Trojtýždňový synček stále plače

szisza87
1. okt 2015

ahojte, mám taký problém s mojim synčekom, má 3týždne, a stále plače, neviem dovod plaču. nakolko ho neviem kojit dávame mu umelé mlieko. Najprv sme mali Bebu, ale stále plačkal, tak som si myslela že mu to asi nebude dobré, tak vyskusali sme Nutrilon comfort na bolavé bruško, to bolo o nieco lepsie, teraz máme Nutrilon pronutra klasicky a zase od toho nevie sám od seba sa vykakat.Vidim na nom že sa trápi, a plače.. Skusali sme uz vsetko, dali sme ho na brusko, hladkali chrbátik, brusko, cvicili s nožickami, dala som mu napapat, okupali v teplej vode,a ked si myslim ze vsetko je ok, tak z nicoho nic zacne plakat.. Kupili sme aj rekt.rurku s pomocou toho sa uz viackrát kakal, ale dnes vecer uz ani to nepomohlo. Hojdali sme ho na rukách.. uz asi vsetko mozne a stale place.Uz som zufala, neviem si poradit a som smutná z toho ze vidím ze sa malí trápi.Uz aj ja placem z toho..Mám pocit ze som zlá matka, že sa neviem postarat o svojho syna.. ☹

rondicka
1. okt 2015

Asi bude mať koliku ,treba zájsť k Dr.,sú na to kvapky,inak koliky zväčša trvajú do 3 mesiacov,nič nepomôže,masírovať, +kvapky,,nemiešať mliečka,dávať len 1 to isté,😞

misaha
2. okt 2015

Nevies kojit?...nechapem?...

suldenka
2. okt 2015

Ahoj to kojenie si ako dlho skusala nevie sa ti prisat na prsnik ci?,moc tomu nerozumiem ze nevies kojit🙂 Hlavne trpezlivost pri takom drobcovi vsetko sa da laktacnu si neskusala kontaktovat?ved v porodnici ti museli ukazat ako sa koji🙂 no ked striedas tolko mliecok neni to dobre moze mat koliku bolesti brucha to je rozne ved chod ku detskej dr ta ti poradi alebo jej zavolaj ked nevies co robit 😉mi sme tiez mali bebu ta nam nerobila dobre potom nutrilon vracal od neho vkuse az nam sadol sunar comfort a krasne kakame od vtedy nemame ziadne problemy rektalnu rurku sme nikdy nemuseli pouzit chvalabohu ale zase kazde babo je ine hlavne nestresuj a skus sa poradit s detskou lekarkou urcite ti poradi drzim palceky vsetko bude dobre len to chvilu potrva prve mesiace su najhorsie ale da sa to zvladnut🙂

rokkisu
2. okt 2015

Ma koliky. tie 3 mesiace treba vydrzat. My sme davali espumisan. Ma iba mechanicku funkciu,rozbija tie bublinky v crevach a stolicou sa vyplavi von,takze je bezpecny. Nutrilon zapeka,z mojich skusenosti bol najlepsi hip bio (ale to az v ramci prikrmov).Dobre by bolo rozbehnut mliecko. prikladat maleho aj kazdu pol hodku a dieta sa aj pri tom ukludni. ak by sa ti podarilo rozbehnut mlieko,treba si davat pozor na stravu(nejest nic so zrnkami,supkami,tazke jedla a pod.) aby maleho nedulo. rektalna rurka pomohla i nam,ale treba ju pouzivat co najmenej az sa da,aby crevko nezlenivelo. Drzim palce, u chlapcov je to velmi caste. Len vydrzat.po 3 mes.to prejde.

zdena12345
2. okt 2015

Ja som mala s kojenim problém. Neviem, ako si na tom ty, ale my sme sa prebojovali k úspechu a kojila som do 14 mes a z toho 2 mesiace znova tehotná...Prvý krát som zaačala kojiť ak sa narodil a nešlo to, tak sa naučil na flašku- takže boj ho to odučiť a potom som 1 x stratila mlieko zo stresu a 1x po zápale. Zakaždým odznova. Toto bude znieť pragmaticky, ale každá samica (zviera, človek) ak sa stimuluje, tak začne púšťať mlieko. Je to prirodzené. Tak či by sa predsa len nedalo to kojenie. Je to najlepšie. Najmenej z toho boli bruško.
Espumisan alebo sab symplex- ten je koncentrovanejsi a na predpis len za 1e
Ďalej rektálne rúrka je najsamsuper vec, i keď ma tu mnohé odsúdia... Zrejme nezažili čo my. Niekedy to trvá dlhšie a je treba i pomoc druhej osoby ak sa bábo vrtí. Ideálne, ak sa nie len vyprdí, ale i vykaká. Potom sa mu vie krásne ulaviť a prespí i pár hodín. Hlavne vela mastiť.
Ešte by možno stálo za to vyšetrenie na reflux. Nám malý ešte i teraz začne z ničoho nič plakať a ono to chudiatko trápi, že sa mu vracia strava do pažeráka. Nám teda grcal hrozne. 5-10 denne totálne ogrckaný, prezliekať.. o domácnosti ani nehovorím. Najviac mu to začalo asi v tom 3 týždni.
Boj to bol hrozný. "Lieky", čím sa rieši reflux zahusťuje, takže sa nemohol vykadiť a tým pádom plakal že sa nevie vykadiť, napínal sa a stejnak grckal... No večný kolotoč. Takže ostali sme len pri tých bežných opatreniach refluxu- hlava hore, odgrgnuť, nenatriasať (ani na rukách, ani v kočári).
To moje kojenie bolo vyslovene len pre jeho zdravie, lebo umelé mlieko mu i teraz robí veľmi zle. Jeden týždeň nekojím a vreští nám celé noci. Kŕče v brušku. Hnačka a na to zápcha. Inak ešte ak mával moc tuhú stolicu a kojila som, tak som jedla melón alebo jab´´lčko- či by sa nedalo vyskúšať málinko jablčkovej ´tavy do mliečka?

seahorse27
2. okt 2015

Ked nevies kojit, tak si odsavaj a davaj z flase, ja som tak fungovala 7 mesiacov pri oboch detoch. Este celkom dobre nechapem, preco ste mu vymenili Nutrilon comfort za obycajny, ked mu ten comfort vyhovoval 😲 Davajte mu do mlieka kvapky Espumisan L - davkovanie podla príbalového letaka a probiotika. Mozne je, ze ani potom to neprejde...bohuzial u chlapcov velmi casty problem. U nas to skoncilo az po 4. mesiaci a to pil moje mlieko, s kakanim problem nebol, len tie bolesti a naduvanie...S dcérkou sme takyto problem vôbec nemuseli riesit, proste je to chlapcenska specialita.

moha123
2. okt 2015

Ja mam 11tzdnove dvojicky, zazila som to iste. Mlieko si odsavam a raz denne aj prilozim ked su zli. Markovi musim davat len svoje mliecko a oliverkovi davam nutrilon v kombinacii so svojim mliekom.
V kazdom pripade davam do kazdej flasky SAB SIMPLEX a COLIPREV. Coliprev je na koliky a zabralo nam to cca po tyzdni uzivania. Coliprev pomaha stravit resp spracovat laktozu.
Odporucam kupovat cez net www.pilulka24.sk, tam ho maju za 12,40 eur. Insk stoji rozne ale max do 14,50 eur. Tak isto davame este aj probiotika Biogaia.
Mlieko mi dr neodporucala menit,ze su vsetky na tej istej baze.
Dufam, ze som ti pomohla. 😉

sardinka333
2. okt 2015

@szisza87 hlavne sa upokoj!!!!!! Klud...neexistuje, ze si zlá matka, každá matka je pre svoje dieťa tá najlepšia. Teraz si ešte pod velkym vplyvom hormonov a preto si aj rozladena. Len mi príde že si už dopletená, vynervovaná... 🙂
Ak mu robilo dobre mliečko Nutrilon Comfort tak načo si ho menila? Chlapci mavaju s bruškami problém. Ustál sa na jednom mlieku a skus nejake kvapky na bruško, niekedy ich treba davať aj dlhšie aby začali zaberať. Ja som davala malej aj probiotické kvapky pre deti ked mi večer vyplakavala. Proste človek skuša. Chce to aj trpezlivost a vydržať. Na najbližšej poradni sa určite porad s doktorkou.
A hlavne sa nenechaj deptať rečami o kojení od super matiek. Ak chceš skusit kojit tak si zavolaj laktačnu nech ti to ukaze a ak nie tak nič sa nedeje, tvoja pohoda je velmi doležittá lebo ak ty budeš nervozna a podraždená tak nečakaj kludné, spinkajuce, usmiate bábätko. Zvládneš to, to je len teraz na začiatku taký záhul ale každým dnom bude lepšie.

bianca
2. okt 2015

v prvom rade.maly ma 3 tyzdne a uz pijete 3tie mlieko.To sa nesmie.Minimalne menit.Ked mu vyhovoval Nutrolon comfort preco si menila?Rektalna rurka je to posledne po com by si mala siahnut.Strasne rychlo sa na nu zvyka a potom si babo nevie ani prdnut bez nej.Vsetko konzultuj s lekarkou.Proste mas narocne dieta,davaj mlieko ktore mu sedi a neexperimentuj

babulka82
2. okt 2015

@szisza87 nie si zla matka a ani nemaš zle dieta. No asi ta nepotešim 😀 Ja som vyskušala všetko možne od kvapiek ,nosenia,ukludnovania ,kočikovania,proste moje dieta hučalo vždy a všade ,teraz ma a 2 a pol roka a tiež pomerne dost huči za každu kravinu,ale už som si na to zvykla a beriem ho tak .Ja radim ukludnit sa a vydržat ! 🙂

alaguema
2. okt 2015

@szisza87 pokúšaj sa kojiť. Prikladaj každú chvíľu a aj keby to nešlo, tak maj bábo pri kŕmení priložené na sebe koža na kožu, aby cítilo kontakt. To ho ukľudní takmer zaručene. Ja som si moje deti nechávala takto na mne aj spinkať tie prvé týždne a neplakali takmer vôbec 🙂 Neboj, to všetko bude dobré. Určite to skús, uvidíš, ako sa upokojí.

marina3
2. okt 2015

moje obidve deti hucali nie plakali hucali 6 mesiacov v kuse 🙂 a teraz ma druhe dietatko 10 mesiacov hra sa pri mne na koberci a ja som tu na konikovi ( ale to tak 10 minut a potom uz daco vymysli, ale neplace 🙂 to som chcela povedat, napisat, ze bohuzial nic len vydrzat...ja som mala pocit ze uz nevydrzim ze sa zblaznim a pri druhom som myslela ze to bude ine, kedze to je dievcatko...ale prd makovy...tak isto... koliky, celodenne nafukovanie a este aj grckanie reflux, trosku pomohli kvapky sab simplex a niekedy som dala cipok viburcol a masirovala stale brusko, a uz som musela pri malej pouzivat aj trubicku do ritky obcas ( ale to sa neodporuca). ak nema maly pruh, herniu, tak si myslim ze su to koliky s refluxom

moni244
2. okt 2015

A uz sa zase zniesli supermatky, co tlacia len a len kojenie, mamicka je uz dost v strese, naco jej nakladate?

mimla
2. okt 2015

Nič. Len vdržať. Vidím, že sa tu všetci chytili toho, že nekojíš. No tak nekojíš, to je čisto tvoja vec a ty vieš prečo. Pozri, malé deti revú. Čítam, že robíš maximum. Také malé dieťa nevie rozprávať, vyjadruje sa plačom. Takže ak pediater neprišiel na príčinu plaču - napríklad intolerancia na mliečnu laktózu - umelé mlieko je predsa len kravské mlieko, tak to jednoducho treba vydržať. Kolika je vlastne nevysvetliteľný plač novorodencov. To je taký súhrnný názov pre šetky tie stavy, kedy ti dieťa reve a reve a rea a ty nevieš, čo s ním. Často sa kolika opakuje v konkrétnu hodinu, ale nemusí. My sme mali najhoršie koliky okolo piatej večer. Je úplne jedno, čo som robila, nepomáhalo nič. Ani kvapky, ani masáže, ani mlieko. Trošičku máličko pomohlo nosenie. Nie si zlá matka, robíš maximum. 3 týždne sú hrozne málo, aj keď úplne chápem, ako sa cítiš. Ešte neubehlo ani šestonedelie. Skutočne to začína poľavovať okolo toho tretieho mesiaca. Ale to asi nie je to, čo my, čo máme urevané deti chceme počuť. Nič kúzelné neexistuje, žiaden trik. Môj malý plakal stále menej a menej s každým pokrokom. Teda ak sa posadil, začal chodiť, naučil sa rozprávať. Teraz sa ti to zdá hrozne ďaleko, ale ubehne to ani sa nenazdáš a budeš uslzene pozerať na fotky svojho bábätka premýšľať, kam zmizlo. Teraz treba len vydržať, čo najviac chodiť von, medzi ľudí, na slnko - endorfíny a neupadať do depresie. Viem o čom hovorím, hrozí to. Hlavne treba vylúčiť zdravotné pozadie plaču. S tým ti pomôže pediater.

jana_eyre
2. okt 2015

urcite nie si zla matka a robis vsetko co najlepsie vies.. niektore deti su take, vela placu a treba vydrzat, kym to prejde..

viem o com hovorim - ja som mala takeho prveho syna, reval tak az bol bordovy.. davali sme kvapky, cvicili, nosili, robili vsetko mozne, on proste prve tri styri mesiace reval... naozaj to bolo narocne obdobie a sice uz ubehlo 3,5r aj tak na to nerada spominam a myslim, ze to bolo najnarocnejsie obdobie zatial co som s detmi zazila..
bola to kolika - ja si ale myslim, ze kolika nie je len o bolesti bruska, ale aj o tom, ze babo este nema dovyvinutu nervovu sustavu.. ked mal take 4mesiace bol uz uplne ukazkove babatko, zaplakal len obcas..

neboj sa, urcite to prejde.. teraz ak sa ti nieco nezda, zajdi k dr. nech ho prezrie, aby mohla vylucit iny dovod placu.. drzim paste aby to rychlo preslo..

/pre potesenie - moja druha dcera bola ukazkove babatko, co takmer neplakalo, len okolo mesiaca mala take obdobie, ze revala aj ona.. to ale rychlo preslo - tak mozno aj tvojmu to rychlo prejde a buduci tyzden uz bude uplne kludny../

cartridge
2. okt 2015

@szisza87 Aj ja som jedna zo "supermatiek" a takisto sa prikláňam ku kojeniu. Ja som takisto "nevedela" kojiť, kým sme boli v nemocnici, malá sa mi vôbec nechcela prisať, skoro vôbec nejedla, prerevala som skoro celý čas v nemocnici, ale pomohla mi mamina tým, že ma stále "tlačila", aby som si ju prikladala, že sa to rozbehne. Keď sme prišli domov, malá začala krásne papať a nakoniec som kojila 15 mesiacov. Neviem teda, ako to je po troch týždňoch, ale ešte skús - možno sa to ešte rozbehne. A skús zájsť za pediatričkou, aby ste vylúčili nejaký iný problém. A hlavne hlavu hore, naozaj robíš pre bábo maximum, neboj, ono to prejde, naozaj treba len vydržať.

adka31
2. okt 2015

@szisza87 ach, jaj, ja ťa celkom chápem, presne toto som zažila pri staršej dcére. nevedela som kojiť. naozaj, nevedela som to, mlieka strašne moc, dieťa nechytilo, len plakalo, ja za 5 týždňov 3 zápaly, len som to odstrekovala, čím sa ešte viac tvorilo a kolotoč dokola. odstavila som, teda odstavili ma. vyviazali, dali hnusné pirule, po ktorých som skončila v nemocnici, dieťa revalo aj naďalej, ba ešte viac pri umelom mlieku, skúšali sme viac druhov. tuším najlepšie bolo Nutrilon Omneo proti krčom, ale bruško ju aj tak bolelo nonstop niekoľko mesiacov. to bolo pred 10 rokmi. celkovo s bruškom má stále problémy, má intoleranciu laktózy a prekonala aj iné črevné infekcie.

teraz mám 19 mesačného syna. začiatky kojenia podobné. ale - povedala som si, nie je možné zažiť to znova a trápiť seba aj dieťa. aby ste si nemysleli, ja nie som nejaká fanatička do kojenia, len som išla na to inou cestou. spojila som sa s laktačnou, tá poradila ako správne dieťa priložiť, čo robiť pri nadbytku mlieka, teda priveľmi neodsávať, často prikladať, keď je na začiatku silný tok a mliečko strieka, najprv treba trochu do plienky ručne odstriekať aby sa bábätko nedusilo, po kojení nosiť vo zvislej polohe na rukách a hladkať bruško, prípadne trošku klepkať do zadočku aby si odgrglo. keby si chytala zápal, pred kojením pod teplo vodou si pomasíruj, nakoj a potom si daj dopprsenky natlčený kapustný list alebo do gázy tvaroh, vyťahuje to zápal. ešte ak ti môžem pordiť, ja som vyhodila Vigantol a kúpila som prírodný D vitamín od Jamienson Baby D. Vigantol vraj spôsobuje krče v brušku, neviem, ale Filip nemal absolútne koliky narozdiel od staršej dcéry. Takto to pomaly ide a kojenie si brutálne vychutnávame obidvaja (teda hlavne on, závislák na cicíku).

už ako sa zariadiš, tak bude, ja len za seba môžem povedať, že som rada, že sme to vydržali, viem, že začiatky sú ťažké a u niekoho veľmi, prajem Vám veľa síl a hlavne kľudu, ten je najdôležitejší, lebo bábo všetko cíti a potom je nervózne a plače. musíš byť kľudná mamina. skús sa spojiť s laktačnou poradkyňou a dajte si stretnutie. uvidíš, či to pôjde. tak či tak, neboj, dobre bude. 🙂

suldenka
2. okt 2015

@adka31 ahoj prosim ta ten vitamin D od jamiensom su tiez kvapky?a davala si dve kvapky do mlieka ci na lyzicku?dakujem

adka31
2. okt 2015

@suldenka su to kvapky, kupila som ich v lekarni. dava sa 1 kvapka, maly mal vtedy este dudlik, tak som kvapla nan, ale mozes kludne na lyzicku. bral ich cca 1 rok. urcite su lepsie ako Vigantol. ahoj

sorciera24
2. okt 2015

ja ti len poviem, ze ja zas kojim (ziadne UM u ans nebolo) a moje druhe dieta place takmer vkuse koro 11mes. ....takze absolutne to nemusi byt kvoli mlieku....a 3 tyzdne je fakt nic.......niekomu to trva 6 tyzdnov, niekomu 3 mesiace, niekomu 6 a niekto je urevany stale.... 😝 ale fakt, vobec to nemusi suvisiet s mliekom.....a ked ti bude hrozne...spomen si na mna, ze moj reve uz skoro rok... 😒

vedorka
2. okt 2015

no moj syn bol cisto dojceny a reval do cca 6 tyzdnov furt 🙂 🙂 🙂
priberal nad normu, prvy mesiac skoro dve kila, mlieka bolo teda dost a reval ako keby ho z kozky drali. on mal mozno iba prdiky, lebo kakal v pohode. okolo mna baby, co im babatka nekakali, davali harmancekovy caj, len neviem, ci ho moze tak malicke babo. potom to proste preslo, zacali sme ho nosit stale v satke, ta nam hodne pomohla. zacal vnimat okolie a potom sa stale usmieval. 🙂

vedorka
2. okt 2015

a ten vigantol som zmenila aj ja. teraz kvapkam tento: http://www.pilulka24.sk/jamieson-baby-d-kvapky-...

szisza87
autor
2. okt 2015

dakujem kazdému za dobru radu, urcite si nieco skusim aby malému bolo lepsie.

seahorse27
2. okt 2015

Ozaj, aj my sme zmenili Vigantol za Baby D od Jamieson. Vsilmli sme si, ze po pol hodku po Vigantole zacal revat ako najaty a trvalo to aj hodinu-dve. Po zmene na Baby D aspon toto vecerne revanie trosku ustalo...

rose32
2. okt 2015

Feniklovy cajik daj mozno ho ulavy...z kvapiek to neni to su len vitaminky...kedy place sleduj...pot.prides aj na to lepsie co mu chyba...

seahorse27
2. okt 2015

@rose32 precitaj si pribalovy letak od Vigantolu, ako neziaduci ucinok su tam uvedene bolesti brucha a plynatost - uplne super pre novorodencov, nie? Ja som si tiez najskôr myslela, ze z toho to urcite nemoze byt, ze je to len vitamin...no mylila som sa. Po vymene za prirodne D-cko nastala u nas dost vyrazna zmena k lepsiemu. Ked som koliky spominala lekarke, ani náznakom mi nespomenula, ze to moze robit Vigantol...ale ked som si to sama nastudovala a pri najblizsej poradni som jej oznamila, ze uz mi ho predpisovat nemusi, lebo ma take a take neziaduce ucinky, tak, ze v pohode...ziadne presviedcania, ze Vigantol je neskodny. Oni maju z toho provizie, ze to predpisuju...a nie kazde babatko je na to citlive...moj syn bol. Je to preda len synteticky vyrobeny vitamin...

yanni
2. okt 2015

@szisza87 nie si zla mama. Ci kojis alebo nie, to je len tvoja vec. Nasa mala ma 2,5 mesiaca a ako ca. 3tyzdnova zacala dslova vrieskat den a noc v jednom kuse. Trvalo to 4 tyzdne. Je plne kojena, doteraz nemala nic ine len materske mlieko, kaka prikladne viackrat denne a predsa revala ako zmyslov zbavena. A zrazu po 4. tyzdnoch zlom zo dna na den. Ziadne revy, samozrejme obcas place ale to je u tak malickych deti normalne, zrazu krasne spi v postielke, ktoru od zaciatku ignorovala, noc prespi len s jednym prebudenim, ale to si cucne a spi dalej az do rana.
Ono zial to treba len vydrzat. Ja som tiez myslela, ze sa zblaznim. A to som bola tie urevane tyzdne celkom sama, ziadna pomoc, muz na cestach, noci som prerevala s malou, cez den som bola cely vonku, lebo len v kociku ako tak spala. Teraz mam nadherne spokojne babo, namaha (kojenie je pre mna nocna mora) sa vyplatila, mala je tak spokojna, ze vydrzala uz dve dovolenky, zatial jednu 9 hodinovu cestu autom, ktoru takmer celu prespala, zmena prostredia jej tiez nerobi problem.
Viem, ze je to o drzku ale neboj, tento stav nei je navzdy. Len nemen tie mlieka tak casto a tu rurku nepouzivaj, je to vraj navykove. Nasa mala mala tiez par krat dni, kedy nekandila, len sa pucila, skusala a nic neslo. Ja som ju vyzliekla a masirovala brusko, cvicila s nozickami, masirovala zadocek a ona si potom aspon poprdela a nakoniec sa vykakala. Len neviem ako je to u umeleho mlieka, tam je myslim ta stolica pevnejsia, takze asi to pojde tazsie. Ale masiruj, to pomaha aj nam dospelym.

cecil36
2. okt 2015

@szisza87 deti neplacu bez priciny, ak naozaj stale place treba ist k pediatricke ci dieta nema nejaky problem. Nenechaj sa upokojit recickami, ze je to kolika, ze treba vydrzat, ze su aj uplakane deti a ze jediny liek na vsetko je dojcenie.

@mimla tuto tvoju vetu som nepochopila "napríklad intolerancia na mliečnu laktózu - umelé mlieko je predsa len kravské mlieko". Co s tym ma kravske mlieko? Materske mlieko obsahuje ovela viac laktozy ako kravske.

mirkaaa80
2. okt 2015

Moj prvy syn mal reflux a koliky, trvalo to cca 5 mesiacov, nam pomohol sab simplex, masirovat brusko v okoli pupceka v smere hod.ruciciek, treba aj teply obklad na brusko a rektalnu rurku samozrejme. Neboj, ja som ju pouzivala pri obidvoch detoch a nezvykli si na nu, ked presli koliky, sami kakali. A mimochodom, moze ho boliet brusko aj z Vigantolu, skus kupit napr. od Jamiesonu vit. D. No a druheho syna bolievalo brusko z pribiotik,vyskusali sme viacero,nakoniec sme ich prestali davat. Drzim palce,treba vydrzat, prejde to!!! 🙂

erickatt
2. okt 2015

@szisza87 sabsumplex. Do kazdeeeeho mluecka