Program so 14 mesačným dieťaťom, ktoré ešte nechodí

lulistek
27. máj 2014

Moja mala ma 14 mesiacov a nechodi, mam pocit ze stale robime to iste, chcela by som sa inspirovat od vas. dakujem

jajamalka
27. máj 2014

ahoj, my sme chodili plávať, ale iné som ti chcela napísať. Ak by ti tu písali, že prečo 14M dieťa ešte nechodí, nič si z toho nerob, naša začala chodiť až ako 17mesačná, ale poznámok som si vypočula dosť, tak ťa chcem od toho uchrániť. 😀

lilitela
27. máj 2014

@lulistek Normalne aj na ihrisko, batolila sa aj tam, pomahala som jej na smyklavke a pod.

siska53
27. máj 2014

@lulistek okrem,plavania raz do,tyzdna,sme,chodila v lete dvakrat za den na,ihrisko,kedze mame i,starsieho synceka,mala sa tam,zahrala,stvornozkovala ostosest,stavala sa,smykala,prosto vselico.. A to sa,naucila chodit az tyzden po 18.m.,co bolo zaciatkom,oktobra. Takze od aprila na,kolenach,obleckp dostalo zabrat,ale,tak,ved mala vela 4nozkovat,tak sme jej to umoznili. 🙂).

so syncekom,ktory uz vedel chodit,sme uz chodili na ihrisko,alebo s kamoskami zo zaciatku do,parku,kde sa s rovesnikmi nahanal a zdokonalovali sa,v chodzi.dovtedy len,prechadzky s kamoskami a deti sa pozerali z kocika (no maly zacal uz v 11.m chodit,takze tam sme sa uz my odpajali a maly so pochodoval sam a uz sme zabludili v cxa 14.m i na ihrisko (to bolo asi tak v maji,ked uz bolo priaznivejsie pocasie.).

miska333
27. máj 2014

nasa je sice trosku mladsia a aj sa uz pusta ale ja som bojim asi viac ako ona. ale chodime sa bicyklovat, vozim ju na trojkolke, beha aj s tym choditkom co tlaci pred sebou. prechadzame sa -drzim ju za ruku, hra sa v piesku, hojda na hodacke, smykam ju......
stale nieco lebo ona sa ani sama nezabavi

jankastubka
27. máj 2014

My mame 12 tiez nechodi, a sem tam na ihrisko zajdeme. Na hojdack a suchacke sa da. S kamoskami si dat deku v parku a nechat dieta lozit. V lete sa chystam vyskusat aj pieskovisko u nasich. Inak ju celkom bavi aj kukat len tak z kocika, vsetko ju zaujima, a najviac psikovia a vtaciky.
A tiez plavanie raz do tyzdna, pocas skolskeho roka aj hudobna.

tova
28. máj 2014

moji sa naucili v 15mes. a 18mes. ked uz chodi okolo nabytku je otazka 1-2 dni kedy sa pusti sama, potrebuje odvahu, ja som nedavala do choditka lebo kazdy je proti ale ked uz prisiel 18mes. celu obyvacku som vyprazdnila, koberec zrolovala a behala kde sa jej chcelo par dni, potom som ju postavila bez choditka a za 2 dni sa naucila sama chodit, 1 den vela padala a 2 sa jej podarilo par krokov bola rada potom skusala stale az pesla cez izbu.. vsetky hracky jej pozdvihaj do vysky pasa, aby ked nieco chcela bola nutena postavit sa

marialipovska
9. jún 2014

Moj syncek zacina 14ty mesiac a iba skusame chodit, u nas v parku je dievcatko, ktore ma 16 mesiacov a tiez nechodi, nie je to ziadna tragedia, mam pre teba iba jednu radu - UZI SI TO, ZE JU MOZES MAT V KOCIKU A IST TAM, KAM CHCES TY!!!
Ja som sama sebe nariadila, ze co najcastejsie zavolam nejakej priatelke, ktoru som dlho nevidela a dohodnem sa s nou na stretnuti hocikde a v ramci dopoludnajsej ci popoludnajsej prechadzky so synom idem za nou. Niekedy je to naozaj len raz za tyzden, ci dva, ale aj to pomoze!
Snazim sa kazdy den menit miesto prechadzky, trasy, nech ma nove podnety. Tiez striedam hracky a jedlo, ktore so sebou berieme.
Je to tazke, je tazke byt mamou a nezblaznit sa...stale sa pytam, kedy a kto mi uz da tu medailu.... 🙂))