icon

Seboroická dermatitída u kojenca. Ako to riešite?

cezarka7
29. sep 2010

Ahojte, mate niekto skusenosti so seboroickou dermatitídou a liecbou? Mesacny syn ma na tvaricke cervene chrastickove loziska so supinkami koze. Zajtra ideme ku koznej a pediatricka mi povedala, ze pravdepodobne nam daju hormonalnu mast co mu 100% nedam...
Ak to maju Vase babatka ako to riesite? dik moc 😉

kattulka
7. apr 2015

bioderma abc derm babysquam pomohol aj nam, o tri dni bolo po vsetkom! odporucam vsetkymi desiatimi!

opicka60
7. apr 2015

Ahojte, mam trojmesacnu dcerku, ktora ma seboroicku dermatitidu, boli sme pri koznej vo Svidniku {primarke Zelenkovej} 100 km od miesta nasho bydliska a ta nam diagnostikovala seboreu, dala nam na licka mast Fucidin a Fungicidin a na telicko Linola Fett, na hlavicku, kde ma zlte supinky nam dala salicylovy olej 1%-tny {ten fest pomohol, ma omnoho menej supiniek}, boli sme na kontrolu a mala to vyrazne zlepsene, no teraz sa jej to na tele zhorsilo, ma to hrozne, som zufala, poradte, prosim, co by jej mohlo pomoct, nemalo to niecie dieta? co pomohlo?

karin143
7. apr 2015

@alyca ja som kupovala modru indulonu v lekarni taku co pouzivaju dospeli aj na topanky ;) ale inu nepouzivaj len modru indulonu... skutocne to zabralo, a potom som tie supinky vycesavala hrebenom na topirovanie popritom ako som kojila ;) opakovala som to 3 dni po sebe a super vysledok ;) drzim palce

milota164
4. jún 2015

my sme mali podobne flaky ale nebolo to take velke , mala to aj dost suche , skusala som na to Bepanthen , ten isty co pouzivame na zadocek a pomohol, pekne premastil a po case sa koza uplne vycistila

alyca
5. jún 2015

@milota164 ahoj vyskusam ten bepanten. ja som skusala excipial-ten bol agresivny na kozicku. Modra indulona pomaha,ale strasne dlho trva to cistenie s indulonou.

tani03
5. jún 2015

Mne zistili seboroicku der. a tento krem mi velmi pomohol. http://www.pilulka24.sk/skin-cap-cream-krem-50-g
Vyskusala som fakt vselico aj excipial, nic nepomohlo. Na stranke pod produktom je poradna, treba sa opytat ci je hodny aj pre tak male deticky.

maca283
9. jún 2015

@opicka60 Ja ti odporučam levandulový krem Super pomáha na takýto typ pokožky

alyca
12. jún 2015

@milota164 ahoj, tak ten bephanen sa mi zda zatial najlepsi a chrasticky pekne idu dole 🙂

opicka60
12. jún 2015

@maca283 ďakujem, vyskúšam a myslíš od firmy Just, bo som počula, že síce je to drahé, ale účinné a nezaťažuje tak telo a organizmus

maca283
12. jún 2015

Ano ja poznam iba od nich a mam ho aj odskušany pri neterke Výrobky su drahe ale oplatia sa

spoony
17. jún 2015

Aj moja dcera keď bola malička mala strašnu tváričku a nič nam nezaberalo az keď sme našli excipial kids tak nám pomohol a teraz už rok nemá ziadne problemy.

aishinka19
19. aug 2015

Ahojte, kúpel s hipermángánu zaručí dezinfekciu kože, ktorá pri sebore je veľmi náchylná na zápaly. Stačí dotyk špinavých rúk, ránka, popálenina a je dieťa nainfikované. Pozor na to! Na to už len antibiotiká! Začne to dieťatku hnisať a veľmi zapáchať! Jemný ružový kúpeľ na 3-4 minútky tomu môže zabrániť. Keď je sebora " aktívna" tak aj každý deň. A potom veľmi domasťovať neparfemovanými krémami, mne predpísala kožná, ale osvedčil sa mi aj kozí krém, SKIN CAP ten je super.., My máme sedem mesiacov, máme ju stále, ale už ju držím pod kontrolou a čo malý náznak šupinky, hneď reagujem a liečba zaberá. Pevné nervy prajem pri nej, my sme sa skoro dostali kvôli nej do nemocnice, lebo sa nám nainfikovala v prvom mesiačiku. Nedovoľte nikomu aby vám chytal dieťa, a vy si dávajte pozor na čisté ruky, mikroranky,...

aishinka19
20. aug 2015

@opicka60 skús si prečítať môj príspevok. Nesmrdí ti to ako niečo zhnité ? Nemá v oblasti ušiek zelený hnis? Môže tam byť nainfikovaná baktéria na to treba antibiotika. U mňa kožná v Kysuckom Novom Meste by ma s tým určite poslala už do nemocnice

wextra
20. aug 2015

@opicka60 Starsia dcera mala takuto "seborku". Kozna jej predpisovala robeny ichtamolovy krem, pripadne ked to bolo horsie tak taky tekuty puder s ichtamolom - tiez robeny a robenu mast s kyselinou mliecnou. Tie ichtamolove kremy a tekute pudre som jej mastila na noc, rano som ju umyla resp. ked mala krem tak s vatou namocenou v olivovom oleji postierala a natrela tou mastou s kys. mliecnou. Uzasne to fungovalo, vzdy sa do 3 dni vycistila. Treba si najst asi lepsiu koznu... Inak za tieto maste sa ani nedplacalo - platila som vzdy iba za recept. A neboj sa, zo seboroidnej dermatitidy "vyrastie". Este ma napadlo, ze ak kojis, tak si davaj pozor na svoj jedalnicek, lebo pravdepodobne na nieco reaguje. Mne stacilo ze som len presla okolo pistacii a uz bola mala cela vyhadzana. Takze som sa aj ja snazila jest dietne a obmedzovala som najcastejsie alergeny (oriesky, cokolada, paradajky, citrusy atd).

lulu1989
27. aug 2015

@cezarka7 prosim napiste mi do spravy kontakt na toho homeopata

bambulka242
21. sep 2015

@kattulka ten krem od biodermy sa moze aj na tvaricku pouzit ci len do vlasov, dakujem

kattulka
21. sep 2015

@bambulka242 my sme to mali aj v oboci, aj tam som ho natierala...

bambulka242
21. sep 2015

@kattulka my to mame aj na tvaricke tak preto sa pytam

kattulka
21. sep 2015

@bambulka242 bol to velmi jemny kremik, ani maly neprotestoval, fakt som to davala aj blizko ociek a v pohode, takze kludne podla mna...

lulu1989
22. sep 2015

@cezarka7 Prosím Vás kontakt na toho homeopata. dakujem Vám

bambulka242
22. sep 2015

@kattulka a davala si to ako pred kupanim cca tych 30 minut a potom si to len vodou oplachla ci ako? A aj ste to vycesavali? Dakujem

kattulka
22. sep 2015

@bambulka242 ano, pol hodinku pred kupanim a potom som to umyla "umyvacim gelom" tiez z rady abc derm od biodermy, ten pouzivam ako sampon doteraz... a aj v oboci som mu to tym jemne pretrela a potom som to cistou plienockou utierala, islo to pekne dolu a z vlaskov zubnou kefkou 😅 bo nas mal velmi huste vlasy 🙂

miriamka001
22. nov 2015
Používateľ miriamka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

Moj syn mal ako maličký atopický ekzém a jediné čo pomohlo boli hormonálne maste. Kamarátka ich synovi odmietla dávať, malinký vobec nemohol spávať až nakoniec skončili v nemocnici, kde stejne skončili na hormónoch. Pokiaĺ sa používajú len občasne, pozitiva prevažujú nad negatívami a nemusíte sa ich báť

tobilasko
29. nov 2015

Dobry den.Chcem sa opytat,ci mate niektora skusenost s plienkovou psoriazou? Dakijem.

janicaopica
29. nov 2015

Mala ked mala mesiac mala taku strasnu seboreu na tvari, ze si licka rozskriabala uplne do krvi. Najskor sme mali taku hnedu zarabanu mast na predpis od koznej, ale ked nezabrala tak kortikoidny krem Afloderm. Tym sme to natierali asi 5 dni a uplne to zmizlo. Odvtedy sme mali pokoj.

zuska2001
29. nov 2015

my sme mali ako maličký vo vláskoch...dali nám salicilovú masť a excipial. Natiarala som mu to pred kupelom a vyškrabala chrastičky. Povedali nám, že vyčesať hrebienkom, ale tak to nešlo, tak som to vyškrabkala tubou od indulony - tou ostrou stranou - nebolí to. Stratilo sa to akolo 4 mesiaca a teraz máme 8 mesiacov a už máme kožu peknú. Väčsine detičiek sa to stratí. Inak natierame len detskou indulonou a na riťku sudocrem.

aishinka19
29. nov 2015

@zuska2001
Treba ale dávať pozor, aby sa nevytrhali korienky vlasov, vlasy sú veľmi jemné a chrasty držia....riadne ponatierať a potom až vylupovať 🙂

barborabl
23. jan 2016

Viem ze to ke stare ale aj aviril olejcek modry natret nechat posobit a vycesat... V oboci som to trela tamponom poradili v lekarni lacne a ucinne

karin143
23. jan 2016

@barborabl najlepsie natriet modrou indulonou vlasky, asi tak hodinku pred kupanim a nechat posobit... nam to velmi pomohlo a potom som vycesavala s mojim topirovacim hrebenom, teda uplne hustym ale len jemne 😉

gabika2580
27. jan 2016

My sme mali tiež tento problém, na hlavičke pomohol šampón BABE z lekárne ale ešte pred ním som robila obklady z čierneho čaju a dala detský púder.. Malý vyzeral akoby spadol do múky 🙂 a na tváričku excipial krém a bolo po probléme.. Ešte stále má suchu tváričku, ale už aspoň nieje červená ako semafor.. A to už riešime pomaly 3 týždeň.