Prerušovaná chôdza

evitka83
24. aug 2016

Maminky, mam otazku k chodeniu dietata. Moja mala sa ucio chodit o nieco neskor ako ine deti. Momentalne to vyzera tak, ze ked ide za dve alebo za jednu rucicku, tak kusok prejde a potom si klakne, ze staci...a takto sa to opakuje niekolko krat, potom protestuje. V podstate sa to opakuje aj za dve rucickz, ale prejde podstatne dlhsiu trasu. Za jednu rucicku zacal chodit len nedavno. Nazory, ze sa nema chodit za ruky ma nezaujimaju, nie je to standardny pripad. Zaujima ma naozaj, iba ako prebiehal proces chodenia u inych aj zdravych deti.
Vdaka
Pekny den

katkakovac
24. aug 2016

Zdrave deti stvornozkuji, chytaju sa nabytku a stien, chodia okolo a ked maju dostatocne pevne telo a istoru, pokusaju sa o samostatnu chodzu. Pokial tvoje dieta prejde par krokov a nevladze, znamena to, ze na chodzu este nie je zrele. Nechaj ho stvornozkovat a same sa stavat popri nabytku. Paradox je, ze tvrdis, ze tvoje doeta nie je standardny pripad, ale zaujima ta ako ma standardne chodit. Vecsina odchyliek vo vyvine sa upravuje samostatnym lezenim a stavanim. Nemyslim tym zavazne odchylky, ktore treba riesit z neurologom a fyzioterpautom. Je uplne jedno, ci sa dieta stavia v 9 mesiacoch alebo v 18. Dolezite je nechat ho naucit sa spravne pohybove vzorce samo.

sardinka335
24. aug 2016

@evitka83 takto nejako podobne to moze vyzerat aj u zdravých detí. Moja mala niečo vyše roka a urobila par krokov a bud sa niekde chytila - nabytku alebo sa ,,hodila,, na zem a išla po 4roch...postupne sa dlžka toho čo prešla predlzovala, ešte teraz ju kolko krát kníše. Tak som to mala aj pri starších deťoch. Postavili sa pri nabytku a par krokov išli k nabytku a potom sa to predlzovalo. Myslím si, ze to je zvyčajny ,,postup,, ako sa deti učia chodit.
Ale ak ma tvoje dieta vyše 2 rokov a takto chodi tak to je asi na odbornika nie? Kedze je to neštandardny pripad tak aj jej chodenie resp. učenie sa chodit bude asi neštandarndne.

evitka83
autor
24. aug 2016

@sardinka335 odbornikov riesime samozrejme, situaciu sa mi rozoberat uz nechce po x ty krat, preto som nemala chut rozvijat temu o vhodnosti chodenia za ruky a pod. Dik za info, chcela som vediet ako je to u inych deti

lucibka
24. aug 2016

U nas uplne rovnako ako pise sardinka335.

siska53
24. aug 2016

@evitka83
Nas jedine lozeniz startoval,lebo plazenie bolo pre neho lahsie.
Mala ale startovala so vsetkym. Od pretacania az po tu chodzu. Mala a ma slabsi svalovy tonus. Nieco spravila a nasledne aj 2 tyzdne ci mesiac nic a zas zopakovala,zas nejaku dobu nic a nasledne uz ok.