Učili ste deti spávať metódou 10, 10, 7?
Ahojte. Hlavne pre tie,ktore ste ucili deti spavat same metodov 10,10, 7 a tak nejako. Kedy ste tak ucili deticky spinkat? ako dlho Vam to trvalo?a ako to je uz po case u Vas? Ja som tam krpca ucila od jeho 5 mesiacov lebo bol uspavany na rukach a kedze sa ako 5kg narodil nebol najlahsi v 5 mesiacoch. No uz mame rok. Najskor to trvalo asi 4 dni ze si tak poplakaval blabotal asi 20 minut. No a potom sa to skracovalo. potom uz zaspal hned zobral si macka na spanie a uz aj spal. No a teraz po pol roku ked ide spat uz place vopred nervaci sa. no koniec. Uz ani neviem ako ho dat spavat cez den. kedze to ma cele po posuvane. spava od pol 20:30 aj do 9 rana. niekedy chce ist spat uz po dvoch hodinach co sa hrame a niekedy je tazke ist aj o 13:00tej spat. Ja neviem ako mu mam zas dat ten rezim. uz som hotova z toho. zachvilu sa bude menit cas zas. mama stale trepe ze mam ho davat spat o 12 na obed nech si pospi tie 2 hodiny. ale to si predstavuje ako hurvinek valku. kedze na silu sa mu neda ist spat. a uz vobec nie 2 hodiny. Ako je to u Vas.
prepacte za litanie. nejako sa mi nedalo zastavit 🤣
Ahoj moj syn spal v roku 1hodinu za cely den..uspavala som ho v kociari v spalni lebo sam nikdy nezaspal.nikdy neodkvacol ani ked bol neviem ako unaveny...ist spat bol boj..casom to preslo a ked bol vacsi a rozumnejsi citali smd si rozpravky a tvarila som sa ze spim..lezal primne a nakoniec zaspal.. zdalo sa ze hodka denne je malo..teraz mam rocnu dceru a ta spi 20 minut denne..vecer uz ked je akokolvek dobita nezaspi..musim pri nej pobudnut trva to teraz 30 minut co povazujem za uspech..vsetko casom prejde..su deti kt spia radi a potrebuju spat 3hodiny a niekomu staci 20 minut..
Spánok? Tak to by som asi chcela stratiť pamäť na toto obdobie 😅 spinkáva ti ukážkovo v noci, moja dcérka napr. spánok cez deň zrušila, keď mala 20 mesiacov, nechcela - nenútila som ju, ale už o 19 hod spinkala do rána do 8 - 9 hod, keď bola menšia bol to boj, veru som si aj ja poplakala. Nakoľko sme boli choručké ( problémy s bruškom ) uspávala som ju len na rukách, bola to najrýchlejšia cesta ku spánku a tá poloha jej vyhovovala. Niektorým detičkám stačí si v posteli podudkať 20 - 30 min bez spánku a sú fresh, niektoré prespia cez obed aj tri hodky. Ja by som na tvojom mieste ho nenútila, lebo sa ti zatne a nezaspi, doobeda ho poriadne vybehaj, unav, je jedno či na vonku alebo doma, a potom ho naobed šupni búvať, lahni si ku nemu a rob sa, že spíš a zaspi rýchlejšie, len nebuď pri ňom mrzutá.. on to vycíti a máte po spánku. Veľa síl, trpezlivosti prajem a neboj zvládnete to ❤ počula som aj to, že keď je dieťa príliš unavené, tak má problém zaspať a nezaspí, to platí aj o nás dospelých.
ja som sa pri mojom najstarskom naucila ze si treba vazit ak dieta spi a je to jedno kedy a ak nespi netreba sa koli tomu obesit :D... moje babatko nespalo cez den vobec.. v noci bez cicka ani na krok teiz som pocuvala vyborne rady rodicou a znamych bola z toho na nervy.. neries.... ja mam deti naucene na kocik teraz smame obdobie ze oboh (4,5 a 2 roky) supneme vecer o pol deviatej alebo o deviatej do kociara a ideme sa z muzom prejst pokecame neriesime a nech si kazdy vravi co chce nebudem cele dectvo deti bojovat s ich spankom.. boli casi kedy mladsi chodil spat o polnoci aj rok v kuse... aj mi sme deti ucili v noci spat .. nebudit sa na mlieko plebo som bola tehotna a nevladala v noci spat deti sa prisposobia ked uz to musi byt ale napriklad z druhym to boli revi na dva mesiace... a s tym aj nervy ale naucil sa... ako ak mas napad poskusaj kadeco ak mas na to chut a energiu prave ak nemas neries neboj sa nic sa mu nestane... 🙂 hlavne si z toho nerob hlavu to pomaha uplne najviac.. kludna mama kludnejsie dietko (a ak aj nie tak ten klud mami aj tak stoji za to ... psychicke zdravie je najdolezitejsie - viem o com hovorim ja som si koli tomu spanku prvorodeneho presla dokonca hlbokymi depresiami ... bola som ako zombik...)
@bobana297 Tak mozno nepotrebuje tolko spanku,ked spi dost dmho v noci..
Nas spaval v noci tak 10 hodin, cez den tak maximalne hodku v tom veku. To sme akurat presli na 1denny spanok. Aj to dovtedy ten prvy bol asi 30minutovy..
A okolo 16.m.zacal vynechavat poobedny spanok uplne. Najskor lzn raz do tyzdna nespal,neskor to uz bolo aj viac..po 2.roku ak spal 3x v tyzdni poobede,je vela.
Tazko donutis dieta spat. Ani ty nezaspis na povel..
Este jedine vyskusat budenie o 7 napr. Potom mozno bude spinkat o tej 12-13..

@bobana297 Každé dieťa je iné a čo funguje pri jednom, pri inom nemusí. Nie všetky deti vedia a chcú zaspávať bez mamy. Ja mám 3 deti a každý bol úplne iný, čo sa týka spánku. Ja mám 23mesačného syna a snažím sa tiež dodržiavať nejaký režim spánku, ale viem, že ked ideme ráno von, tak je viac unavený a zaspí napr. už o 10:00 a spí do 12:00. Ked von nejdeme, tak ide spať neskor, napr. o 11:00. Moj malý je taký, že sa spať už sám pýta, zoberie si svojho plyšiačika, cumeľ a to viem, že vtedy už je unavený a chce ísť spať. Robí to už od roka, proste ideálne dieťa, vie, kedy mu treba ísť spať a zaspáva sám bez problému. Ale druhý syn napr. vyžadoval, aby som pri nom sedela, ked zaspával, proste inak nezaspal cez obed vobec a bol celý den mrzutý. Takže snaž sa vypozorovať, kedy je malý unavený a vtedy ho daj spať, možeš mu skúsiť prečítať krátku rozprávku, pomojkať alebo zaviesť nejaký taký rituál, to majú deti radi.