Štvormesačné dieťa robí prvé kroky
Ahojte. Naša malá princezna má v piatok 4 mesiace este sama nesedí ani nelozi. Ale s pomocou čiže pridržiavanim robi kroky .myslíte že je to v poriadku.ci je to ešte skoro?
@lussylujzalu nevie sediet a robi prve mroky??naco ju to ucite.ked este ani poriadne nesedi?ved sibtak moze znicit klby.
Chodí už sama aj nakupovať? Ak nie treba to riešiť s lekárom na poradni.
@lussylujzalu ahoj je to cisto reflex, nas maly to tiez robil ked sme ho tak pridrzali ale my sme ho drzali za hrudnicek a zadocek inak mozes dietatu ublizit natiahnut mu nejaky sval a pod, tak v siestom mesiaci to zabudne robit a nasledne ked uz bude na to pripravene urobi to samo. Netreba predbiehat prirodu, .
@evinkah myslim ze keby mala vyssi svalovi tonus tak by sa pri tom dotahovani do sedu prepinala do zadu a sama by sa nepritiahla do sedu... teda tak to mala nasa.
@sykorkauhliarka Vyssi svalovy tonus (hypertonia) moze byt na jednotlivych castiach tela, nie je to jedna diagnoza zahrnujuca cele telo. A ked sa dieta taha do sedu cez "brusak", tak je to vacsinou vysledok zlej manipulacie.
Ja mam rovnaky nazor ako vacsina tu pisucich, nie je v poriadku davat dieta do pololahu a tym mu dopomoct do sedu, ci ma 4 ci 6 mesiacov, malo by si samo sadnut bez pomoci, cize najprv lozit a z tejto pozicie si sadnut, cize ma este cas, takisto je to s postavenim sa ci chodzou, vsetko ma spravit samo bez pomoci, to je najprirodzenejsie...aby ste mu neposkodili, len tolko
@evinkah neviem preco sem pleties hypertoniu kde by ju malo? ked ma nohy v poriadku aj sa pritahuje... je nad slnko jasne ze dievca nemalo potrebu nic si nastudovat o reflexoch a o vyvoji bedrovych klbov...veselo malu pritahuje za ruky do sedu a zachvilu ju bude davat sedet a obkladat vankusmi...ak to nahodou uz nerobi :D
@lussylujzalu nie je v poriadku že jej dávate "dopomoc". Je to hlúposť na n-tú. Dieťa ma začať so všetkým (lozenie, sedenie, chôdza...) bez dopomoci. Môže si to odniesť jeho chrbtica v staršom veku.
Moj maly mal 2 mes. a uz vstaval a vedel sa riadne zapriet 🙂 A mal 5 mes. vedel chodit za ruky alebo v choditku. Mame aj video o tom. A proste chcel chodit lebo inac reval, sup za ruky a ides. 🙂 Ale sam bez pomoci vedel presne ako mal 1 rok 😀
........... toto dobre citam , lebo tomu fakt nerozumiem,,, je to normalne ? stvormesacne dieta a uz chce chodit, vy mate nejaku zrychlenu verziu,,,
? no akoze to moc nechapem. ved nas maly si sadol ako cca 9 mesacny prvy krat. a az potom sa zacal dvihat na nohy. hmm, vzdy ked by sa pokusil vstat tak by som.ho dala dole, kamoskin maly tiez vstaval skor, nejak v siestich mesiacoch a doktorka jej kazala vzdy ho dat dole, nedovolit mu stavat. trpi mu telicko, kostra. su este velmi krehki..
@diablikovci ty musis byt troll alebo velmi hlupa, neurazam, len konstatujem, vidis co tu zeny pisu, preco sa decko nesmie stavat a davat do pavuka a ty napises, ze si to robila a este si na to hrda. Ak nie si troll, ale realna zena, urcite si uz postrehla, ze nie si tak chytra ako vacsina ludi, tak sa podla toho aj spravaj. Radsej si nerob vlastne nazory, ale odkukavaj od ostatnych.
Klobuk dole si velmi " chytra " mater a presne z tohoto dovodu by niektore zeny nemali mat deti ... ved ty jej dobrovolne a este aj s cistym svedomim ublizujes dieta sa ani neotoci neplazi ani nic .... mozes jej pokazit chrbticu jtora jdj ostane na cely zivot mozu sa jej vyklbit bedra a moze sa stat ze uz nikdy nebude chodit atd... je velmi vela veci ako si tym moze uskodit
PS: Uz to radsej nikdy nikomu nepoved a ani v tom nepokracuj
PS2: Ked bude dospela skus jej to povedat ona ti da facku za nas vsetky !!!
@gita17 pisat si mozu. Napr. aj co je ta afera ohladom milky cokolady kolko ich ludi pojedlo a zrazu obsahuje skodlive latky ale to mamicky nepriznaju, ze to davali svojim detom. A podla toho som mala nechat revat aj 2-3 hodiny lebo on nic ine nechcel len chodit. A ako jedna mudra teta povedala vyskocim z koze ked som pekna :D
Neviem , niektore temy sa tu uz nedaju ani komentovat, lebo to uz nemozete mysliet vazne..
4 mesacne dieta stavat na nohy a ucit chodit??? Skuste sa opytat pediatra.....
Mne sa niekedy aj rozum zastavi...😀
@diablikovci spomen si na tento svoj prispevok..ked budes riesit zle drzanie tela,alebo skoliozu chrbtice
@gita17 Alebo este jeden zo zivota. Narodil sa brat a mama stratila mlieko, umele z toho len zvracal, obycajne tiez nic a mal 4 tyz. a jedine co dal do ust bola riedka krupica a puding nic ine. A teraz podla super mamiciek by mu tóto nemala davat a bla bla bla. Ale on iba toto udrzal v tele a je zdravy. Alebo tiez napr. kazdy na mna pozrie ze 3,5 rocnemu dietatu davam sunar 5 a co je natom. Ked sa niekomu nepaci nech ide.... 😎
aj ked sa malickej paci v inej polohe ako v lahu, ty pocuvni zienky a stopni tieto cvicenia v chodzi. dietatko musi dozriet samo, svalstvo musi postupne spevniet. a nehovoriac o tom, ze sa nerozvija len svalstvo, ale aj nervova sustava. napr. pri stvornozkovani, o ktore by si malicku pripravila, sa o.i. prepajaju mozgove hemisfery. mimochodom, vlastna skusenost, moja dcera bola dost rychla, ako 7-mesacna uz sama chodila aj v priestore, len pri vstavani potrebovala oporu nabytku. neurologicka nam zakazovala, vraj musi co najviac este stvornozkovat. ale co uz, dala som ju do stredu miestnosti a tap-tap, prestvornozkovala k nabytku a behala. teraz uz starsia, vynika hadam v kazdom sporte, ktory vyskusa, medaily z atletiky, gymnastiky, plavania. ale riesime napriek sportom slabsie chrbtove svalstvo, rehabilituje. dosledok iba 2-tyzdnoveho stvornozkovania.
@puklica13 Ja som ho nenutila on sam chcel. Doplazil k sedacke a uz sa chytal a vtaval sam.
@diablikovci 2mesacny sa plazil a vstaval ? 😀 ..vymen matros
JOJ to este s ňou nerobte , je malička , pozor na to.
@puklica13 moja ked prezijes uveris. Ano vstal aj ked mozno na 2 sekundy ale ano zaprel sa nohami. Aj moja dcera sa vie zapriet nohami. Lezi na chrbte a chybe sa po posteli a ako ze sa posuva nohami a ma 4 mes.
@diablikovci 😂😂😂 2 mesačný sa plazil a vstával ? 😂 Juuj som sa pobavils. A prečo si vymýšľas, veď sa len zhadzujes 😏
@diablikovci to video ako 2m sa plazi a vstava by stalo zato vidiet
to rozumnú ženu ani nenapadne....ale však, ak chceš, aby malo následky na celý život, tak s ňou cvičte trebárs aj aerobic.....len mi je divné, že stačí otvoriť internet, nejaký časopis, knihu a máš milion informácií.....a ty robíš toto...oh
@diablikovci to ze sa dieta vie zapriet nogsmi nie je nic vynimocne..aj to ked ma 4m ze sa vie posuvat na chrbte
Ale ty pises ze sa sam doplazil k pohovke a postavil ked mal 2m....ved hovorim..vymen matros
@lussylujzalu prosim ta, to je kracaci reflex ! ten by mal vymiznut prave okolo 4 mesiacov, takze ju nepodporuj v tomto a nechytaj za ruky, to nie je chodenie, to je REFLEX, ak vies, co to je 🙂 :D :D naco ju tak vobec davas?

Ja by som si ťiež na to radšej dávala pozor. Nenútila dieťa resp. nerobila s ním pohyby ani nič podobné. Má ešte jemnú kostričku, ktorá sa môže poškodiť v takom malom veku. Ak to začne robiť dieťa samo, tak potom je ten správny čas na učenie... ale inak určite nie.