icon

Plač 5 mesačného dieťaťa po návštevách

leonayl
10. júl 2017

Caute maminky, nas maly ma pat mesiacov, je to predcasnik 32tt ale to je detail. Prosim Vas mate skusenosti so strasnym placom po navstevach? Navstevy sme obmedzili a maly vecer takmer prestal plakat, potom sme to skusili opat s odstupom casu a ked neplakal vecer, plakal na dalsi den... niekedy sa to zlepsi po dni inokedy az po troch... zatvorit sa na byte ale do konca zivota nemozme :( trpime uz len po navsteve lekarky...

zabina27
10. júl 2017

to prejde, a ano, nepodstatne veci mozete teraz obmedzit, ale co sa musi, to sa musi, dietatko si postupne zvykne. je to o nervy, ale neboj, pridu aj veselsie veci, napr. obdobie vzdoru 😉

leonayl
autor
10. júl 2017

Hned mam lepsi pocit 🙂 vdaka...

sticker
radolina
10. júl 2017

Treba to postupne skusat, musi si zvyknut na ludi ale tak s mierou. A casom sa to zlepsi uvidis, budete to musiet nejako vydrzat 🙂 Vyzbrojit sa pevnymi nervami a hotovo ale inak teraz pocuvam o takmto placi po navstevach od mamiciek stale viac, ako keby to bol nejaky modny trend medzi babatkami :D

sisulia
10. júl 2017

Skusat, skusat a skusat. Nemas inu moznos ako ho na to chtiac nechtiac privykat. To mas teda pavdu, ze nemozte byt na veky zavrety v dome. Ono to byva tak, cim viac s niecim prichadza do styku, tym skor si na to zvykne😉

leonayl
autor
10. júl 2017

Ja som uz tak zufala, ze skusam babske rady 🙂 horsie je, ze tatinko nechce ani pocut o privykani na navstevy.... pediatricka ho v tom utvrdila nakolko povedala, ze menej je viac...ja si myslim, ako pisete, skusat, skusat a skusat samozrejme s mierou 🙂 len s tym mojim chlapom je to tazke lebo ked maly reve je to na panvickou po hlave a uz to ide, to su tie navstevy 🙂

libawet
11. júl 2017

@leonayl predčasne narodené deti sú viac citlivejšie, lebo vlastne on nemá 5 mesiacov, ale len cca 3...môže citlivejšie vnímať všetko, nielen cudzích ľudí a môže tak byť vo väčšom strese ako deti narodené v termíne.

slavka1811
13. júl 2017

je možno citlivejšie na vnemy okolo seba,dlho to trvať nebude,časom sa "rozkuká" a bude istejšie,samozrejme,že sa ale nemôžete izolovať od okolitého sveta a hlavne nieje podľa mňa dobré keď dieťa je úplne izolované.Ale ak je nepokojné tak sa snažiť trošku zmierniť intenzitu návštev,poprípade ak už u Vás návšteva je tak nech je miminko niekde v kočíku,postieľke,na hracej deke,nech vníma zvuky a menej aby prišiel do styku s osobami...to dávkovať postupne,chodiť často na prechádzky kde je aj nejaký ten hluk,džavot detí,brechot psov,kľudne ísť aj nakúpiť do supermarketu...aby si zvykalo...ono sa to zlepší,kedy to je otázne ale nič netrvá večne...a ešte taká babská rada...vždy mu sprav "z očí" ak miminko príde do kontatku s inou,cudzou osobou...nič za to nedáš...ja to robím do dnes a to ma moja skoro 12 mesiacov a budem to robiť stále...

scales
24. júl 2017

my mame to iste, skoro kazdu nedelu vecer o 7 ked prideme po vikende z chaty, kde ide z ruk do ruk, tak potom ked s nim ostaneme s muzom vecer sami, tak po papani pred spanim spusti taky upenlivy plac... je to normalne, dietatko sa len uci vnimat a ked to nevie spracovat tak to musi zo seba dostat von, ale nic sme neobmedzili, len verime, ze to raz prestane, to je vsetko vyvoj...

leonayl
autor
24. júl 2017

@slavka1811 ahooj, robim po kazdej navsteve... sa to hadam aj zlepsilo...