icon

Problém s obedňajším spaním po odstavení. Poraďte

sweetjanka
7. okt 2011

Chcem sa spytat skusenych maminiek..som v 35 tt a mam doma 23 mesacneho drobca..pred dvoma tyzdnami som ho uplne odstavila od cicikov,lebo som mala pri jeho cickani kontrakcie..momentalne mi uz druhy tyzden robi velke sceny, kym na obed zaspinka..myslite,ze je to tymi cicikmi? Doteraz mi zaspaval vacsinou na cicikoch. Ja som uz zufala, a neviem ako ho mam uspat, ked vidim,ze sa mu velmi chce, no trucuje, mrnci, srdi sa a ja neviem co s nim. A hlavne sa bojim,ze ked sa mi narodi druhy drobec a on bude robit stale taketo sceny,tak ma porazi..Dakujem vsetkym za rady!!!

vejula
7. okt 2011

no ja si myslim že to može byť tymi cicikmi ak bol zvyknuty len pri nich zaspavať. Neviem ti v tomto moc poradiť. len ťa povzbudiť aby si vydržala 🙂 A neboj sa o to čo bude ked sa narodi druhe. Ono vela detičiek ktore sa odstavia tak v neskorom štadiu tehu ten saci reflex nestratia do porodu. Takže je dosť možne že budeš mať doma dvoch prisavničkov. To treba využiť, nech sa neciti odstrčeny druhym babom. A cicik mu da určite istotu že ho stale rovnako lubiš. a že babatko nemaš radšej od neho, ale obaja su tvoji. Tak držim palce nech teraz vyriešite ten spanok a uvidiš bude už len lepšie 😉

parvitas
7. okt 2011

tiež mám podobný problém. len sa vystupňoval tým, že malá pre istotu už tretí deň okolo obeda nespí. ani skôr, ani neskôr. 😒
netuším však, ako to riešiť.... vítam každú radu...
zaspávala aj zaspáva len na prsníku. myslím, že už mlieko ani nemám, skôr mledzivo, lebo s ami poriadne nedá vytlačiť, ale dcérka tvrdí, že tečie...

hoogy
7. okt 2011

su deti ktore okolo 2 rokov prestanu spat. a potom su deti ktore len skusaju ci este musia spat. deti v tomto veku si totiz uz uvedomuje ze ked spia tak sa nieco deje.predtym si mysleli ze cely svet spi :D ked mas pocit ze jeunaveny tak vydrz a davaj ho stale v rovnaku hodinu spavat alebo nech aspon lezi v posteli a mozete si citat knizky nech si aj ty oddychnes.

bleelka
7. okt 2011

No moja susedka mala ten isty problem, pred druhymi narodeninami prestal jej syn poobede spavat, proste to nepotreboval, ale zato zalomil potom okolo osmej vecer (predtym niekolko tyzdnov chodil okolo desiatej vecer). Chvilu jej to aj vyhovovalo, aspon nemusela vecer uspavat a bez problemov unaveny vecer zaspal. Lutovala som ju a co sa nestalo? Ten isty scenar sa zopakoval aj u mojej o 1,5 mesiaca mladsej dcery par tyzdnov po nom! Este sme sa smiali ako sa historia opakuje. No v tom case jej syn uz zas poobede spaval, takze to bolo len prechodne obdobie 3 ci 4 tyzdnov. Moja mala takto prestala spavat ked zacala vyspavat do 8,30 ci 9,30 rano. Potom jednoducho poobedny spanok vypustila, ale vecer tiez isla spat az po 22hej. Na dva dni sa to upravilo, lebo vstala o 7.00, to potom poobede zaspala, ale dnes vstala sice o 7,00, ale poobede spat ani za svet. Teraz prave prvykrat zazivala, tak idem vyskusat druhy pokus o uspatie. A kojena je stale, cucka ako najata, takze mozem ubezpecit, ze odstavenim to nie je. U nas sme sice zrusili cumel a odvtedy to zacalo a tiez to tomu niekedy pripisujem, ale neviem ci je to tym...proste je to obdobie, ktore prejde, len treba vydrzat. Popravde som poradne nervozna ked poobede nespi, lebo to je jediny cas kedy som si mohla oddychnut a co to porobit... ona potiahla aj 3-4 hodiny, takze si viete predstavit ako ma to zerie a som poriadne nervna... vcera a predvcerom ked konecne znova poobede spala, mala som uplne inu v pohode naladu, tesila som sa na nu ked vstane, ale dnes som zas na prasky...takze ja verim, ze je to docasne ako u susedkynho syna (i ked este sa stane ze 1-2krat do tyzdna jej poobede nespi)... drzme si palce a verme v naparavu!

alca85
7. okt 2011

moja má tiež 23m a scény robí ako na obed, tak i večer 😒 a nekojím od 1 roka. ...no a je to presne tak isto ako opisuje @bleelka

anjelicek26
7. okt 2011

Nasa prestala kusok po dvoch rokoch spavat, proste uz nechcela. Ani jej to nechybalo. Za to zaspinkavala vecer o siedmej 🙂

lyenka
7. okt 2011

moja Emmy od 2 rokov na obed nespava, ked tak velmi vynimocne ked rano velmi skoro vstava / pred siestou /, odstavila som ju sice od prsnika trosku neskor ako ty, ale tiez mi dost dlho zaspavala na prsniku vecer a rovnako ked nahodou spala cez obed, u nas je "mamka mnamka" pokazena a mala bibi 🙂 je teraz 2mesiac odstavena, niekedy vecer zaspinka uplne sama ale ma vecery ked sa potrebuje aspon pomojkat s " mamkou mnamkou" a potom tvarou zaborenou v mojich prsiach alebo aspon ruckou vylozenou zaspinka 🙂 drzim palceky aby si to zvladla 😉 este u nas sme sa vratili k pitiu mliecka / u nas pohankovy alebo ryzovy napoj / z kojeneckej flasky a bez cumlicku pravdaze teraz nemame sancu zaspinkat 🙂

nelicefo
8. okt 2011

Naša tiež okolo 2 rokov prestala spávať. Proste nebola spachtoško. ale teraz spáva aj do 10:00 cez víkendy 😅 😝 😀

janka79
8. okt 2011

u nas sme mali take obdobie tiez okolo dvoch rokov...take male dieta potrebuje aj spanok cez den, tak som maleho davala spavat o troska neskor ako bol zvyknuty a vecer takisto...vzdy som ho dala naobed spat, aby nestratil navyk, aj ked nespal...ked sa hneval, prisla som k nemu, povedala, ze treba spat, lebo je to potrebne a ze hnevom nic nedosiahne...zistil, ze hnevom naozaj nic nedosiahne a pomohlo to...ked nespi naobed, tak sa tak stane mozno raz do mesiaca, ale aspon si tam polezi a oddychne

luciferkax
8. okt 2011

Podľa mna by dieťa malo spať na obed aspon do štyroch rokov, alebo si aspon oddýchnuť. Náš mal tri roky, na obed spáva. Niekedy sa mu nepodarí. No potom je trucovitý a nedá sa to sní m vydrtžať... Ale sú to obodbia, kedy sa teší spinkať, alebo ide bez plaču... a potom raz za dva tri mesiace je týžden, že "bojujeme". Spinkať necheeeeeeeeeeeeeee, on je veeeeeľky... často ani nezaspí... no uložím ho vždy, nech si ani poleží.. potom to obdobie prejde, a zase chodí spinkať rád 🙂

tinki
8. okt 2011

Ja keď som svoju nútila aby spala cez obed, tak sa mi to vypomstilo v noci, že sa zobudila o druhej nad ránom s tým, že ona je už vyspatá a máme všetci vstávať. Bola hore niekedy aj do pol piatej. A samozrejme nás budila. Lebo sme to chceli riešiť tak, že my spíme a nevšímame si ju. Ale nepomohlo. Tak som ju prestala nútiť. Takže od 2,5 roka nespí. Ale raz do týždňa chce. Príde na ňu únava a ja ju uložím a zaspí. Teraz má 4 roky. Večer najneskôr o pol deviatej už spí. No a v škôlke je to takisto. Nespí, poleží. A asi tak raz do týždňa spí.

juliagregor
9. okt 2011

starší mi prestal spať v 2 rokoch ako sa narodili dvojčatá, on by aj spal, ale nemal klud, mali rozne režimy, nevedel sa uložiť, bol zvedavý, stále pri mne, tak aspon vždy ležal, čítal knižku, odpočíval...spať začal opäť v školke
dvojky prestali spať tiež v 2 rokoch, vzala som im dudle, zvládli to dobre, len ma potrebovali pri zaspávani, musela som pri nich byť, jeden sa tulil a druhého som držala za ruku, zaspala som vždy skor než oni 😀

osobne si myslím, že ti prestala spávať, lebo jej chýba prsník, teraz je na tebe, čo spravíš, bud budeš s nou, skusiš nejakého mazlíčka na tulkanie, flaška s mliekom, uspávanky alebo to necháš na nej....

mne dlho trvalo, kým začali deti zaspávať samé, oni stále kecaju a rušia sa navzájom ...
v školke spali zatial len raz, a tiež si vykecávali a rušili iné deti...

stvura
Odpoveď bola odstránená
modrofuzik11
10. okt 2011

skus mu dat umele alebo kravske mlieko. urobte si novy ritual. vzdy pred zaspavanim pripravte mlieko do flasticky, lahnite si do postele, tam vypite mliecko. bude to chvilu trvat, ale ked zisti, ze to chuti, je to teple, tak si myslim, ze to zaberie 😉

ivett1
10. okt 2011

ahoj...aj ja som mala pododbnu situaciu...dcerka tiez okolo tych dvoch rokov nechcela chodit poobede spat (tiez som bola tehotna...), ale trvalo to mozno necely tyzden...a len skusala, ci ju necham hore...ale mne skor vyhovovalo, ked isla spinkat...i ked vecer potom bola hore do takej pol desiatej (no, nam to az tak nevadilo, lebo bolo leto - dlhsie bolo svetlo...)...ale historia sa opakovala, aj pri mojom syncekovi, ktory mal tiez cca dva roky aj kusok, ked zacal vynechavat obednajsi spanok...aspon sa snazil...ale on bol velmi "zly", ked si trosku nepospal, skratka mu ten oddych chybal...
u oboch sa mi osvedcil ritual- mliecko, oblubena hracka, boztek od mamicky a uspavanka (z cd-cka) 🙂...... a... este vela trpezlivosti 😉 (zíde sa hlavne, vtedy, ked aspon 5-krat za sebou vyjdu z postielky s placom, ze nechcu spinkat....)

PS:...inak aj teraz chodia spat po obede (obaja-aj ked starsia dcerka v niektore dni uz v MS nespava) a vecer pred osmou - precitame kratku rozpravku, vycikat a sup do postele (do polhodinky spinkaju🙂 ...a to nie su spachtosi, len su skratka cez den velmi aktivni...(aj doma, aj vonku, aj v MS...) 🙂