to nebavi

sense
29. okt 2018

Aj moja jw pomaly a to ma uz 5rokov,ale nevymysla je len jej to trva lebo vyprava...a jedlo nezohrievam...a brumika nejedava ani podobne veci ...ale ked chce ist von al nueco robit vtedy to spracw raz dva

ivanka12311
29. okt 2018

Moja má 3,5r a tiež pomali jedáva aj 2x jej musím jedlo prihrievat🤷

martinals
30. okt 2018

@mrkvicka060 tiež to tak robím, keď dcérku zaujíma všetko len nie jedlo.

lacibo
4. nov 2018

@pusinka263 nie je dosť hladná, to je celé..nedávaj nič pomimo..žiadne brumíky..ak nechce, zober preč.. ponúkni až o hodinu, dve..nič nie je horšie ako vypestovať si manipuláciu s jedlom..jedlo sa má zjesť a hotovo a nie riadiť cez papanie celú rodinu 😉 veď si len zober, že keď bolo kedysi v predminulom storočí pri stole 7 detí a jedlo bolo v strede v jednej mise a vôbec ho nebolo veľa, myslíš, že niekoho museli prehovárať?..😉 to je len príklad ..

pusinka263
autor
4. nov 2018

@lacibo praveze nedavam nic pomimo...papa ked sa zobudi.spi tak 1,5-2,5h a nedavam jej hned ako otvori ocka 🙂 lebo sa vacsinou hned s niecim hra.niekedy spapa bez problemov ale vacsinou sa to taha.niekedy ani pusu neotvori,odstrkujr mi ruku ked jej chcem dat lyzicku do pusy.

lacibo
5. nov 2018

@pusinka263 no veď práve, keď nechce, odlož hneď tanier.. ja som to nemyslela kriticky, t v žiadnom prípade, verím, že sa snažíš čo najviac, môžem ti iba poradiť, čo funguje a fungovalo ( máme 3 deti) u nás v rodine a aj širšej.. inak najviac pomáha asi pozitívny príklad, keď stolujú všetci ak sa dá naraz, alebo aspoň ty jedz s ňou, nech to vidí že jedlo je aj spoločenská záležitosť.. vo veĺkej rodine ako u nás nemáme tento problém..na jedenie sa neupozorňuje nijako, každý sedí a je, popritom sa rozprávame spolu. a aj malá, sedí pri svojom stolíku, pozerá na nás, zapája sa a normálne papá..je zvyknutá, že jej predožím tanier a ona je sama..pri polievke ešte trochu pomáhame sem tam, ale naje sa pekne sama už od druhých narodenín..takže aj to je dôležité, ako sa papá.. niekedy vidím u kamošiek, ktoré sa sťažujú že deti nejedia nič ( no nič je tiež silné slovo, keď vidím, koľko hlúpostí nezdravých pojedia celý deň, prípadne vypijú liter sladenej vody😉, ).. iba taký prístup, že naháňajú dieťa s lyžicou po dome a ono ani len netuší či je čas obeda alebo večere, nevaria spolu ani nepripravujú jedlo (spolu nenakupujú jedlo) , nikto iný vtedy neje, ani mama..takže to vníma ako nejakú krivdu, že len ono musí jesť a nie ako radostnú záežitos´t..to podľa mňa nie je správne ani do budúcna pre jeho stravovacie návyky..ale to je veľmi individuálne, kde to ako funguje..