icon

S mojím dieťaťom - škôlkarkou- nič netvorím.

16. apr 2020

Ahojte.
Mam dievcatko kt chodi do skolky teda trz momentalne nie. A je mi az blbo ze kazdy s dietatom vyraba tvori atd a my nic. Nebavi to ani mna ani dieta. Jednoducho vidim napr na intagrame mamicku kt kazdy den nieco tvori s dcerkou. Aj tu na MK len ja na to nesom. Moje dieta sa radsej hra klasicky s hrackami ked varim alebo peciem pride ze chce pomoct tak spolu napr pecieme ale vyroba dekoraxii a tak to je nuda. Ma 4.5 roka ...

Strana
z2
autor
16. apr 2020

Hra sa doma alebo vonku pozrie si rozpravku jednoducho nemame to ako niektori ze rezim ako v skolke. Vstavame kedy sa nam chce atd

tina7729
16. apr 2020

Niesi sama.ja mám 7rocnu čiže sa aj učíme. No nejak spolu nič netvorime veľmi málo kedy.skor mám ja zas iný problém.ako ju zvládať 😔

autor
16. apr 2020

@tina7729 tak mala ma 4.5 zahra sa sama ale u nas tvorenie ine blbosti nie. Mala si kresli modeluje atd ale aby som jej venovala cely cas to nie

daisylucky
16. apr 2020

Ak si ty spokojná aj dieťa spokojne, tak je to úplne v pohode podľa mňa.

autor
16. apr 2020

@daisylucky niekedy rozmyslam ze ci ozaj lebo tu kazdy tvori robi dietatu program a my nic

taga
16. apr 2020

Ja mám chlapcov, 3 roky a 1,4 rok a niiiiiic netvorime 😂 nikoho to nebaví, teda mladší to neriešim ani, ale ani starší nič. Max puzzle staviame, chvíľku pocarbeme farbickami a zas len auta a vymýšľať kam sa dá vyliezť a čo vyviesť 😂😉😉

veronikaszabova
16. apr 2020

Nikde nie je napisane, ze musite tvorit. 🙂
Krpec ma v lete 6 a tiez momentalne nic netvorime - ucime sa so starsim, hrajeme sa hry, sme na dvore... plus domacnost. Som rada vecer, ked mam klud. Nie este vymyslat, co budeme na druhy den tvorit. 👍🤷‍♀️🙈

janickacrazy
16. apr 2020

vobec si nič z toho nerob, určite nie si sama, ja mám 3 synov a ich nebaví žiadne kreslenie, tvorenie, vyrábanie, proste sú to chalani, hrajú sa s hračkami, behajú ako divé zvery, hrajú sa na schovávačku, lego, bunkre, vonku behajú po dvore a čo? nikde nie je napísané, že musíš s dieťaťom tvorit, najmä ked ju to nebaví, vačšinou to robia mamičky, ktoré to aj samé baví, možno viac ako tie deti, vobec si nič nevyčítaj, si dobrá mama 👍

tina7729
16. apr 2020

To v tichosti závidím 😉moja sama ako je staršia nič sama ani sa nezahrá ,keď bola mladšia to sa vedela

ceklis
16. apr 2020

My to iste 😕 nás maly sa nonstop hra s legom, stavia si od výmyslu sveta alebo je vonku na záhrade a pomáha. Kope, sadi, polieva a hra sa v piesku alebo len tak beha a vymýšľa si kadečo.
Vôbec nechce kreslit ani citat, ani nič podobne a ja mám z toho depky ako maminy dávajú na fb čo ich deti všetko doma vytvorili. Len on od malička nerád sedel a kreslil, nechcel nikdy ani knižky citat. Čo už 🤷🏼‍♀️ Snáď ho to v skolke nejako časom chytí. Ale tiež mám výčitky svedomia že nič nerobíme

luccija
16. apr 2020

Prečo sa porovnavas?keď sa jej venuješ nie je čo riešiť.Tak, ale zase niečo robite nie?staviate puzzle, Lego, čítate si.... niečo spolu.Nie každý je na takú tvorbu.Ani ja som nebola max k Vianociam, Veľkej noci či tekvice vyrezať.Ak dieťa nie je celý deň vydané napospas, že sa ma zabaviť sama, tak je to v poriadku.

luccija
16. apr 2020

To je presne sila sociálnych sietí pozeráš kto čo robí na Instagrame a potom máš výčitky😀každá mama, dieťa je ine.

aksunah
16. apr 2020

Ani so mnou nikdy nikto nič netvoril ,pomáhala som v kuchyni,v dome a v záhrade a teraz sa viem postarať o svoje deti🙂

halci
16. apr 2020

Vobec si z toho nic nerob. Ja som totalne lava co sa tyka rucnych prac, neviem kreslit ani nic tvorit, ani vyrabat, nebavi ma to. Zato starsia dcera by stale len daco tvorila, ma 8r, tak si musi teraz sama poradit. Kym nebola korona, tvorili s nou moja mama a svokra pripadne teta. Mladsiu vyrabanie nastastie nebavi, rada sa hra, stavia si lego, hra sa so zvieratkami, vie sa prehrat aj hodiny, dakedy sama, dakedy so starsou sestrou. Nevie kreslit, vsetky deti v skolke krasne kreslia, vyfarbuju, ona nic, nema k tomu vztah. Detom vela citam, rady pocuvaju, dakedy cita starsia mladsej, je to super. Netreba sa do nicoho nutit, treba robit to, co ma clovek rad.

lenka2710
16. apr 2020

Nám posielajú napríklad úlohy zo škôlky, také čoby robili aj v školke! A tiež sa tomu nevenujeme každý deň, keď máme obe náladu a je napríklad deň, keď nemusím variť a podobne tak si niečo urobíme, ale pokiaľ vidím, že všetko robím ja a malu to nezaujíma, tak to nemá zmysel! Niekedy spravíme aj 4-5 úloh a niekedy nič! Ja nie som nejaký typ na tvorenie priznám sa, ale niekedy aj motyka vystrelí! Pokiaľ je dieťa spokojne s tým co robí a ty tiež, tak nerieš! A nieje tiež ok každú minútu dieťaťu nalinajkovat a vymýšľať program, dieťa sa ma aj nudiť a vtedy rozvíja fantáziu! Vidím to na mojej, keď sa nudí, ide do izbičky a tam začne tvoriť aj sama, alebo skladať si niečo! Darmo budeš vymýšľať, keď dieťa bude myšlienkami úplne inde

autor
16. apr 2020

@ceklis a knizky ma ich plno ale zaujem? Pride niekedy ze precitat mam inak nic

autor
16. apr 2020

@luccija ako robime staviame puzzle napr ale ked citat ze niektore kazdy den nieco ine a este tak to podaju ze akoby my co to nerobime sme ini boli 😒

autor
16. apr 2020

@luccija ved toto. Oni robia a ptm depka 🤪

lenocka12345
16. apr 2020

toto sú normálne veci , ako učiteľka ti fakt môžem povedať , že sú naozaj deti čo tvoria a také , čo to chcú čo najskôr dokončiť, aby sa mohli hrať. To isté knihy , niektoré to nezaujíma niektoré nie. O pár rokov to môže byť naopak. Netráp sa blbosťami , nepozeraj instagram a užívaj si chvíle s dieťaťom 🙂

daisylucky
16. apr 2020

Niektoré ozaj tvoria, niektoré majú len taky imidž, a niektoré aj keď tvoria, možno iné veci s deťmi nezvládajú. To, že matka tvorí s dieťaťom alebo sa len tak prezentuje na sociálnych sieťach ju nerobí lepšou matkou.

sunny8
16. apr 2020

Ja by som aj chcela so 6 ročnou niečo robiť ale buď sa zmeta pre hocijakú hovadinu alebo nám dvojročná nedá pokoj a nedá sa nič tvoriť 😂 máme len zopár výtvorov odkedy je doma

6mia6
16. apr 2020

U nás sa tiež toto nerobí. Mňa to nebaví, všade je bordel, nemám na to nervy, polovicu robím aj tak ja. Keď si chcú kresliť kreslia si aj sami pripadne vystrihujú. Radšej sme vonku na záhrade.

tenerifka
16. apr 2020

Absolutne neries, neporovnavaj sa s ostatnymi, mozno sa jej nakoniec venujes viac ako ti ludia s fotkami na soc.sietach, internet znesie vsetko

lindusss2016
16. apr 2020

Vies, v com vidim chybu ja? V instagrame. Na co je dobra ta siet? Ja tam vobec nie som, ani ma to nezaujima, ale napisem ti, co si o tom myslim. Kazdy tam postuje svoje super dokonale fotky zo svojho super dokonaleho zivota. Ale tak, ako su tie fotky upravene v roznych filtroch, vyrerusovane a neviem ake, taka je aj realita tych zivotov. Kto je naozaj vo svojom vnutri stastny, nepotrebuje take nieco zdielat s cudzimi ludmi. Ja napr. s detmi tvorim, lebo milujem rucne prace a bavi nas to. Ale urcite nie kazdy den, ked je vonku pekne, radsej sme tam, tvorime, ked prsi a pod. Ale aby som davala fotky na instagram, tak to absolutne. Fotim ich diela, ale posielam ich babke, nech ma radost.

tenerifka
16. apr 2020

Moje baby stravili polovicu detstva na plazi a druhu na preliezkach, kazdu volnu chvilu sme niekde boli, nikdy som nic nevystrihovala ci nekreslila, lebo ma to nikdynebavilo, ked sme boli doma, tak sa hrali same a nemaju ziadnu ujmu

autor
16. apr 2020

@lindusss2016
@tenerifka mate pravdu asi. My sme liezli vonku od rana do vecera s kamosmi co je trz napr nerealne ale boli sme vonku. Doma sme sa zahrali s babikami legom kreslili a tu ked vidim dnes sme s malou toto tvorili a toto tvorili a este jak j.bnu tam citat ze venovanie sa dietatu je to naj. A ako ju vsetky sledovatelky chvalia do nebies 😒

lenocka12345
16. apr 2020

Z psychologického hľadiska - ak niekto cielene presviedča okolie o svojom sťastí , dokonalom vzťahu , idylke .... áno , ten človek má problém a to čo prezentuje tak nie je , samozrejme reč je o prehnaných , opakovaných postoch. instagram je fajn , ale treba filtrovať

cichlida
16. apr 2020

Nie si sama moji sa tiez zabavia sami...bud su na dvore, alebo bycikle, korcule, hoverboardy, so starsim ulohy a aj tie si chce robit sam lebo ho znervoznujem 😂😂tak len kontrolujem...mladsia rada vyraba, ma kadejake sety z lidla ale stacia jej aj noznice lepidlo a papier, ked chce pomoct pomozem ale tiez som lava na taketo veci😆tiez ma na to moju mamu ta sa s nou navyraba, ze koniec. Pritom si pamatam ze ked sme ako surodenci boli mali mama zdaleka nemala cas a chut sa nam takto venovat ako svojim vnucatam, ale vobec mi to nevadi, taktiez som mala babky a nadherne detstvo. Ale muz so synom hrava sachy ( lebo ja ich neviem😂)a ja s dcerou ine spolocenske hry aj to ich moc dlho nebavi...takze klud pokial jej venujes pozornost ci uz pri vareni pomahanie, to aj moji radi alebo lego tak je to v poriadku...my este radi prechadzky so psami

cichlida
16. apr 2020

A mimochodom moje deti uz dostali zakaz na telku, mobil a playko...mrncanie, ze sa nudia uz neriesim, poviem im nech si najdu zabavu, ze snad tu niesom od toho aby som im planovala cinnost na kazdu minutu dna a cuduj sa svete vetu "Ja sa nudim" som uz nepocula dobry tyzden 🤔

kukulienka83
16. apr 2020

Ja mám 5,5 ročného a tiež netvorime...ja nato nemám fantáziu a jeho to nebaví...tiež sa najradšej hra klasicky s hračkami a nech mu dám pokoj...

Strana
z2