Psychologička označila 2,5 ročného syna za zaostalého
Ahojte dievcata. Boli sme so synmi u sudnej psychologicky kvoli uprave styku otca s detmi. A ta mi povedala, ze
moj syn je zaostaly, pretoze presne vo veku 2,5 roka nepocita do 5 a nepozna farby. Syn spolu somnou narata,
obcas vynecha cislo styri. Taktiez farby obcas trafi, no je vidiet, ze ich rozoznava, lebo vie potriedit kocky podla
farieb na kopky. V pohode stavia z kociek veze. Taktiez navliekali kocky na snurku a chvilku trvalo, kym sa mu
to podarilo. Povie ako sa vola aj kolko ma rockov. Rec este nema zretelnu a obcas mu ani ja nerozumiem, no
podstatne veci mi povie a rozumie vsetko. Plienku mame len na noc, cez den chodi sam na wc. Papa sam
lyzicou, rad ma aj vidlicku, v pohode napichuje. Pozna asi 15 druhov zvieratiek a aj zvuky ktore vydavaju. Tancuje,
spieva si. je zivan, viac ho zaujima behanie, kopanie do lopty, hadzanie...
Chapem ze som mozno zaujata, lebo ide o moje dieta, ale moze psychologicka na jedinom 20 minutovom sedeni,
kde sa nam venovala vsetkym a dieta ju nepozna, povedat, ze je zaostale???? A obzvlast ked je to v takej chulostivej
veci, ako je uprava styku...
Co zvladaju vase deti a aky je vas nazor?
@charlie1980 velmi si to presne vystihla
@lorela ako som uz pisala, nebudem s tebou dalej stracat cas 🙂 Je jasne ze sme ti tu stupili viacere na otlak, skus dychat zhlboka a prekonaj to ze tu s tebou nikto nesuhlasi 🙂
dievcence moj do 3 roku ani slovo nepovedal..knihy a kreslenie nula bodov...ma 5 rokov pusa sa mu nezastavi,kreslí,pexeso puzzle v tom nas všetkich poraža ratat vie abecedu povie a pozná tablet lepšie ovlada ako ja..
aka zaostalost? kaažde dieta je ine ma svoje tempo napredovania a to tvoje uplne normalne zdrave dieta panoi psychologicka asi potrebuje inu pomoc ona sama ...
@alexandraalexandrova
Kto sa do koho začal navážať? 😉 Stres a frustrácia sa dá ventilovať aj inak, ako na verejných fórach...
@libawet Preco by to robila? Pozna ho osobne, aby sa tak spravala?
Zase by som z nej nerobila uplne blbu, nekompetentnu osobu, ako tu citam v prispevkoch reakciu na nu. Xkrat sa mi stalo, ze sa maminy ponosovali, co im Dr na deti povedali a bolo to iba nedorozumenie a iba zle to cele pochopili... Sama som sa ani u viacerych psychologickach, ani neurologickach s nicim takym nestretla.
@lorela navazat? je napisat svoj nazor navazat sa? Si poriadne vztahovacna, to je cele. Ak si frustrovana a vystresovana, odporucam vanu a dobru knizku, mozno ti pomoze 😉
@alexandraalexandrova
@lorela dievcence kaslite na to nedotahujte sa pre uplnu zbytocnosť ....🙂🙂🙂uuusmev dámy
@alexandraalexandrova Chýbajú ti základy slušného diskutovania.
@rioria no tak ja nemám ani diplom, ani vysokú školu, ani tituly pred a za menom, ale toto čo píšeš, je smiešne (viem, že tebe nie), ale veď máš doma šikovné dieťa, čo od neho chcú, aby vedel násobilku? Môj syn, keď mal cca 3,5 roka a chodil do škôlky, stále sa plietol vo farbách, vždy som sa ho snažila tie farby nejak hravo učiť, ale nejak nešlo. Raz mi učiteľka v škôlke (inak veľmi skvelá osoba) povedala, že Adamko veľmi nevie farby, tak som sa usmiala a povedala jej, že ja tie farby doňho nenatlačím, že myslím, že má ešte čas sa ich naučiť.
A tak to je, deti (a aj dospelí) sú proste osobnosti, ktoré nie sú rovnaké, každý vie niečo iné, niekto skôr, niekto neskôr, jeden vie matiku aj o polnoci, niekto ti namaľuje krásny obraz, niekto postaví dom atď. A práve o tom je tento svet.
@andreasko ja som uz skoncila 🙂
Nehadajte sa dievcata, to som nechcela... netvrdim ze to nedopadne cele dobre, len ze jej zhodnotenie mladsieho syna bolo jedinou vetou a to ze je na svoj vek zaostaly... a to by sa dotklo a vystrasilo kazdu normalnu mamku
@rioria to vazne myslite, co ste teraz napisali? A ak to vsetko vas syn vie, vazne verite, ze je zaostaly? Vazne sa vam zda, ze deti v tomto veku toto vsetko ovladaju? Sama tomu neverite. Hodte tu onu za hlavu a uz tam viac nechodte. Bola to len nejaka nahoda, ze ste museli tentokrat k nej, nie? Tak to nerieste, vase dieta toho na svoj vek zvlada dost vela. Bohvie, co je ta lekarka za pripad, ci pije alebo co, snad jej to nebudete verit. Ak je toto ozaj dovod, pre ktory ho tak oznacila. Hlupost.
🙂máš zdrave dieta o tom neni pochyb ....tiež je pravda že aj ja by som sa zlakla keby mi to takto povedali ale to sme my mamy za deti by sme aj dychali.,,,
@rioria ja fakt neviem, zase cele divne, co pises... Aby sa vlastný otec vytesoval, ci veselo usmieval ako pises, ze ma dieta, ktore akurat psychologička oznaci, ze je zaostale...
Vies, co tu cakas na tomto fore, na ktorom teba, ani tvojho syna nikto osobne nepozna, ani nevidel...?
Ze ti napisu, ze psychologicka je blba krava a dieta normalne? Na zaklade coho? Co si napisala...?
Napisala si svoju subjektivnu verziu, psychologička by mala mozno uplne odlisnu.
@laurickabola nam pridelena sudom
@rioria tipujem ze pani psychologicka vystudovala nejaku externu univerzitu v hornej dolnej a v zivote nevychovala ani andulku, nieto dieta, ked je schopna toto povedat na maleho chlapca, vobec by som jej nazor nebrala vazne
Moj syn ma dnes 11 rokov a je sikovny a dobre sa uci, no problem. Ale prisaham, v 2,5 roku este vobec nebol ochotny rozpravat, tak do 10 slov a ucit sa nechcel vobec nic. Takze pani psychologicka nech sa s posudkom..... je kopec deti ktore do 3r.neceknú. a nie sú zaostalé ani nič také....
Niektore psychologicky su psycho...ked mala dcera 2 roky, tiez bola podla jednej mierne zaostala, a to len preto, ze bola nesvoja v cudzom prostredi a nespolupracovala uplne do bodky. Pri odchode ju pozdravila "dovidenia pani doktoRka". Oni maju svoje tabulky a tie su najpodstatnejsie na svete. V takomto pripade je asi prevazne dieta zaostale.
Nie som psychológ, ale mám vyštudovanú sociálnu prácu a môžem povedať, že žiadny seriózny odborník sa po 20 minútach takto nevyjadrí! A už vôbec nie o dieťati, keď každé napreduje inak, niektoré je šikovnejšie motoricky, iné viac rozpráva... Môj 16mes. syn povie asi 5-6 slov, každé zviera je preňho havo, farby nič...Pre takúto psychologicku by bol asi zaostalý ale zase motoricky je veľmi šikovný, chodil pred 1. narodeninami, a stvára také akrobatické kúsky že sa nestačíme diviť. 🙂
A inak ani môj manžel do 2,5 roka nerozprával. Dnes je vedec, pracuje na vývoji liekov. Dodnes moc toho nenakeca, ale zaostalý isto nie je. :D
necitam vsetko.. ale myslim, ze tvoj syn zaostaly nie je...
preco by preboha malo 2,5rocne dieta vediet ratat do 5?? akoze som v soku... ved keby predskolak, OK, ale 2,5r dieta??? to kde sme.... druha vec je, ze to vie len to dieta, ktore to rodic aj uci.. a mna by teda nenapadlo ucit 2,5r dieta pocitat! naco preboha?
Tak isto reč.. Recove ustrojenstvo sa vyvija, u jedneho to trva dlhsie, u ineho kratsie..
ja som sicerozpravala ako 1,5rocna cele vety , basnicky... ale napr.mOoja dcera 2,5r povedala len par slov, aj to nie uplne korektnych ( ajap = hapaj, pije pije - pitie a pod...) ale vsetko sme sa pochopili, rec mala velmi nezrozumitelnu, hoci bola velmi sikovna, vyvojovo aj popredu, chodila ako 11mesacna uz rychlo po trave na dvore.... ucila sa na same jednotky v skole neskor.... Ale rozhovorila sa viacej az v skolke pri detoch a aj to jej ucitelky spociatku zle rozumeli :D... v 4r sme isli na logopediu vycistit sykavky a naucit sa R, to zvladla behom 3 mesiacov .. ziadna zaostalost.... To ak si niekto na zaklade 20minutoveho vysetrenia dovoli povedat, tak neviem, to nie je u mna odbornik....
a farby? na to maju deti tiez este cas , aby ich vedeli na 100%...
existuje taka kniha " Otestujme si dieta", alebo tak nejako sa vola.. zozen si ju, mozno niekde v kniznici bude, tam mas testy podla veku, co ktore dieta ma zvladnut.... dcera napr. vzdy splnala vsetko a rec dobehla neskor a to aj Dr. sa vyjadrila, ze to je OK. ze ma cas...
http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/vyvin-a-sp...
velmi dobry clanok...
takze v 3r ma pomenovat jednu farbu....
Ste zlate, uz to fakt prestanem riesit. Upokojili ste ma a myslim, ze uz mam aj dost argumentov na pripadnu obranu 😘