Päťmesačné dieťa sa nevie pretočiť
Ahojte zienky. Chcem sa opýtať. Moje dieťa malo 5 mesiacov a stále sa nevie pretočiť na bruško. Vie sa dať iba na bok keď vidí niečo zaujímavé alebo tak väčšinou zaspáva ale nech ju hocijako motivujem hračkami tak sa nepretočí. Mám jej nechať čas alebo s ňou nejako cvičiť a viac k tomu motivovať? Je to moje prvé dieťa tak nech viem čo a ako lebo veľa mamičiek sa chváli že to ich dieťa v takom obdobi už vedeli.
Ahoj, podľa mňa to nesil zbytočne.
Ja mám doma tiež 5 mesačnú dcérku lenosko je teda riadny.....tučnotka je
Aj my sme mali ten problem ale v 5,5m sa pretocila sama(ale aj som ju motivovala a cvicila snou) Inak kukni na instagrame: spravna_manipulacia_s_babatkom
Velmi mila pani,ma aj videokurzy ako podporit dietatko vo vyvoji svojou manipulaciou,cvikmi atd.. kukni to urcite
Myslim ze ked sa sama otoci na bok, tak uz vie ako na to, lebo to najtazsie uz ma za sebou a akurat sa potrebuje prekotulat na brusko, cize to nerobi, lebo nechce. Skus ine hracky. Nieco nove, co este nema okukane. Mozno tie co ma ju uz nebavia. Nas syn sa tiez neotacal do 6 mesiaca a potom hned aj zacal stvornozkovat a sediet, ale on bol hypotonicky a niekedy v tom case mu ta hypotonia presla. Davas casto na brusko? Je na brusku rada? Zajdi za fyzioterapeutom a uvidis co ti povedia.
No nás má takmer 5m a pretočil sa len 1x aj to asi 2 týždne dozadu. Jeho kamoška čo je tak isto stará sa už sama posadí 😂 každé dieťa je iné 🙂
Ahoj,moja sa do 7 mesiacov nechcela pretáčať vôbec ..tiež maximálne na bok.Na brušku sa zlostila dosť dlho ...Konzultovala som to s lekárkou ,chcela som ísť na rehabilitáciu ..lekárka malú skontrolovala ,svalový robíš bol v poriadku ,povedala ,že jej mám dať ešte čas Doma som dcérku navádzala k pretáčanie tak ,že som jej chytila kolienko a jemne ťahala k opačnej nohe ,takto som ju pretočila na bok .Dieťatko potom zdvihne hlavičku a dotoci sa na bruško samé ..takto sme.to cvičili asi jeden deň a hneď na druhý sa krásne pretacala na bruško sama a začala sa hrať prevažne na brušku .7 a pol mesačná začala plazit a plazila sa dosť dlho .Asi mesiac potom začala stvornozkovat .Zatiaľ by som to nijak nesilila..pomaličky skús pretáčať cez to kolienko a uvidíš .Pre svoj pokoj sa môžeš poradiť s pediatrom,ale na pretáčanie má ešte dosť času .
Moja sa tiež nevedela pretočiť, tiež sa pre točila až dakedy v 5 mesiaci.
Nas sa zacal otacat az 8 mesiaci a potom.uz islo vsetko rychlo
Nasa sa zacala pretacat ako 6 mesacna…
Moje dieťa sa začalo pretáčať až po 6.mesiaci. No od 4.mesiaca bol pod dohľadom neurológa a tiež rehabilitoval.

spomeň to lekárke, ešte by som jej dala mesiac čas, môj sa tiež nevedel, lepšie povedané, nechcelo sa mu, ako polročný sa zrazu pretáčal sám a zároveň sa aj v postieľke postavil, ako deväťmesačný sám chodil