icon

Upokojujete svoje dieťa mobilom/televízorom/tabletom...?

prieskum_2019
29. júl 2019

Pre študijný účel by som potrebovala zistiť, či ste sa už dostali do situácie, keď ste upokojili svoje dieťa pomocou tabletu/mobilného telefónu/rozprávky v TV a pod.. Oslovujem najmä maminy s deťmi do 5 rokov. Otázka je postavená takto:

Už sa mi stalo, že som emócie svojho dieťaťa (hnev, podráždenosť, plač. mrnčanie napr. z nudy a pod.); upokojila tým, že som dieťaťu umožnila hrať sa s mojím mobilným telefónom/tabletom/pustila som mu rozprávku v TV/zapla aplikáciu...., príp. sa takto zachoval otec dieťaťa:
A. niekoľkokrát denne
B. aspoň raz denne
C. 2 - 3 do týždňa
D. aspoň raz týždenne
E občas
F vôbec.

Budem vďačná, ak vo svojej odpovedi uvediete vek dieťaťa a následne písmeno označujúce Vašu odpoveď. Ocením aj prípadný popis situácií, kedy najčastejšie volíte vyššie zmienený popis riešenia emocionálneho prejavu dieťaťa.

Táto diskusia bude otvorená do 31. augusta. Ďakujem za Vaše vyjadrenia.

Strana
z2
tykat
2. aug 2019

@merickat tak vtedy pred skoro 20r internet nebol, pomahali sme ako sme vedeli 😂 lutovala som ze umyvacka nema priehladne dvierka 🤣🤣🤣

lula313
4. aug 2019

@prieskum_2019 keď potrebujem dceru zabavit, dam jej chleba alebo chrumky. Ale pri zuboch, keď sa v noci zobudila a nebolo ju možné ukľudniť, tak sme jej pustili 2-3 pesnicky fíha tralala, čiže za nás E(dcéra má 16 mesiacov) a teda taká situácia nastane možno 1x za mesiac dva.

ktochytavzite
4. aug 2019
dorotik
4. aug 2019

7, 5 mesiaca/F

kovacikovajana
5. aug 2019

@tykat skvelý nápad, som sa pobavila 😂😂😂

kovacikovajana
5. aug 2019

@prieskum_2019 u nás je ocino tiež A, aj keď musím povedať, že ich radšej zoberie von ak sa dá 😊

prieskum_2019
autor
19. aug 2019

Ďakujem za všetky Vaše vyjadrenia. Ešte pre ďalšie doplnenie: kedy, od akého veku sa deti naučili samostatne ovládať tablet/počítač/TV/DVD.... tak, že nepotrebujú takmer žiadnu pomoc a obslúžia sa samé? A tiež, ste pri nich, keď niečo pozerajú (z niektorých komentárov mi je zrejmé, že nie), rozprávate sa s nim, čo videli, resp. im to prerozprávate, vysvetlíte Vy? A primerane (vzhľadom k ich veku) ste im vysvetlili, na čo im môže napr. internet slúžiť, resp. načo slúži Vám?

Strana
z2