Rozmaznané 15 mesačné dieťa
Ahojte. Môj prvý syn bol pbezproblémové dieťatko, spokojné, a ked plalakl, stačilo trocha pnhosiť narukách. Ak bolo niečo nebezpečné, stačilo vysvetliť a viac to nerobil. NO teraz mám druhého syna, a neviem si s ním dať rady. Dojčím ho na požiadanie, dlho som ho nosila v manduce aj všatke, a teraz ma všetci obvinujú, že som si ho rozmaznala. Pretože veľa plače, je na mna naviazaný, nechce sa odomna ani pohnúť, nikto ho nesmie postrážiť, lebo vrieska, málokto ho môže chvílku "pobaviť". Navyše, ked mu niečo zakážem, tak ssa hodí na zem a bucha hlavou do zeme, alebo sa kotula po koberci. Ja neviem, ako na to reagovať. snažím sa ho nevšímať, no on príde ku mne, a pýta sa na ruky. Vtedy neviem odolať a zdvihnem ho, a on ma objíme, položí na mna hlávku a hladkáme sa. začal byť zlý aj na mna, napr. ked ho kojím a už mu nejde mlieko, pretože niekedy ho napadne aj po hodine, že chce, tak sa opať bud urazí alebo ma udrie. Má 15 mesiacov, a ja neviem, čo s ním....
@shira_ ved to, ja ho nedokážem nechať plakať, ale zas nechcem , a by neskôr "skákal" po hlave, napr. neviem, ako mám reagovať, ked ma capne, ved nemôžem za to, že nemám viac mlieka, ked poviem "nie", tak ma zbije zas a potom plačeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ako keby som zbila ja jeho . On je celkovo taký "citlivý", stačí sa na neho zamračiť a on potom narieka o dušu
@luciferkax urcite nie je rozmaznany zato, ze si ho nosila v manduce, ze ho kojis na poziadanie.
ja si myslim, ze preziva nieco nove, o par dni/par tyzdnov sa nauci nieco nove (chodi uz? hovori? moznoze sa zacne hrat nieco nove a velmi ho to vzrusuje).
taketo male dieta by sa nemalo nikdy ignorovat a nevsimat si ho... porozpravaj mu nieco, ukaz novu hracku, povedz co akurat robis a preco akurat nemas nanho cas, pohrajte sa spolu a vrac sa k svojej praci. ved je to krasne, ze si polozi hlavku k tebe a tulite sa. pre boha ved je to len dieta. potrebuje tu istotu pri tebe.
aj ja som nosila syna vela v satke, v manduce, dojcim nadalej na poziadanie, bezplienkujeme, spi s nami v posteli, bol na mna naviazany a bolo to dost tazke obdobie, ked chcel byt len a len so mnou. upravilo sa to a teraz vydrzi aj s ockom, vie sa s nim pekne pohrat a ja mozem ist aj do prace. je z neho velmi spokojne dieta. kojim ho aj kazdu hodinu, ked si to vyzaduje. urcite to nerozmazna!
drzim vam palce, aby ste prekonali tuto krizu, na okolie nepocuvaj - pocuvaj na svoj materinsky instinkt a venuj sa dietatu tak ako si myslis, ze je potrebne 😵 😵 . su dni, kedy dieta chce zase do manduci, tak preco nie? ja som vela krat riadila aj s dietatom na chrbate - dieta bolo spokojne a ja tiez, lebo som mala poriadene 🙂
@luciferkax a bude to aj horsie 😝
Moj druhorodeny je to iste-len s tym rozdielom,ze zacal byt mamickar až v 18m-po dovolenke pri mori- a odvtedy je na mne zaveseny,od 2 rokv mu zacal vzdor-jaci za vsetko,vsetko chce robit po svojom,reve aj za pohlad ktory na neho da daky clovek co sa mu nepaci.
Ked denne nejci 20 krat,tak je super den 😝 . nastastie jaci len cca 5 minut,niekedy ani tolko,ale zas sa toci dokola-ak raz zacne tak ho vytaca vsetko mozne aj nemozne-tada jaci ,potom chvilu klud a zas jaci .....
vnutri sa snim neda vydrza a tak sme vonku ci prsi,fuka vetrisko...
starsi syn bol tiez vzdorovity,ale aspon nejacal za vsetko a vzdor mu zacal az nastupom do skolky-mozno to bola len adaptacia na nu,neviem.
A tento mladas sa chce tiez hned mojkat a udobrovat v naruci a objatim-vtedy je ako anjelik ,no potom to za chvilu cele zacne odznovu 😲
@luciferkax ahoj, skus sa pozriet aj tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/mam-rozmaznane-trucujuce-dieta-ste-na-tom-podobne/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/co-robit-ak-sa-rocne-dieta-dozaduje-pritomnosti-matky/
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-zistim-ci-su-moje-deti-rozmaznane/
@majka1981 môjho na chrbát do manduci nenahovorím 🙂 má 12 kg, no aj tak chce byť len na bruchu, na doma mám radšej babyvak, alebo "svoje ruky" 😉 😉 lebo zas, ked vytiahne babyvak zo skrine, tak ma s ním nahána, a potom ho stamade nemôžem vybrať... ked nie e v babyvaku, tak sa radšej mojkáme na posteli
@piacere tak skoro?? u staršieho prišlo až ked sa narodil menší, mal skoro tri roky 🙂 a zas tento je taký takmer od narodenia :D takže obávam sa, že to pravé obdobie vzdoru ešte len príde 🙂 🙂
@luciferkax môj má obdobie vzdoru od 12-tich mesiacov 😅 Od roka si trieskal hlavu o zem, za všetko reve, jačí, zlostí sa až je fialový, bije seba, nás, so všetkým hádže... a takhle to máte každej den, prosím pekne, už rok... 😀 😝
@piacere si myslim ze to je skor jeho povaha-teda bude viacej emotivny cely zivot-ale vzdor este asi len cakaj-mojmu prvemu zacal az v 3 roku a druhemu v 2 rokoch. Ved uvidis sama ci to bude este "lepsie" casom.
Ale neprajem ti to samozrejme.
Ja mam uz nervy v prdeli a to vzdorujeme len 6 mesiacov. 😖 dovtedy tiez nebol baranok 😝 ,chcel vsetko po svojom,ale teraz je to vynasobene 10 krat.
náš tiež jačí, ked mu zabránim v akejkolvek nežiadúcej činnosti, vždy, keď ideme z vonku dovnútra, jačí, každý večer ked zavelím, že ideme von z vane to je čistý amok, niekedy sa hodí na zem, zobrať mu niečo z ruky to je besnota... takže jačí, ale ked chce ísť na ruky samozrejme nikdy neodmietnem, neodvrhnem, ponúknem inú zábavu alebo chvalabohu, všeliek-prsník.. to vždy zaberie. našťastie ešte nikoho nebije ani sám si nerobí zle.
toto bude asi len take obdobie, podla mna nieje rozmaznany, ked pises ako sa snazis mu vysvetlovat a aj zakazujes a ja by som asi tiez nenechala svoje dieta buchat si hlavu o zem.. treba len vydrzat, urcite sa snazis pomoct mu ako vies, neboj to urcite prejde, on pochopi o chvilku ze mliecka je menej a proste to nepojde vzdy ako on chce, len vysvetlu vysvetluj vysvetluj, a tulit sa treba, noaco ze chce byt pri tebe, o par mesiacov sa ti o tom mozno bude uz len snivat... drzim palceky

je ešte malý, nechaj to tak, naďalej ho koj, nos, pritúľ. stále si pre neho najdôležitejšia osoba, je naviazaný, ale on sa neskôr "odviaže".