Psychologička označila 2,5 ročného syna za zaostalého
Ahojte dievcata. Boli sme so synmi u sudnej psychologicky kvoli uprave styku otca s detmi. A ta mi povedala, ze
moj syn je zaostaly, pretoze presne vo veku 2,5 roka nepocita do 5 a nepozna farby. Syn spolu somnou narata,
obcas vynecha cislo styri. Taktiez farby obcas trafi, no je vidiet, ze ich rozoznava, lebo vie potriedit kocky podla
farieb na kopky. V pohode stavia z kociek veze. Taktiez navliekali kocky na snurku a chvilku trvalo, kym sa mu
to podarilo. Povie ako sa vola aj kolko ma rockov. Rec este nema zretelnu a obcas mu ani ja nerozumiem, no
podstatne veci mi povie a rozumie vsetko. Plienku mame len na noc, cez den chodi sam na wc. Papa sam
lyzicou, rad ma aj vidlicku, v pohode napichuje. Pozna asi 15 druhov zvieratiek a aj zvuky ktore vydavaju. Tancuje,
spieva si. je zivan, viac ho zaujima behanie, kopanie do lopty, hadzanie...
Chapem ze som mozno zaujata, lebo ide o moje dieta, ale moze psychologicka na jedinom 20 minutovom sedeni,
kde sa nam venovala vsetkym a dieta ju nepozna, povedat, ze je zaostale???? A obzvlast ked je to v takej chulostivej
veci, ako je uprava styku...
Co zvladaju vase deti a aky je vas nazor?
@evabb35 doktorka môjho syna má dobre po 80ke, ale čiperná žena, a totálne ju nenapadlo aby sa spýtala drobca či pozná farby a či vie počítať ako 2,5 ročný a to ako 3 ročný začal len rozprávať a v záase u lekárka nepovie ani ň!
čiže zmeniť psychologičku alebo ju poslať do teplých krajín...
By ma zaujimalo, od koho co pani psychologicka dostala za taky posudok 👿
Ahoj, moj syn ma 4,5 roka, chodime k logopedicke kvoli reci, a tam nepovie ani slivo 🙂, doma sa mu usta nezavru, aj ked to este nie je uplne super, logopedka to neriesi, ze dieta moze mat pred cudzimi ludmi aj blok, takze ziadne stresy, tvoj syncek je uplne v norme a nic mu nechyba, vymen doktorku, v podstate za 20 minut si nemoze utvorit nazor o nicom, nie o dietati
@rioria a je to urcite psychologicka??
Potom obe moje boli tiez zaostale..nejake farby vedeli ukazat,ale pocitat urcite nevedeli,lebo v tom veku este len zacali hovorit...a zacali sa odplienkuvavat.. A ich rec bola maxihatlanina..
Urcite tvoj maly nie je zaostaly,podla toho,co pises.
Ste sa jej mali spýtať koľko dostala za takýto posudok.. ach..
Ty kokos,na toto mi neda nereagovat,to kde sme?! Zaostale? A kvantovu fyziku v 5 tich,nie? To je chore-moj 5 rocny syn sa teraz naucil pocitat di desat.Farby vedel v troch,zvieratka od roka ale nerozpraval..Kde je detstvo? Nebolo by v tomto pripade leosie sa zameriavat na psychicky stav dietata? Alebo si bola na pohovore na detsky harvard? Sorry,nechapem ..no som dievca z dediny a deri ucim pozdravit sa,nekricat v autobuse ,nehadzat smeti na zem a nekopat do zvieratiek..
@rioria tvoje dieta nie je zaostale. Je uplne normalne. Vsetko je s nim v poriadku. Pani psychologicka by asi mala ist do predcasneho dochodku, alebo jej nemali dat ani diplom, ked dokaze takuto hovadinu vypustit z ust. Bohuzial, nie je jedina, tiez som mala tu cest s jednou pre zmenu psychiatrickou co nas nechala cakat dve hodiny v cakarni velkej 2 x 2,5 metra a ked nas konecne zobrala, tak jej stacilo 10 minut aby synovi diagnostikovala ADHD, lebo bol nervozny a pobehoval a nespolupracoval. PO 2 hodinach cakania mala pocit ze dieta este ma spolupracovat a byt v pohode. Takze nam z fleku dala diagnozu ADHD a este dalsie tri ako hranicny intelekt ( inak maly je inteligentny, v 5 rokoch uz vie pisat, ale podla nej ma hranicny intelekt ) a nezvladnutelne spravanie a este daco...radsej to ani necitam, aby mi tlak nezdvihlo, jej spravu som pekne zalozila, kebyze mam piecku asi nou rovno zakurim. Jaj a skoro som zabudla, kedze je moj syn podla nej ADHD, musi mat okamzite nasadene lieky a uz mi pchala recept a vyhrazala sa ze bez tych liekov mi dieta nezoberu do ziadnej skolky. Toto je pripad ked sama psychiatricka/psychologicka by potrebovala odbornu pomoc, alebo rovno ist do dochodku, lebo zdravy usudok je uz je u nej neznamy pojem. A tu nejde o to ze ja som precitlivela a zaujata, lebo je to moje dieta. Ja som vedela ze moje dieta nie je ok, vedela som ja aj ludia v skolke kam chodi ze ma autizmus, bolo to kazdemu jasne, len onej tej pani "odbornicke" nie. Ona mi dokonca povedala ze on nie je autista urcite, ze ona to uz ma v oku. To som mala co robit aby som to neotocila rovno vo dverach,alebo sa jej nezacala smiat do ksichtu, no ked clovek potrebuje peciatku, tak zatne zuby a vydrzi...Autizmus nam potom diagnostikovali za tri tyzdne v inej ambulancii. Tam nastastie pracuju ludia co sa vyznaju...takze tu psychologicku vobec neber vazne, ty sama vies ze tvoje dieta je ok a nic ine si ani nepripustaj...
@lorela ja len tolko, ak psycholog nevie veci citlivo podat laikom, potom nie je dobry psycholog...
@alexandraalexandrova "Zaostalý" nemusí znamenať hneď to najhoršie, na hranici už neviem čoho a nebodaj diagnózy...
No moj ked mal 2 roky a 3 mesiace tak vedel len styri slova a psychologicka povedala, ze je ok... farby napriklad svagrinin maly sa naucil az teraz ked ma 5 rokov, asi by som nakopala tuto psychologicku niekam... pust to z hlavy
@lorela no nehnevaj sa. Toto nie je o terminológii.
No ty brdo...to co je za zensku? 😕 mam 2r4m stareho drobca a je to totalny zivan... neobsedi, je vsade kde aj nema byt 🙂 sice farby pozna po svk i ang, do 5napocita bez 3ky, pozna pisnenka niektore, ale zase ani za ten svet sa nechce odplienkovat a odmieta to... kazde dieta je ine...a to urcitr neznamena, ze je kvoli tomu zaostalejsie...len vynika v inom, to ostatne pride...drzim prsty... a ziadala by som iny posudok od nezakomplexovanej osoby :(
@kvetulienka253 Ja sa nehnevám. Na svoj názor máš právo ako ty, tak aj ja.
@lorela lenze dane dieta zaostale nie je zo ziadneho hladiska, to poprve. A podruhe ak by aj bolo, dobra psychologicka proste vie ako to matke oznamit co najcitlivejsie. Urcite by som nikdy nepovedala matke dietata ze je zaostale. Povedala by som nieco v zmysle ze je mozno v niecom trochu pozadu, ale je normalne ze deti sa nevyvijaju rovnakym tempom, cize to kludne moze dobehnut. Napriklad. Matka musi v takejto narocnej a napatej situacii citit od tej psychologicky podporu a pochopenie a ona musi vedit ako na to. Slpechnut matke do tvare strohe slovo zaostaly je uplne neprofesionalne. A ziadna dobra psychologicka by to takto z ust nevypustila...
@alexandraalexandrova Si psychológ a dieťa si vyšetrovala? V opačnom prípade vyslovuješ len svoj názor na základe opisu udalosti autorkinho zážitku.
Nikto z nás pri tom nebol. Psychologička možno povedala toho oveľa viac, a "zaostalý" je vytrhnuté z kontextu.
Ja som bola jediny krat u psychologicky s dietatom.Bol to moj prvy syn vo veku 2,5 rokov.Vedel povedat tak 5 slov,hral sa radsej sam,autíčka daval do radu,nevnimal co mu iny vravia a oblubena farba bola cierna.Dostala som dlhy list v ktorom psychologicka napisala,ze moj syn ma jednoznacne autisticke znaky a je na urovni okolo 15 mesacneho dietata. Bolo mi z toho do placu lebo ten posudok to nebol moj syn. V zivote nikdy som sa nevratila. Dnes ma skoro 10 rokov,rozprava 3 jazykmi a je najlepsi v triede.Maly perfekcionalista a biflos.Huba sa mu od rana do vecera nezatvori a je oblubeny v triede ( hlavne spoluziacky ho zeru 😀) Vyhrava skolske sutaze rad radom a ja som velmi hrda mama lebo syn je sikovny,talentovaný,odhodlaný,múdry a cieľavedomý. Poznam ten pocit,ked ta jeden posudok zlozi na kolená ale poznám aj ten pocit,ked tvoje dieťa ti ukáže,že sa múdri mýlili.
@lorela to nie je o mojom či tvojom názore. Pani rychlokvasena psychologicka robí svoju prácu neprofesionálne. Tak by nemala používať ani profesionálnu terminologiu. A možno ani svoj titul.
Ale možno si z rovnakého cesta.
@lorela teraz si precitaj co si napisala. Citujem: "Si psychológ a dieťa si vyšetrovala? V opačnom prípade vyslovuješ len svoj názor na základe opisu udalosti autorkinho zážitku.
Nikto z nás pri tom nebol. Psychologička možno povedala toho oveľa viac, a "zaostalý" je vytrhnuté z kontextu"
to iste plati aj pre teba 🙂 Tiez si pritom nebola, tiez sem pises len svoj nazor, takze to co psychologicka povedala /nepovedala takisto nevies ako ja. Ja ale na rozdiel od teba nepredpokladam automaticky ze autorka temy klame a prekruca fakty a pise veci vytrhnute z kontextu.
A dalej sa s tebou nemienim natahovat, lebo je to strata casu. Maj sa...

@kvetulienka253 Možno. Ale ako vidím, invektívy ani tebe nie sú cudzie.
@lorela trafená hus zagagala.
@rioria zaostale? Moj syn 2,5 r vie asi desať slov,nepyta sa ale vsetko rozumie a nikto z toho problem nerobi,ani doktorka. Zaostala bolaasi ta psychologicka este do cias pred opicami. Tvoj maly je šikulka🙂
@alexandraalexandrova Presne tak, ja tiež píšem len svoj názor.
Nevkladaj, prosím, do mojich riadkov to, čo tam nie je a čo sa tebe hodí. Nepodozrievam zakladateľku témy ani z klamstva, a ani z prekrúcania faktov. Len nezavrhujem možnosť subjektívneho pohľadu. Čo je vec celkom prirodzená...
Zlietli ste sa ako vrany, dámy 🙂.
To co popisujes, je velmi nepravdepodobné. Neda sa mi tomu verit. Sama som presne v tomto veku bola nedavno so synom u psychologicky a nic take ovladat nemusel... Oni sleduju uplne ine veci, skor reakcie, sposob spravania, ajo vedomosti. Asi ste sa zle rozumeli.
Ak ti nieco take povedala, tak pre nieco uplne ine a nie pre tieto veci, ktoré si hore vymenovala. Chodili aj kamosky s detmi, co nerozprávali vobec, nespolupracovali a boli staršie a takyto verdikt si ziadna nevypocula...
boze ta psychologia to bude nejaka homoveda! tieto psychologie treba zakazat!
ak by sa ale nahodou volala psychologicka takym istym priezvyskom ako otec tvojho dietata tak to bude zavanat niecim nekalym a to niesom konspirator!

@rioria no, tak ja som za tým videla už súdne ťahanice ...ako som písala vyššie, mám kolegyňu, ktorá ma bombarduje pikoškami, čo všetko museli podstúpiť (jej malá bude mať 3 roky) ... vy ste iný prípad - ste úplná rodina, staráte sa ...tak kľud ...asi si sa len zľakla, že malý by mal toho vedieť viac ... asi podľa nejakých psychologických tabuliek