icon

Ročné dieťa nesedí

blackcat8885
31. jan 2014

Ahojte.Mám synčeka o pár dní bude mať 1 rok.Ešte stále nesedí aj ked z neurologického hľadiska je uplne v poriadku.Videli ho tri neurologičky aj fyzioterapeutka.Chodili sme cvičiť na lopte Bobatha ale stále plakal a tak lekárka skonštatovala,že ked nespolupracuje tak je to zbytočné a máme nechať všetko na neho,nech robí čo vie.Plazí sa od 7mesiaca,od 9,5mesiaca stojí a cca mesiac chodí okolo stola,sedačky.Po štyroch lozí len dva týždne aj to iba sem tam.Sedieť sa vôbec nesnaží ale ked ho dám sadnúť sedí bez opory.Nikdy nebol v choditku ale kedže vo vaničke nemohol byť večne tak od 7mesiaca je v šporťaku a aj v stoličke sedí-bohužiaľ pasívne.A práva to ma veľmi trápi,že oveľa mladšie deti sedia.Jedna lekárka nám povedala,že mali pár prípadov,ked dieťa najprv chodilo a tak sedelo.Chcela by som vedieť,či je tu niekto kto sa s tým stretol.Inak je celkom šikovný,vie robiť ťapi,pápá,dáva pusu.

regatka
31. jan 2014

Skus neurologicku Zavadilikovu. Robi v novej nemocnici (vidim ze si KE- okolie). Citam ze uz si bola u viacerych ale ona je fakt odbornik. Svokor mal problem s dcerou. Ostatni lekari ju uz odpisali ze bohuzial bude na voziku a ona ju zobrala do parady a dieta dnes beha

blackcat8885
autor
31. jan 2014

@regatka Dakujem urcite skusim hned v pon.tam zavolam

celasapremenim
31. jan 2014

mam susedu, ma tri deti a ani jedno dieta jej nesedelo pred lezenim, oni uz pekne liezli a ked si sadli, museli byt podoprete
su v poriadku

renuska23
31. jan 2014

Ahoj, moja dcéra mala rok pred týždňom a máme podobný problém - vie sama sedieť a stáť v postieľke, keď ju tak ja dám....sama si nesadne, ani sa nepostaví.... a vôbec nelozí, ani sa neplazí....z neurologického hľadiska je v poriadku, poslali nás na rehabilitácie, ale rovnako ako tvoj malý - nespolupracuje.... no začala mi pred týždňom aspoň dávať kroky, keď ju držím za rúčky a tak s ňou trénujem aspoň takto.... neurologička mi povedala, že niektoré deti proste začínajú neskôr, tak teda čakáme na to neskôr.... veľmi ma to trápilo, ale prestala som to riešiť, pokroky - aj keď malinké, robí... raz sa aj my dočkáme, ver tomu 🙂

ivia25
31. jan 2014

@blackcat8885
ahoj-odporučim ti NEUROLOGICKU KLINIKU v Martine / Dr.Cuninková /- venuje sa deťom tel. 043/4203211 je to sice čislo na oddelenie,ale oni ti povedia čislo na detsku ambulanciu.

blackcat8885
autor
31. jan 2014

@renuska23 No tak ma chápeš.Ja nechcem stresovať len som nechcela nič zanedbať.Dúfam,že všetko tie naše deti čoskoro dobehnú 🙂

ivia25
31. jan 2014

@blackcat8885 maju tam rôzne pristroje,takže keď sa jej niečo nepozdava hneď to rieši,vybavi čim skôr vyšetrenia-jej kolegovia su lekari na neurol.klinike a robia potrebné vyšetrenia.

reni1512
31. jan 2014

@blackcat8885 ...skus tu lekarku co ti odporucila regatka, ale ja by som sa zatial az tak nebala... chodila som s malou plavat a ta pani je tiez fyzioterap. a vravela ze niektore deti az po roku zacnu lozit, pretacat sa..atd, lebo su lenivejsie, alebo ich rodicia stale vezmu, pretocia atd, zalezi od toho ake dieta je a zrazu ked zisti ze sa mu uz nechce robit to co vzdy, tak sa posadi, postavi a tak...ak bol vysetreny netreba panikarit, samozrejme to ani zanedbat 🙂 ale neboj, dobre bude

renuska23
31. jan 2014

@blackcat8885 ja tiež dúfam.... je mi ľúto, keď vidím deti v jej veku, aké sú šikovné, ale musíme to vydržať.... naše deti zas budú možno šikovné v niečom inom, naša už napríklad celkom pekne začína rozprávať 🙂

janinah
31. jan 2014

nie vždy je dieťa len lenivšie,ja by som to tak nenechala ,neodporúčali vám Vojtovu metodu?

blackcat8885
autor
31. jan 2014

@janinah Povedala nám,že Vojtovka by bol krok späť pre také veľké dieťa,že to je pre malé bábatká.Cvičili sme Bobathovu metodu ale len kratko kedže až hystericky plakal

janinah
31. jan 2014

@blackcat8885 tak si o vojtovke niečo naštuduj a pozisťuj,ja som ju cvičila s nedonoseným synovcom a dnes je z neho 2metrový chlap úplne v poriadku.....je to samozrejme aj pre staršie deti..ale upozorňujem,že dieťa pri tom aj plače a nepáči sa mu to..ale radšej nech poplače v detskom veku ako ja potom neskôr,že som ako matka neurobila čo bolo treba 😒 nehovorím,že je toto pre tvoje dieťa to najlepšie,ale ja mám dobrú skúsenosť a určite by som sa radila aj s inými odborníkmi..my sme chodili cvičiť do KE na Opátsku,ale to bolo pred 20 rokmi ,neviem kde ten rehab. ústav je teraz

renuska23
16. feb 2014

@blackcat8885 ahoj, ako pokračujete? Robí malý už nejaké pokroky?

blackcat8885
autor
17. feb 2014

@renuska23 Ahoj no stále chodí okolo nábytku,vie už ísť od stola na zem do sedu a potom na štyri aj štvornožkuje častejšie ale sám si ešte nesadne.A vy ako?

renuska23
17. feb 2014

@blackcat8885 wau, to ste pekne pokročili.... my zatiaľ v podstate nič, iba sa trochu plazí, keď sa jej chce a chodí, keď ju držím za ruky, ale len tak čaptavo.... už som úplne nešťastná z nej ☹

lupape
17. feb 2014

@renuska23
ahoj.
môj maly má 11 mesiacov a tiež sa nevie posadiť,pretocit atď.
keď ho dam sedieť,sedí pekne,
postavím ho sama tak stojí aj chodí keď sa drží.
ale sám sa nevie postaviť ani si sadnúť.
ale nejako to neriešim,každé dieťa je iné.
inak je šikovný,po všetkom sa naťahuje,všetko dáva do úst,rapoce
@blackcat8885

maribell
17. feb 2014

@blackcat8885 neboj ja som praveze citala ze dieta by sa malo najskor naucit lozit a az potom sediet ..tak je to najspravnejsie a ked sa len pred dvoja tyzdnami naucil lozit tak mu daj chvilku 🙂 urcite sa nemate kam ponahlat ..ked ti traja lekari povedali ze je v poroadku nestresovala by som ..ved predsa uz aj chodi aj lozi 😉

renuska23
17. feb 2014

@lupape a vás doktorka nikam neposiela? ja mám už aj preto nervy, lebo sme riešení na neurológii, chodíme na rehabilitáciu - podľa nich je v poriadku a nechápu, prečo nenapreduje...

lupape
17. feb 2014

@renuska23
nie.
podľa nej všetko napreduje ako má len je lenivý.
každé dieťa je iné.
takže to zatiaľ nijako neriesim.
známej syn bol tiež taky hnilko,chodiť začal ako 17 mesačný a teraz lieta ako divy. takže neriesim

endi82
17. feb 2014

Ahoj, moja mladšia dcérka od začiatku bol taký malý kompótik, neskoro dvíhala hlávku, neskoro začala liezť, chodiť začala v 16-ich mesiacoch... na rehabilitácii sme boli prvý a posledný krát, lebo dieťa podľa mňa zbytočne plakalo, tak som to sekla a nič sa nestalo. Samozrejme by som zbytočne neriskovala, každé dieťa je iné.

blackcat8885
autor
11. mar 2014

@renuska23 Ahoj už ste nejak pokročili?My nie vo štvrtok ideme k novej neurologičke som zvedavá,čo povie 😒

renuska23
11. mar 2014

@blackcat8885 ahoj, my sa asi dva týždne plazíme a teraz skúša sa sama postaviť, dnes sa jej podarilo sadnúť si.... ide to síce pomaličky, ale ide to 🙂 .... daj potom vedieť, čo vám povedala neurologička....

renuska23
7. jún 2014

@blackcat8885 ahoj, ako ste na tom? ... moja malá teraz v 16 mesiacoch konečne začala chodiť, teším sa ako blcha.... 🙂

blackcat8885
autor
7. jún 2014

@renuska23 ahoj nas pomalicky zacina snad sa rozbehne viac

marryjane
16. jún 2014

ahojte, čitam vaše prispevky, ja mam problem podobny, mam 13mesačneho syna a nesedí. narodil sa v 38tt važil 1950g so srdcovou vadou a tomuto stavu pripisujem to že je vo všetkom pozadu, pretože prve 3mesiace mi v podstate prespal. Odvtedy cvičime vojtovku, mal hypertonus - ten sme prekonali, trvalo dlho kym sa prevratil so strany na stranu, aj to kym sa naučil liezť, ale s tym prišlo aj stavanie sa v postielke a posuvanie sa okolo nabytku. To už robí 2mesiace a teraz som zvedava kedy príde to vytužene sedenie.