icon

Prečo niektorí rodičia obmedzujú deťom sladkosti, mobily a televízor?

14. apr 2025

Preco niektorym rodicom tak zalezi na tom aby ich deti nejedli sladkosti, nemali mobil a tablet
A nesledovali televizor?

Strana
z5
zuzitko74
17. apr 2025

@evkatk Naozaj si myslíš, že v minulosti sa rodičia venovali deťom 24/7? Omyl. V minulosti deti buď pracovali po boku rodičov, alebo boli odkázané na samovýchovu, lebo rodičia museli v pote tvári zarábať rodine na chlieb.

bloger
18. apr 2025

Chcú ich chrániť.

kaca222
19. apr 2025

@zuzitko74 presne tak, veď koľko času sme boli odložené v chodítkach a ohrádkach 😃
My máme pani na upratovanie a obedy objednávame z mesta, aby sme sa mohli venovať malému. Kde mali naši rodičia takéto vymoženosti, rozhodne sa nám nevenovali 24/7. Ja si práveže myslím, že dnes sa rodičia o dosť viac venujú deťom, to nie je výčitka voči našim rodičom, jednoducho nemali toľko možností. Nás posadili rodičia pred telku a dnes koľké rodiny ani TV nemajú.
@evkatk

elzena2
2. máj 2025
@marsmykkok

lebo je to všetko návykové? Hoci pri tom sladkom-ak vyslovene že nič nedajú-ani domáce občas- je to za mňa prehnané, lebo ako sa hovorí zakázané ovocie najviac chutí a aby práve ked budú mať k tomu ako väčší prístup nebolo to pre nich ešte lákavejšie.

@marsmykkok vieš čo, s tým sladkym mam taky zaujimavy zazitok. Spoluziacka na VŠ mala dobru postavu a nikdy som ju nevidela jest vyslovene nezdrave (biela bageta s majonezou, snickers atd). A nejako raz prisla na to reč a ona mi tvrdila, že ich mama bola na sladkosti ako policajt, že ani jej, ani bratovi nedala žiadne sladkosti, ani domace, ani na oslavach, nič. Maximálne banan, že to bolo to najsladsie, čo mala do siestich rokov. A ze v skole sa to už nedalo ustrazit. Tak ma zaujimalo, ci si to potom kompenzovala a vravela že nie, že jej to vobec potom nechutilo a že ani jej to nechyba.

blackcat8885
3. máj 2025

Ja som zo zdravotných dôvodov raz vylúčila sladké na 3 mesiace a teda zjedla som predtým aj 2 sladkosti denne. A veru po čase mi to uz nechýbalo. Samozrejme raz som si po konci liecby dala cukor do kávy a opäť som sladké začala jesť. Ono môže byť že sladké tým deťom ani nechýba. Ale teraz si dám a moje deti tiež s mierou

andrea2323
3. máj 2025

Velmi poučný výskum o tom, ako znížený/úplne absentujúci cukor v prvých 1000 dňoch pôsobí na zníženie výskytu cukrovky a vysokého krvného tlaku 🙂

https://www.bbc.com/news/articles/c93qlyp42jyo.amp

podbel2512
3. máj 2025

No a taketo deti potom tajne pojedia vsetky sladkosti co vidia. A tajne pozeraju somariny na mobiloch kamaratov. Akurat tak klamu rodicov a tí su spokojní ako krasne vychovavaju 😀 Poznam kopec taktch deti. Aj ja ked som bola dieta tak som mala kamosky co bolo drzane na kratko a klamali len taky fukot.

weleda123
4. máj 2025
@elzena2

@marsmykkok vieš čo, s tým sladkym mam taky zaujimavy zazitok. Spoluziacka na VŠ mala dobru postavu a nikdy som ju nevidela jest vyslovene nezdrave (biela bageta s majonezou, snickers atd). A nejako raz prisla na to reč a ona mi tvrdila, že ich mama bola na sladkosti ako policajt, že ani jej, ani bratovi nedala žiadne sladkosti, ani domace, ani na oslavach, nič. Maximálne banan, že to bolo to najsladsie, čo mala do siestich rokov. A ze v skole sa to už nedalo ustrazit. Tak ma zaujimalo, ci si to potom kompenzovala a vravela že nie, že jej to vobec potom nechutilo a že ani jej to nechyba.

@elzena2 môže byť a nemusí. Ja som u krstnych zažila 5 ročného chlapca, čo doslova vyžral salónky. Keď mu ich chceli zobrať, obuchal sa o stenu, zem, no proste čistá psychiatria. Tiež dovtedy sladké nič nejedol.

Strana
z5