Rozdiely medzi deťmi, ktoré chodia do jaslí a na cvičenia a deťmi, ktorým sa rodičia venujú iba doma
Vidiet rozdiel medzi detmi, ktore chodia do jasli, na baby balance, play wisely a medzi detmi, ktorym sa venuju len doma?
Mas dojem, ze vsetky deti doma dostavaju rovnaku starostlivost? Jednak je kazde dieta ine, ale aj rodicia su rozni, cize toto nema velmi zmysel porovnavat-dokonca ani v jednej a tej istej rodine.
Neviem co je baby balance, play wisely. Nezijem na Slovensku.
Vidim velky rozdiel medzi detmi co chodia do jasli v tom ze tie deti nemaju problem medzi ostatnymi detmi na ihrisku. Nemaju ziadne zabrany sa pridat k cudzim detom. Neboja sa cudzich deti. Jasne ze aj dieta co je doma s mamou moze byt taketo odvazne a nebojacne, ale ak je dieta bojazlive a hanblive je zarucene ze nechodi do jasli.
Najviac záleží od dieťaťa, akú má povahu, lebo niektoré deti sú odvážné a otvorené, aj keď sú doma s rodičmi a niektoré, ktoré sú uzkostlivé, uzavreté sa ťažšie prispôsobujú a ani nepotrebujú toľko kontaktov, niekedy je dobre ich začať skoro a postupne socializovať, aby ľahšie zvládli škôlku.
Neviem co je baby balance, play wisely. Nezijem na Slovensku.
Vidim velky rozdiel medzi detmi co chodia do jasli v tom ze tie deti nemaju problem medzi ostatnymi detmi na ihrisku. Nemaju ziadne zabrany sa pridat k cudzim detom. Neboja sa cudzich deti. Jasne ze aj dieta co je doma s mamou moze byt taketo odvazne a nebojacne, ale ak je dieta bojazlive a hanblive je zarucene ze nechodi do jasli.
@andreatytler tak toto vobec nie je pravidlo, zavisi to od dietata. Mame v rodine dievcatko, chodila do skolky od 2 rokov a este aj v skole je hanbliva, je to proste taka povaha.
Toto je velmi zovseobecnena otazka, pretoze aj dieta, ktore nechodi od mala na kruzky, sa moze socializovat inymi sposobmi. Niekedy prave tie kruzkove deti byvaju problemove, pretoze su zvyknute, ze im stale niekto robi animatora a potrebuju neustale nejake podnety na vyplnanie casu.
My chodíme na krúžky 2 krat do týždňa, kamarátka s dieťaťom v rovnakom veku nie pretože žijú v malej dedinke kde nič také nie je a nevidím žiadny rozdiel medzi nimi 😀
Hrozne vseobecna otzka. Deti nie su nepopisany list papiera. Deti sa rodia s urcitym temperamentom. Priklad, starsia dcera odmietala vsetky kruzky, neznasala taku tu organizovanu zabavu, tak sme nechodili, na ihrisku si vzdy nasla kamaratov, nemala problem pridat sa k cudzim detom, do skolky isla 2r7m, nikdy v zivote neplakala ked isla do skolky, aj teraz na skole ma vela kamaratov, oblubena v kolektive. Je proste extrovert a to nezmenis nijako. Mladsia dcera, chodili sme na plavanie, na baby balance, do skolky isla skor ako starsia. Rana plakavala ked isla do skolky, v jasliach si nasla mozno jednu kamaratku, medzi cudzimi je ticha, v skolke sa uz trochu ostrielala, ma kamaratky, ale take ze ideme na ihrisko a ona sa prida k cudzim detom, tak to absolutne nehrozi. A nezmeni to u nej ani 200 baby balancov, je introvert a taka proste je. Temperament je vrodeny, mozes ho trochu posunut, ale iba v jeho hraniciach. Z extroverta nikdy neurobis introverta a ani naopak. Tym nechcem povedat, ze introvertovi kruzky nepomozu, pomozu, ale nikdy z neho nespravia dieta, co si bude uzivat pritomnost cudzich ludi a deti a bude ho vsade v kolektive plno.
Deti zvyknute na kolektiv su ine... ale niektorym staci aj kopa surodencov doma, to takto tazko povedat pausalne... najviac v tom veku robi povaha, aj rozvoj reci, to je prudko individualne... moji boli v jasliach ci u opatrovatelky od 1,5 roka, rozpravali aj tak neskoro.. bez plienok boli zas velmi skoro, proste tam vyvoj lepsi - tam horsi... normalne veci... kazdopadne na kruzky chodime - plavat kazdu sobotu, hudobku (len tam pobehuju pri hudbe, ziadne extra, ale ma to rad) a teda chodi mlady k opatrovatelke, ma 14 mesiacov teraz... ja to nejako neanalyzujem, chodim do prace, tak on chodi tam, tesi sa tam, viac neriesim...
No ale k otazke - dietatu ktoremu sa AKOKOLVEK venujes, vidno to... potom su deti, ktore rastu ako strom v lese a v tom veku ten rozdiel vidno, ze s nimi nikto nekresli, nikto necita, nikto nic neukaze, nic nevysvetli, nic nenauci...
nikdy som nechodila s detmi na ziadne kruzky pocas rodicaku a dnes su dvaja na vysokej skole uspesni, nie je to o kruzkoch ale o venovani sa dietatu a rozvoju jeho osobnosti
Najviac je na detoch videt, ked sa im rodic venuje doma. Uplne iny rozvoj hlavicky, reci. Vsetko toto su iba kruzky 1x do tyzdna, ktore tomu dietatu daju nacvik socializacie a zabavu na 45 ci 60min.
Hrozne vseobecna otzka. Deti nie su nepopisany list papiera. Deti sa rodia s urcitym temperamentom. Priklad, starsia dcera odmietala vsetky kruzky, neznasala taku tu organizovanu zabavu, tak sme nechodili, na ihrisku si vzdy nasla kamaratov, nemala problem pridat sa k cudzim detom, do skolky isla 2r7m, nikdy v zivote neplakala ked isla do skolky, aj teraz na skole ma vela kamaratov, oblubena v kolektive. Je proste extrovert a to nezmenis nijako. Mladsia dcera, chodili sme na plavanie, na baby balance, do skolky isla skor ako starsia. Rana plakavala ked isla do skolky, v jasliach si nasla mozno jednu kamaratku, medzi cudzimi je ticha, v skolke sa uz trochu ostrielala, ma kamaratky, ale take ze ideme na ihrisko a ona sa prida k cudzim detom, tak to absolutne nehrozi. A nezmeni to u nej ani 200 baby balancov, je introvert a taka proste je. Temperament je vrodeny, mozes ho trochu posunut, ale iba v jeho hraniciach. Z extroverta nikdy neurobis introverta a ani naopak. Tym nechcem povedat, ze introvertovi kruzky nepomozu, pomozu, ale nikdy z neho nespravia dieta, co si bude uzivat pritomnost cudzich ludi a deti a bude ho vsade v kolektive plno.
@lenka188 Je to tak, neurobí z introverta extroverta, len si introvert pomaly zvykne, že chodí do škôlky a niečo ho tam aj zaujme a tak nejako prežije. Aj syn, keď chodil do škôlky, tak rád odmietal robiť činnosti, ktoré ho nezaujímali, chcel robiť to, čo ho zaujíma, dosť s tým bolo problémov.
nikdy som nechodila s detmi na ziadne kruzky pocas rodicaku a dnes su dvaja na vysokej skole uspesni, nie je to o kruzkoch ale o venovani sa dietatu a rozvoju jeho osobnosti
@kacena4 myslím že otázka je, či to teraz vidieť na rovesníkov, nie či budú v budúcnosti študovať VŠ alebo nie 😀
@kacena4 myslím že otázka je, či to teraz vidieť na rovesníkov, nie či budú v budúcnosti študovať VŠ alebo nie 😀
@feuille ocividne si nepochopila, co ma VS s rozvojom dietata. Ked sa nebudes doma dietatu venovat, nebudes ho rozvinat, podporovat, ale napriklad budes chodit na kruzok, lebo ved to staci.. Tak tvoje dieta nemusi dosiahnut uroven intelektu aby vobec bolo schopne studovat na VS. Moze istat priemerne. Neznamena, ze nebude sikovne alebo stastne a uspesne. Len proste ked mu nepomozes rozvijat mozog v detstve, neskor to moze byt vidiet. Deti s rozvijajucimi rodicmi su ine, je to na nich vidiet uz v utlom veku.
@andreatytler tak toto vobec nie je pravidlo, zavisi to od dietata. Mame v rodine dievcatko, chodila do skolky od 2 rokov a este aj v skole je hanbliva, je to proste taka povaha.
@modrahruska Jasne. najdu sa hanblive deti co su od malicka v kolektyve a zase naopak take co su doma s mamou a nemaju problem sa socializovat, ale ak vidis na ihrisku hanblive a bojazlive dieta su velmi dobre sance ze nechodi do jasli.

Prvé dieťa nechodilo na žiadne takéto krúžky. Pred druhými narodeninami rozprávalo, bolo bez cumla aj plienky. S druhým chodíme. O 2 mesiace má dva roky. Má plienku ,cumel, a okrem mama, tata, baba, dede a zvukov zvierat nerozpráva nič. Je to o dieťati nie o aktivitách do ktorých je zapajane.