Problémové hranie 1,5 ročného syna

matuska0203
20. sep 2017

Ahojte, chcela by som sa spytat na Vas nazor. Mam 1 a pol rocneho syna. Mame problem pri hrani, je trocha nekludnejsi, neobsedi na jednom mieste. Stale musi pobehovat, jednoducho sa nezastavi. Najnovsie zacal vsetky svoje hracky hadzat o zem, jednoducho zobere hracku/knizku/ - skratka hocico - a hadze to o zem, takto to dokaze hadzat aj dlhsie, stale dookola, ked sa snazim ho volat alebo hrat sa s nim, ukazovat mu hracky, tak malokedy chce, jednoducho stale vsetko hadze o zem. Mam problem sa s nim nejak normalne zahrat, sadnut si, hrat sa s kockami alebo s hocicim, tak ze pritom sedime. Ako obcas ano, niekedy to ide, aj si precitame knizku, ale vacsinou nechce, len ho bavi vsetko hadzat o zem dookola. Mali/mate aj vy stym skusenost?

jankap55
20. sep 2017

Ja mam doma 16 mesacneho nezbednika, a tiez nikde dlho neobsedi. Sice hracky o zem nehadze, ale tiez sa poriadne nevieme dlhsie zahrat. Teraz sme zacali chodit na montessori, a pi 15 minutach sa rozhodne, ze sa tam nudi, a jednoducho ho nedonutim s niecim sa hrat. On by najradsej behal po vonku a vsetko skumal a objavoval

janickacrazy
20. sep 2017

@matuska0203 Je to úplne normálne v jeho veku, je ešte malý, časom bude lepšie, neboj. Skúste veľa času tráviť vonku, aby sa vybehal. To hádzanie vecí ho prejde, je to len také obdobie. On musí zistiť, že ked niečo hodí, tak to spadne, prenho je to nové, pre teba nie. Časom začne robiť zasse niečo iné.

libawet
20. sep 2017

@matuska0203 a čo mu poviete, keď hračku hodí o zem? Necháte ho ? Treba mu hneď od začiatku povedať, že sa to nerobí, vysvetliť mu, že je to zlé, lebo hračka sa tak pokazí a inú už nedostane alebo mu ju proste zobrať a viac nedať, keď ju teda hádže o zem. A nepovoliť. O chvíľu čo ? Hodí o zem Teba?

matuska0203
autor
20. sep 2017

@libawet no samozrejme ze mu to nedovolim a stale dookola ho napominam a vravim ze nie to sa nesmie, zoberiem mu ju, pekne ju polozim na stol alebo niekam, a zachvilu to iste. vsetko o zem zacne hadzat.

matuska0203
autor
20. sep 2017

@janickacrazy no hadam ano, ze to prejde, a snazim sa aj von chodit dost, tam je lepsi

@jankap55 ano? aj ja som snim zacala chodit na montessori , bola som na prvej hodine teraz, len problem je fakt aby vydrzal pri nejakej hracke, hroznu namahu musim vynalozit aby si k tomu sadol a chvilu sa zahral stym, no je to vycerpavajuce 🙉

libawet
20. sep 2017

@matuska0203 tak ono aj záleží aký tón hlasu pri tom použiješ. Ak to vravíš len tak, že to vyznieva skôr milo ako prísne a zakazujúco, malý si z toho vezme, že sa nič nedeje a môže to urobiť znovu. S deťmi je to ako so psami, pardón za prirovnanie, no je to tak. Dieťa už z hlasu, jeho tónu a prípadne gesta musí pochopiť, že dosť! Ak nepochopí raz, ani druhý raz, treba použiť aj capnutie po ruke alebo zadku. Teraz čakám tisíc argumentov, prečo nie capnutie. Píšem len capnutie, a to až v krajnom prípade. Nehovorím o bitke, aby si to tu zasa ktosi nevysvetlil po svojom.

jankap55
20. sep 2017

@matuska0203 on pri tych hrackach vydrzi max 2 minuty, potom si to cele obkuka, a po 10 - 15 minutach uz na nom vidim, ze sa tam nudi. Ani v detskom kutiku nevydrzi dlhsie ako hodinu. Najstastnejsi je ked moze behat po vonku

jankap55
20. sep 2017

@libawet u nas take nieco nepomaha

izabela333
20. sep 2017

je to uplne normálne, treba ho zobrať von k rieke a hádzať kamene, šišky, lodičky z papiera do vody..potrebuje naplniť svoju zvedavosť, je to dôležité obdobie.

zarica
20. sep 2017

@izabela333 presne, je to obdobie ked hadzu vsetko o zem, presne to si myslim, ze mu treba vytvorit aktivity kde moze vsetko hafzat o xem nech si tu potrebu naplni... a capat ho za to urcite nie je dobry napad, dieta nie je pes 🙄

krokodil13
20. sep 2017

ahoj. aj ja mam 1,5 rocneho a ten ma rad len hry s autickami a kopanie do lopty. dcera aj starsi syn mali tiez svoje oblubene sposoby hrania. podla mna mas zive energicke dieta - najprv ho poriadne vonku vyvenci, vyskacte sa, pohadzte kamene/dreva do vody, na travu. a podla mna potom sa s nim bude lepsie dat robit kludnejsie veci ako citanie. drzim palce. hlavne nemysli na najhorsie moznosti ako hyperaktivita a taketo podobne veci. ja pri mojich deckach tiez vzdy malujem certa na stenu, ale nikdy sa moja najhorsia predpoved nesplnila (vdaka Bohu). Mam ale vybornu pediatricku ktora ma vzdy ukludni. neboj sa, prajem pevne nervy.

pininka
21. sep 2017

Je to uplne normalne spravanie v jeho veku a tu uz samozrejme maju nastupit prve mantinely a ukazat mu,ze nesmie hadzat takto hracky. Ja by som mu za kazdym ked to hodi o zem tu hracku vzala a skryla. Ked do vecera bude mat prazdnu izbu, uvedomi sa. Vysvetlovanie podla mna v tomto veku je skoro zbytocne, resp zavisi od dietata nakolko je vyspele. Moj ma sest rokov a neobsedi ani chvilu, doma ho volame parkurista. Proste je to taky typ, uplne ako moj muz. Ten ma tiez od mala vrtulu v zadku. Ale ja mam radsej take deti,ako tie co ich nic nezaujima a vsetko ich nudi.

janickacrazy
21. sep 2017

@matuska0203 Robíš presne to, čo sa robiť nemá. Dieťa len spoznáva svet a potrebuje si uvedomiť, ako veci fungujú. Preto hračky hádže na zem, nie preto, že je zlé, neposlušné a neviem čo. Bude to robiť pár dní, týždnov a potom ho to prestane baviť. Nechaj ho, nech sa hrá on ako chce, dieťaťu netreba robiť animátora celý den.

siska53
21. sep 2017

@matuska0203 tak mu skus vysvetlit,co mize takto hadzat a co nie- ma take obdobie? Tak nech hadze vonku kamienky alebo lopticky alebo ja neviem domafazulky do lavora..

Nas mal obdobie vyhadzovania vsetkeho do vysky a pozeral,ako to pada. Mal cca 2r.vtedy. Tak som mu vysvetlila,ze co nesmie a preco -strucne len. A ukazala,co moze vyhadzovat. Aj nas je doteraz velmi pohyblivy,ale jeho zas knizky velmi bavili napr., mal aj obdobie "tocenia do kruzku" -tocili sme but tie kruhy z tej "pyramidy" alebo kocky na hrane.. Vsetko preslo, zabavky menil. Su deti,ktore bavi napr.nakladanie do pracky a vykladanie,aj taketo obdobie sme mali u oboch..

barruna
21. sep 2017

Mozno to bude iba take obdobie ale je normalne, ze niektore deticky su take zivsie a neobsedia, moje krsniatko je presne take iste. On sice nehadze vsetko na zem ale nevydrzi sediet, jedna hracka ho bavi tak pat minut a potom ho musime zaujat niecim dalsim

willino1
21. sep 2017

moje chaloši dvojčatá 2 roky a 3 mesiace hádžu všetko o zem... niekedy len tak z pasie, inokedy keď sa jedujú ... pokiaľ to nie je niečo cenné, už neriešim 🙂 hovorím, že si overujú zákony fyziky 🙂 je to len obdobie... mali "šuflíkové" obdobie, "kuchárske" obdobie... teraz je "hádzacie" obdobie 🙂

matuska0203
autor
4. okt 2017

@krokodil13 dakujem

matuska0203
autor
4. okt 2017

dakujem Vam za vase odpovede, tak hadam to prejde postupne toto obdobie😉