Problémy s učením. Nesústredené dieťa
Mávate nervy pri učení s Vašim dieťaťom? Zvykne Vaše dieťa plakať, nedávať pozor? Sme len prváci, a dnes to bolo hrozné. Hocičo som povedala, za všetko sme plakali 😖
@anjelicek26
jina zeme, jiny mrav....
Tak jako je pro Siciliana ostuda, kdyz jeho zena jde pracovat, protoze nedokaze uzivit svou rodinu..
je i ostuda, kdyz jde rodic do Domova duchodcu...praktikuje se to zpetnou vazbou...
Maminka Te prebalovala, ted ji prebaluj TY... 😉
@anjelicek26
ja som chcela ostat ceska..dupla som a zostala som...len ma nozky bolia od toho dupania.... 😉 😀
@irriss - to by som ja nezvladla, proste nezvladla. Nemam na to zaludok a napriek vsetkej laske k bliznemu - radsej budem makat do umoru a zabezpecim mu vsetku moznu starostlivost - ale proste nebudem to robit sama.
No a ja som tiez chcela ostat slovenka - ale zasa nebudem 9 rokov hnat obe deti do skoly, ktora im na nic nebude, robit im dvojnasobnu robotu kvoli mojmu "dobremu" pocitu. Nie za cenu tolkeho cestovania, hodin ucenia a driny.
@anjelicek26
Ja myslela, ze jsi pro jazyky 😉 a neni nad ten MATERSKY...je i ekonomicky, snadno udrzovatelny 😉
Je fakt, ze da praci, musi se na nej poctive a peclive... 🙂
p.s. jak rika tusim @hajanka ..."idem nakrmit vtacika" 🙂
@irriss - ja som pre jazyky, ale 10 rokov skolskej dochadzky v krajine, kde nezije - ucenie navyse - dvojnasobku - je proste prilis, to pre nu nechcem. Nehovorim, ze nie je sikovna, ale nie je taka, ze by to zvladala s prehladom a kto som ja, aby som jej to este stazovala - ked vravim - zit tam nebude. Podla mna bude stacit, ze sa po slovensky dohovori, ak bude mat neskor chut a volu, naucim ju po slovensky aj citat. Ale viac skutocne nie.
http://www.rodinka.sk/vychova-a-skoly/skolak/zi...
Citujem
V prípade, že má dieťa dvojité občianstvo, rodič tak urobiť nemusí, pokiaľ navštevuje školu v danom štáte podľa jeho legislatívy
Takze pre nasich to neplati. Maju dvojite a Max az trojite obcianstvo.
@anjelicek26
nemusi k zapisu, ale musi dodrzet zkousky z predmetu, ktere se nevyucuji v zahranici - take chodime "jen" na cestinu a dejepis a vlastivedu, pokud se jedna o ucivo ohledne "naroda"..nemusis umet ucivo napr. o Egypte....
Dieťa, ktoré sa vzdeláva v zahraničí, navštevuje normálne školu v danom štáte a na Slovensku musí raz za určený čas (podľa ustanovení príslušného zákona, zákon umožňuje vykonať skúšku aj za dva, tri, najviac však za všetky ročníky po ukončení 4. alebo 9. ročníka.) absolvovať na svojej kmeňovej škole preskúšanie zo slovenského jazyka a prípadne aj z ďalších predmetov, ktoré sa v zahraničnej škole nevyučujú a sú povinné pre príslušný ročník slovenskej školy a tých predmetov, ktoré sú odlišné (dejepis, zemepis). Len v takomto prípade dostane aj slovenské vysvedčenie. Aktualizované 11.1. 2010
@irriss - ja to chapem tak, ze nemusi dieta s dvojitym obcianstvom do slovenskej skoly chodit vobec a tento dodatok plati pre deti, co maju cisto slovenske obcianstvo 😕
Hledam zoufale obdobu tohoto textu ale v cestine!!!
Prosim te, pokud najdes chvilku, pomoz mi, dik..mezitim jsem nasla toto, tak jsem se zacetla... 😉 🙂
@anjelicek26
no tak to by bylo super..taky to ctu uz po tisice...a moooooc se mi to lilbi...ted bych to potrebovala ve stejnem zneni ale pro Cechy....pokud je to tak, jak je mozne, ze mne nikdo neupozornil a jen se mluvi o pripadne mozne zmene...a prpoc "Cesi"i Slovaci skladaji zkousky....
@irriss - v cestine to nevidim :( Ani neviem, pod cim to moc hladat, na ambasade by nemali odpoved?
Ja idem napisat Hanke, kto je autorom toho clanku, snad by vedela, z ktoreho zakona je to citovane.
bloudim, nic..nasla jsem jen tohle...
Bara17 píše:
ahoj,
muzu se zeptat, odkud mas tuhle odpoved? Protoze ja psala na ministerstvo skolstvi, primo na odbor, ktery se zabira studiem ceskych deti v zahrani a bylo mi jasne odepsano, ze zkousek se musime zucastnit a ze pokud se jich nezucastnime,eventuelne se na ne nedostavime, skola nas nahlasi na socialku a bude nam hrozit financni pokuta… Cele mi to prijde neskutecne absurdni… komukoliv to vypravim tady v Britanii, kde zijeme, tak na me kouka, jestli jsem si to nevymyslela, ze to preci neni normalni a uz i ve skole mi dali dost jasne najevo, ze se jim nelibi nas na zkousky uvolnovat. A to ani nemluvim, co nas stoji na ty zkousky dojet. Vzhledem k tomu, ze mame 3 deti, tak je cena skutecne dost vysoka.
Budu proto rada za kazdou radu, kde lze ziskat odpoved, ktera by nam v dane situaci pomohla.
diky
B.
Ahoj, uz to nevim jiste, ale asi tady na teto strance http://europa.eu/…index_cs.htm
nas reditel skoly taky vyhrozoval pokutou, , kdyz jsme mu pretlumocili tuto odpoved, napsal, ze nase dcera postupuje automaticky bez zkousek
a co deti , ktere se rodi v cizine ? Na ty si podle me nikdo nevzpomene,takze jasna diskriminace, normalne bych jim vyhrozovala stiznosti na Evropske organy, snad proto jsme v EU ne ?Aby deti mohli studovat i jinde,
Dievcata,ale to bolo pred 6 rokmi.
Mozno sa zakon odvtedy zmenil...len potom je zvlastne,ze nas nikto nevola 😕
Syn ma slovenske obcianstvo.
@irriss - vsak to, nenazvala by som to diskriminacne, ale ake pravo ma niekto na dieta, len preto, ze byva niekde inde - zdvojovat mu skolske povinnosti a nutit rodicov platit dochadzanie na skusky + aj hotel=ubytovanie, ked tam uz nemaju rodinu? Ked nic ineho, tak je to absolutne nefer.
Ci slovenske dieta nema v zahranici povinnost chodit do skoly, lebo jeho deti su slovaci? Isteze ma!
To vazne,ze po 5rokoch?
No som zvedava...zajtra ked bude mala spat obvolam si to...
Ale kam volat priamo do skoly kam chodil?
Zkousky jsem vzdy delavala rada, musim priznat, ze clovek se tim i ujistil o tom, ze jeho snaha je dokonala, kdyz dite prineslo pekny vysledek...ale skola se 3ma detma zacina byt nezvladatelna a jsem na to sama...Deti umi, zvladaji, ale je to vzdy stres kdyz uz jedny zkousky skonci, myslime na dalsi a uz to trva 15 let....jenze delat to s jednim je hracka...delat to se trema neni sranda..zvlast vyjmenovana slova a jejich uvedeni do praxe, rozbor vety....i kdyz opakuju zvladame na 1 a 2...ale nejsme v klidu...mozna bych rada vymenila trochu klidu za o neco horsi uspech...
@anjelicek26 syn bol rok doma..
Ked sme odisli z Sk a chodil tam na skusky...a tu v It.to nikomu nevadilo 😀
@janka2110
ted jsem koukala na Ministerstvo...nemluvi tam jasne....ale maji e-mail....pro info a stiznosti...uvidime...
No a s tim vyhrozovanim: povinne delam, co mi rekne reditel 15 let..o zmene mluvi, ale jako o snu a ne o praxi..fakt nevim, kde je zadrhel..zeby vazne jiny zakon Slovensko versus Cesko???Je to mozne...Slovensko je v mnohem vepredu 😉
no dalsi dobry text z portalu k veci.
Tak ja mam obe deti narozene v UK a zdejsi skoly a podobne jsou jednim z duvodu, proc se vracime do CR. Nepreju si je dat do skoly tady, ale to je vec nazoru. O tech zkouzkach sem slysela, je to sice neprijemny, ale co, na dovolenou do CR jezdime taky a naklady zase tak hrozny nejsou. Jestli do Cr nejezdite jinak vubec, nemate tam rodinu, tak bych zvazovala zmenu obcanstvi a mate klid. Ale zase kdyz se chcete vracet do CR, tak tam asi zazemi mit budete. Nevim – muzeme s tim nesouhlasit, muzeme na to nadavat, ale to je asi jediny co se s tim da delat. Takovejch nesmyslnejch veci je vic a jak v Uk nechapou pozadavky CR, tak ja se nekdy nestacim divit vecem tady
@irriss - lenze my sa vracat nikdy nebudeme, tak na co :( Proste mi unika zmysel a podstata. Jedna vec je vediet rodnu rec a ina chodit tam 10 rokov do skoly 😕
@anjelicek26
to neni o tom, tam chodit 10 let do skoly ...to je o tom, mit "zaklady" slovenskeho jazyka a narodniho uvedomeni....proste znat koreny, treba na ctyrku, ale vedet odkud pochazim..tak proto..nedela se vse ze vsech predmetu...dela se jen jazyk, vlastiveda a zemepis a to jen v pripade, ze se probira NAROD....🙂
@anjelicek26
Kdyz jdu po oficialnich papirech na netu, tak vsude rozebiraji "Povinna skolni dochazka" jako takova, nedelaji rozdil jako na Slovensku - dvoji prislusnost....vypada to, ze jde o rozdil prave ve formulaci zakona..dvoji a nebo jedno, ale hlavne, ze je ceske..povinnost JE
@irriss - no som zvedava, co odpisu z ambasady. Ale ak ta povinnost vyplyva aj pre nase deti, tak zo mna bude oficialne nemka 🙄
@anjelicek26
a z deti???
tady az v 18ti letech se deti mohou a musi rozhodnout zbavit se jednoho obcanstvi....jezis, aspon to tak bylo..uz jsem dost zmatena.... 🤐
@irriss - deti ostanu neutralne... tam nic menit nebudem. Ostanu aj slovaci. Ale na mna ako matku nebude mat slovensky zakon ako postihnut, ze ich tam neposielam ;)
@anjelicek26
jej, tak to nevim...protoze dokud je dite neplnolete, zodpovida za neho rodic...at uz je to zdravi, vzdelani ci styk a potyk ze zakonem....Nevim, jestli se Tva zodpovednost tak jednoduse da "splachnout" 😉 ..oni zustanou slovaky...na ne se vztahuje zakon...ty jsi jejich matka a muzes byt i americanka, ale zodpovednost ti to neubere....ale fakt nevim, jen jedno, ze asi spat nebudu, dokud nenajdu odpoved...
ale to zneni, co jsi mi psala jako prvni bych rekla, ze je jasne, i kdyz pokracovani "zavadejici"..ostatne jako kazdy Zakon a jeho vyklad....je spousta cest...Tak jako je Zakon pro vsechny stejny a delinkventum se vyhyba... 😉
@irriss - len ako ma moze zakon capnut po prstoch - ked ako na nemku sa na mna ten zakon nevztahuje? Podla mna by to islo. A detom kedze maju aj slovenske rodne listy uz obcianstvo - aj ked ja ho zmenim - predsa vziat nemozu.

@irriss - aha tak ja si zacnem vybavovat nemecke. Ze ma to nenapadlo hned pri svadbe, mohla som to zabit jednou ranou, a ja som chcela just ostat slovenka... no blba 😅 Tak to zacnem riesit, ked uz budem nemka, snad si na mna slovenske urady nebudu mat ako doslapnut.