icon

Štvormesačné dieťa robí prvé kroky

lussylujzalu
30. nov 2016

Ahojte. Naša malá princezna má v piatok 4 mesiace este sama nesedí ani nelozi. Ale s pomocou čiže pridržiavanim robi kroky .myslíte že je to v poriadku.ci je to ešte skoro?

Strana
z8
region
25. jan 2017

Ahojte mamicky.Mam 5 a pol mesacnu dcerku,chcem sa spytat ci ju uz mozem tahat za rucicky do sedu,alebo davat do rohu gauca?Lebo rodina mi vravi,ze ona uz ma sediet.Dakujem

region
25. jan 2017

@erikavesela Dakujem

erickatt
25. jan 2017

@region v žiadnom pripade. Rodina nech nemudruje. Sediet ju nedavaj

erikavesela
25. jan 2017

@region
Nedaj sa ovplyvnit rodinou...kazde dietatko je ine...moje sice v tomto veku uz same sedeli, ale nikdy som ich do toho nenutila,.jednoducho mali na to vyvinute svalstvo a tak to vedeli, ale davat dieta do pasivneho sedu je zle, moses mu tym poskodit chrbticu a za rucicky do sedu tiez nie...dieta pride na to same ako sa ma posadit...jedny najprv stvornozkuju a z toho idu do sedu...moji sa plazili a akosi sa im podarilo sa "posadit" na bok...do akehosi sikmeho sedu..potom preniesli vahu a uz sedeli...takze, nechaj to na babo...ono same vie kedy je jeho cas

region
25. jan 2017

@erickatt dakujem,nechcem,aby sa jej znicil chrbatik

bubu2501
25. jan 2017

@region netreba pocuvat reci rodiny, ze uz ma davno sediet. Podla mna somarina.... kazde zdrave dieta sa nauci sediet aj bez pomoci druhych a nauci sa to vtedy, ked je na to pripravene aj jeho svalstvo. Moja mala mala zakaz sedienia zo zdravotnych dovodov, nemali sme ju davat sediet a mali sme jej aj v tom branit. No bola dost aktivna a naucila sa to aj napriek tomu,ze by sme ju dali sediet co i len raz.... naucila sa to bez akejkolvek pomoci, bez natahovania ruciciek,alebo opierania sa o nieco. Proste prisla na to sama a ozaj ani raz sme ju neskusali davat posediacky. Urcite pre dietatko je lepsie, ked ho netahaju za rucicky a neopieraju o nieco...deti sa tak sice sediet naucia, ale sedia pasivne-nedokazu sa posadit same a sedia len vtedy, ked ich posadite vy...... ked nechate dietatko nech sa posadi, ked je jeho cas,tak jeho svaly su v tom case uz dost silne na to, aby sedelo rovnejsie, nehrbilo sa a nenicilo si tak zbytocne chrbticu......mam kamosku,co ucila malu sediet, ked bola malinka, bola z tych lenivejsich babetiek,co nebola moc aktivna......sediet sa sice naucila a sedela sama, no nedokazala sa sama posadit.......a potom museli chodit na rehab. aby sa ich mala naucila aj sama posadit a nie iba sediet. V konecnom dosledku sa jej mala naucila aktivne sediet-sama sa posadit este neskor ako moja mala... Ozaj je zbytocne pocuvat reci rodiny, kedy ste vy,alebo ine deti vedeli sediet......naucit sa to nauci a pre jej zdravie je lepsie velmi neurychlovat.... Mam dalsiu kamosku,co ucila malu sediet, ked bola malicka, strasne chcela aby skoro sedela....a teraz prichadza do puberty a chodi zhrbena ako stara baba.......cosi je urcite v genoch,ale cosi clovek ziskava uz od malicka... Urcite pockajte kym bude mat mala ,,vytrenovane,,svalstvo a ona sama bude vediet, kedy je ten spravny cas a posadi sa. Nauci sa to naozaj velmi rychlo.....a ak sa vam cosi nepozdava,tak si radsej s nou skocte na ku doktorke na rehabilitaciu, ukazu vam cvici a tie jej spevnia svalstvo a uvidite ako sa vam rychlo sama posadi....no pokial je zdravucka,tak to zvladne aj bez cvicenia 😀

region
25. jan 2017

@bubu2501 dakujem.Ja si tiez myslim,ze ju do toho nemam nutit ved nema este ani pol roka

bubu2501
25. jan 2017

@region presne tak, zabudnite na reci ostatnych a nechajte ju vyvijat sa svojim tempom. Ozaj kazde dietatko je ine, jedno sa nauci chodit v 9 mesiacov, ine v roku a pol....dolezite je, aby isli svojim tempom. Ved aj my sme kazdy sikovny na nieco ine....jeden je sikovny na sport, dalsi vie pekne malovat, inemu zase ide matematika.....kazdemu cosi ine. Vasa mala sa sice nenaucila sediet hned medzi prvymi....a co? ved kto povedal,ze z nej este nevyrastie druhy Einstein? Moze zase v inom predbehnut deti,co sa naucili sediet mensie. Urcite nic neurychlujte, ma svoje tempo a musi ist podla neho.... a kebyze sa cosi nezdalo, skocte si na rehab., nech ju kuknut a uvidite.....dakedy staci par cvikov a deti sa to naucia velmi rychlo. No vasa malicka ma este cas, dost casu na to,aby sa to naucila aj bez pomoci 😀

lavinis
25. jan 2017

@region nie, nedavaj, rodinu nepocuvaj, pokial nemaju diplom z mediciny samozrejme...co teda zrejme nemaju, ked ti takto radia. deti sa bezne posadia same okolo 6-7 mesiaca, ma kopec casu

lubako
1. máj 2017

@zuzuliatko123 ahoj. Toto je mimo temu- mozes mi napisat odkial mate to puzzle na zem? Je naozaj krasne a vyzera take strukturovane, ze aj masiruje nozicky dietatka. Vdaka

zuzuliatko123
1. máj 2017

@lubako teraz neviem ci myslis tu podlozku na ktorej stoji alebo tie puzzle , co su dalej 🙂 k puzzliam - palec dole 👎 uz nikdy viac a podlozka je uplne TOP , nas stala cca 20e. My sme ju kupovali v LMv aquababy, neviem odkial si. Skus kuknut net, napr. https://www.maderna.sk/penove-podlozky/detske-p...

dada7701
1. máj 2017

Moja dcérka si sadla 1x keď mala 8 mesiacov,doteraz to mám pred očami 😉 samozrejme sama....nič netreba siliť...a to je teda riadny hurikaaan...neobsedí 1sekundu,bude mať 4 🙂

mastato
1. máj 2017

Je to veľmi smutné ako sa niektoré mamičky vyjadrujete. Matroš a dať si facku..Si myslím že sa dá slušne napísať aký máte názor. Mamička chce radu nie odsúdenie. Po 14 rokoch mám dieťatko a hoci mám 20 a 14 ročných synov, tiež sa rada niečomu priučim.

vydrnik
1. máj 2017

Nas drobec sa posadil ako 9 mesacny a sam chodil ako 15 mesacny

Strana
z8