Susedia nám búchajú
Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.
@siska53 Ono je to vsetko otazkou tolerancie a respektu. Isto, ze su deti zivsie a pokojnejsie. A susedia musia zniest isty druh hluku, od deti obzvlast. Nikto sa doma nevznasa a urcite sa nam dari hadzat veci na zem. A to je v poriadku, to je ta cast tolerancie. Respekt je ale to, ze vecer uz proste dietku nedovolim lietat hore-dolu.
Alebo teda nech sa so susedmi snazi dohodnut, poriesit, ospravedlnit, najst nejaku strednu cestu. Lebo princip "do 22:00 mi mozu vyliezt na hrb" este ziadnemu spoluzitiu nepomohlo.
Moje dieťa o 8mej spi... čiže behačky nehrozia ani búchajuci susedia. Spala o 8mej keď mala rok a spi o 8mej aj teraz keď ma skoro 7... A je po probléme. Nelieta po byte ani to nikdy nerobila. Okolo 7mwj/ aj skôr/ sa okupe a už je kludovy režim. A vždy bol. Cez deň teraz už pred vystrája, ale už sme v dome a aj tak ju brzdil, že toto nie. Môže si energiu inak vybijat. Hrať sa na koberci a pod. Mali sme susedov čo po byte dupali a deti sa im cez deň korčuľovali po byte, ešte aj vysávač mali daaky divný. Počuli.hobsj susedia ešte pod nami 🙂 treba izolovať podlahy, v prípade rekonštrukcii už na to myslieť, teraz pomôžu trochu koberce a zmeniť režim a prístup. Aj keď neviem ako môže 2r dieťa v ponozkCh dupat tak aby to rušilo susedov... veď to nedupe ako slon, či? Skôr krik alebo padanie veci na plavacku...
@anjika42 poviem ti...premkla ma uzkost ked som si precitala tvoj prispevok. Poznam to- z opacnej strany, zo strany dolnych susedov. Sme s manzelom mladi, ja som pracovala z domu a mala som psychicky narocnu pracu na oranizaciu a manzel pracuje na smeny, vela krat vstava o 4:30 rano a popri tom studuje VS. Vzdy sme boli ,,vzorni susedia,,. Ziadne zurky,hluk sme nerobili, s nikym sme nemali konflikty. Az tu zrazu jedneho dna sa z bytu nad nami zacal ozyvat buchot a dupot..az nam dunel cely strop. Najpr sme to neriesili kedze to bolo cez vianocne sviatky, mysleli sme si, ze susedia nad nami maju nejake vacsie navstevy a nahanaju a im tam deti. Neprestalo to ani v januari.. snazili sme sa to vydrzat este asi dalsi mesiac, no raz nam uz praskli nervy a manzel vybehol hore riesit to. Otvorila mu mlada susedka s asi dvojrocnou slecnou na rukach. Je to neuveritelne, ale to male mrne ked skakalo a tancovalo a nahanalo sa, tak cela ich podlaha- nas strop sa otriasal. Kupili koberce, kupili penove podlozky..bolo aj u nas- prisiel jej otecko kym mama hore s malou tancovala a vypocul si to... snazilo sme sa obe strany, dohadovali sa cez smsky kedy ide manzel po nocnej spat, kedy sme my prec, kedy su oni prec...poviem Ti, bolo to trapenie pre obe strany. Ani po roku sa to nemenilo a my sme cele dni nemali pokoj..ja som nedokazala z domu pracovat a nedokazali sme si doma ani odpocinut. Museli sme sa odstahovat:( Teraz byvame na najvyssom poschodi a mame svaty pokoj, uplne tichucko zo vsetkych stran. Ale ticho tu uz dlho nebude..o mesiac cakame prirastok🙂
Neviem ti nijako poradit ako riesit situaciu..chapem aj vas, este viac chapem vasich susedov a ver ze ked buchaju tak im uz tecu nervy, mozno si aj poplacu, ponadavaju, pohromzia a nie je im to nic platne- bezvychodiskova situacia pre obe strany.
@anjika42 pani nad 50 rokov? Moze byt kludne vdova napr. Ak ma nejake vnucata iste vie, ze male deti behaju. Viem, je rozdiel prejst po byte a bezat tak, ze dieta " dupe" . Inak tiez si myslim, ze 2 rocne dieta by uz malo o 20 tej vecer spat, tak dlho byvaju hore prvaci ZS nie tak male deti ale to je na inu temu. Mozno spava dlho na obed. Predpokladam, ze do 22 hod.to dietatko nebeha po byte hore dole.
Také malé dieťa má mať režim, vecera, okúpať, do postele, a ten režim ma zariadiť rodič. Môj 2 ročný bol už dávno o 8 v posteli, do polnoci je spánok najkvalitnejší, teraz ma moj syn 8 a tiež je cez školské dní o 20:00 v posteli
Zúbky mu vyšli bez plaču, ani koliky nemával, ako je to bežné u iných detí, od tretieho mesiaca spáva pekne, bez plaču..ešte mesiac dozadu chodieval po byte s autíčkom, to mu teraz dovolím iba cez deň, keď predpokladím, že suseda nie je doma a max 5 minút
Moja ma 5 rokov a o osmej je uz v posteli.A nasa zlata pani suseda,ked dcera cez den buchala a dupala,tak povedala,ze nevadi,ved aj oni mali male deti 🙂
A plne chapem aj tvojich susedov,ze chcu mat vecer klud.
ale ja som v príspevku napísala, že behá večer hlavne vtedy, keď v ten deň nekakal - aj mačka mi vtedy behá, keď chce kakať - ale ju našťastie nepočuť - mám ho teda priviazať, alebo urobiť bububu, nech teda sedí a nech ho radšej bolí brucho, keď nekakal?
o deviatej si dá mlieko, potom si umyjeme zuby a ide spať
Ty nič....ak majú problém nech sa odsťahujú do rod.domu. keď nerešpektujú fakt že v panelaku býva viac rodín. Kľudne im toto povedz🙂 náročky to nerobis a dieťa je dieta
@anjika42 O 9 uz spi a s autickom sa moze hrat 5 min denne a aj tak Ta tu idu kritizovat za to ake mas nevychovane dieta, ktore nerespektuje zakazy a Ty si zla matka, lebo nema rezim. Smutne. Mne skor pride, ze si susedou sikanovana vo svojom vlastnom byte, ked musis riesit, ci je, alebo nie je doma, aby sa mohol cez den pohrat 5 min s autickom. Ja som tiez celkom citliva na zvuky, ale vycitat niekomu, ze mu o 8 vecer beha po byte dieta je naozaj celkom z cesty.. myslim, ze si spravila dost, aby si susedom vysla v ustrety. A uz len tym, ze to riesis je vidiet, ze Ta to trapi, ale proste tieto zvuky neeliminujes aj ked sa zblaznis
Tak nasej malej zas sem tam nieco padne. Samozrejme.vzdy zrovna na ten mini kusok podlahy kde nie je koberec a sused pod nami vzdy nervovy zachvat. Bude mat 2.r a tiez som zufala. Vsetko jej chudatku.len berem z ruk ale.neda sa to nonstop byt pri nej. A tiez sem tam capne ked bezi jasi sa ale tak je to dieta a nie je sedavy typ nooo 😂 tiez sme skoro cele dni vonku a uz teraz sa obavam co bude v zime 😭
@anjika42 vymen podlahy a je to
Pod podlahu poriadnu izolacku, podlahu urcite viac nez 5 mm a koberce. O osmej spat. Poslednu radu ked si osvojite, budes mat o starost menej v buducnosti (napr. ked bude skolkar a ty pracujuca mamina), o osmej je fajn cas na to, aby uz dieta lezalo v postielke. Ked ma problem s kakanim, skus masirovat brusko, davat teply cajik, slivkovu stavu.
ludia uvedomte sa, ze ked vam dieta o 20.00 spi a nebeha po byte tak to
nie je vasa zasluha, ale fakt ze mate stastie na poslusne jednoduche dieta. nie kazdy mal take stastie 😀
tvoji susedia musia respektovat male dieta, ktore sa pohybuje, place atd. Ak sa im to nepaci, mozu sa odstahovat.
@admet aj deti treba od malicka ucit a viest k tomu, ze aj iny maju svoje potreby a oni same niesu pupkom tohoto sveta...
@nelinka2009 dvojrocne dieta asi tazko. To ide az u tych vacsich.
Mlátiť deti sa vraj nesmie, keď mu capnem po zadku, tak sa ešte na tom zabáva a mám na neho kričať? To bude potom hlasnejšie ako jeho behanie. A nemala by som sa stresovať (som cholerik, je to ťažké), lebo mám rakovinu
@admet no ked to aj autorka vnina takto, yak sa niet comu divit... Fakt je, ze take male dieta ma yz o osmej hajat a nie este skakat
@anjika42 a prave preto aj ty sama potrebujes doma klud... Teda nechcem poucat... Ale tu ine nez vychovne pravidla nepomoze.
https://www.urbia.de/magazin/recht-und-finanzen...
tu je vysvetlene, co je napriklad v Nemecku pripustne. Susedia nemaju pravo sa stazovat na bezne prejavy deti.
@admet otazka je co je bezny ptejav...
@meluela nemyslím, moje dieťa sa tiež navymyslalo až-až.. ale inú šancu nemalo ako späť lebo nik nediskutoval a cesta z postele nebola.
@nelinka2009 precitaj si v clanku. V Nemecku by si to mala velmi tazke 😉

@janinah do prace mi to trva 17min, to za to ticho stoji 😉