icon

Pomôcka na správne držanie ceruzky

9. apr 2023

Viete mi poradit, kde zozeniem takuto pomocku na drzanie ceruzky? Lebo same stranky so zlou recenziou to ponukaju. A je to vhodne pre 2 rocne dieta?

Pomôcka na správne držanie ceruzky
januska12323
9. apr 2023

Stačia hrubé trojhranne farbičky.

brezza
9. apr 2023

Albi roztancovane fixky maju taku nasadu. Da sa dat dole a dat aj na ceruzky, ale je to len pre pravakov.

viestta
9. apr 2023

Kúpili sme v papiernicstve

slavomira236
9. apr 2023

Mali sme take z aliexpresu 3druhy nepasovalo na vsetky ceruzky farbicky a pisal s tym este skaredsie...je 3tiak nema dobry uchop doteraz neriesim prvy rok som sa rozculovala stale...

syslik81
9. apr 2023

moja mala stabilo pero aj ceruzku kedze v skole najskor pisali len ceruzkami neskor pera..ale maju aj pastelky a super- tieto pomocky cinske su na dve veci ... mas vela ergonomickych pier . ..

autor
9. apr 2023

@syslik81 ergonomicke pero budem 2 rocnemu dietatu kupovat 🤦‍♀️

annm81
9. apr 2023

Naozaj skús hrubé trojhranné ceruzky. Vyrábajú ich snáď všetci väčší výrobcovia. Tieto Staedler sú napríklad úplne super, ale mali sme celkom kvalitné podobné farbičky aj z Lidl.

jumama
9. apr 2023

V tomto veku dieta este drzi celou rukou ceruzku a najlepsie sa mu kresli na zvisle plochy - tabula, papier na stene, alebo papier na zemi baliaci... Pozri tu: http://www.grafomotorika.eu/fyziologicky-vyvoj-... Tou spickou to moc neurychlite.. je to o celkovom vyvoji hrubej aj jemnej motoriky...

kp7333
9. apr 2023

taketo ceruzky a farbicky sme mali, su lahke a dobre na cvicenie spravneho uchopu

aktiz
9. apr 2023

Dá sa objednať z aliexpresu.

prosimopomoc
Autor odpoveď zmazal
yanni
9. apr 2023

@syslik81 to nie je cinsky vymysel. U nas to predavaju normalne v papiernictve. Nas treti mal tiez zly uchop este ako 5-6 rocny. Pekne mu to pomohli. 2 deti pred nim a dve deti po nom intuitivne drzali ceruzky hned od zaciatku spravne.

syslik81
9. apr 2023

a ty vidis aky rozdiel medzi ergonomickou ceruzkou/pastelkami a ergonomickym nadstavcom? podla mna je to jedno a to iste .. ale oprav ma ak sa mylim..

annm81
9. apr 2023

@prosimopomoc Očakávala by som, že učiteľka na prvom stupni bude vedieť, že škaredé písmo je len častý "vedľajší produkt" nesprávneho úchopu a že najmä ide o pohodlie, výdrž, rýchlosť, možné bolesti ruky a ďalšie zdravotné dôsledky pri nesprávnom držaní ceruzky...

prosimopomoc
Autor odpoveď zmazal
prosimopomoc
Autor odpoveď zmazal
simona20201309
10. apr 2023

@prosimopomoc tiež som z toho v šoku. Naozaj si učiteľka? To, že si ty výnimka je fajn, ale to akoby si hovorila, pila som počas tehotenstva a dieťa je zdravé, tak si dajte mamicky aj vy par piv v tehotenstve....
Možno hlúpy priklad, ale asi už budeš viac rokov po skole.
https://eduworld.sk/cd/petra-polievkova/4859/ak...

simona20201309
10. apr 2023

Súhlasím s @annm81 . Za mňa sú top stabilo 3v1, hrubé pastelky od 1r.
Netreba ti žiadne násadky. Daj fazuľku, nech ju dieta drží 4, a 5 prstom.
S tými nasadkami nemám skúsenosti.