Problémové 3-ročné dieťa, až nezvládnuteľné. Pomôžte
Ahojte môj syn je niekedy strašne nezvladatelny a neviem čo mam robiť? S manželom sme bezradní venujeme sa mu ale nič ako by nepomahalo v auguste ma mať 3 roky ale sprava sa skôr ako nejaka opica. Niekedy sa s nim neda byť ani vonku ani doma. Doktori vravia že je to normalne ale je normalne ked nechce jesť a drží to v puse aj 3hodiny neviem ako ho mam od toho odučiť. a potom je nervozny! Alebo všetkych okolo seba bije do deti hadže kamene a neviem ani kde to videl ked nechodi ešte do škôlky. Neviem ako ho mam od toho odučiť nič nepomaha a najhoršie na tom je ked sa s nim o tom neda porozpravať lebo ešte nehovori. Poradí mi niekto? dakujem
reagujem len na uvodny prispevok,podla mna je to celkom normalne,moj syn ma 28mes.a tiez je podobny,uz od narodenia bol akcny,v 2mesiacoch sa vedel pregulit na brucho,stale sa trepal,kopal nohami,presuval v postielke,kym sedel a chodil okolo nabytku bolo dobe ale ako zacal chodit,a lozit,hotove peklo,doma vsetko otvara,vyhadzuje,tiez zapina sporak,najhorsie je ze otvori dvere a dostane sa vsade,mame francuzke okna po zem,ked vetram vylezie mi von,a vyhukuje na ulicu,su tam nastastie mreze,vonku uteka,nevie ist normalne vedla nas,ani za ruku nechce,kludne vybehne na cestu,ci do potoka,alebo ked je na smyklavke ci preliezke chce skakat z vysky,proste nonstop som v pozore,v piesku sa vala jako prasiatko,plava tam,sype si to na hlavu aj inym detom,na odrazadle vydrzi minutu necha ho hocikde na zemi a rozbehne sa prec,skace do mlak,blata,bije nas fackuje,uz mi par krat aj z nosa tiekla krv aj pod okom som mala celky skrabanec od neho,neraz som si poplakala,s jedlom robi to iste,drzi to v puse,nechce prehltnut,musim mu to nasilu vybrat,doma sa nevie sam hrat,stale musim byt pri nom a venovat sa,cize nic nespravim,ked je chvilu ticho je zle,na meno vobec nepocuva,mozem si hlasivky vykricat a on sa rozbehne este rychlejsie,ale tak uz sme si zvykli,snazime sa ho vychovavat,stale mu vysvetlujem,upozornujem,ked urobi zle ide za trest do kocara ci mu vezmem hracky,doma sa ide vytrucovat do postielky ked uz je toho moc,ale na druhej strane krasne rozprava,rozumie,odpovie,to su proste deti,teraz maju taky vek,vymyslaju trucuju,ale vidim ze cim je starsi je to lepsie a lepsie
@matozazzo ahoj prosim ta posles mi tu knihu ? Dakujem
Ahoj,
Skuste toto:
http://m.psychoped.webnode.sk/pre-rodicov/a25-z...
Je to aplikovatelne na nezvladatelne deti
Tiez mame také dieťa
@dadulkas ahoj ako to nakoniec dopadlo po toľkých rokoch? Dakujem

no to máš pravdu aj môj bol taký kým sme nezačali chodiť na detské ihrisko ak tam kde byvaš mate nejaké par krat tam zajdi potrebuje určite deti ja som bola s ním doobeda ale tam bol sám ho to nebavilo chcel íst preč.... ked su tam deti tak tam chce byť.....uvidíš zmení sa nejde to hned ale pojde neboj....môj je zase ryba typicky citlivý a treba na neho opatrne ale už viem čo na neho platí a on vie čo si môže dovoliť a čo nie.....rozpravky ho nebavia ked vydrží sedieť 3 minuty to je veľa teraz ked tak pozerá ten takešiho hrad to ho baví inak nič iné furt lieta.....ale hovorím kým su zdravé deti tak všetko prežijem toto je len také obdobie.....