Škúlenie u detí

fkata
8. feb 2018

Stretla sa z vás už niektorá so škúlením u 15. mesačného dieťaťa?
Môjmu synovi "odbieha pravé oko" a dnes nám detská očná lekárka povedala, že nič sa s tým nedá robiť, iba počkať do 3 rokov.
Riešila ste niektorá podobný problém, čo vám odporučili?

nicol21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nicol21
8. feb 2018

tak syncek je ozaj malinky pravd. asi aj preto povedala ze sa musi pockat.ja som bola operovana v 4 r. kedze sa to nezlepsovalo. bol to zdlhavy proces..vysetrenia.dlhodobe nosenie okuliari. a stastoe bolo ze ta operacia sa podarila na 1x . vraj to tak u kazdeho zial nebolo. drzim palce urcite sa nenechaj odbit a pozistuj si o tom viac.

majulcek
8. feb 2018

@fkata urcite by som nečakala a objednala sa k očnej, žiadne čakanie. Moja dcéra skulila od 1,5r,nabehli sme k ocnej odvtedy nosila okuliarky plus prelepenie ocka a dnes ma pomly 11,dioptrie minimalne, neskuli a okuliarky nemusi v kuse nosit. Takže detska nexh sa vyjadruje k tomu comu rozumie a zvysok nechaj na ocnu. Ved predsa ak sa nelieci strabizmus, yake moze dojst aj k tupozrakosti. Takze šup k očnej.

ciusinka
8. feb 2018

Je hlúposť,že sa s tým nedá nič robiť..Dá a robí sa to aj u takých maličkých deti,môjmu synovi zabiehalo jedno oko,pri vyšetrení sa zistilo,že ho vôbec nevie dotiahnuť do vonkajšieho kútika,začali sme mu prelepovat to dobre oko,aby to druhé bolo donútené sa rozhýbať..Prelepovali sme skoro 9 mesiacov a keď mal maly 2 roky a 4 mesiace mu obe očká operovali..Operácia veľmi pomohla,no nejaká odchýlka mu stále ostala,takze nosí okuliarky a ďalej na striedačku prekryvame raz jedno a raz druhé oko..Netreba vôbec čakať a treba to práveže riešiť čím skôr..

majulcek
8. feb 2018

Az teraz citam, ze to ti ocna povedala. No v kazdon pripade, navštívte ešte niekoho kto sa mu na tie očká pozrie. Poznam babatko ktore nosi okuliarky od 6tich mesiacov.

sjuzir
8. feb 2018

Nas maly bude mat dva roky v aprili a v maji nas caka operacia oboch ociek, u ocnej sme sledovany od 8 mesiacov takze nieje naco cakat...

marianita3008
8. feb 2018

Necakat.My sme tiez riesili asi od 17,18 mesiaca, prelepovali sme ocka, lebo uz bol naznak tupozrakosti (Lucka zacala skulit nejak nahle, ze z tyzdna na tyzden sa to zhorsovalo, neskulila od narodenia) nosi okuliare, teraz ma takmer 3 a pol,,momentalne uz nelepime, oko sa skorigovalo, uz aj dioptrie sa lepsia.. takze konzultovat u inej dr a riesit.

nadula01
8. feb 2018

Určite k inej očnej, moja dcéra začala škúlit okolo 2 rokov a zhoršilo sa to brutálne, až tak, že mala zrenicku v kúte. Minulý rok mala operaciu v BA, teraz je to sto a jeden. Môžeš sa pridať do našej skupiny strabizmus. Držím palce

fkata
autor
8. feb 2018

Ďakujem, určite skúsim ešte iného očného lekára.

@nadula01 My sme na tom podobne, preto mám obavy.

bibenka1991
8. feb 2018

Moja mala bude mat 15.mes a v marci ideme na kontrolu a uz jej aj predpisu okuliarky. Radsej som bola u 2ocnych lekarkach a obidve to iste povedali, takze uz som sa s tym zmierila 🤓

majulcek
8. feb 2018

@bibenka1991 vobec sa netrap nad tymi okuliarkami, deti sa tak vziju s nimi, že ich beru ako samozrejmosť potom 🙂

bibenka1991
8. feb 2018

@majulcek dufam, ze to tak fakt bude a budeme ich co najkratsie potrebovat

majusjurisophi
8. feb 2018

Nasej dcerke zacalo zabiehat lave ocko ked mala cez 2 roky.z nicoho nic... predtym pekne videla,farby,do dialky... sli sme hned k lekarke,dala nam okamzite okuliare 3 dioptrie. Dnes ma 7 dioptrie cislo 5, ocka uz su dorovnane a postupne chce znizovat. Uz vsak ostane pri okuiarkach stale😌 riesila by som to,necakajte.moze sa to zhorsit.

osminka8
6. dec 2018

@nadula01 dobry den prosim vas v akej nemocnici ste boli operovany na ocko?

nadula01
6. dec 2018

@osminka8 Kramáre, BA

dada0902
18. apr 2022

@sjuzir dobrý môžem sa spýtať moja ma 8m asik 3x sme si všimli ze zaskulila dnes som na ňu vykukla a jedno ocko jej išlo pomalšie do stredu aj u vás bolí takéto začiatky? Lebo predtým som si to nevšimla vždy pekne pozerá aj keď idem do boku hore dole tak pozrie tým smerom oboma očkami len dnes má to vylakalo keď to ocko jej išlo pomalšie do stredu ďakujem

danka56
18. apr 2022

Staršia dcéra nosí okuliare od ôsmych mesiacov. Vďaka tomu nezačala škúlit. Určite ísť za iným lekárom.