icon

Problém na ihrisku. Čo by ste robili v tomto prípade?

anjika42
25. máj 2017

Trojročné dieťa sa na ihrisku stále naváža do dieťaťa, ktoré je o polovicu mladšie a keď ho buchne po hlave a zahučí na neho a vy tomu útočníkovi zvyšeným hlasom poviete, aby ho nebúchal, tak matka útočníka začne na vás ziapať a vyhrážať sa, že zavolá políciu...Keď minule môj 19mesačný syn udrel asi rovnako starého chlapca, tak som si ho vzala bokom a vysvetlila som mu, že nesmie deti biť. A matka toho trojročného kľudne pozerá, ako jej syn zapára do omnoho mladších detí?

anieli_1
25. máj 2017

@maciatkolulu vieš čo matky sú teraz buď nenormálne precitlivele že deti balia do bublinkovej fólie alebo seru na ne že šak už chodíš ja si môžem vypiť kávu ( samozrejme sú aj výnimky) .....Dcéra mi chodí napríklad na tanečnú a v zime keď som išla medzi ľudí tak som musela len s rúškom a nemal kto s ňou ísť tak som šla jak bandita a jedna mamička sa má pýta že čo mi je pretože je tam s malým dieťaťom a nechce aby niečo dostalo....tak som sa nadýchla vydýchla a povedal jej že to rúško mám preto aby som ja nedostala niečo od jej dieťaťa tak sa ospravedlnila a sadla si....Logicky keby som infekčná tak sa nechám medzi deti ..... a ja teda ozaj niesom matka roka ja každý druhý týždeň nemám hlas od kricania ale to zato že buď sa tlcu doma alebo ide malému o život ale vysvetľujem vysvetľujem vysvetľujem a už zázrakom mám aj prvé výsledky pre niekoho nepochopiteľné veci ale pre nás obrovské pokroky....

anieli_1
25. máj 2017

@anjika42 nerieš či na teba chcela zavolať políciu to je jej problém ale ak sa stretávate častejšie bolo by prosperujúce mať kľud ...Zdrhat z ihriska problém nerieši lebo na inom ihrisku bude zas iné dieťa a iná taká matka...

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
anieli_1
25. máj 2017

@zltyslonik ty máš vždy také očarujúce príspevky 😂😂😂

anjika42
autor
25. máj 2017

katkalubkova, aj nad tým som rozmýšľala, ale ona nemá to ihrisko predplatené a ja budem vyzerať ako slaboch, keď odídem

tykat
25. máj 2017

Po takom vystupe by som ju poslala na tri doby do p*ce a povedala jej ze nech si ten jej syn dobre zapamata toho mojho a nech sa mu s trojkolkou vyhyba oblukom lebo este raz sa do neho bude navazat tak mu nebudem dohovarat ale zmalujem mu zadok ze si na neho tyzden nesadne. A tvarila by som sa ze to myslim vazne. Na take chudery a ich rozcapencov plati len rovnaky slovnik a pristup aky maju ony.
PS: jasne, asi by som jej to nepovedala ale chut by som teda mala riadnu 😀

zuzitko74
25. máj 2017

@anjika42 Jediné, čo mi v takýchto situáciách pomohlo, bolo robenie ochranky vlastnému dieťaťu. Ak sa na ihrisku vyskytlo konfliktné dieťa, chodila som celý čas za tým svojím kamkoľvek sa pohlo a snažila som sa útokom predchádzať.

anjika42
autor
26. máj 2017

Ide o to, že ako sa správať k takýmto ľuďom, %Ci zachovať slušnosť, alebo ich rovno poslať do pi... a nakričať na nich.

petuska2110
26. máj 2017

Moje dieta je tiež všelijake aj lakome aj skuša hluposti ano som s ním a dávam pozor, nedovolím mu aby robil zle- račej ho vezmem za trest preč ked si nedá pekne povedat a neposlucha. No má 3,5 roka a je v obdobi vzdoru ešte ani nie pred rokom bol užasny drobček občas vrtosivy dnes je malý čertík ale aj toto prejde. Stretli sme sa zo všeličím na ihrisku v kolektíve atd. Napr. jedno dieta si zaberie všetky kocky a ked moje dieta sa chce s nimi tiež hrat začne malá ručat a samozrejme užasná matka dobehne a malej cca 4-5ročnej povie že chlapec je hlupy a nevychovany lebo bere kocky ktoré su vsetkých a nie len milostives slečinky. A čo na toto povedat nuž nič hlupim nevysvetlíš. Ja som reagovala inak na takuto situaciu a to tak že sa snažím svojmu dietati vysvetlit že to niesu jeho hračky a že sa má podelit a nie že budem cudzie dieta uražat. A rozne podobné sytuacie pomali na denom poriadku. A ano ked je toho vela a neriesi to matka idem preč na iné ihrisko nebdem sa hadat s matkou dietata ani sa snažit nebodaj vychovat cudzie dieta. Ale všetkým mudrim kt. tu píšete ako by ste nakričali zvyšili hlas a pod. urobit toto mojmu dietatu policiu volat nejdem ale cez usta by dostala každá jedna čo si dovolí zvyšit hlas na moje diet. Moj syn neni naucený na to aby si cudzí ludia na nho usta otvarali- od malička sa ludí nebojí a nemá ani dovod . Porozpráva sa aj zo starsími slusne. A nepotrebujem rozhodne aby nejaká "krava" mi hukala na dieta a potom sa začalo bát alebo niečo podobné. Alebo aby niečo vysvetlovala a učila moje dieta- ja si ho naučím a vychovám po svojom. Nikdy som mu nedovolila ani nedovolím robit niekomu zle račej ideme domov alebo na iné ihrisko hadky rozhodne nevyvolávam račej idem inam ale takých drzich žien ktoré sa snažia diktovat mne a mojmu synovi je neurekom aj ked im nič nespravil ani ich detom. Nebudem cudzie dieta napominat ani mu rozkazovat ani na neho zvysovat hlas- možem skusit to povedat jeho mame pokial tam vidím aspon aké také pochopenia ak nie idem preč. Nieje to moja slabost a ja možem jej dieta bit hukat po nom a chovat sa ako...... no račej budem tá "rozumnejšia" a pojdem dalej......A ako sa tu spomínalo su rozne deti ani nemusia byt "choré" každe jedno je iné je originál......Niektoré to može prijat v pohode iné može zle reagovat a toto riskovat? Nie dieta je malé a neuvedomuje si čo robí a často sa to možeme snažit akokolvek vysvetlit nemusí nas pochopit. Pochopí až neskor. Jedno je kludnejšie a tiché sedí v kute iné je aktivne a malý "čertík" tak nemožeme porovnavat aké ja mam "genialne" dieta a druhé je zlé. Pritom sa mu možu rodičia venovat aj viac ako vy svojmu no je proste tažšie zvladnutelné.

alenky
26. máj 2017

Nam sa stalo, ze dcerku umyselne sotilo jedno dievca, kt.je starsie o 2roky matka to videla a nepovedala nic. Nehovoriac, ze trha detom hracky z ruk a matka je ticho. Sidlisko je male, vidavame sa, ale pokial su oni na ihrisku ja tam so svojimi detmi nevstupujem. Taketo matky su za mna tupe zeny, kr.okrem svojeho uzastneho decka nechceju nic vidiet a hraju sa na mrtveho chrobaka. S takou trapkou by som sa vobec nebavila. Neraz sa nam taktiez stalo, ze ine starsie decko sypalo dcerke piesok na nozky viditelne so zlym umyslom a malo z toho radost taktiez matka videla a este sa aj usmievala. Ani by ma nenapadlo cudzie dieta upozornovat, vezmem dcerku prec a odchadzam, co som si vsimla po mne odidu dalsie mamicky tak ma zlomyselne decko cele ihrisko pre seba 😀 Zatial co o par metrov na dalsom ihrisku je plno deti kt.sa vedia hrat aj slusne

nuci616
26. máj 2017

Keď chodievam so svojím synovcom na ihrisku tak ho tiež zakaždým upozorním, keď urobí niečo takéto. Je to logické lebo ak sa to dieťa neupozorní tak to potom bude robiť lebo si bude myslieť, že môže. Viem, že sú také super maminy, ktorým vôbec nevadí, že ich dieťa berie hračky z rúk iným deťom alebo ich aj nebodaj sotí. To sú proste ženy, ktoré si myslia, že nie je nad ich dieťa a dovolia mu všetko. Od takej iba ruky preč lebo si nedá povedať. Jedine nech si teda zavolá tých policajtov, čo jej povedia na dôvod prečo ich zavolala a na ďalší krát sa už nemá čím vyhrážať

anjika42
autor
26. máj 2017

Ide o to, že ten trojročný vyzeral tak, že to robí schválne - skrátka, že si to uvedomuje prečo by som ja mala kvôli nejakej INTELIGENTNEJ matke, ktorá má takého ANJELIKA, odchádzať z ihriska?

petuska2110
26. máj 2017

@anjika42 pretože máš byt "inteligentna" aspon ty ked ona neni. Pretože ked hučíš na cudzie decko dávaš tomu svojmu aky príklad ked sa niečo nepači budem hučat po detoch či dospelých a pod. Dieta opakuje chovanie rodičov má ich za vzor.......Tak potom bude tvoj hučat po detoch alebo dospelých a potom čo nová tema moje dieta sa nievie chovat.

amyqce
26. máj 2017

@anjika42
ahoj, nema vobec vyznam poucovat cudzie dieta, vychovavat cudzie dieta, napominat cudziu matku.
treba vysvetlit svojmu dietatu, ze co sa deje, nie je v poriadku a nehrat sa tam s nimi, odist sa nemusi, ignorovat sa da. alebo dohodnut.
zazila som taketo situacie, nikdy neodhadnes, ktora matka je aka, aj tak to nema vyznam. kazda si chrani len to svoje dieta. chran si ty svoje a druhym daj pokoj. deti su krute. a robia len to, co vidia inde a nevysvetli sa im, co je spravne.

anjika42
autor
26. máj 2017

Áno, to je veľmi správne, keď slušní budú ustupovať grázlom...😉 A je rozdiel, či sa na dieťa kričí, alebo sa na neho rozpráva zvýšeným hlasom - ja bežne hovorím dosť nahlas, čo možno niekto považuje za krik, už viac ľudí mi povedalo, aby som rozprávala tichšie, ale😝 keby som zvreskla, tak by možno aj okenné tabule na paneláku popraskali

amyqce
26. máj 2017

ignorovat.
mudry hlupemu ustupi.
ked sa znizis na uroven hlupakov, tam ta pekne dorazia...
je na tvojom rozhodnuti, ci ti to stoji za to. uz nie si zodpovedna iba sama za seba.
si priklad pre svoje dieta.
moralizovat je lahke. realita? kric, poucuj, budete biti, kade pojdete... ak si ta mudra.
ale ked sa ti ulavi... si nasrata, chapem. si levica. tak trhaj, kusni po krku 🙂

maciatkolulu
26. máj 2017

@anjika42 fakt myslis vazne, ze "grazlom" ani sa nespamatas a mozno o rok, dva bude mozno titulovane tvoje dieta nejakou inou matkou, ze "grazel" pretoze deti rastu a skusaju, robia aj zle, treba vysvetlovat a dokola a netreba zvysenym hlasom(teda musel byt riadne zvyseny, ked ho pocula matka, ktora stale asi niekde daleko a fajcila a klabosila)upozornovat cudzie deti.... Treba si chranit svoje a rizvukovat, ze toto sa nerobi, ae ok, mozes ist vypi.... matke, hadat, urobit bordel, robit schvalnosti, nech maju deticky vzor, ze pozri mladatko moje, takto sa to riesi, hucat, nadavat, hadat sa a robit konflikty a stupnovat a stupnovat, je mi z takychto konfliktov primitivnych zle.... A takto sa vychovavaju deti v dnesnej dobe. brrrrr. V skolke kto bude stat na dvore za zadkom tvojmu dietatu? Ako ho naucis si riesit konfliktne situacie, fakt si realne myslis, ze tvoj syn bude stale dobrucke babatenko, co si v piesku bude hrabkat? Ze nebude chciet nasypat piesok niekomu na hlavu, ze nebude chciet dajme tomu skusit do niekoho narazit s trojkolkou? Boze svata prostoto. Kebyze je fakt ta dotycna matka taka bestia a "grazel trojrocny satan" tak sa urcite nezacnem pred plnym ihriskom hadat a radsej sa zdvihnem a odidem, vies ako sa hovori"mudrejsi ustupi, hlupejsi ostane" 😉

anjika42
autor
26. máj 2017

Keď môj bude starší a bude zapárať do omnoho mladšieho (dotyčný chlapec sa do môjho nenavážal prvý raz), tak si ho vezmem nabok, poviem mu, že to robiť nesmie a ešte sa bude musieť ospravedlniť... opakujem - to NEBOLO PRVÝ RAZ, čo ten 3ročný "robil zle" ... a 19mesačný sa má ako brániť? 3ročný s 5ročným sa môže aj pobiť, ale 19mesačný??? asi na také kravy fakt budem reagovať, že má rakovinu a jej primitívne poznámky ma neurazia, ale takú táto info určite poteší a možno aj mi zakričí nejaké želanie

maciatkolulu
26. máj 2017

@anjika42 akooze vazne chces povedat, ze tvoj syn ma rakovinu? Hmmmm, ok. 19mesacny a 36 mesacny nie az taky rozdiel, ked bude mat tvoj tri a bude sa chciet pobit s patrocnym tak ti akoze fakt nebude vadit? Prosim ta. A naozaj to co by si robila ty je tvoja vec a to co robia druhe je zase ich vec. Nemozes niekomu nakazat, aby robil to co ty, aj ked je to mozno spravne, ale zase je to len tvoj pohlad a nie tej matky. Proste podla mna absolutne zbytocny konflikt, ktorych bude este habadej, takze pevne nervy a aozaj by som nezvysovala hlas na cudzie deti, lebo nikdy nevies, co sa moze stat a napokon, na ihrisko bude musiet dorazit policia, lebo si dve zenske vtrhnu do vlasov a mozno sa zatial budu ich deti nakoniec v miery a pokoji hrat, niekedy si decka same vedia vykomunikovat inteligentnejsie svoje spory ako niektore mamicky.

amyqce
26. máj 2017

😀 sory, toto je fakt smiesne, lebo deti posluchaju na slovo, su mudrucke, dobrucke, vychovanucke, moje urcite bude vediet ako sa ma spravat...
ty si z akej knizky vypadla? deti sa riadia emociami, nie rozumom. 3 rocne deti nerobia veci naschval. robia len to, co sa robi im.
s takym malym treba od nich odist prec.
nabuduce jej pozicaj telefon, nech si zavola policiu a akonahle ho chyti do ruky, volaj policiu, ze ti ukradla telefon 😅

anjika42
autor
26. máj 2017

Panebože, ten preklep, chýba tam m - že mám rakovinu - dokonca 4. stupňa s metastázami - môjho malého táto pliaga dúfam obíde minimálne do osemdesiatky!!!

anjika42
autor
26. máj 2017

ale to už určite budú vedieť liečiť tak ako dnes chrípku - aspoň dúfam

petuska2110
27. máj 2017

@anjika42 chcela si nazor druhých kedže píšeš na verejné forum . Ale zrejme sa ti iný nazor ako ten že máš zvyšovat hlas či hučat po cudzom dietati nepáči. Ked ti niekto napíše že neni rozumné aby si to robila tak si hladáš všemožné vyhovorky pre čo je to správne. Tak si to skúšaj dalej nech sa páči. Po prvé naučíš svoje dieta hučat po iných lebo to bude vidiet od teba. A po druhé dúfam že nenaraziš na matku ktorá bude reagovat inak ako takto smiešne zavolám políciu. Lebo ja som neni taká že sa budem hádat začneš mi ručat po dietati schytáš takú že potom možeš ist ty volat políciu
Máš malé dieta kt. je ešte "anjelik" ked bude mat 3 a viac uvidíš aký bude a nie už to nebude také zlaté dietatko. Nespominajúc že pojde do školky a tam mu stát za ritou nebudeš . Bežne moje dieta dostava piesok do vlasov a podobné veci a nejdem z toho robit tragediu, bežne ho sotí nemusí to byt naschvál ale v zapale hry. Malý sa oklepe a beží dalej tak isto aj jemu sa podaria všelijaké kusky a? Kolko krát zavadzal a nechtiac to schytal a ano može si zato aj "sám" . Ale aby som pri nejakej hádke spomínala svoj chorobopis aj ked je zlý ? to nemožeš mysliet ani vážne. Stale asi nevieš pochopi že mudrejší ustupy. A nazyvat niekoho grazlom hlavne malé dieta alebo matku dietata to je silná kava. A prepáč ale si presne taká istá ako ona. Tak bud ako blbka a dohaduj sa s niekym na pieskovisku a ešte si nahovaraj že si "tá mudrejšia" a že robíš " správnu vec". Pritom keby máš štipku rozumu pojdeš inam a nebudeš sa hádat a tobož nie pred malými detmi. Budeš len hysterická matka na ihrisku kt. sa račej každý vyhne a tvoje dieta bude mat podubnú nalepku. Pretože neviem od kedy sa dokazuje inteligencia takto ako ty tu ukazuješ a nech máš dvovodov kolko chceš stále platí aj bude mudrejší ustupi. Lebo znižovat sa na uroven hlupaka je teda najlepšie riešenie a dokazuješ tím čo? že si rovnaká. Určite si pobavila......lebo to čo píšeš nemá logiku. Tak bud som tá mudrejšia a ustupim alebo som rovnako hlúpa a bude sa hádat 😂

anieli_1
27. máj 2017

@anjika42 už si to tu viac krát spomenula že máš rakovinu a je mi to ľúto drzim palce nech sa z toho nejak vykopes a hlavne preto by si mala byť v kľude keď sa ti niečo ozaj nepáči a nechceš byť milá na druhé deti ktoré sú náročnejšie tak choď ozaj preč radšej.. ...ale ak sa dostaneš do nejakého konfliktu myslím si že to je dosť blbé sa začať obhajovať svojou diagnózou aby boli teraz k tebe ľudia milý??.....Ja tiež niesom zdravá ale nikdy som pri žiadnom konflikte nezneuzila moje ochorenia dokonca to o mne veľmi veľa ľudí ani nevie ....

jana_eyre
27. máj 2017

Necitam celu diskusiu, sorry nechce sa mi.. Ja len, ze to si na to male cudzie decko kricala? Boze zeny, neiekedy sa mi rozum zastavuje ako ucite svoje deti riesit konflikty.. Aj ja kricim, ale vylucne na svoje deti, ked uz moc neposluchaju..

Ale na cudzie deti vrieskat nebudem aby to potom o 25rokov nedopadalo tak, ze konflikt na ihrisku budu riesit vrieskanim po ostatnych rodicoch.. 😂

anjika42
autor
Odpoveď bola odstránená
petuska2110
27. máj 2017

@anjika42 Ja som kludná moje deti si do ust neber😉 Nevieš o nich vobec nič. Ja ti tu nepíšem aké ty máš dieta. Akurát tak ty si neni kludná lebo ti niekto napísal nazor čo sa ti nepáči však? Tak ideš utočit😂 Najprv začneš pravopisom a nakoniec si dovolíš napísat niečo o mojich detoch ktoré nepoznáš si smiešna. A ešte ideš vytahovat ako si chorá- to ti nikto nepraje ale čo to má spoločné s hraním sa napiesku a hádkou. 😂 Asi zrejme si nebola taká ticha a milá/slušná ked tá matka reagovala ako reagovala. S tebou sa nemá cenu bavit stále si pojdeš len to svoje. XY žien ti napísalo čo máš robit ale zrejme si sedíš na kabli a niesi schopná pochopit že o cudzie dieta sa starat nemáš a máš odist ked sa ináč nedá.😂 Len aby si nedostala cez papulu ty a nie ten malý chlapec ktorý z toho vyrastie - ty už zrejme nie 😂

jana_eyre
27. máj 2017

Inak tvoj nick mi bol celkom znamy, tak som pozrela aj ine tvoje temy, tak by som len pripomenula, ze prihody na ihrisku zrejme moc prezivas a neberies fakt, ze aj ine deti su detmi..

https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/prihoda-na-ihrisku/

maciatkolulu
27. máj 2017

@jana_eyre jojojoj, aj mne bola nejaka znama, uz viem...😉
@anjika42 akoze fakt nic v zlom, ale podla vsetkeho je chyba najma v tebe mat vkuse nejaky problem na ihrisku a vkuse su to 3-4rocni gangstri, tak to je uz na zamyslenie... Ale faktom zostava, ze si jednoducho nemozes dovolit zvysovat hlas na druhe dieta, lebo napriklad moze byt obdalec nejaky tatik, ktory si zase moze dovolit ine a bude masaaaaaker na ihrisku😅 Akoze uz je to smiesne a trochu trapne nemyslis? Ked nevies vychadzat s druhymi, tak radsej nechodievaj na ihrisku ked su tam ti gangstri a mas "vystarano"Len pozor, rovnako ucis aj svoje dieta.....

ivec16
27. máj 2017

asi by som slusne skusila povedat tomu chlapcovi aby to nerobil, ze to nie je pekne, ci by sa jemu pacilo keby som ho udrela po hlavicke... ak by nezabralo, urcite by som striehla a keby sa chystal k utoku chytim mu ruku a upozornim este raz, ocakavala by som uz aj reakciu matky... a ak by matka sa vyhrazala policiou tak by som ju len posmelila, a povedala nech ju zavola lebo jej dieta by potrebovalo lekciu ;)