icon

Tvrdohlavé 13-mesačné dieťatko

alex5896
25. aug 2022

Ahojte idem si po radu mala ma rok aj mesiac....zacala poslesnu dobu dost revat ked sa jej nieco nepaci alebo s dacom nesuhlasi proste placko doma nedostane vsetko na co si ukaze ale ked sme vonka je uplne ina....trosku sa buchne a hysak pri tom ked sa doma trosku udrie tak sa postavi osuchame nozicky a ide dalej ....a zacala doma teraz vrestat pystat objavuje svoje hlasivky....s kludom sa snazim na nu rozprava ale ona este viac vresti....prosim bio eko nazory nechat ju prejavit city bla bla...pri vsetkej ucte nekomentujte ...normalne mamky vas nazor ma zaujima ako na vychovu aby mi neprerastla cez hlavu☺️🙏inak je vnimava a rozumie veciam sikovna

zojanka
25. aug 2022

@alex5896 Ja si myslim ze je to uplne normalne. Tazko chciet od rocneho dietata aby vedelo vyhodnotit situaciu a ovladnut svoje pocity 🙂 Ked sa jej nieco nepaci tak vresti no. Dava najavo svoj postoj, nesuhlas, hnev, inak to nevie. Hlavne neustupit aby sa nenaucila ze krikom dosiahne svoje. Ja strucne vysvetlim ze nie, neda sa a viac tomu kriku nevenujem pozornost. Myslim ze s rocnym deckom sa este dake rozsiahle debaty preco a naco este viest nedaju, aj tak to nepochopi.

viestta
25. aug 2022

Je to obdobie. Vyvíja sa aj emocne aj motoricky. Časom sa naučí spracovať aj to, že nie všetko sa podarí, nie vždy bude tak ako ona chce. Ale určite to nie je trucovanie, to si treba ujasniť hneď na začiatku. Trucovať začne až neskôr.

bashee
25. aug 2022

Ano je to normalne🙂 vies co mne pomaha? Odviest pozornost. Je az neskutocne ako z vrestiaceho dietata dokazem v priebehu minuty vycarovat vyskajuce vyrehotane dieta. Napr zacnem sa mu schovavat, nahanat sa s nim alebo utekat pred nim okolo ostrovceka a urobim z toho naramnu srandu. Zrazu maleho zaujmem a aj on sa chce pridat a zabudne preco plackal. Ak to nie je situacia, ze sa udrel ale len ze chce nieco co mu nechcem dovolit.

91anka
25. aug 2022

@alex5896 keby moja tak vystrájala tak by som bola najšťastnejšia mamina ,momentálne moja má 1,5 roka a tiež sa bavím tu s babami o moje dievcatko čo je as príliš spokojné ,neslabikuje ,nereaguje na meno ,nevšíma si okolie ,neplače len keď ju dačo boli,robím si starosti či vôbec počuje, či nie je autista alebo nejaká iná porucha. Keď máš také dieťa buď spokojná a dakuj Bohu že máš zdravé dieťa,je to celkom normálne vychutnaj si to onedlho vyrastie a ty budeš len spomínať ak šibalstva porobila😄. Lepšie mať doma také ,,živé dieťa,,ako chodievať s dieťaťom po psychológch ,neurologoch atď. Ja sa modlím každý deň že keď sa zobudím aby vyslovila nejakú slabiku vydala hlások zo seba aby vystrájala ako bežné deti 🥺

alex5896
autor
25. aug 2022

@91anka och to mi je luto ze mate taketo starosti budem drzat palce aby ste boli v poriadku a mala bola zdrava 🙏

andreatytler
25. aug 2022

@alex5896 Ta rada nechat ju prejavit svoje cit je dobra. To ze ju nechas prejavit svoje citi a nazory nikdy nebude viest k tomu ze ti prerastie cez hlavu.
To odputanie pozornosti co radi @bashee je dobra rada ale bude fungovat na par mesiacov. Po tom ako drobec dostane svoj rozum, uz toto fungovat nebude a ak bude chciet cokoladu, tak nejaky havko opodial ho vobec zaujimat nebude.
Ked dieta pochopi pricinu a nasledok (niekedy okolo 18 mesiaca) tak tvojou ulohou bude ho oboznamit s pravidlami zivota ktore ty uznavas a ktore chces aby on prijal a tiez z nasledkami, ktore pridu ak tieto pravidla dodrziavat nebude. Nastavis mu takto hranice a budes trvat na ich dodrziavani. Dieta ti prerastie cez hlavu presne v momente ked mu tieto harnice nenastavis, alebo nebudes dosledna v ich dodrziavani. Cize tu cokoladu dostanes, ale az ked zjes obed. Na tomto pravidle trvat musis, ale urcite netreba trvat na tom ze nesmies koli tomu plakat, alebo protestovat, alebo inak davat najavo ze sa ti moje pravidlo nepaci.Nech si dieta protestuje, ved ma na to pravo.
Ulohou takmer kazdeho zdraveho dietata je tieto hranice testovat a skusat zit podla svojich vlastnych pravidiel zivota. Preto ti @91anka pise ze mas byt rada tomu ze sa dieta hneva a protestuje, lebo tak je to spravne.

91anka
25. aug 2022

@alex5896 ďakujem pekne,bodaj by to boli len zbytočne starosti a aby sa nepotvrdilo to čo si myslím čoho sa bojíme,veru každé dieťa je iné niektoré nás trápia tým že vystvaraju iné že sú až príliš pokojne ako sa hovorí ,,všetkého priveľa škodí,, . Tiež ti prajem veľa trpezlivosti ,nerob si z toho veľkú hlavu , veď sú to deti.