icon

Trojtýždňový synček stále plače

szisza87
1. okt 2015

ahojte, mám taký problém s mojim synčekom, má 3týždne, a stále plače, neviem dovod plaču. nakolko ho neviem kojit dávame mu umelé mlieko. Najprv sme mali Bebu, ale stále plačkal, tak som si myslela že mu to asi nebude dobré, tak vyskusali sme Nutrilon comfort na bolavé bruško, to bolo o nieco lepsie, teraz máme Nutrilon pronutra klasicky a zase od toho nevie sám od seba sa vykakat.Vidim na nom že sa trápi, a plače.. Skusali sme uz vsetko, dali sme ho na brusko, hladkali chrbátik, brusko, cvicili s nožickami, dala som mu napapat, okupali v teplej vode,a ked si myslim ze vsetko je ok, tak z nicoho nic zacne plakat.. Kupili sme aj rekt.rurku s pomocou toho sa uz viackrát kakal, ale dnes vecer uz ani to nepomohlo. Hojdali sme ho na rukách.. uz asi vsetko mozne a stale place.Uz som zufala, neviem si poradit a som smutná z toho ze vidím ze sa malí trápi.Uz aj ja placem z toho..Mám pocit ze som zlá matka, že sa neviem postarat o svojho syna.. ☹

Strana
z2
sardinka333
2. okt 2015

Ono tie antikolikové kvapky tiež treba poskušať....niekto vychvali sab simlex, espumisan...a druhy povie ze vyhodne peniaze...ja mam coli prev a neviem čo pomohol fakt...dala som ten, rurku, nožkami cvičila, nosila som na rukách tu hodinku a potom zaspala, tak čo ja viem čo to pomohlo?

sardinka32
2. okt 2015

@szisza87 U na v oboch pripadoch pomohla jedine rurka...nic ine. Vetry vysli von a bol klud.

rose32
2. okt 2015

@seahorse27 ja si nemusim citat ...viem co pisem ono place lebo je este naucene v brusku byt!a autorka skusala vsetko mozne tak podla mna to brusko nebude ale asi vyzaduje este cajik ..treba skusat aj to a pot.aj ist doktorke skuska neublizi na 2lyzicky....prvu dcerku som mala placlivu tiez do mesiaca ale prisla som na to a pot.bola kludna jasne ze kazde diatatko je ine teraz co mam malinku bola super doteraz aj je,celu noc spavala bala som sa ze to budem mat tazke ale nemala som ziadne problemy,,,mozno to bude tym ze ked som bola tehotna som veela jedla ovocia hlavne jablka...pri prvej som si dala zalezat s mliecnymi vyrobkami kedze som nelubila ani nelubim mlieko casom som niekde docitala matky co su tehotne co prehanaju s pitim mlieka mavaju koliku deticky a aj tak bolo svagrinka velice mlieko pila mojmu som vravela,ze bude placliva akurat sa to tak aj stalo teraz v marci bude mat 2 roky a maju s nou problemy....nepisem aka som mudra nie som ale rada pomozem aj ked sice som sluchovo postihnuta...prosim nespominajte ma len si precitajte a nepotrebujem diskutovat.dakujem

janulik2008
2. okt 2015

My sme mali nutrilon normálny potom ha potom franc mlieko a nakoniec sme na bebe ... a mame dr brown fľašky ... a davali sme sab simplex

janulik2008
2. okt 2015

@rose32 sestra nepila mlieko a malá mala koliky

rose32
2. okt 2015

@janulik2008 nemusi byt len mlieko ale aj mliecne vyrobky a mucne jedla...pisala som feniklovy cajik treba dat alebo kupit take nieco ako korenie fenikel aj z toho sa da caj urobit...treba sledovat vsetko a prist na to...a uz pisem nediskutujem..piste si vy ja som dala len radu nic voac a nemam zaujem tu uz pisat s nejaku

sardinka333
2. okt 2015

tráviaci trakt novorodenca je nezrelý a citlivý takže dovody prečo ma dieťatko koliky - tých je milion x u kazdeho dieťatka moze byt pričinou koliky niečo ine, resp. niečo ine mu škodi.

rose32
2. okt 2015

@sardinka333 suhlasim s tebou

mimla
3. okt 2015

@cecil36 Myslela som tým to, že aj v umelom mlieku je laktóza. Čo s tým má kravské mlieko? No umelé mlieko sa vyrába z toho kravského. Mne tá veta prišla celkom jasná. Intolerancia na laktózu je pomerne častý dôvod plaču novorodencov. Tak som to spomenula, ako jednu z X možných dôvodov plaču. Preto som do vety vložila slovo "napríklad".

cecil36
3. okt 2015

@mimla ano,ale v tom pripade nie je vhodne ani materske mlieko, lebo ako pisem obsahuje viac laktozy ako kravske...

stolvertka
3. okt 2015

Kazdy detsky lekar vam povie, ze detske koliky su do troch mesiacov pomerne castym javom.My sme davali nutrilon ha, kvapky espumisan..raz pomohlo, inokedy nie..skus este pomasirovat brusko okolo pupceka proti smeru hodinovych ruciciek a pocvicit s nozkami..no ale aj tak by som isla po radu k lekarovi, neni to ziadna hanba..

mimla
3. okt 2015

@cecil36 Ak si prečítaš môj príspevok, nikde nepíšem, že sa má vrátiť k materskému mlieku. Len to spomínam ako možnosť komplikácií. A tiež, že je vhodné riešiť zdravotné problémy s pediatrom. Môže doporučiť bezlaktózové mlieko.

elis1985
3. okt 2015
Používateľ elis1985 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od elis1985.

Niekto plače viac, niekto menej, to prejde, určite sa to zlepšuje už aj teraz

cecil36
3. okt 2015

@mimla ja som reagovala na vetu, ktoru si napisala za intoleranciou laktozy a to: predsa je to len kravsne mlieko co v tomto kontexte nemalo zmysel. A ano, terba ist k pediatrovi, aj ked nas si hadzali kade tade vsade s odpovedou kolika prejde do 3 mesiacov, kym sa malemu v 8 nezauzlili crievka kvoli intolerancii laktozy.

0902563784m
31. jan 2017

Zdravím dievčata viem že to ti nepatrí ale chcela by som sa opýtať mám synčeka zachvílku 3 mesiace niekedy ked zaspinakava abo spinka sa tak ako keby zajakne tak nehlas neviem ci mu slinka zabehne alebo čo to je ale zlaknem sa vždy nieje to často stalo sa vám to? Ďakujem

Strana
z2