Udrelo vás už vaše dieťa?
ahojte, mam 16 mesačnu dcerku...doteraz bola celkom kludne dieťa, ale začina mať asi obdobie vzdorualebo čo, niekedy ked sa jaší a skušam ju trošku kludniť, tak mi ide dať facku, ked ju prebalujem, tak ma kope a ked je poviem nono, to nemožeš, tak ešte viacej a smeje sa pritom...ked jej niečo zakažem, tak sa pleští o zem a je vybavene, je celkom šikovna, na svoj vek vie aj dosť slov povedať (mamina, tato, babka,dedo,nejde,pajada (parada), avoj, päť,mječko,ano, ne ne, poď, kákat -(skakať), gol, pozna aj niektore zvieratka ako robia, konik, kravička, huska, havinko, mačička, had, sliepka,kohut, opica,slon, ovecka,prasiatko) snažim sa jej venovať, mate s týmto skusenosti, prposím poradte,ako sa mam k nej chovať, ked mi dava facky a smeje sa pritom a ked jej to zakažem, tak sa pleskne o zem, vdaka za každú radu
@michaelkanr mne sa zdalo ze si studovala psychologiu...Asi si ta s niekym pletiem.
Zarazili ma slova "Decko sa bud zlakne a urobi co chce rodic, len zo strachu a nie vnutorneho presvedcenia..." Dieta nema moralne konanie z vnutorneho presvedcenia. Tam este funguje ina moralka a to prave zakazov a prikazov, nieco je dobre lebo to povedala mama, alebo nasleduje odmena, nieco je zle lebo nasleduje trest. Po puberte mozeme riesit kam zaslo vo vyvine moralky.
Nie som za fyzicke tresty, pri starsom som nemusela riesit a bolo mi lahko nebit ho, aj ked bol divoch a robil veci ktore su v tejto teme popisane ako padne dovody k bitke, proste som to ustala. Ale pri druhom som sice proti fyz.trestom, stale ich neberiem ako ale uz dokazem pochopit ze rodic zlyha a ruka vyleti aj proti presvedceniu.
@davija vies co...nemam na to o nic viac predpokladov ako hocikto ini...je to skor tak, ze tie deti ta postupne vychovaju a zmenia 😉 😉 😉 preto su mamy viac deti "ine" ...nadhlad, pokoj, skusenosti ..ziskali trdou skolou zivota 🙂
a co sa tyka mna, taka aka som teraz vdacim v mnohom mojim detom, a nech sa to zda akokolvek cudne, najviac Katike, ona ma naucila najviac 😅 Bezplatny intenzivny kurz sebaovladania 😀 😀
@pamag1805..aj my mame taketo, syn je velmi sikovny, ale tiez ma niekedy svoje dni 🙂 Co sa nam najviac osvedcilo je, ze mu poviem nie, toto nemozes a odidem...nezvysujem hlas, nebijem a ked sa ukludni pride sam. Viac sa k tomu nevraciame a ideme sa hrat 😉
@sissmiss moja sestra je psychologicka, ja nie, ale sem tam ju spominam, mozno preto 🙂
Ano, suhlasim s tebou. Rozdiel je ked dietatu capnes, pretoze ti povolia nervy a ine je ked ho udries "programovo", pretoze to vnimas ako vhodny vychovny postup 🙂
@bubelko Citaj 😀 Nase deti maju velku nadej 😀
@pamag1805 Keď mi staršia raz dala facku a podotýkam, že to bolo v rámci akože sranda, tak som jej ju prosto vrátila....samozrejme vrámci normy. Vypúlila na mňa okále, že to sa stalo, úplne v šoku, že dostala facku aj ona. Potom som sa jej spýtala, či sa jej to páčilo, vraj nie, tak som jej povedala, že mne sa to tiež nepáčilo a že ma to bolelo, tak isto, ako ju. Bolo to prvý a zároveň posledný krát, čo si dovolila ma udrieť. Mladšia to ešte neskúsila, a ak raz skúsi, moja reakcia bude rovnaká ako pri staršej. Vrátim jej to.
taketo obdobie mame aj my ked nieco nedovaolim malemu tak sa hadze o zem laebo ked mu poviem nono tak sa uskrna....ja ho tiež nechcem bit ....a niekedy neviem povedat nemožes ja som moc dobra na neho asi...zhnevat sa nedokažem a udriet ho už vonkoncom nie
ahoj, ja mam 15 mesacne baby a tiez sa nam stalo ze ked starsia chytila nervy, bolo to vzdy ked jej isli zubky tak sa na mna zahnala rukou, ja jej ju silno chytim a dorazne poviem ze nesmie. u chalanov som taky problem nemala nastastie. verim tomu ze prestane lebo.je rozumna a ja som zas dorazna 🙂
@jolinka tak tak presne, ja som.tiez ovela pokojnejsia a problemy riesim s kludom , az teraz vidim kolko chyb som urobila vo vychove skor a pritom.som si myslela ako robim dobre.
Ako náhle vam da facku tak jej to vratte. Inak to nepochopi. Mne to mala spravila len raz .
keby mi ide dat facku tak jej normalne capnem po rukach to jedine zabere a ze niake branie do narucia to akoze skusal niekto moje dieta ta skube a nervaci a nedycha takze nema vyznam uz len dat do izby vyrevat a ekd sa hodi v obchode tak ju pustim a necham tam a idem prec a rychlucko ju to prejde

Malo byt 😖