icon

Upratujú si po sebe vaše 3-4 ročné deti hračky?

19. mar 2022

Moja dcéra vôbec, občas keď už je zle. Ale nekricim, dohovaram jej ale zväčša to nepomáha. Nemyslím upratať raz za čas keď idem vysávať. Ale večer všetko upracem a ráno už vo všetkých izbách pomôžeme hračky, paplony z bunkrov a pod....
Ozaj má to nebaví každý deň upratovať.
A aby som robila krik, to síce zaberie ale mňa nebaví kvôli tomu kričať. Keby to bolo iba v jej izbe tak neriešim, ale je to kuchyňa, obývačka, naša izba... Pekne si to niekedy uloží aj sama, ale aj tak hračky uložené v krabičkách necha na kobercoch, zemi a ja len v duchu nadávam. Nevravím že to je stále stále ale ozaj mam pocit že len zbieram hračky.
Urpatuju vaše deti samé bez kriku len na prosbu?

Strana
z2
thoughtfulweirdo
19. mar 2022

Áno. Priznám sa, že som ju k tomu ani nijako neviedla, šla som jednoduchou cestou a vždy som upratala rýchlo sama, nechcelo sa mi s ňou naťahovať. V cca 3 rokoch sa len tak sama začala pridávať a teraz v 4 rokoch už veľakrát ani nemusím nič povedať a sama najskôr jedno uprace, až potom vytiahne druhé 🤷🏻‍♀️ asi má rada poriadok 😁

autor
19. mar 2022

@thoughtfulweirdo moja pozhrna všetko nakraj a hra sa ďalej. Je pravda že sa hrá s viacerými vecami naraz, postaví vlakovú dráhu, panacikov, z Lega vyrobí budovu, k tomu ešte im v kuchynke uvarí tak nechcem od nej štýlom že až keď jedno upraces, druhé vytiahnes. Skúšala som to už davno a nula bodov úspech. A má veľkú izbu, má kde to tam aj mať.

matildam
19. mar 2022

Nie, komenty som nečítala, reagovala som len na to, čo ste vy písali v úvode. Každý vychováva inak a na rôzne deti platí rôzny výchovný prístup. Naša jednoducho vie, že má svoje minipovinnosti (s ktorými jej radi pomôžeme) a ak sa začne vyhovárať a trucovať v zmysle ´mama uprac´, u mňa s týmto nepochodí...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
travelllerka
19. mar 2022

Moja má 4,5 a už vie upratať, nevravim, že to robí stále a dokonale, ale už to vie spraviť aj s radosťou, keď jej poviem, aby mi pomohla. Prípadne niečo musím s ňou ja začať a ona sa chytí a upratuje. Už ma to vie milo prekvapiť, že to je také nejaké jednoduchšie zrazu s ňou. Čo teda nie vzdy bolo 🙂

dzina007
19. mar 2022

ked mali 3-4 upratovali po sebe viac ako teraz ked maju 7-8. teraz uz su na prvykrat hluchy aj na druhykrat.. na tretikrat pristavim vrece a zrazu upratuju o zivot... 😀

autor
20. mar 2022

@dzina007 🤣🤣🤣

hennyinnsbruck
20. mar 2022

V knizke co mam pisu ze take napr 3r nechape zmysel upratovania.uprace na rozkaz alebo zo strachu lebo rodic sa nahneva ale nie lebo chce mat poriadok.
Ja milujem poriadok (ziadny extrem) s malou spolu hracky upraceme hravou formou,vela x sama upracem ,kedy ako .
Urcite ziadne vyhrazky a neviem co

Sama od seba uprace len napr rosypane gulicky ale to je vsetko a je to v poriadku.

autor
20. mar 2022

@hennyinnsbruck áno tiež to takto máme, asi to tak stačí na jej vek. S tým roznasanim po dome moc toho i tak nespravím 😁

hennyinnsbruck
20. mar 2022

Ja neriesim ani do buducnosti.moja matka prehanala a dlho dlho som mala neporiadok vo vlastnom.malo to opacny efekt…
Samozrejme vysvetlujem -minule da daco stupila tak som vysvetlila ze preco je fajn upratat… 😊

autor
20. mar 2022

@hennyinnsbruck aj moja mama preháňala, nie tak moc ako jej rodičia na ňu ( chodili s Bielou rukavicou) ale tie to bolo na mňa moc aký mala prehnaný poriadok a vkuse nám niečo zakazoval lebo sme neumyli podstate umývadlo 🤦čo sa muselo denne atď atď... Takže ak od malej nechcem krikom to riešiť, sama si to častokrát neurobí a musím s ňou. Asi to tak je správne 🙏🙂 tak to nebudem riešiť ani ďalej

hennyinnsbruck
20. mar 2022

Jezis 😳😳😳😳
Urcite nie kricat ako som pisala oni nerozumeju zmyslu upratovania….v ktorom veku hej to neviem..urcite je fajn ked dieta nevyrasta v Bordeli ,berie si isto priklad, a ked je vacsie je dolezita komunikacia….
Nastudovane mam aka bude Realita neviem 🤣aöe isto nepoviem alebo si uprac alebo maz zakaz nejaky 🤪

1mata
20. mar 2022

Nie. Vcerajsie upratovanie dopadlo takto

sense
20. mar 2022

Moja upratovala ale... Od mla bola vedená k tomu kde môže a nemôže roztahovat hračky kade tade. A upratovali sme zvyšok vždy spolu, nielen rozkazom úprav si ale ideme upratať hračky... A upratovali sme spolu.

lujza123
20. mar 2022

Tak samé od seba žiadne dieťa neupratuje 🙂.

Pomôže keď bude mať menej hraciek, čo môžeš kdesi schovaj nech ma toho k dispozícii menej. Raz za čas jej niektoré vymen. Proste 80% blbin preč, aj tak sa nehrá zo všetkým.

Začni ju pomaly učiť ze hračky len v detskej izbe, z ostatných miestnosti keď sa dohra musí si ich vziať zo sebou, spratat. Ja som mala také obrovské čierne vrece (proste psychologický efekt, čím väčšie tým hrozivejsie to vyzeralo) ze keď si neuprace idem upratovať ja a už ich neuvidí lebo pôjdu do smeti

Ale chce to trpezlivosť, ešte je malá. No uvidíš ze za rok to už bude lepsie

autor
20. mar 2022

@lujza123 toto sa dá riešiť a učiť ju keby som nemala mladšie bábo... Keďže chodí ,,za nami,, tak samozrejme si všade niečo dovlecie.
Tak to nebudem riešiť 🙂 od nej samej to chcieť nebudem tak aspoň že spolu upratujeme 🙂

Strana
z2