Štvormesačné dieťa mi chudne
Mám 4-mesačného syna a od začiatku bojujeme s kojením (v pôrodnici bolo mlieka dosť, ale neskôr začalo ubúdať). Synček váži 6 kg, za čo mi lekárka občas nadáva, ale doteraz aspoň priberal (hoci len pol kila mesačne). Posledný týždeň však nie že nepribral, ale schudol asi 50 g! Jeduje sa na prsníku, vždy sa trochu napije a potom už je zle. Aj celý deň je nervóznejší, často sa v noci budí. Jeduje sa však niekedy aj keď sa mu spustí mlieko, hoci len na pár sekúnd. Odsávačkou neodsajem nič, ručne trochu ide, ale málo. Čo mám robiť, mám mu dať umelé?
Nechcem, aby hladoval. Potraviny na kojenie, homeopatiká, senovku a pod. som už skúšala, ale nič nezaberá. ☹
Som z toho veľmi nešťastná, nechcem tak skoro prestať kojiť. Bojujem o to už dlho.
@monikaparson ja neviem o tom, ze by dieta u nas v rodine niekto v zivote vazil, samozrejme okrem lekarskej kontroly, kamoska co teraz rodia ako mala taku chvilku, ze si kupi vahu, ale povedala si skoda penazi nato, radsej ich minie lepsie...
@jeennyv Jasné, my sme tiež nad tým premýšľali. Dokonca aj sestrička povedala, že môžem prísť na preváženie, ale stresov som mala aj bez toho, nakoniec sme sa na to vykašľali a ani sme nekúpili, ani sme tam nechodili.
Bohužiaľ matky, hlavne prvorodičky to majú ťažké, všetci vedia všetko najlepšie. Každá matka so starším dieťaťom jej dáva rady ako to má a nemá robiť a často to robia tak, potom tak a nakoniec je to aj tak celé zle.
@katrin21 chuderka malinka.ale aspon mala mlieko od mamicky.mohli ti pomoct :(
@anakristina pomoct v com myslis? velmi nebolo v com.... mlieka som mala najprv dost, potom kedze sa len odstriekavalo, tak ubudlo po 2mes..... ale nevadi, mala ho cez tri mesiace, aj ked ku koncu uz aj s UM... aj tak som rada..... Nepomohla nam ani cievka, to bolo este horsie, lebo mala este menej sala, nemusela sa uz vobec potom snazit..... laktacna nula bodov teda.... nevadi, uz to neriesim, som stastna, ze mala moje mliecko aspon tie 3 mesiace, niektore maminy nemaju ani to stastie 🙂 Svet sa nezruti, treba to brat tak, ako to zivot zariadui.. nastastie prospieva krasne.
@katrin21 Ja som si hovorila, že bude zázrak, ak budem dojčiť aspoň 3 mesiace a vedela som, že ak by som jej šupla cumeľ alebo fľašku, tak máme po. Jednoducho niektoré deti už nechcú ťahať, keď z fľašky je to rýchlejšie a hlavne jednoduchšie, no na čo by sa namáhali (sú to múdré, malé bytosti).
@linj čakáš bábätko? 🙂 potom by som sa ani nečudovala, že malý mliečko nepapá, je dosť možné, že zmenilo chuť, zloženie a on ho takto prirodzene odmieta, tak či tak, časom by si musela prejsť na UM, teraz je dôležité nájsť to pravé, ktoré mu bude svojím zložením vyhovovať, nie každému sadne to isté 😉 😉 😉
@linj Nemohol by to byť skrytý reflux? My sme to pri malej zistili až v piatom mesiaci, ona veľa negrckala, no po kojení si grgla aj zo 3,4 krát. Spapala málo a často. Pri kojení sa vystierala, niekedy začala plakať a hlavne veľa slinila od narodenia. To sú prejavy skrytého refluxu. Keďže som to pri prvej nepoznala a druhá dcérka
negrckala tak ako pri riadnych refluxoch, tak ma to ani dovtedy nenapadlo. Ja som si stále myslela, že má koliky, ale tie to neboli.
Nechce sa mi.citat vsetko,ale tak ho prikrmuj... Moj sa nikdy neprisal, odsavala som do 5,5mes a od.narodenia mal popri mojom aj Nutrilon... A.je zdravy ako ryba,dokonca viac niez niektore.cisto kojene z okolia 🙂
Bte,nejde mu zubok? 🙂
@linj pises, ze v noci papa lepsie, ja by som vyskusala prave toto vyuzit, a skusila by som tyzden-dva kojit aspon 2-3 krat pocas noci. V polospanku bude papat pokojnejsie a aj sa ti bude tvorit viac mliecka. Cumlik, pokial je to mozne zrus uplne. Uvidis sama. Btw. 6 kg je uplne krasna vaha. Neviem, kolko vazil syncek pri porode. Ak syncek dostatocne cika (4 a viac pocikanych plienok) nemyslim si, ze hladuje. Drzim palce!

@jeennyv Naša cumeľ dostala v nemocke a už sa prisať nevedela a naučila sa. Nie, svet sa nezrúti, ak nebude dojčiť, koniec koncov je to jej rozhodnutie a jej dieťa. Len to tu proste vždyyy takto dopadne každá téma o dojčení a UM. 😀
A teda, nie naša neplakala len kvôli hladu, len tam mi tiež chvíľu trvalo kým som prišla na to, čo vlastne chce, keď prso to nebolo (ani na dudkanie). To je zasa len a len o tom, že to svoje dieťa treba spoznať a silno pochybujem, že to dokáže niekto iný lepšie než jeho vlastná matka.
A tieto váženia a stresovanie matiek pri každej poradni, to je tiež sila. U nás to bolo večne a keby niekto videl jej fotky z tej doby, tak neverí, že im do tých tabuliek nezapadala.