icon

Prečo iné matky porovnávajú deti?

11. nov 2022

Prečo majú ine matky potrebu súťažiť? Ze ich dieťa vie lepšie, alebo to vedelo už skôr ako to tvoje.. a neustále porovnávaju deti medzí sebou. Je za tým malo sebavedomia danej matky?

Strana
z2
maciatkolulu
11. nov 2022

Však sa inšpiruje, aj tu na koni to tak funguje, jedna sa fotku niečoho a ďalších XY sa inšpiruje, to snáď nemyslíš vazne🤣. Mne to príde, že reálne úplne zbytočné riešiš. Mam dve dcéry, keď by mi jedna do spoločnej skupiny poslal fotku, že s malou robili toto a toto a druha mi pošle, aj my sme teda urobili, tak čo? Mali by to brat ako ide sa do vojnyyyy🤣🤣, tipujem, že sa jedná o švagrinu, vsak😉. Véd nerieš a máš.

nicol_ka55
11. nov 2022

nie je to vhodne podla mna, ale niektore zeny si to absolutne neuvedomuju bohuzial, to je na tom to najhorsie.

veverka84
11. nov 2022

@stvura ano ja mam chlapca najstarsieho a potom su baby - a presne ta mala to je brutal povaha roky sa sama ucim ako s nou vyjst neskutocne tvrdohlava,neskutocne priama co ucitelke strasne vadi ze si povie svoj nazor a vadi jej ten jej nazor lebo ona je uplne ina ako ostatne deti a tie jej nazory su uplne inde -napr ma stve preco ked sa pyta na nazor a ona odpovie povie ze to neni odpoved a pod.a potom ked je to uz neunosne a poviem ucitelke narovinu problemy tak pozera ze to je pre nu novinka ze by to mala tak vnimala a pod.

stvura
Odpoveď bola odstránená
alanko20
11. nov 2022

Ja mám prvé dieťa a neporovnávam, nevychvaľujem dcéru na každom kroku, nefotím na fb každý pokrok a každý prd, ako niekto, tiež to beriem celé pozvoľna. Je to skôr asi povaha človeka, ako to, či má prvé, tretie alebo desiate dieťa.

veverka84
11. nov 2022

@stvura ano ma neskutocne srdce ani jeden take nemaju i ked keby ju poznas len ako ucitelka povies ze mala furia 🙂 lebo podobne ako ty pises o synovi neni v septembri narodeny?🙂 a presne ona sa vtierat nebude ani nic podobne vsetko na rovinu ako mysli a ako sa deje ziadne zacharanovanie situacii a pod proste decko take ze volakedy nechapem ja sama ale beriem ju ze je to proste ona jej povaha jej osobnost

veverka84
11. nov 2022

@stvura koniec toto 🙂 vidim ze tvoj ma 10 rokov takze je rok draka 2012 vtedy sa podla mna rodili len taketo deti lebo kamoska ma 1/2012 Kubika a ten presne ako moja alebo tvoj 🙂

euka210
11. nov 2022

Ked je to chvaleni ci sutazeni, tak ano, je to o ich nizkom sebavedomi a cez dieta si to chcu kompenzovat.
A iste porovnavanie je normalne, ked matka chce vediet ci je vsetko ok, ci je dieta ci ine veci este "v norme".

stvura
Odpoveď bola odstránená
siska53
11. nov 2022

Asi preto, ze clocek zvacsa byva sutazivy? Tak na materskej matky sutazia v tom, ktorej dieta je sikovnejsie...?
Ja osobne som nemala taku potrebu, bavikli sme sa s kamoskami o detoch a ich pokrokoch, ale nemala som pocit, ze sutazime, len sme sa rozpravali. Asi som bola v malo sutazivej komunite alebo co.. lebo v nasej komnuite a to nas bolo vela, som sa s takym niecim nestretla.

dominikamacakova
11. nov 2022

Ja tiež porovnávam, ale iba zo zaujímavosti. O čom inom sa mám rozprávať s matkami keď nie o deťoch?

ysseba
11. nov 2022

Lebo ženy také sú - najprv porovnávajú ktorá má menší zadok a väčšie kozy. No a potom sa to tak prirodzene prehupne do porovnávania si detí 🙈

mikadooo
11. nov 2022

Je to také poťapkanie samej seba po pleci a utvrdenie sa v tom, že jej dieťa je to šikovnejšie / krajšie / lepšie / vychované, atď 😉. Veď je to prirodzené, akurát empatickejšie matky si tieto myšlienky nechajú pre seba...

autor
11. nov 2022

@dominikamacakova to myslíš ze matky už nemajú ine témy?

tiika
11. nov 2022

A čo ta na tom štve? Na jednej strane asi chápem, na druhej ti to môže byt srdečne jedno. Aj si sa s nou o tom bavila, prečo to robí?
Ja by som jej na rovinu povedala, že nie je dobre deti porovnávať. Inokedy sa jej opýtala, prečo ma takú neustálu potrebu porovnávať? A tak dokola.. Asi chce byt za každú cenu lepšia a keď to nedokáže sama, tak aspoň cez dieťa. Nuž a možno i ju neustále ktosi porovnával, kritizoval či dokonca i zhadzoval.
My mame takú kamosku, naše deti sú rovnako staré, len je to opačne, stále akoby so svojim nebola spokojná, furt mu niečo vyčíta.. vidíš, ty toto a toto nerobíš, to druhé uz toto a toto vie a ty nič, a potom ho do toho tlači, ľúto mi ho je.

hylary
11. nov 2022

Je to trapka 🤣 môžeš ju len lutovat

lienka.7
11. nov 2022

Lebo si musia potvrdiť, ze práve ony maju doma toho malého "genia", co je vo všetkom prvý 🤦‍♀️

daniela2202
11. nov 2022

Presne si to definovala 👉👍👍👍

bykaterina
11. nov 2022

No vidíš a už ty samá autorka porovnáva.
Každý porovnáva. Aj Teba v robote pri odmenách bude porovnávať či si makala Viac a máš nárok na väčšiu odmenu ako ten čo robí iba od do Alebo ako flakac.
Je hranica u každého iná a keď je niekto nad tak je lepší a keď je pod je horší...
Všetci sa porovnávame. Nepoznám nikoho kto by to nerobil

Strana
z2