icon

Ročný chlapček sám nechodí

denulienkad
1. feb 2015

moj synček mal teraz 13.1.2015 rok. Este nechodi sam len za pomoci ale robi taku vec, že skoro kotrmelec.Aj vase deti toto robili?

Ročný chlapček sám nechodíRočný chlapček sám nechodíRočný chlapček sám nechodí
Strana
z2
denulienkad
autor
1. feb 2015

Malicky ked ho chcem dat do chodaka tak plac neskutocny.

katrinka8
1. feb 2015

@denulienkad - do chodáka ho nedávaj, je to nebezpečné, navyše to je nevhodné pre chrbticu a kĺby. V niektorých krajinách je zakázaný dokonca. Ortopéd by Ti o tom povedal svoje. Daj mu protišmykové ponožky či pančušky a nechaj ho behať po lamináte. Neboj sa, naučí sa, osmelí sa. Má čas, každé dieťatko sa pustí, keď bude cítiť istotu. Náš okolo nábytkov chodil vari od 8. - 9. mesiaca. Pustil sa však sám v polovici 14. mesiaca, teraz už mesiac behá po byte ako drak. Sem - tam spadne, ale vôbec mu to nevadí, postaví sa a ide ďalej 😉

siska53
1. feb 2015

@denulienkad choditko nie. Nechaj to na neho. Nam napr.neurologicka povedala ze ju mam nechat co najviac 4nozkovat. To je najlepsia terapia. Tak cele letne obdobie 4nozkovala po ihrisku. Moja sa pustila sama chodit az tyzden po 18.m. A vahou to nebolo.🙂 ona v 10,5m.nemala ani 7kg. Ale ma slabsi svalovy tonus.

oskvarka
2. feb 2015

@denulienkad nedavaj ho do chodaka aj tak to len nici klby... mozno chce mat volnost a vie ze ked je tam tak sa nikam k zaujimavim veciam nedostane :D

timea7
2. feb 2015

@denulienkad je nádherný chrústik malý, ešte sa nabehá dosť, do chodáka ho v žiadnom prípade nedávaj. Váha to môže robiť, väčšinou menšie a ľahšie deti začínajú behať skôr, ale je to dôležité? Veď to je jedno, hlavne, že je zdravý, chodiť začne vtedy, keď sa na to bude cítiť.

asocial
3. feb 2015

@denulienkad netrap sa...ja uz som to viackrat spominala..nase dieta zacalo same sediet a v 12. mesiacoch..skor sa postavil ako sedel a ako stvornozkoval...ako rocny nechodil samostatne tiez..

ale zas...aby som zas neposobila ako chvalenkar..rozumovo bolo uplne niekde inde ako rovesnici..

a co sa tyka motoriky..nemozem hovorit, ze je velmi sikovny...odrazadlo mu nic nehovori, po schodoch len za ruku...🙂

esate sa ti nachodi dost..len to neurychluj

22beba
3. feb 2015

môj začal chodiť keď mal rok aj 3 mesiace ...

emilia25
3. feb 2015

Moj maly sa sam od seba pustil az ked mal rok a 8 mesiacov.a to tak ze chodil kolo nabytku a raz vecer o10 sa proste sam od seba pustil a zacal chodit a od vtedy beha sam.tiez som sa bala lebo starsi chalani chodili od roka a tiez mi neskor sedel cely ten vyvoj mal trosku posunuty.ale dobehol to.

simca06022011
3. feb 2015

@denulienkad jaaaj netrap sa, ani ejho 🙂 este ma casu a bud rada :P potom zacinaju nahanacky :P ja mam ferbuarovku a naucila sa sama ist presne na velku noc :P cca 15 mesiacov... 🙂) este jasne potom nejaky cas tarbavo a "padavo" ale vsetko ok 🙂
a u nas tie ako @asocial 🙂)) Niečo na tom bude :P

Strana
z2