icon

Problémy pri rozvoji reči u detí

buduciotec
23. sep 2025

👉 „Mamičky a ockovia, zaujímalo by ma – aký najväčší problém vidíte pri rozvoji reči u svojich detí? Čo je pre vás najťažšie alebo s čím najviac zápasíte?“

anonym_a2d497
23. sep 2025

@buduciotec najväčší problém je televízia. Je to dokazane štúdiami. Deti ktore sedia hodiny pred telkou alebo tu pozor sú v miestnosti kde je telka ako taký podmaz, majú pomalší nábeh s rečou.

anjelicek26
23. sep 2025

Tak moje vsetky deti rozpravali az po dvoch rokoch a to boli v kolektive od 1,5 roka, citame, vysvetlujeme ukazujeme a rozumeli samozrejme omnoho skor... najmladsi ide podobne, ma 1,5 roka a su tam len naznaky slabiky niektore veci, uplne minimalny nabeh... nevadi mi to, s inteligenciou ci boh vie cim este to do buducna nema absolutne nic... pamatam si chlapceka, co 14 mesacny u dcery v jasliach daval plynule dialogy a teda v skole nic moc, pokracujuca skola velmi zle, ako 16 rocny sa siel vyucit... to len tak na okraj... problem nie je, ked sa rodic venuje, tempo je vlastne irelevantne... jasne si to treba sledovat, ci nie je podjazykova uzdicka kratka, ci je v poriadku sluch... ako pise kocka vyssie, telky, tablety, vsetky tieto pasivne "vypinace" deti redukovat na minimum...

anonym_7aeb89
23. sep 2025

No keďže niesom moc velavravna ,tak to mi príde ako problém,niekedy ked som s dieťaťom tak si uvadomim že nič mu nerozprávam i keď sa hráme stále

anonym_e5c3ee
28. sep 2025

Ze su deti prestimulovane
Riesila som to , vela sme citali, pozerali obrazky, rozpravali a dieta si z toho nevedelo vybrat, dieta som az prestimulovala a nevedela sa rozbehnut rec
Ked som prestala zrazu dieta zacalo rozpravat