Psík a malé dieťa - máte skúsenosti?
Rada by som sa opýtala, pretože určite máte mnohé viac skúseností s touto témou ako ja a chceme sa rozhodnúť dobre. Máme domček, 2 deti. Starsie má 4 a pol roka a mladšie 10 mesiacov. Mladšie dieťa mi všade lezie, rado kuse, chnape tvár a sklbe vlasy, rado popapa zo zeme všetko čo nájde čiže vysávač ide u nás celkom často. Uvažujem však nad psíkom. Máme záhradu, čiže psík by mal kde byť. Potrebujem tiež motivovať staršie dieťa, aby chodilo viac von. Psík by mohol tráviť noci a studené dní na chodbe v dome, do domu ešte zatiaľ neviem či by som ho púšťala. Uvažujem nad plemenom a nad tým ake veľké psica by sme si mali zaobstarať. Je podľa vás napríklad 5 ročný beagel z útulku správna voľba? Nevie sa ako reaguje na deti, lebo nežije pri malých deťoch, to dá len predpokladá, že bude reagovať dobre. Je vôbec vhodné brať si.psika z útulku k malým deťom?
Ďakujem za odpovede. Ako som tak rozmýšľala, tak uvažujem, že si predsa len zaobstarame šteniatko konkrétne basseta a vychováme si ho. Avšak jediný problém je, aké to bude šteniatko a 10 mesačne dieta. Psík bude vonku, bude tam mať pekné miesto pripravene, zateplenu budú, ale bude aj vo vnútri. Viem, že stena je ako malé dieťa, ale zase nie vo všetkom alebo sa mylim? Veľmi by som do toho išla, zároveň sa tak trošku aj bojím. Viem, že nám pes veľmi pomôže, ale je to aj zmena
@staromodna beagle je tazka povaha, su tvrdohlave. V prvom rade si nastuduj co to o danom plemene a ako baby vyssie radili, chodte vyvencit par krat psikov do utulku a uvidis sama. Pri vybere odporucam zvazit aj to kolko casu viete psikovi venovat, nie kazde plemeno je vhodne na to aby bolo zavrete na dvore. Nemyslim to v zlom, len niektore psy potrebuju viac pohybu ako ine. Co sa tyka vztahu pes a dieta, mam rocne dieta a 2 rocneho labradora ( ma pristup aj dovnutra) . Myslim, ze nic lepsie ako mat psa som pre imunitu svojej dceru urobit nemohla 😄 mimo toho, psa milujeme vsetci, je to plnohodnotny clen rodiny, dcera sa az trasie od radosti ked rano pride za nami do spalne. Vysavam a zmyvam kazdy den
@sofiia87 písala som vyššie, že pravdepodobne vezmeme basseta a nie bigla, keďže bigle sú dosť tvrdohlavé. Psíka chceme určite mať dnu a von tiež. Baset je vhodný aj na to, aby bol vonku a hoci je to "mačka", je aj strážny pes čo mi vyhovuje vďaka jeho brechotu samozrejme 😀

Ja mam trojrocneho syna a adoptovqneho bigla a su to partaci najväčší. Nikdy NIKDY som sa nebala ich nechat aj samych v izbe, max (pes) je taký že ked je vonku tak sa teší aj ked teda uz je taky flegmos skor, alr ked sme doma tak neotravuje..lahne si na moesto a vacsinu dna prespi..maly mu naozaj mohol hocico robit (aj ked samozrejme mu vysvetlujem ze nemoze) a max mal u prdele..stal a cakal kym prestane alebo sa proste otocil a isiel prec..ja naozaj nemozem povedat nic zle na to ze mam aj dieta aj psika lebo podla mna je to krasne..aj to ako sa maju radi aj to ze syn od mala vidi že "ma" nejaku "zodpovednosť" aj on..dáva granule,vencime spolu atď...za mna teda isto do toho chodte..ak ste cela rodina jednohlasne za, vies ze budete mat cas na psika teraz ale aj o par rokov tak prečo nie..samozrejme si myslim ze je dobrý napad ho brať par x na prechadzku,porozprávať sa s ľuďmi z utulku,poprípade si ho/ju zobrať na víkend alebo tak domov a uvidíte sami ako budú obe strany reagovať..neviem ako je to na svk ale tu v irsku funguje aj "fostering" teda ako keby dlhodoba opatera psika..ked ste si neni istý či adoptovat ci nie tak toto bu bola tiež voľba...samozrejme myslite na seba ale aj na toho psíka ktorý musí byť tiež zmätený že kto je jeho pán a kde je domov...každopádne ja za seba hovorim ze bigle a deti sú úžasné kombo