Ročný chlapček sám nechodí
moj synček mal teraz 13.1.2015 rok. Este nechodi sam len za pomoci ale robi taku vec, že skoro kotrmelec.Aj vase deti toto robili?

Aj moje deti to robili 🙂
aky maly zlaty jogin 🙂 nechaj ho, je to normalne, ponatahuje sa, bud rada, ze je take sidielko a ze ti nesedi ako buchticka na jednom mieste. holt, objavuje, co vsetko dokaze pohyb 🙂 myslim, ze to robia vsetky deti. robili to aj moje.
@denulienkad úplne normálna a bežná vec. Robia to asi všetky deti.
je zlatý 🙂 aj my to robíme 🙂 napodobnuje ma ako cvičim 🙂
bežná vec, hrá sa, teší sa 🙂 aj môj malý to robil
No len sa bojim,ze urobi ten kotrmelec.Dnes trosku chybalo aby sa prevratil Nechcem aby sa mu nieco stalo.
Toto je teda dôvod aby si riešila na Modrom koníku...
@denulienkad ano je to normalne aj nas to robil na zaklade toho sa naucil sam postavit v strede miestnosti a potom zacal aj chodit.. ked mal 1rok a 3 mesiace je to uplne normalne.. neboj sa.. mi sme to volali ze cvici jogu 😀
ak sa bojic aby sa neprevratil tak mu nedovol behat po gauci nech je len na zemi na tvrdom bude mat lepsiu rovnovahu...
@denulienkad moja staršia dcéra ich aj robila. Kotrmelce myslím. Deti sú pružné. Nemáš sa čoho báť.
@denulienkad keď teraz stresuješ, či je toto normálne a bojíš sa, aby si neublížil, čo budeš robiť, keď začne chodiť, behať, naháňať sa von na ihrisku?
Je to normalne..ale.ked vidim 16mesacnu dceru ako tak vymysla az mam strach aby sa nedolamala...ufff
Samozrejme, ze je to normalne. Moje deti to tiez robili. Volali sme to "strieska" 🙂 No a pri prvej dcerke som sa tiez dost bala ci si nezlomi vazy, ale pri synovi som to uz az tak neriesila, lebo ten je proste gymnasta-kaskader. 🙂 Ja som z opatrnosti detom trosku pridrzala krk, plecia a teda tu hornu cast chrbtice ked sa tak velmi stacali do kotrmelca. Ale zjavne to robi velka cast deticiek. Takze asi je takato strieska v ich yvvojovom programe 🙂
Ako nechapem tu niektore zeny, ktore sa navazate do mamicky, ktora sa boji aby sa dietatu nieco nestalo..polozi normalnu otazku a vy sa do nej pustite..otras.ked mate mat blbe odpovede tak radsej nepiste.urcite sa najdu mamicky, ktore odpisu normalnu odpoved. Toto je forum pre mamicky a deticky..cize nechapem preco by sa tu nemali preberat taketo otazky.
@denulienkad to bude nas novy medajlovy reprezentant v gymnastike 🙂
@denulienkad uplne normalna vec. Nic vynimocne. Aj moji to robili. A syn navyse od 11.m.chodil.. Takze mas uplne normalne dieta,ak si sa chcela ubezpecit..
@denulienkad len pozor na tej sedacke.... Pockaj este,ked odtial bude zliezat dole hlavou..prosto skusa,co telicko zvladne. Aj my mame take pofotene. Pekna pamiatka.
zlatučký je je to normálne nič neboj 😉
Ked nechodi sam, nemal by chodit ani za pomoci (teda vodit ho za rucky). V jeho veku bohate staci ak bude chodit okolo nabytku. Ale ani nemusi chodit okolo nabytku. Niektore deti sa zacinaju chodit ako 11 mesacne, ine ako 15 mesacne ale vsetko je uplne v poriadku.
nevodte ho za ruky, inak vsetko prebieha, ako ma 😉
@denulienkad moj zacal chodit ,ked mal 14mes........a dnes??ma vrtulu v zadkuuuuuuuuuuu,a beha za 4-roch 😀
Nie je prvy ani posledny 🙂
Jééééj nádherné bábo. Neboj určite bude chodiť. Moja dcéra len jedna chodila keď mala 12 mesiacov. Po porode vážila najmenej. Ďalšie dve asi 13 - 14m - už si presne nepamatám. A jedna až keď mala 2,5 roka - DMO.
xixi aj nasa to robi,ma rok🙂
No on skusa sa pustat ale on bezi a bojim sa ho pustit po laminate.A chodak uz vobec nechce.
No on sa narodil s vahou 4140g a 52 cm.mozno mu to robi aj vaha.Ma poaly 13kg
Môj syn robí takéto kotrmelce teraz, ale má už 17 mesiacov. A začal chodiť ked mal 14 mes. 🙂 Takže tvoj synček má ešte čas, netreba stresovať, každé dieťa nemusí chodiť v roku, je to individuálne. Veď ešte sa nachodí... 😉
Môj syn začal chodiť sám až na 15m je jednoducho opatrnejší, dcéra na 8 m už chodila sama bola oveľa živšia ako syn takže môže to zavisieť aj od povahy dieťaťa . Syn má teraz 6 rokov a je zneho uplne zdravé živé dieťa myslým že aj pohybovo zdatné akurát je opatrný pud sebazáchovy je tam veľmi silný,keď mal 2roky šmykol sa na šmykalke a udrel si zadok a asi 2 roky sa nešykal nepovažoval to za bezpečné 🙂 Odporúčam ti chodák uplne vylúčiť lebo sa nenauči dobre padať ( myslím sko bezpečne ) väčšinou deti ktoré používali chodák si vedia velmi nepekne ubližiť lebo padaju na zem ako polienka a nevedie sa skrutiť tak aby si neubížili .
pre pana jana... ved ma este cas :D kludne do roka a pol ma cas... 🙂 niektore deticky sa neponahlaju. ver, ze nikdy nebude riesit, kedy zacal chodit, a ci to bolo skoro, alebo neksoro 🙂
ale chapem.... niektore dnesne super matky a ich super deti sposobuju dilemu u inych, zdravych deticiek 🙂
a chodak vyhod... :P

co na tom nieje normalne? ... ved sa len hra 🙂